کمپرسور اسکرو چیست؟ (0 تا 100 پمپ باد اسکرو)
آیا می دانید کمپرسور اسکرو چیست؟ کمپرسور اسکرو، یکی از انواع پمپ باد صنعتی است که کاربردهای زیادی را در صنایع مختلف دارد. عملکرد پایه این دستگاه به شکلی است که با استفاده از حرکت دورانی دو رزوه نر و ماده، در دو جهت مخالف کار میکند. این حرکت باعث بالا رفتن فشار و دما شده و فشار مورد نیاز دستگاه را تولید میکند. از کمپرسور اسکرو بیشتر در صنایع بزرگ استفاده می شود. کمپرسور های اسکرو دارای انواع مختلفی می باشند. در طراحی این دستگاه، قطعات کمتری نسبت به سایر کمپرسور ها استفاده شده است.
کمپرسور اسکرو با داشتن قابلیت بسیار فوق العاده و بی نظیر خود (یعنی دایم کار بودن) توانسته است در بسیاری از صنایع کاربرد فوق العاده ای را از خود نشان دهد. کمپرسور های اسکرو امروزه در لیست بهترین و کارآمدترین انواع کمپرسور واقع شده است. در این مقاله از وبلاگ شرکت ایران پمپ، همراه شما هستیم تا نکات کاربردی را در خصوص انواع کمپرسور اسکرو بیان کنیم. اگر می خواهید بدانید کمپرسور اسکرو چیست و چگونه کار می کند، چه کاربردهایی دارد و از چه اجزایی تشکیل می شود یا چه عواملی بر قیمت آن موثر هستند، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
کمپرسور اسکرو چیست؟
در پاسخ به این پرسش که کمپرسور اسکرو چیست، باید گفت: کمپرسور اسکرو یکی از اقسام کمپرسورها می باشد که مکانیزم فشرده سازی متفاوتی با سایر کمپرسورها دارد. همین مکانیزم خاص کمپرسور های اسکرو باعث شده تا این کمپرسور ها برای بخش های صنعتی به مناسب ترین گزینه تبدیل شوند. فشرده سازی هوا در کمپرسور های اسکرو توسط دو روتور مارپیچی درحال دوران صورت میگیرد. این دو مارپیچ با کاهش حجم، هوا را فشرده میکنند. کمپرسور های اسکرو به دلیل مکانیزم فشرده سازی که دارند از ضریب اعتماد بالایی برخوردار بوده و همچنین میتوانند به صورت مستمر به تولید هوای فشرده ادامه دهند.
طرز کار کمپرسور اسکرو
همانطور که میدانید کمپرسورها، ماشین هایی هستند که از آنها برای افزایش فشار سیالاتی که قابلیت تراکم پذیری دارند مثل هوا، گازها و بخارها استفاده میشود. این دستگاه ها با استفاده از فشرده سازی و کاهش حجم گاز، باعث افزایش فشار آن میشوند. حال شاید برایتان سوال ایجاد شود که کمپرسور اسکرو چیست و چگونه عمل می کند؟ لازم است بدانید در کمپرسور های اسکرو با چرخیدن موتور، روتور ها نیز میچرخند و دندانه های آنها در هم درگیر می شوند. این چرخش حلزونی در محفظه باعث میشود، گاز از طرفی ساکشن یا از ورودی نفوذ کند و به سمت فشرده سازی حرکت کند.
این محفظه ها به دهانه ساکشن متصل هستند و از طریق پورت هایی به محفظههای بزرگتری متصل میشوند و در نهایت جریان گاز از دهانه خروجی عبور میکند. طراحی کمپرسورهای اسکرو به نحوی است که مزایای ماشین هایی با جابهجایی مثبت و دورانی شکل استفاده میکند و استفاده از این نوع کمپرسور را برای طیف گستردهای از کاربردها و فرایندهای صنعتی مناسب میسازد.
تشریح کامل عملکرد کمپرسور باد اسکرو
انواع کمپرسور اسکرو را با توجه به نحوه انتقال انرژی به سیال میتوان به دو دستهی کلی کمپرسور های دینامیک و کمپرسور های جابهجایی مثبت تقسیم کرد که خود به دسته های مختلف طبقهبندی میشوند. کمپرسورهای داینامیک به صورت دائمی و کمپرسور های جابهجایی مثبت به شکل متناوب انرژی را منتقل میکنند.
قدرت تراکم کمپرسور های جابهجایی مثبت نسبت به نوع داینامیکی بیشتر بوده و به دو نوع رفت و برگشتی (Reciprocating) و دورانی یا دوار (Rotary) تقسیم میشوند. کمپرسور های اسکرو در دستهی کمپرسور های جابهجایی مثبت از نوع دورانی قرار میگیرند و حجم معینی از گاز یا هوا را محصور میکنند.
کمپرسور اسکرو در دههی ۱۹۳۰، زمانی که به یک کمپرسور چرخشی قوی با ظرفیت بالا نیاز بود، توسعه یافت. کمپرسور اسکرو (Screw Compressor) یا کمپرسور پیچ دوار نوعی کمپرسور گازی (کمپرسور هوا) است که از مکانیزم جابجایی مثبت دوار استفاده میکند.
کمپرسورهای اسکرو از دو پیچ مارپیچی نر و مادگی به هم پیوسته به نام روتور (پیچ) تشکیل شده اند که از آنها برای فشرده سازی هوا استفاده میکنند. این دو روتور با حساسیت و دقت بسیار بالا در شکلها و ابعاد مختلف ساخته میشوند و تعداد دندانههای (شیار) آنها نیز متغیر است. تعداد دندههای موجود در روتور نر و تعداد شیارهای روتور ماده با هم متفاوت هستند. روتور ماده برای داشتن راندمان بهتر تعداد شیارهای بیشتری نسبت به روتور نر دارد.
روتور نر مثل یک پیستون با چرخش مداوم درون روتور ماده (سیلندر مانند) هوا را به دام انداخته و آن را فشرده میسازد. روتور های کمپرسور اسکرو در یک محفظهی مناسب جهت تولید و فشرده سازی هوا قرار گرفتهاند. این دو قطعه با حرکت به سمت یکدیگر و کاهش حجم و فاصله بینشان، هوا و گاز را فشرده میکنند.
آیا می دانید نام دیگر کمپرسور اسکرو چیست؟ به دلیل وجود این دو روتور در کمپرسور اسکرو، این دستگاه ها به نام کمپرسور پیچ دوقلو نیز شناخته میشوند. یک کمپرسور اسکرو علاوه بر روتور از پوشش، فیلتر هوا، مهر و موم های لاستیکی، شیر مکش و دریچه تحویل نیز تشکیل شده است. کمپرسور های پیچ چرخشی در مقابل کمپرسور های پیستونی قرار گرفته و فرآیند فشرده سازی آنها نیز متفاوت است. همچنین، این کمپرسور ها در مقایسه با کمپرسور های پیستونی کارآمدتر و انعطافپذیرتر هستند.
نحوه عملکرد انواع کمپرسور اسکرو به این صورت است که هوا (گاز) داخل آن مکیده شده و با کاهش حجم بین دندانه های روتورهای نر و ماده، در طول روتور ها فشرده میشود. در واقع، کمپرسور اسکرو هوا را بین دو روتور به دام میاندازد و با حرکت دادن به داخل روتور ها، حجم آن را کم میکند.
کاهش حجم هوا منجر به فشرده شدن آن شده و سپس از آن در موارد مختلف استفاده میگردد. فشرده سازی هوا توسط کمپرسور گرما ایجاد میکند. اگر تمام گرمای تولید شده در محفظهی فشرده سازی حفظ شود، این فشرده سازی عایق گرما خواهد بود. همچنین اگر در طی فرآیند فشرده سازی، گرما اضافه گردد و یا از بین برود، به این فشرده سازی ایزوترمال گفته میشود که در کمپرسور های روغنی دربارهی آن بیشتر توضیح داده خواهد شد.
وقتی فشار هوا را بالا میبریم، دما افزایش مییابد. در این حالت، به آنتروپی مایعات، به منظور اندازهگیری میزان از بین رفتن انرژی، نیاز خواهد بود. به طور کلی، میزان بازدهی تراکم سازی یک کمپرسور به راندمان هوا و محفظه تراکم نیز بستگی دارد. کل انرژی مصرفی دستگاه نیز به ضایعات و راندمان مؤلفههای موجود در آن مرتبط میباشد.
مهمترین مزیت استفاده از کمپرسورهای اسکرو نسبت به سایر انواع کمپرسور ها، تولید هوای فشرده به صورت مداوم است. از دیگر ویژگی های کمپرسور های اسکرو میتوان به قدرت کافی با سرعت متغیر با توجه به مصرف انرژی و سرعت ثابت برای کاربردهای صنعتی اشاره کرد.
نحوه کار کمپرسور اسکرو به صورت فنی و تخصصی
اگر بخواهیم به صورت تخصصی تری به طرز کار کمپرسور اسکرو نگاه کنیم، باید بگوییم که پس از مخلوط روغن و هوا پس از فشرده سازی وارد مخزن جدا کننده هوا_روغن می شود. در این جداکننده همانطور که حدس می زنید، باید روغن و هوا از هم جدا شوند. این کار باعث می شود که قسمت عمده هوا از روغن جدا شود و برای مصرف نهایی که برای آن در نظر گرفته شده است، آمادگی لازم را پیدا کند.
البته در فیلتر روغنی هم باقی می ماند ولی جالب است بدانید که شاهد این هستیم که این روغن باقی مانده در واقع جذب هوا می شود. بعد از این مرحله روغن تحت فشار هوا قرار می گیرد تا دوباره جهت روانکاری، جذب بیشتری حرارت و آب بندی مورد استفاده قرار بگیرد. البته در نظر داشته باشید که روغن مورد نظر باید قبل از استفاده خنک شود.
مدار هوا
اگر می خواهید که نحوه ی کار انواع کمپرسور اسکرو را به خوبی درک کنید، باید در مورد مدار هوا اطلاعات کافی داشته باشید. در واقع سیکل هوای داخل کمپرسور شامل فیلتر هوای مکش، شیر کنترل ورودی هوا، بلوک هواساز، سپراتور روغن-هوا، شیر کمینه فشار و … می باشد! در حالت معمولی و کلی از این سیکل برای مکش هوا به داخل استفاده می شود، اما در حالت خاص این سیکل می تواند مانند یک فیلتر عمل کند و هوا و روغن را جدا کند. در واقع کارهای بسیار مهمیاز فرآیند استفاده از کمپرسور اسکرو روغنی بهع مدار هوای آن بستگی دارد.
شیر کنترول ورودی هوا
از دیگر اجزایی که به شما کمک می کند به صورت بهتر درک کنید کمپرسور اسکرو چیست و نحوه کار آن به چه صورت است، شیر کنترل ورودی هوا می باشد. در واقع این شیر وظیفه ی بسیار مهم کنترل ورودی هوا وظیفه کنترل جریان هوا را دارد. شیر کمینه فشار یا همان شیر کنترل وردی در مواقعی که شیر باز است و هوا را به داخل می کشاند، فشار معادلی را ایجاد می کند که می تواند باعث کنترل وضعیت و فشار شود.
مدار روغن
آخرین بخشی که لازم است برای نحوه کار کمپرسور اسکرو بشناسیم، سیکل روغن یا مدار روغن است که شامل جدا کننده هوا و روغن، مبدل حرارتی روغن، فیلتر روغن و شیر کنترل دماست. شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید قسمت انتهایی فیلتر جدا کننده هوا و روغن، محلی است که در آن روغن جمع می شود. فشار این بخش، روغن گرم شده را دوباره به چرخه باز می گرداند که در این چرخه روغن دوباره سرد میشود و برای مصرفی که در نظر گرفته شده است، استفاده می شود. اگر دستگاه خاصی مد نظر دارید و باید طرز کار آن را بدانید، کافی است که با ما تماس بگیرید تا کارشناسان ما علاوه بر مشاوره رایگان یک راهنمایی دقیق و هدفمند نیز به شما بکنند.
تفاوت کمپرسور اسکرو با سایر کمپرسورها چیست؟
در این مرحله بهتر است بدانید تفاوت پمپ بادهای روتاری و پیستونی با کمپرسور اسکرو چیست؟ کمپرسورهای اسکرو عملکرد بهتری نسبت به دو مدل پیستونی و روتاری دارند. همچنین مصرف برق کمتری نسبت به مدل روتاری دارند. لرزش و صدای کمتری نسبت به دو مدل دیگر دارند و طول عمر بیشتر، خرابی کمتر از دیگر مزیتهای این کمپرسورها است و در واقع میتوان گفت بهترین نوع کمپرسور صنعتی در بین مدلهای دیگر، کمپرسور اسکرو است.
البته این کمپرسورها نسبت به مدل های دیگر قیمت بالاتری نیز دارند و هزینه نگهداری و تعمیر آنها هم بیشتر است. یکی از نکات جالب توجهی که در رابطه با کمپرسور های اسکرو باید به آن اشاره کرد، این است که برای خنککردن کمپرسورهای بزرگتر از جریان روغن استفاده میشود، در نتیجه این امکان را به وجود میآورد که از کمپرسور به صورت مداوم استفاده شود.
موارد استفاده از کمپرسور اسکرو
آیا می دانید کاربرد کمپرسور اسکرو چیست؟ امروزه کمپرسورها در پیرامون ما و مکانهایی مثل خانه، داخل ماشین و هواپیما و در صنایع مختلف استفاده و بسیاری از کاربردهای ساده تا پیشرفته استفاده میشوند. برای مثال برخی از کاربردهای کمپرسور های اسکرو در موارد زیر است:
- در صنعت خودرو سازی
- در صنعت الکترونیک
- صنایع شیمیایی (میعان گازها ذخیره سازی گاز و غیره)
- صنایع هوایی (تامین هوای فشرده برای موتور توربین)
انواع کمپرسور اسکرو
مدل های دیگری از کمپرسور های اسکرو وجود دارند اما به طور کلی دو نوع کمپرسور اسکرو را برای شما توضیح میدهیم که بیشتر در بازار موجود هستند. یکی کمپرسور اسکرو بدون روغن و دیگری با روغن می باشد.
کمپرسور اسکرو خشک
این نوع کمپرسور همانطور که از اسمش پیداست کاملا خشک بوده (oil free) و هیچ روغنی در آن وجود ندارد. در این نوع کمپرسور به دلیل اینکه از روغن استفاده نمیشود در صنایع دارویی و غذایی کاربرد فراوانی دارد. این مدل از کمپرسور های اسکرو نمیتوانند دماهای بالا را تحمل کند و همچنین توانایی کار در فشار زیاد وقتی که دور موتور زیاد میشود را ندارند.
حداکثر نسبت فشار آن ۳ میباشد، یعنی فشار هوای خروجی ۳ برابر فشار هوای ورودی کمپرسور باشد.به طور کلی کمپرسور اسکرو بدونه روغن به نسبت نوع روغنی از حساسیت بالاتری برخوردار است و نیاز به تعمیر و نگهداری کمتری دارد. یکی از مدل کمپرسور های خشک مدل مولتی استیج سری یونیت (Multi-Stage Units Series) است.
کمپرسور اسکرو روغنی
در این مدل کمپرسور های اسکرو، کمپرسور با تزریق روغن به آن، روغن کاری میشود. آیا می دانید کاربرد روغن کمپرسور اسکرو چیست؟ روغن موجود در کمپرسور نه تنها از داغ شدن روتور ها و سایر اجزای آن جلوگیری میکند، بلکه اصطکاک و ساییدگی قطعات را نیز کاهش میدهد. لذا این نوع کمپرسور ها طول عمر بیشتری نسبت به نمونه های بدون روغن و خشک دارند. با توجه به کیفیت هوای فشرده شده در کمپرسور های غیر روغنی، از آنها در فرآیندهای حساستر استفاده میشود. وجود روغن در کمپرسور های اسکرو چهار عملکرد مهم را انجام می دهد:
– خنک کنندگی
– روان کاری
– آب بندی
– پخش کردن صدا
عملکرد کمپرسور اسکرو تزریقی به فرآیند فشرده سازی ایزوترمال شبیه میباشد. زیرا گرمای حاصل از فرآیند فشرده سازی توسط روغن تقریبا به طور کامل از بین میرود. دمای روغن تزریق شده به محفظه فشرده سازی عموما در دمای ۶۰-۷۰۰C کنترل میشود.
شیر ترموستاتیک مقدار روغنی را که در خنک کننده روغن و یا در بایپس در گردش است، به منظور حفظ دمای مطلوب در طیف گستردهای از دمای محیط، کنترل میکند. مخلوطی از هوای فشرده و روغن از فضا خالی شده و به جداکننده منتقل میگردد.
در این قسمت، بیشتر روغن از طریق تغییر جهت و سرعت از هوای فشرده خارج میشود. سپس برای از بین بردن روغن باقی مانده و در نتیجه حمل بسیار کم روغن نیز از فیلترهای درشت استفاده میشود (معمولاً 2-5 ppm). علاوه بر خنک کننده روغن، از خنک کننده هوا نیز برای خنک کردن هوای تخلیه شده و از بین بردن رطوبت اضافی استفاده می شود.
در بیشتر کاربرد ها از کولرهای نوع رادیاتور استفاده شده که امکان بازیابی گرما از فرآیند فشرده سازی را فراهم میکند. در برخی کمپرسور های اسکرو روغنی از خنک کننده های آبی به عنوان مبدلهای حرارتی نیز استفاده میشود.
عملکرد کمپرسورهای اسکرو روغنی
جریان هوا: هوا از طریق فیلتر و شیر ورودی باز، وارد کمپرسور شده و فشرده میشود؛ ترکیبی از هوا و روغن فشرده شده از طریق شیر چک به داخل گیرندهی هوا یا جدا کنندهی روغن از هوا جریان مییابد. سپس هوا از طریق شیر خروجی (شیر کم فشار و خنک کنندهی هوا) تخلیه میشود. در حین کار با بار، شیر کم فشار، حداقل فشار لازم را در مخزن جدا کننده برای روغن کاری نگه میدارد.
دریچه چک یکپارچه مانع از ورود هوای فشرده شده در قسمت پایین شیر در هنگام کار بدون بار میشود. هنگامی که کمپرسور متوقف میشود، شیر چک و دریچه ورودی بسته شده و از ورود هوای فشرده شده (و روغن) به داخل فیلتر هوا جلوگیری میکند.
جریان روغن: در قسمت گیرندهی هوا یا جدا کنندهی روغن، مقدار زیادی روغن به وسیلهی نیروی گریز از مرکز (Centrifugal action) از ترکیب هوا و روغن خارج میشود. روغن باقی مانده نیز توسط جدا کنندهی روغن برداشته میگردد.
روغن در قسمت پایین گیرندهی هوا یا جدا کنندهی روغن جمع شده و به عنوان مخزن روغن عمل میکند. سیستم روغن دارای شیر بایپس ترموستاتیک میباشد. هنگامی که دمای روغن زیر نقطه تعیین شده خود باشد، شیر بایپس، بسته شده و مانع از رسیدن روغن به خنک کننده میگردد.
فشار هوا، روغن را از گیرنده هوا یا جدا کنندهی روغن از طریق فیلتر و دریچه توقف روغن به درون کمپرسور وارد میکند. هنگامی که دمای روغن به نقطه تنظیم شده افزایش یابد، شیر بایپس باز شده و آن را به سمت خنک کنندهی روغن هدایت میکند.
در دمای حدود 15 درجه سانتیگراد (27 درجه فارنهایت) که بالاتر از مقدار تعیین شده میباشد، تمام روغن به سمت کولر روغن جریان مییابد. هنگام توقف عملکرد کمپرسور، دریچه توقف روغن، از خیس شدن کمپرسور با روغن جلوگیری میکند.
اجزای تشکیل دهنده کمپرسور اسکرو
در این مرحله لازم است بدانید اجزای کمپرسور اسکرو چیست؟ کمپرسورهای اسکرو از قطعات مختلفی تشکیل میشود. قطعاتی که در ادامه نام میبریم در اکثر کمپرسور ها وجود دارند.
فیلتر هوا
در پاسخ به این سوال که وظیفه فیلتر هوا در کمپرسور اسکرو چیست، باید گفت: فیلتر هوا برای خارج کردن گازها از کمپرسور مورد استفاده قرار می گیرند؛ اگر فیلتر هوا به درستی کار نکند، دستگاه از داخل دچار آسیب میشود. فیلتر هوا را باید بعد از مدتی استفاده از کمپرسور بررسی کرد و از سلامت آن مطمئن شد.
فیلتر روغن
وجود فیلتر روغن نیز مانند فیلتر هوا برای کمپرسور اسکرو روغنی واجب است. روغن در ابتدا از فیلتر روغن رد شده و فیلتر روغن وظیفه تمیزی و گرفتن املاح مضر روغن را دارد. فیلتر روغن نیز مثل فیلتر هوا است و باید بعد از استفاده از کمپرسور آن را بررسی کرد تا از سلامت فیلتر مطمئن شد.
بلبرینگ
بلبرینگ ها نقش اساسی در انواع کمپرسور اسکرو دارند. این قطعه در کمپرسور به کاهش استهلاک کمک میکند. همچنین در کاهش نویز دستگاه و روان بودن آن تاثیر دارد. بلبرینگ ها در بیشتر قسمت های کمپرسور قرار دارند و به کار چرخش های دایره وار و دورانی کمک میکنند.
دریچه های مکش
دریچه های مکش میتوانند در انواع تنظیمات مختلف ارائه شوند. دریچه مکش یا ورودی به عنوان اولین نقطه ورود هوا به کمپرسور عمل میکنند و دارای تنظیمات خاصی هستند که مطابق با آن باز و بسته میشوند تا راندمان دستگاه حفظ شود.
دریچههای تخلیه
دریچه تخلیه داخل یک کانتینر قرار دارد و برای استفاده فوری به شیلنگهای هوا وصل میشود، آنها به عنوان عوامل مهم تنظیم کننده فشار هوا به شمار میروند. نقص و خراب شدن دریچه های تخلیه نه تنها خطراتی برای دستگاه شما بلکه برای پرسنل مجاور و محیط کار نیز ایجاد میکند.
موتور
آیا می دانید اهمیت موتور در کمپرسور اسکرو چیست؟ هرچه ظرفیت مخزن و سطح پروژه بالاتر باشد نیاز به موتور قویتر و پرقدرتتری است. در برخی از موتور ها حالت اسمارت قرار داده شده است و این حالت امنیت شما و دستگاه را فراهم میکند و در زمانهای مورد نیاز، موتور از حرکت باز میایستد. لازم است بدانید متداول ترین موتورها در کمپرسور، موتورهای برقی هستند.
مخازن ذخیره سازی
تقریبا همهی کمپرسور های اسکرو دارای مخزن ذخیره سازی هستند. ظرفیت مخزن های ذخیره سازی در اندازه و مقیاس متفاوت است، اگرچه برای کاربردهای حرفه ای و صنعتی، مخازن ذخیره قابل ملاحظه ای بزرگتر خواهند بود. هرچه مخزن بزرگتر باشد، زمان استراحت بیشتری برای موتور فراهم میکند.
روتور
هنگامی که یک دستگاه روشن است و مراحل اولیه آن برنامهریزی شده است، روتورها به چرخ دنده ضربه میزنند و هوای مکش را از طریق دریچه بازیافت میکنند. روتورها از طریق سیستم توزیع اتصال یاطاقان، کمربند و درایو موتور، به موتور کمپرسور متصل شده و چرخش را شروع میکنند. با شروع این چرخش، هوا در فضای بین روتورها مکیده شده و با ادامه چرخش، فشرده میشود.
بخش کنترل سیستم
این قسمت از دستگاه کمپرسور ، برای کنترل پارامترهای مختلف مثل فشار دستگاه استفاده میشود و معمولا تنظیمات اولیه آن توسط کارخانه سازنده انجام شده است و برخی از موارد ساده باید توسط اپراتورهای دستگاه تنظیم شوند.
جدا کنندهها (Seperators)
در برخی مدلهای کمپرسور، جداکنندهها تعبیه شده است و این جداکنندهها وظیفه تمیزی و عبور روغن را به عهده دارند که این امر کار مهمی در کارکرد کمپرسورها دارند. اگر روغن، بین قطعات به درستی پخش نشود باعث افزایش دما و خرابی در بخشهای مختلف کمپرسور میشود.
پیچ، واشر و مهره
این قطعات نیز مانند هر دستگاه دیگر در کمپرسور های اسکرو نیز وجود دارند. این قطعات از فولاد ضد زنگ ساخته شده اند که باعث مقاومت بیشتر اجزای کمپرسور میشود و در نتیجه عمر دستگاه افزایش مییابد.
مزایا و معایب کمپرسور اسکرو چیست؟
مزایا
- بازده عملکرد در کمپرسور های اسکرو حدود 25 تا 30 درصد بیشتر از کمپرسور های پیستونی است.
- در کمپرسور اسکرو به دلیل عدم وجود قطعات متحرک و نبود اصطکاک بالا، دیگر دلیلی برای وجود لرزش و سر و صدا وجود ندارد.
- با حذف قطعات مکانیکی و کاهش حجم مخزن، نصب کمپرسور ها نیاز به فضای کمتری نسبت به کمپرسور های پیستونی و روتاری خواهد داشت.
- کمپرسور های اسکرو نسبت به شرایط ناپایدار، حساسیت کمتری داشته و به سرعت تنظیم میشوند.
معایب
- کمپرسور های اسکرو نسبت به کمپرسور پیستونی، قیمت بالاتری دارد.
- هزینه های نگهداری کمپرسور اسکرو خصوصا در ظرفیتهای پایین بسیار بالا بوده و به همین خاطر خرید این کمپرسورها با ظرفیت کمتر از 70 کیلو وات عملا مقرون به صرفه نیست.
نکاتی در زمینه نگهداری از کمپرسور اسکرو
برای نگهداری از کمپرسور های اسکرو باید نکاتی را در نظر داشت. این نکات باعث می شوند که دستگاه شما نیاز به تعمیرات کمتری داشته باشد و عمر مفید آن بیشتر شود.
- به کمپرسور ها وقفهای برای خنک شدن بدهید
- دستگاه را هر موقع که حس کردید عملکرد آن افت کرده است، سرویس کنید
- به طور مرتب فیلتر هوا و فیلتر روغن را چک کنید. از روغن مخصوص کمپرسور های اسکرو استفاده نمایید.
- اگر کمپرسور اسکرو شما خراب شد، آن را به یک متخصص برای تعمیر بسپارید
عوامل موثر بر قیمت کمپرسور اسکرو در بازار ایران
در تعیین قیمت کمپرسور اسکرو، عوامل زیادی دخیل هستند و می توانند تاثیر چشمگیری در قیمت داشته باشند. یکی از این عوامل برندها هستند. برند های ساخت ایتالیا از اغلب برندها قیمت بیشتری دارند و اما از طرف دیگر کیفیت آنها بسیار عالی است. این امر به این دلیل است که کشور ایتالیا سابقه زیادی در تولید پمپ و کمپرسور های اسکرو دارد و یکی از اولین کشورهای صنعتی دنیاست که اقدام به تولید این دستگاهها کرده است.
آیا می دانید عامل دیگر موثر بر روی قیمت انواع کمپرسور اسکرو چیست؟ جواب، وجود واسطه های فروش این دستگاه در بازار است. اگر دستگاه از این دست به آن دست منتقل شود تا به فروشنده برسد و هر کدام نیز سود اندکی بر روی محصول داشته باشند (که البته اندک هم نیست!)، تا دستگاه به شما برسد مبلغ زیادی به قیمت اصلی آن افزوده میشود، پس بهتر است از فروشگاهی خرید کنید که میدانید واسطه ای نیست؛ یعنی وارد کننده مستقیم این دستگاه به کشور است.
قیمت کمپرسور اسکرو به ظرفیت و قدرت دستگاه نیز بستگی دارد، به گونهای که هر چه قدرت و ظرفیت دستگاه بیشتر باشد، بالطبع هزینه آن کمپرسور نیز بیشتر خواهد شد. دلیل تفاوت قیمت در کمپرسورها کاربردهای متفاوت آنها است و به نوع آنها که کمپرسور روغنی باشند یا کمپرسور خشک بستگی دارد.
جمع بندی
در پاسخ به این سوال که کمپرسور اسکرو چیست و چه کاربردی دارد باید گفت: پمپ باد اسکرو یک کمپرسور صنعتی است که در دو نوع خشک و روغنی تولید می شود و هرکدام مزایا و کاربرد خاص خود را دارد. اگر قصد خرید کمپرسور اسکرو را دارید ما به شما فروشگاه ایران پمپ را پیشنهاد میکنیم. شرکت ایران پمپ به عنوان واردکننده انواع کمپرسور باد میتواند شما را در امر خرید انواع کمپرسور اسکرو راهنمایی کند. این شرکت بهترین برندهای موجود در بازار را در اختیار دارد و محصولاتش را با بهترین قیمت و کیفیت ارائه میدهد.برای مشاهده انواع کمپرسور های اسکرو موجود می توانید به وب سایت فروشگاهی به آدرس irancompressor.com مراجعه نمایید.
با اجازتون بازنشر شد 😍😍😍
مرسی
محتوا خوبی بود
اینا فوق العادن
بسیار گویا و شفاف بیان کردید
این مطلب حرف نداشت 😍😍😍
مثل همیشه عالی و کاربردی
بیشتری بنویسین لطفا
مطلبتون بسیار مفید بود
گروه واتساپی هم دارید؟
ممنونم از مقاله خوبتون درباره کمپرسور اسکرو
یک سوال درباره این مدل کمپرسور ها داشتم.آیا این کمپرسور اسکرو را میتوان به صورت دائمی استفاده کرد؟یعنی مثلا 6 یا 7 ساعت میشه دائمی کار کرد باهاشون؟برای کارگاه تولیدی نیاز به کمپرسور باد دارم
سلام وقت بخیر دوست عزیز.ممنونم از پیامتون
کمرپسور های اسکرو میتونن به صورت دائمی هم کار کنند بدون هیچ مشکلی. اما بحث کمرپسور های اسکرو یه مقداری تخصصی هست و نمیشه داخل کامنت توضیحات کاملی داد.پیشنهاد میکنم با واحد مشاوره قبل از فروش تملاس بگیرید تا بهتر بتونیم راهنمایتون کنیم. این هم شمارش 05138595333