مقالات تخصصی و پژوهشی ایران پمپ

بررسی تخصصی پمپ باد 10 و 25 لیتری یخچالی

در این پست به معرفی تخصصی و دقیق پمپ باد 10 لیتری یخچالی شرکت ایران پمپ خواهیم پرداخت.در آخر این مقاله بعضی از مشاغلی که به راحتی میتوانند با این پمپ باد کار کنند را معرفی خواهیم کرد.با ما همراه باشید.

همانطور که میدانیر همه کمپرسور های باد دارای مخزن+قطعات ضروری و موتور هستند.تفاوت اصلی در موتور های پمپ باد ها میباشد که بر اساس معیار های مختلفی دسته بندی میشوند.مانند دسته بندی بر اساس صدا دار یا بدون صدا بودن.روغن دار یا بدون روغن بودن و…..
ویژگی مشترک تمام پمپ باد ها فشرده کردن هوا به روش های مختلف میباشد.

بررسی تخصصی کمپرسور باد یخچالی

پمپ باد های 10لیتری شرکت ایران پمپ  دارای موتور هایی با قدرت 1/4-1/3-1/2-3/4 اسب بخار هستند.که معمولا از این موتور ها در فریزرهای خانگی و یخچال فریزر های صنعتی استفاده میشود.اولین ویژگی این پمپ باد ها نسبت به نمونه های داخل بازار همین مورد میباشد.بعد از تحقیق درمورد پمپ باد های یخچالی داخل بازار متوجه شدیم که موتورهای استفاده شده در آنها نهایتا دارای قدرت 1/5 اسب بخار هستند که در یخچالهای کوچک خانگی از آنها استفاده میشود و دارای قدرت کمتری نسبت به نمونه های ایران پمپ هستند.موتور هایی که شرکت ایران پمپ در تولید پمپ بادهایش استفاده میکند همگی دارای سیم پیچ های مسی بوده و ازبرندهایی همچون دانفوس،نیکی،ناسیونال،پاناسونیک،امبراکو و…. استفاده می کند.موتورهایی که در تولید پمپ باد استفاده میشود هرگز از برند های چینی نیستند و به همین دلیل دارای طول عمر بالایی هستند.
شاید تا به حال این سوال برایتان پیش آمده باشد که موتور یخچال چگونه کار میکند؟برای پاسخ به این سوال ویدیو کوتاهی از نحوه کار کردن موتور یخچال برایتان اماده کردیم که میتوانید مشاهده نمایید.

نمای داخلی موتور های مخصوص کمپرسور باد 25 لیتری

نمای داخلی موتور های مخصوص کمپرسور باد 10 لیتری

 قطعات مورد نیاز برای ساخت پمپ باد یخچالی 

تا اینجا با نوع موتور ها و قدرت آنها آشنا شدید.حالا وقت آن رسیده تا به سراغ بقیه قطعات برویم.موتور های مورد استفاده در پمپ باد برای روشن شدن نیاز به یک راه انداز دارند(رله).این رله ها 2 نوع میباشند.رله سیمی و رله سنگی.ام تفاوت رله سیمی و رله سنگی در چیست و کدامیک بهتر هستند؟اگر بخواهی به طور کاملا ساده توضیح بدهیم باید بگوییم اگر بر روی موتور رله سیمی نصب شود ،شما میتوانید بدون محدودیت موتور را روشن خاموش نمایید،حتی پشت سر هم.اما رله سنگی کاملا برعکس عمل مینماید.یعنی بعد از هر خاموش شدن موتور تا حدود 2 دقیق باید صبر کنید تا رله سنگی بتواند فرمان شروع به کار مجدد به موتور را بدهد وبرق را وصل کند.با این توضیحات متوجه شدید که رله سیمی بسیار بهتر از رله سنگی عمل مینماید.فکر کنید پمپ باد یخچالی شما دارای رله سنگی باشد و شما بخواهید دستگلهتان را برای چند بار روشن خاموش کنید،بعد از هر بار خاموش کردن باید چند دقیقه صبر کنید تا پلاتین های رله اجازه روشن شدن مجدد را به موتور بدهند.
بعد از رله نوبت به خازن استارت خواهد رسید.اما وظیفه خازن استارت چیست؟در شرایطی که بر روی موتور فشار باشد و موتور بخواهد روشن شود با وجود خازن این امر به راحتی امکان پدیر خواهد بود.و اگر خازن در کمپرسور نباشد و یا خراب شده باشد ،بر روی موتور فشار زیادی خواهد آمد ویا روشن نخواهد شد.دقت کنید اگر خازن کمپرسور دچار شکستن شده باشد و یا حالت طبیعی خود را از دست داده باشد،باید آن را تعویض نماید.
موتر های یخچالی با روغن برودتی کار میکنند.سعی کنید هر 6ماه یکبار یا 1000 ساعت کار روغن دستگاه را تعویض نمایید.حتی اگر با پمپ بادتان کارزیادی نکردید بهتر است روغن را تعویض نمایید.به دلیل جاورت روغن با هوا بعد از مدتی خواص خود را از دست خواهد دادو دیگر کارایی سابق را نخواهد داشت.روغن در پمپ باد یخچالی عمل روانکاری بین قطعات را انجام میدهد.این یعنی اگر روغن به اندازه کافی در موتور نباشد،احتمالا موتور جامپ(گیرپاژ)خواهد کرد.اما اگر به صورت مرتب روغن را تعویض نمایید تا 6 یا 7 سال نیاز به هیچ کمپرسوری نخواهید داشت.دقت کنید هر کمپرسور باد، روغن مخصوص خود را دارد.پمپ باد های یخچالی از روغن برودتی استفاده میکنند که علاوه بر روانکاری تا حد زیادی خنک کاری بین قطعات را نیز انجام میدهد.

 قطعات مورد نیاز برای تولید کمپرسور باد 10 لیتری 

Array

بعد از اینکه با موتور های کمپرسور باد یخچالی آشنا شدیم،نوبت به قطعاتی میرسد که بر روی پمپ باد نصب میشود.درباره این قطعات به صورت جداگانه توضیحات مفصلی داده شده است.در اینجا به صورت خلاصه توضیحاتی خواهیم داد.
کلید اتومات:بد از رسیدن فشار هوا به حد معین،به موتور فرمان خاموش شدن میدهد و زمانیکه هوای فشرده داخل مخزن از حد تعیین شده کمتر شود،مجددا فرمان شروع به کار را صادر میکند.
شیر یکطرفه:اجازه عبور هوا را فقط از یک طرف میدهد.بین مخزن و موتور قرار میگیرد.هوا را از موتور به داخل مخزن میفرتد و اجازه برگشت هوا را به داخل موتور نخواهد داد.
سوپاپ اطمینان:در صورتیکه هوای داخل مخزن از حد معین بیشتر شود و کلید اتومات عمل نکند،سوپاپ اطمینان وارد عمل شده و به صورت اتومات هوای اضافی را تخلیه می کند.(این قطعه در ایمنی مخزن نقش بسیار مهمی دارد)
مانومتر:وظیفه نمایش دادن میزان هوای فشرده داخل مخز را بر عهده دارد.
شیر خروجی:تخله هوا از داخل مخزن توسط این قطعه امکانپذیر میباشد.
این قطعات از اصلی ترین قطعات در هر کمپرسور بادی به شمار میروند.علاوه بر اینها قطعات دیگری هم وجود دارد که در صورت نیاز میتوان از آنها استفاده کرد.

در این قسمت به برخی از رایج ترین سوالات درباره کمپرسور های یخچالی خواهیم پرداخت.

 

 برخی از مشاغلی که نیاز به کمپرسور های باد یخچالی دارند عبارتند از:  آرایشگرها،تعمیر گاههای موبایل و کامپیوتر،تعمیرات مبلمان،تعمیر گاهای موتور و دوچرخه،فروشندگان اسباب بازی های بادی و فروشگاه های لوازم ورزشی،مناسب برای انواع جک های پنومات،مناسب برای نجار ها و کابینت سازان و…….
avatar

من متخصص و پژوهشگر در زمینه هوای فشرده و انواع کمپرسور باد هستم و سعی می کنم تا جدیدترین و کارامدترین اطلاعات را در خصوص صنعت هوای فشرده با شما به اشتراک بگذارم.

نوشته های مشابه

‫17 نظرها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
سوالی ندارید؟