مقالات تخصصی و پژوهشی ایران پمپ

راهکار جلوگیری از سوختن کمپرسور باد در هنگام قطع برق

آپدیت شده در: 28 خرداد 1401

یکی از مهمترین مشکلاتی که این روزها همه دارن باهاش سرو کله میزنن جلوگیری از سوختن کمپرسور باد است. بدون هیچ خبری قطع میشه و بعد از چند ساعت مجددا وصل میشه.بعضی وقتا هم که در طول روز چند بار این اتفاق میوفته.با این همه گرونی اگر کمپرسور باد که عصای دسته خیلی از مشاغل هست بسوزه دیگه حسابی همه چیز بهم میریزه.

خیلی از مشاغل به دلیل همین قطعی های برق از کاسبی افتادن به خاطر همین موضوع هم سعی میکنن تا وقتی برق هست خیلی سریع کاراشونو انجام بدن.همین عجله باعث میشه تا بیشتر از قبل روی کمپرسور باد فشار بیاد.بعضی وقتا میبینی که کمپرسور باد اگر از قطع شدنای نامنظم برق نسوزه ،قطعا از کار کردن های دائمی و چندین ساعته میسوزه.خلاصه که خیلی هامون از اینور پشت بوم میوفتیم.

Array

حالا راه حلش چیه که مجبور به پرداخت هزینه برای تعمیر کمپرسور باد نشیم؟

اول از همه حواستون باشه به دلیل گرم بودن هوا تا جایی که میتونید برای کمپرسور بادتون یه فن یا پنکه بزارید که خیلی زود داغ نشه و بتونید باهاش کار کنید.

دوم اینکه اگر کمپرسورتون روغنی هستش ،حتما حواستون به روغنش باشه و چون هوا خیلی گرمه و روغن زودتر بخار میشه،شما هم زودتر روغن رو عوض کنید.

راهکار جلوگیری از سوختن کمپرسور باد

حالا یو پی اس/ups چی هست اصلا؟ مخفف عبارت Uninterruptible power supplyبه معناي منبع تغذيه بدون وقفه هستشups
یو پی اس یک منبع تغذیه الکترونیکی است که وظیفه اصلیش ، تامین بدون وقفه ی برق هست ، این سیستم بین برق شهر و دستگاه مصرف کننده قرار میگیره و علاوه بر تثبیت و تنظیم برق شبکه مانع از نفوذ نویز و اختلالات شبکه به تجهیزات حساس مصرف کننده میشه.

هنگام نوسانات ناگهانی برق، سیستم ups باعث جلوگیری از آسیب دیدن سیستم‌های الکترونیکی میشه و از آنها در برابر تغییر ولتاژ و قطعی برق محافظت می‌کنه. هدف اصلی یک دستگاه یو پی اس تهیه یک منبع بدون وقفه انرژی برای تجهیزاتی هستش که از اونها محافظت می‌کنه.Array

محاسبه توان ups یکی از نکات مهم در انتخاب ups مناسب میباشد. به  دلیل اینکه از ups انتظار میرود در هنگام قطع برق بتواند برق مورد نیاز تجهیزات متصل به خود را از طریق باتری تامین کند. مدت زمانی که باتری باید توان مورد نیاز تجهیزات متصل به خود را تامین کند back up یا دشارژ گفته میشود.

ups دارای یک توان ظاهری و یک توان واقعی میباشد. توان واقعی حداکثری معمولا فراهم نمیشود ولی محاسبه میشود. توان واقعی که با W نمایش داده میشود ، بیشترین توانی که UPS به صورت واقعی میتواند ارائه دهد که میزان آن کمتر از KVA است. توان اسمی که همان KVA یا کیلو وات آمپر همان توان درج شده در کاتالوگ میباشد.

در نتیجه در انتخاب ups مناسب باید به توان تجهیزات متصل به آن توجه شود. توان ups ها ولت آمپر است ،

ولی توان مصرفی تجهیزات براساس وات است. باید توان ups بر اساس وات محاسبه شود سپس با توان مصرفی تجهیزات متصل به آن متناسب شود.

چگونه زمان پشتیبان باتری را محاسبه کنیم ؟

میزان توان مصرفی در میزان back up ساعت ضرب میشود ، تقسیم بر ولتاژ باتری میشود. باید به این نکته توجه کرد که از ۶۰ درصد توان ups استفاده شود.نکته مهمی که در انتخاب یو پی اس ها باید توجه کنید این هست که معمولا کمپرسور های باد دارای یک آمپر اولیه و یک آمپر ثانویه هستند.شما باید بر اساس بیشترین آمپر اقدام به خرید دستگاه ذخیره برق نمایید،که معمولا آمپر اولیه در لحظه برق زیادی مصرف میکند برای استارت موتور و خیلی سریع به آمپر اسمی تغییر خواهد کرد.

محاسبه توان ups :

برای مشخص کردن توان ups باید توان دستگاه های متصل به آن را داشته باشیم. معمولا در لیبل پشت دستگاهها توان مصرفی هر دستگاه نوشته شده و با توجه به اینکه توان ups ولت آمپر محاسبه میشود ، اگر توان دستگاه بر حسب va یا kva باشد کافیست.

توان همه ی دستگاه ها را با هم جمع کنیم و با ضریب حدود ۳۰ درصد بالاتر از توان ups مشخص کنیم. ups ها از لحاظ ساختار داخلی در دو نوع آنلاین و آفلاین میباشند که در هنگام خرید علاوه بر محاسبه توان و ظرفیت باتری ups باید به ساختار داخلی آن نیز توجه کرد.

یو پی اس های آفلاین وقتی برق شهر وصل باشد برق خروجی را مستقیما از برق ورودی شهر تامین میکنند و وقتی برق شهر قطع میشود از اینورتر و باتری استفاده میکنند در نتیجه ups های افلاین وقتی برق شهر وصل باشد توانایی تثبیت ولتاژ را ندارند.دسته ای دیگر از ups های آفلاین هستند که داخل آنها از استابلایزر استفاده شده است که به آنها لاین اینتراکتیوگفته میشود.

در ups های آنلاین برق خروجی از اینورتر تامین میشود و همیشه ولتاژ خروجی تثبیت شده ای را ارائه میدهند و هنگام قطع برق شهر ، وقفه ای در تامین برق خروجی ایجاد نمیشود.

امیدواریم این مطلب مفید بوده باشه تا بتونید با خیال راحت با دستگاههای برقی ،بدون نگرانی کار کنید.

راهکار جلوگیری از سوختن کمپرسور باد در هنگام قطع برق

من متخصص و پژوهشگر در زمینه هوای فشرده و انواع کمپرسور باد هستم و سعی می کنم تا جدیدترین و کارامدترین اطلاعات را در خصوص صنعت هوای فشرده با شما به اشتراک بگذارم.

نوشته های مشابه

‫17 نظرها

  1. آقا ممنون.کاشکی زودتر این پست رو خونده بودم.ولی الانم خوبه -خیلی چیزا فهمیدم

  2. وقت بخیر مطلب خیلی خوبی بود برای دستگاه های کمپرسور باد معمولا از یو پی اس های لاین اینتراکتیو استفاده می شه چون هزینه کرد بابت یو پی اس آنلاین برای این مدل دستگاه ها به صرفه نیست و هزینه اضافه است . باتشکر

  3. جالب بود که محاسبه توان ups ها هم از راه های جلوگیری از سوختن کمپرسور باد …

  4. چقد خوب بود واقعا بخصوص با قطعی های مکرر برق الان راهکار جلوگیری از سوختن کمپرسور باد خوب بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
سوالی ندارید؟