راهنما

آموزش باد کردن لاستیک با پمپ باد خودرو

آپدیت شده در: 14 آبان 1402

یکی از ضروری‌ترین کارهایی که هر راننده‌ای می‌بایست درنظر داشته باشد، اندازه نگهداشتن باد لاستیک‌های خودرو می‌باشد. لاستیک‌های کم باد باعث افزایش اصطکاک و سریع‌تر شدن فرسایش لاستیک شده و مصرف سوخت خودرو را افزایش می‌دهد.

در این مقاله قصد داریم تا به شما نحوه باد کردن لاستیک با پمپ باد را آموزش دهیم. دانستن این مطلب برای هر راننده‌ای لازم و ضروری می‌باشد، چراکه همیشه دسترسی به تعمیرگاه‌ها و تنظیم باد میسر نبوده و گاها لازم است تا خودتان دست به کار شوید. پس اگر به دنبال آموزش باد کردن لاستیک با پمپ باد می‌باشید، این مقاله را از دست ندهید.

Array

از ابزارهای مناسب استفاده نمایید:

اولین قدمی که می‌بایست برای باد کردن لاستیک‌های خود بردارید، بررسی ابزارهایتان می‌باشد. مطمئن شوید که ابزارهای مناسب در اختیار دارید. ابزارهای مورد نیاز برای باد کردن لاستیک با پمپ باد شامل موارد زیر می‌باشد:

• سری باد: این ابزار به شما امکان اتصال شیلنگ پمپ باد به والف لاستیک را می‌دهد.

• رگولاتور: رگولاتور مقدار هوای خروجی از پمپ باد را تنظیم می‌کند که به شما در تنظیم باد لاستیک‌تان کمک شایانی می‌کند.

• گیج فشار: گیج فشار با نشان ‌دادن فشار هوای لاستیک، خطر باد کردن بیش از حد لاستیک و یا کم باد بودن لاستیک را از بین می‌برد.

Array

لاستیک خود را به درستی باد کنید:

شما با استفاده از پمپ باد می‌توانید انواع لاستیک‌ها را اعم از لاستیک خودرو، دوچرخه، تراکتور و ماشین چمن‌زنی را باد نمایید. در این بخش به مراحل باد کردن لاستیک با پمپ باد می‌پردازیم. دقت داشته باشید که برای باد کردن لاستیک می‌توانید هم از کمپرسور باد و هم از تلمبه دوچرخه استفاده نمایید. البته دقت داشته باشید که باد کردن لاستیک خودرو با استفاده از تلمبه دوچرخه کاری دشوار بوده و باد کردن لاستیک خودرو با دوچرخه زمان‌بر می‌باشد.

مراحلی که می‌بایست برای باد کردن لاستیک با پمپ باد طی نمایید به شرح زیر می‌باشد:

• فشار مناسب لاستیک خود را بیابید: اولین قدم برای باد کردن لاستیک با پمپ باد، پیدا کردن فشار مناسب لاستیک می‌باشد. با دانستن فشار مناسب لاستیک خود پیش از باد کردن لاستیک خواهید دانست که چه زمان دست از باد کردن لاستیک خود بکشید.

برای پیدا کردن فشار مناسب لاستیک می‌توانید از دفترچه راهنما خودرو، برچسب‌های خودرو و یا اطلاعات درج‌ شده بر روی لاستیک استفاده نمایید.

توجه داشته باشید بهتر است لاستیک را زمانی که سرد است باد کنید ،اگر زمانیکه لاستیک داغ شده است شروع به باد کردن لاستیک نمایید فشار باد واقعی نخواهد بود و بعدا دچار مشکل خواهید شد. درنتیجه اگر لاستیک شما گرم می‌باشد، صبر نمایید تا لاستیک مورد نظر خنک شده و سپس اقدام به باد کردن لاستیک با پمپ باد نمایید.

• درپوش سوپاپ لاستیک را بردارید: درپوش لاستیک را جدا کرده و آن را در مکانی امن قرار دهید. پس از اتمام باد کردن لاستیک با پمپ باد، درپوش را مجددا بر روی سوپاپ لاستیک قرار دهید.

• با استفاده از سری باد، شیلنگ پمپ باد را به سوزن یا والف لاستیک متصل نمایید. سپس باد کردن لاستیک خود را شروع کنید. توجه‌تان به گیج فشار باشد تا با رسیدن فشار لاستیک به فشار مناسب، باد زدن لاستیک خود را متوقف سازید. اگر از کمپرسور باد برای باد کردن لاستیک خود استفاده می‌کنید، رگولاتور را به گونه‌ای تنظیم کنید که لاستیک شما به آرامی باد شود.

Array

کدام کمپرسور باد خودرو مناسب است؟

کمپرسور های باد مختلفی در بازار وجود دارند که میتوانید برای باد کردن لاستیک خودروتان از انها استفاده کنید. به صورت کلی 2 نوع پمپ باد خودرو وجود دارد که عبارتند از کمرپسور باد تک سیلندر . کمپرسور باد 2 سیلندر خودرو.

همانطور که از اسم این دو مشخص است ، نمونه های تک سیلندر دارای قدرت کمتر و در نتیجه قیمت کمتری هستند. این مدل ها بیشتر مناسب باد کردن لاستیک های کوچکتر مانند انواع موتور سیکلت میباشد. زیرا مدت زمان بیشتری را باید منتظر بمانید تا لاستیک خودروی شما باد شود. به این کمرپسور های باد خودرو اصطلاحا کمپرسور باد فندکی یا کمپرسور باد 2 سیلندر ماشین نیز گفته میشود.

شرکت های مختلفی در حال تولید انواع پمپ باد خودرو هستند که هر کدام ویژ گی و قابلیت های متفاوتی دارند. در بعضی از مدل ها چراغ قوه وجود دارد. بعضی از مدل ها دارای پاور بانک هستند. بعضی از مدل ها امکان اتصال usbرا دارند و در برخی نمونه ها همراه کمپرسور باد پک کامل پنچر گیری نیز وجود دارد.

(متاسفانه بعضی از کمپرسور های فندکی 2 سیلندر داخل بازار در ظاهر دارای 2سیلندر هستند اما در واقعیت فقط یک سیلندر دارند و سیلندر دوم فقط جنبه نمایشی دارد.توصیه میکنیم فقط از مراکز معتبر اقدام به خرید نمایید تا دچار مشکلات بعدی نشوید. )
بهترین و قویترین مدل پمپ باد های فندکی توانایی تولید هوای فشرده تا 5 بار را دارا میباشد.

بر روی جعبه اکثر کمرپسور های خودرو نوشته شده است که قدرت تولید هوای فشرده تا 150 psi میباشد که در واقعیت چنین فشاری وجود ندارد.( بر اساس تست کردن اکثر مدل های داخل بازار. 150 پی اس ای معادل 5/10 بار فشار میشود که کمپرسور های باد صنعتی هم قادر به تولید چنین هوای فشرده ای نیستند.)

بهترین گزینه برای خرید کمپرسور های باد خودرو ، انتخاب مدلهایی است که به 2 سر باتری خودرو متصل میشوند. زیرا این مدل ها دارای قدرت بیشتری نسبت به مدلهایی هستند که به فندکی خودرو متصل میشوند. اگر این مدلها به فندکی قرار بود وصل شوند ، سیم کشی داخل خودرو آتش میگرفت.

Array

تفاوت دوچرخه و خودرو در باد کردن لاستیک:

درحالی‌ که باد کردن لاستیک دوچرخه و خودرو، مشابه هم می‌باشد، اما لازم است بدانید که نحوه پر کردن لاستیک دوچرخه و خودرو کمی متفاوت از هم می‌باشند. اگر از خود می پرسید چگونه دوچرخه را باد کنیم، به نکات زیر دقت نمایید:

• نیاز به تبدیل برای لاستیک‌های ظریف: با آنکه سری باد به اغلب لاستیک‌ها می‌خورد، اما ممکن است برای باد کردن برخی از لاستیک‌های ظریف نیاز به استفاده از تبدیل سوزنی داشته باشید.

• فشار لاستیک: دقت داشته باشید که لاستیک‌های ظریف نسبت به فشار، حساسیت بیشتری داشته و لازم است تا لاستیک مذکور به صورت دقیق تا فشار مناسب درج شده بر روی آن باد شود.

• سرعت پر کردن: یکی از مهم‌ترین نکاتی که می‌بایست درهنگام باد کردن لاستیک‌های ظریف بخاطر داشته باشید، سرعت باد کردن لاستیک می‌باشد. سرعت باد کردن لاستیک‌های ظریف باید کم باشد، چراکه باد کردن لاستیک‌های ظریف با سرعت بالا می‌تواند منجر به پاره شدن تیوپ لاستیک شود.

آموزش باد کردن لاستیک با پمپ باد خودرو

من متخصص و پژوهشگر در زمینه هوای فشرده و انواع کمپرسور باد هستم و سعی می کنم تا جدیدترین و کارامدترین اطلاعات را در خصوص صنعت هوای فشرده با شما به اشتراک بگذارم.

نوشته های مشابه

‫4 نظرها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
سوالی ندارید؟