مقالات تخصصی و پژوهشی ایران پمپ

چرا ایستگاه های آتش نشانی کمپرسور باد دارند؟

آپدیت شده در: 18 شهریور 1402

از آنجایی که با استفاده از کمپرسور باد آتش نشانی در بخش دولتی و خصوصی درصدد کاهش هزینه‌های خود هستند، در حال حاضر بسیاری از وظایف نگهداری از کمپرسور ها را در داخل ایستگاهها انجام می‌دهند كه قبلا فاقد توانایی‌های لازم بودند. امروزه، شرکت‌ها می‌توانند با انجام این مسئولیت‌ها توسط کارمندان، در هزینه‌های خود صرفه جویی کنند. کمپرسورهای هوا در سال‌های اخیر به دلیل قابلیت‌های زیادی که از طریق تولید نیروی هوای تحت فشار ارائه می‌کنند، بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در بسیاری از بخش‌های صنعتی، نظامی، پزشکی و خدمات عمومی، بسیاری از شرکت‌ها از آن به عنوان جایگزینی برتر برای عملکردهای الکترونیکی و دستی استفاده کرده‌اند.

این روند را می‌توان در میان ایستگاه‌های آتش‌نشانی نیز مشاهده کرد که از قدرت کمپرسور باد برای انجام برخی کارهای مربوط به تعمیر و نگهداری استفاده می‌کنند. با استفاده از ابزار مناسب با نیروی هوا  آتش‌نشانان اکنون می‌توانند مکانیک ماشین‌های خود باشند. در ادامه در مورد نقش کمپرسور ها در ایستگاه‌ های آتش‌نشانی توضیحات بیشتری ارائه خواهیم داد.

Array

چرا کمپرسور های هوا در ایستگاه‌های آتش‌نشانی وجود دارند؟

 

Array

مانند هر ارگان عمومی یا خصوصی که از وسایل نقلیه‌ی بزرگ استفاده می‌کند، ایستگاه‌های آتش‌نشانی سال‌ها برای انجام کارهای اساسی مربوط به تعمیر و نگهداری وسایل و اتومبیل هایشان از ابزارهای دستی استفاده می‌کردند. اما این ابزارها فقط می‌توانستند کارهای محدودی را انجام دهند. در نتیجه ایستگاه‌های آتش‌نشانی اغلب برای بسیاری از کارهای معمول تعمیر و نگهداری مجبور بودند ماشین‌‌های خود را به تعمیرگاه‌های شخص ثالث تحویل دهند.

امروزه با در اختیار داشتن کمپرسور باد، آتش‌نشانان می‌توانند نیاز به شخص ثالث را کاهش داده و بسیاری از کارهای تعمیر و نگهداری را خود انجام دهند. از کمپرسورهای هوای گردان و کمپرسورهای رفت و برگشتی می‌توان برای تامین طیف وسیعی از ابزارها استفاده کرد. این ابزارها می‌توانند فرآیندهای طاقت فرسا و طولانی را در کسری از زمان به کارهای ساده تبدیل کنند.

اما بهترین کمپرسورهای هوا برای آتش‌نشانان کدامند؟ به طور کلی، کمپرسورهای هوا معمولا در دو نوع وجود دارند: رفت و برگشتی و پیچ دوار. بهترین نوع کمپرسور باد به نوع کار، ابزارها و دستگاه‌ها و نیاز افراد بستگی دارد. اگر می‌خواهید قطعات موتور را تعویض کنید، برای کار با آچار پنوماتیک و سایر ابزارهای هوا لازم به یک کمپرسور با فشار باد کافی دارید.

اگر می‌خواهید بدنه‌ی یک ماشین آتش نشانی را رنگ کنید، به کمپرسوری نیاز دارید که برای کار مداوم طراحی شده باشد. به طور كلی، بهترین كمپرسور باد برای ایستگاه آتش‌نشانی ، مدلی است که بتواند تمامیه نیاز های ایستگاه را به خوبی رفع نماید.

چنانچه در ایستگاه آتشنشانی خود نیاز زیادی به هوای فشرده دارید، پیشنهاد ما استفاده از کمپرسور های تسمه ای 250 لیتر به بالا میباشد.

برای مشاهده قیمت انواع کمپرسور باد آتشنشانی اینجا کلیک کنید.

Array

موارد استفاده از کمپرسور های هوای صنعتی در ایستگاه‌ های آتش‌ نشانی

انواع کمپرسور باد می‌توانند اهداف مختلفی را در ایستگاههای آتش نشانی داشته باشند. مصارف اصلی کمپرسور های هوا در بین آتش‌نشانان شامل تعمیر و نگهداری خودرو ها ، بدنه ، تنظیم باد لاستیک ها،کارواش خودرو ها و استفاده در تجهیزاتی که به فشار هوا نیاز دارند مانند انواع جک های بادی است.

دلایل زیادی وجود دارد که کارکنان استفاده از ابزارهای مجهز به هوای فشرده را به ابزارهای دستی و الکتریکی ترجیح می‌دهند؛ برای مبتدیان، کار با ابزارهای پنوماتیک آسان‌تر است. علاوه بر این، آن‌ها آنقدر سریع عمل می کنند که احتمال خطای انسانی کمی وجود دارد. اما اطمینان حاصل کنید که کمپرسور باد می‌تواند PSI لازم را برای ابزارهای موجود را ارائه دهد.

برخی از متداول ترین کاربردهای کمپرسور باد در ایستگاه های آتش نشانی شامل موارد زیر است:

Array

باد كردن لاستيک‌ها

یکی از دلایل مهم وجود کمپرسور باد در آتش‌نشانی، باد کردن لاستیک است. در هر بازرسی از ماشین‌های آتش‌نشانی، فشار هر لاستیک بر روی هر وسیله‌ی نقلیه را یادداشت کنید. اگر لاستیک یکی از ماشین‌ها فشار کافی نداشته باشد، می‌تواند آتش‌نشان‌ها را به ویژه در ماموریت‌های فوری به خطر بیندازد.

حتی اگر فقط یک حلقه لاستیک به طور نامناسب باد شود، سرعت حرکت می‌تواند باعث عدم تعادل ماشین شود. برای ایمن بودن ماشین‌ها، هر ایستگاه آتش‌نشانی باید به کمپرسور های باد تسمه ای یا سیلندری مجهز باشد تا در صورت لزوم بتواند لاستیک‌ها را باد کنند.

Array

نقاشی با پیستوله باد

Array

یکی از بارزترین خصوصیات یک ماشین آتش‌نشانی رنگ آن است. رنگ قرمز ماشین آتش‌نشانی نماد برجسته‌ای است که آن‌ها را از سایر خودروها متمایز می‌کند. لذا باید رنگ ماشین‌ها را بی عیب و نقص نگه دارید. هنگام رنگ آمیزی بدنه‌ی این وسیله‌ی نقلیه، اطمینان از عدم ورود روغن، ذرات آب و گرد و غبار به پیستوله بسیار مهم است.

همچنین برای ادامه‌ی کار ، پوشش‌های رنگی بدون لکه، قطره یا نقاط ضعف از اهمیت زیادی برخوردار هستند. برای اطمینان از اینکه هر لایه‌ی رنگ به بهترین شکل پاشیده می‌شود، باید یک کمپرسور باد با کیفیت و با پیستوله پنوماتیک مناسب داشته باشید.

با استفاده از یک پیستوله رنگ پنوماتیک بدون روغن، می‌توانید رنگ قرمز را بر روی ماشین‌های آتش‌نشانی به صورت یکنواخت و درخشان بپاشید. اسپری‌های پنوماتیک امکان ایجاد رنگ‌های صاف و بدون ترک‌ را نیز دارند. انواع پیستوله رنگ را می‌توان به کمپرسور باد متصل کرد.

Array

سنباده زدن

یک ماشین آتش نشانی با استفاده از ابزارهای پنوماتیک چندین بار رنگ آمیزی می‌شود. در کنار رنگ آمیزی، داشتن ابزاری کارآمد برای سنباده کاری نیز بسیار مهم است. سنباده زدن نیز باید با ابزارهای مجهز به هوا انجام شود؛ این دستگاه‌ها برای از بین بردن برآمدگی‌ها به صورت یکنواخت و یکدست با حداقل تلاش از جانب اپراتور طراحی شده‌اند.

با استفاده از یک کمپرسور باد پیچ متقابل یا دوار و متصل کردن ابزارهای لازم به آن می‌توانید این کار را در سریع‌ترین زمان ممکن انجام دهید. هنگامی که رنگ قدیمی را از بین بردید، بدنه‌ی خودرو برای رنگ جدید آماده خواهد شد. این کار را می‌توانید به راحتی با کمپرسور باد و کمترین احتمال خسارت و تنها در کسری از زمان انجام دهید.

Array

تمیز کردن

با توجه به شرایط سختی که آتش‌نشان‌ها اغلب با آن روبه‌رو هستند، ماشین‌های آتش‌نشانی باید همیشه بی نقص باشند. بنابراین، به طور منظم هر ماشین در ایستگاه باید تمیزکاری کامل خارجی و داخلی را انجام دهد. با استفاده از ابزارهای تمیز کننده‌ی پنوماتیک می‌توانید قسمتهای وسیعی که باید تمیز شوند را در کمترین زمان و سهولت بیشتر انجام دهید.

با یک کمپرسور باد متقابل یا دوار، می‌توانید واشر و دمنده‌های پنوماتیک را تامین کنید که ظرف چند دقیقه هر ماشین را از جلو به عقب و از یک طرف به طرف دیگر تمیز می‌کند. در حقیقت با سهولت و کارایی ابزارهای مجهز به هوا برای این کارها، هر ماشین در هر زمان به بهترین شکل آماده خواهد بود.

ابزارهای پنوماتیک مخصوص تمیز کردن باعث می‌شوند که آلودگی، روغن و مواد زائد اجزای موتور و قسمت‌های زیرین پاک شود. به عنوان مثال، در قسمت‌های چرخان یک ماشین، دستیابی به همه شیارها و شکاف ها ممکن است دشوار باشد. با استفاده از ابزارهای تمیز کننده با هوا، می‌توانید آلودگی‌هایی را که پاک کردن آن‌ها به شکل دستی دشوار است، پاک کنید. همه‌ی این کارها را می‌توان با نگه داشتن ابزار در جلوی قسمت مورد نظر و اجازه‌ی کار هوای تحت فشار انجام داد.

کارکردن با ابزارهای پنوماتیک داخل ایستگاه

در داخل هر ایستگاه اتشنشانی انواع جکهای پنوماتیک وجود دارند که با فشار هوای کمپرسور باد کارمیکنند. این جکها یا ابزار پنوماتیک دارای وظایف مختلفی هستند که هرکدام باتوجه به فشار باد مشخصی کار میکنند.

پس بهتر است هنگام انتخاب کمپرسور باد اتشنشانی ، فشار باد تمام لوازم پنوماتی که قرار است در ایستگاه استفاده شوند را محاسبه کنیم و سپس اقدام به خرید بهترین کمپرسور باد آتشنشانی نماییم.

یکی دیگر از کاربرد های کمپرسور باد آتشنشانی ، تامین هوای فشرده تمام لوازم پنومات داخل ایستگاه میباشد.

Array

تعویض سایر قطعات

با استفاده از کمپرسور باد طیف وسیعی از کارهای نگهداری وسایل نقلیه آسان می‌شود. ابزارهای پنوماتیک امکان باز و بسته کردن سریع و بدون دردسر پیچ‌ها، پیچ و مهره‌ها و سایر اتصال دهنده‌ها را در داخل موتور و در امتداد اجزای زیرین یک ماشین آتش‌نشانی فراهم می‌کنند. با داشتن یک کمپرسور باد مخصوص آتش نشانی ، آتش‌نشان‌ها می‌توانند بسیاری از کارهای تعمیر و نگهداری ماشین را به راحتی انجام دهند.

تمام قطعات یک ماشین آتش‌نشانی را در نظر بگیرید که ممکن است در طول یک سال نیاز به تعویض داشته باشند؛ با یک پیچ یا آچار سوکت با نیروی هوا، می‌توانید مجموعه‌ی چراغ‌ها را جدا کرده و در عرض چند دقیقه آن را تعمیر کنید.

همچنین قسمت‌های پایین ماشین را در نظر بگیرید که در یک دوره‌ی نگهداری خاص ممکن است به تنظیمات، محکم کردن یا تعویض نیاز داشته باشند. با استفاده از ابزارهای پنوماتیک، حتی در مواردی که اتصال دهنده‌های قدیمی در اثر زنگ زدگی یا اثرات دمای شدید در محل خود قفل شده‌اند، می‌توانید آن‌ها را جدا و تعویض کرده یا به سادگی محکم کنید. این ابزار و سایر ابزارهای مجهز به هوا می‌توانند به شما در تنظیم ماشین آتش‌نشانی و حتی اصلاح یا تعویض فنرها کمک کنند.

از بین بردن زنگ

یکی از خطرناکترین تحولاتی که می‌تواند در یک ماشین آتش‌نشانی رخ دهد، زنگ زدگی است که می‌تواند به سرعت در سطوح فلزی گسترش یابد. هنگامی که زنگ زدگی در یک نقطه‌ی مشخص به وجود آید، می‌تواند به سرعت به مناطق دیگر نیز گسترش یافته و حتی به اجزای مجاور منتقل شود. در یک ماشین آتش‌نشانی، برخی از مناطق آسیب پذیر در برابر زنگ زدگی شامل اجزای موتور، چرخ‌ها، محورها، فنرها و شاسی هستند.

زنگ زدگی (حتی اگر فلز در هر نقطه‌ای به دلیل ترک خوردن رنگ در معرض دید قرار بگیرد) به عنوان یک مانع محافظ در برابر عوامل خورنده عمل می‌کند.

اگر یک تکه‌ی فلزی بیش از حد زنگ زده شده باشد، می‌تواند به سایر قسمت‌ها نیز آسیب بزند. با استفاده از ابزارهای پنوماتیک مجهز به کمپرسور باد، می‌توانید قبل از اینکه چنین مشکلاتی از دست شما خارج شوند، زنگ زدگی را از قسمت‌های خارجی، داخلی و زیر ماشین پاک کنید. این کار می‌تواند ماشین‌های آتش‌نشانی را از قسمت‌هایی که به شدت زنگ زده شده و به قطعات جدید و پر هزینه نیاز است، مصون نگه دارد.

نتیجه‌ گیری

در این مقاله از ایران پمپ سعی شد از 7 دلیل که چرا ایستگاه های آتش نشانی به کمپرسور باد احتیاج دارند اشاره کنیم. بادکردن لاستیک، نقاشی، سنباده زدن و … از دلایلی هستند که می توان به آن ها اشاره کرد. به نظر شما در چه موارد دیگری می توان از کمپرسور های باد استفاده کرد؟ لطفا در قسمت نظرات برای ما بنویسید تا دیگران هم بتوانند از این اطلاعات استفاده کنند.

avatar

من متخصص و پژوهشگر در زمینه هوای فشرده و انواع کمپرسور باد هستم و سعی می کنم تا جدیدترین و کارامدترین اطلاعات را در خصوص صنعت هوای فشرده با شما به اشتراک بگذارم.

نوشته های مشابه

‫13 نظرها

  1. چه جالب نمیدونستم که کمپرسور باد توی ایستگاه های آتش نشانی هم این همه کاربرد داره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
سوالی ندارید؟