راهنما

راهنمای جامع انتخاب کمپرسور باد برای کابینت سازی + MDF

آپدیت شده در: 01 اسفند 1401

کمپرسورهای باد نیروی مورد نیاز بسیاری از صنایع و کارگاه‌ها را تامین می‌کنند. یکی از کاربردهای اساسی هوای فشرده، راه‌اندازی ابزارهای مورد استفاده در کابینت‌سازی‌ها می‌باشد. کارگاه‌های کابینت‌سازی برای فرایندهایی چون اره‌ کردن چوب‌ها، پاک کردن براده‌های چوب از روی سطح و استفاده از دستگاههای مختلف مانند میخکوب و… از کمپرسور باد و نیروی هوای فشرده استفاده می‌کنند.

در این مقاله از ایران پمپ به نقش کمپرسورهای باد در کابینت‌سازی و همچنین معرفی کمپرسور باد مناسب برای کابینت‌سازی‌ها پرداخته و درباره ویژگی‌های کمپرسور باد مخصوص کابینت‌سازی بحث خواهیم کرد.

Array

کمپرسور های باد و کابینت‌سازی‌ها:

استفاده از نیروی هوای فشرده و ابزارهای پنوماتیک نسبت به ابزارهای برقی مزیت‌های عمده‌ای را برای کارگاه‌ها به دنبال دارد. از این مزایا می‌توان به طول عمر بالاتر ابزارهای پنوماتیک، دارا بودن ساختمان ساده‌تر، ایمنی بیشتر و تعمیرات راحت‌تر و کم‌ هزینه‌تر آن‌ها اشاره کرد. از همین‌رو بسیاری از نجاری‌ها و کابینت‌سازی‌ها از کمپرسورهای باد برای تامین نیروی مورد نیاز خود استفاده می‌کنند.

کمپرسورهای باد در تمامی فرایندهای کابینت‌سازی نقش داشته و وظایف فراوانی را برعهده می‌گیرد. از کاربردهای کمپرسور باد در کابینت‌سازی می‌توان موارد زیر را نام برد.

• اره‌کردن چوب‌ها

• جلا دادن و سنباده زدن سطوح چوب

• رنگ‌زدن چوب با پیستوله

• سوراخ‌ کاری چوب

• اتصال چوب‌ها به هم

• استفاده از ابزار الات بادی مانند میخکوب، منگنه کوب و….

همچنین از کمپرسورهای باد می‌توان برای راه‌اندازی تمامی ابزارهای مورد استفاده در کابینت‌سازی‌ها استفاده کرد. تمامی ابزارهای برقی که در نجاری استفاده می‌شوند، نمونه‌های بسیار با کیفیت پنوماتیکی نیز دارند که در کنار کاهش هزینه‌ها باعث افزایش بهره‌وری کار شما نیز خواهند شد.

به طور کلی برای خرید کمپرسور باد مخصوص کابینت سازی یا ام دی اف کاری بهتر است که:

اگر برای نصب در محل استفاده میکنید از مدل های کوچک و قابل حمل (کمپرسور باد پرتابل) استفاده کنید تا در حین حمل و نقل دچار مشکل نشوید.

برای این منظور میتوانید از کمپرسور 10 لیتری تا 40 لیتری انتخاب کنید که یک نفر به راحتی میتواند آن را جابه جا کند. مدل های پیشنهادی عبارتند از:

  • کمپرسور باد 10 – 15- 25- 30 و 40 لیتری یخچالی که بدون صدا هستند و با روغن کار میکنند.
  • کمپرسور باد 10- 20- 30 و 40 لیتری اویل فری که بدون روغن و بدون صدا کار میکنند.
  • کمپرسور باد 25 و 50 لیتری سیلندری یا کوبله که دارای صدا هستند و با روغن کار میکنند.

    این مدلها گزینه های بسیار مناسبی هستند برای تکنسین هایی که در محل مشتری اقدام به نصب کابینت و یا خورده کاری دارند.
    اما اگر در کارگاه نیاز به کمپرسور باد دارید میتوانید از:

    بسته به تعداد دستگاهها و تعداد افرادی که در کارگاه کار میکنند میتوانید حداقل از کمپرسور باد 150 لیتری به بالا استفاده کنید. همچنین اگر از برق 3 فاز استفاده میکنید ،میتوانید کمپرسور باد 3 فاز را انتخاب کنید.

    این کمپرسور ها در دسته کمپرسور باد صنعتی قرار دارند و در 3 مدل هرمتیک، اویل فری و تسمه ای تقسیم بندی میشوند.
    اگر کمپرسور باد سایلنت میخواهید ، میتوانید مدل های هرمتیک (یخچالی) یا اویل فری را انتخاب کنید. در غیر اینصورت کمپرسور باد تسمه ای گزینه بعدی شما خواهد بود.

Array

ابزارهای پنوماتیک در کابینت‌سازی‌ها:

ابزارهای پنوماتیکی که در کابینت‌سازی‌ها استفاده می‌شوند، شامل موارد زیر است. این ابزارها در مقایسه با نمونه‌های برقی از طول عمر، گشتاور و سرعت بیشتری برخوردار می‌باشند که کار را برای کابینت‌سازها لذت‌بخش‌تر و سریع‌تر می‌سازد.

بیشتر بدانید: اصطلاحات مهم در صنعت هوای فشرده (CFM چیست)

1 – اره‌های پنوماتیک:

کابینت‌سازی‌ها از اره‌های دیسکی، عمود بر و افقی بر استفاده می‌کنند. یکی از ویژگی‌های مهم اره‌های نجاری، سرعت اره می‌باشد. اره‌های پنوماتیک به طور معمول سرعت بالاتری را نسبت به اره‌های برقی فراهم می‌کنند. اره‌های پنوماتیک بطور معمول به 5 CFM الی 8 CFM هوای فشرده با فشار 90 psi نیاز دارند.

Array

2 – پیچ‌ گوشتی بادی:

یکی از ابزارهای پرکاربرد در کابینت‌سازی که به کار شما سرعت و کیفیت بیشتری می‌دهد، پیچ گوشتی بادی می‌باشد. پیچ‌ گوشتی‌های بادی برای بستن و باز کردن پیچ‌ها کاربرد داشته و از مزایای آن می‌توان به امکان تنظیم گشتاور اشاره کرد. این ویژگی به شما امکان می‌دهد تا پیچ‌ها را به اندازه مشخصی سفت نمایید. پیچ گوشتی‌های بادی بطور معمول به 3 CFM تا 10 CFM هوای فشرده با فشار 90 psi احتیاج دارند.

Array

3 – دریل یا مته بادی:

از درل‌های بادی برای سوراخ کردن چوب، ام دی اف و دیوارهای بتنی و آجری جهت نصب کابینت‌ها استفاده می‌شود. دریل‌های پنوماتیک یکی از پرکاربردترین ابزارهای مورد استفاده در کابینت‌سازی‌ها می‌باشد. یکی از مزایای بالقوه دریل‌های بادی، ایمنی، گشتاور و سرعت بالای آن‌ها در قیاس با دریل‌های برقی می‌باشد. دریل‌های بادی به 3 CFM الی 6 CFM هوای فشرده با فشار 90 psi نیاز دارند.

4 – فرز انگشتی بادی:

هرچند فرزهای انگشتی اغلب برای حکاکی بر روی چوب مورد استفاده قرار می‌گیرند، با این‌حال در کابینت‌سازی‌ها نیز برای پولیش دادن سطح کاربرد دارند. فرزهای انگشتی 5 CFM الی 8 CFM هوای فشرده با فشار 90 psi نیاز دارند.

Array

5 – سنباده بادی:

سنباده‌های بادی برای سنباده زنی سطوح چوب به کار می‌روند. سنباده‌های بادی با ایجاد جلای بیشتر بر روی سطوح چوبی، زیبایی کار شما را افزایش داده و باعث افزایش کیفیت خدمات شما و رضایت‌مندی مشتری‌هایتان می‌شود. سنباده‌های بادی به 6 CFM الی 9 CFM هوای فشرده با فشار 90 psi نیازمند هستند.

Array

6 – میخ‌کوب بادی:

میخ‌کوب‌های بادی در نصب کابینت‌ها کاربرد داشته و به آماده‌سازی کابینت‌ها و اجرای آن‌ها، سرعت و سهولت زیادی می‌بخشد. میخ‌کوب‌های بادی بطور معمول به 2 CFM الی 3 CFM هوای فشرده با فشار 90 psi نیاز دارند.

Array

7 – پیستوله:

یکی از تکنیک‌های مدرن رنگ‌آمیزی کابینت‌ها، استفاده از پیستوله یا همان اسپری یا تفنگ رنگ‌پاش می‌باشد. استفاده از پیستوله برای رنگ‌آمیزی سطوح چوبی نه‌تنها به کار شما سرعت می‌بخشد، بلکه کیفیت کار شما را به شکل چشم‌گیری افزایش می‌دهد. پیستوله‌های HVLP بطور معمول به 10 CFM الی 15 CFM هوای فشرده با فشار 60 psi الی 110 psi نیاز دارند.

Array

8 – بادپاش:

بادپاش‌ها را نمی‌توان جزو ابزارهای اصلی کابینت‌سازی‌ها طبقه‌بندی کرد، اما زمانی که از کمپرسورهای باد برای راه‌اندازی ابزارهای پنوماتیک خود استفاده می‌کنید، استفاده از بادپاش باعث ساده‌تر شدن کارهای شما می‌شود. شما می‌توانید از بادپاش برای پاک کردن محیط از آلودگی، گرد و غبار و براده‌های چوب استفاده نمایید.

Array

مشخصات کمپرسور باد مناسب برای کابینت‌سازی:

انتخاب و خرید کمپرسور باد مناسب کابینت‌سازی به مواردی چون ابزارهای پنوماتیک و حجم فعالیت‌هایتان بستگی دارد. بطور کل کمپرسور بادی برای کابینت‌سازی شما مناسب است که قادر به پاسخ‌گویی به نیازهایتان به هوای فشرده باشد و شما را با کمبود هوای فشرده مواجه نگرداند. در هنگام انتخاب کمپرسور باد لازم است تا به موارد زیر توجه داشته باشید.

1 – دبی کمپرسور باد مناسب کابینت‌سازی:

دبی یکی از مشخصه‌های مهم کمپرسورهای باد می‌باشد. دبی کمپرسور باد در واقع مقدار جریان هوای فشرده‌ای می‌باشد که یک کمپرسور باد تولید می‌کند. اگر دبی کمپرسور باد شما کمتر از مقدار مورد نیاز ابزارهای‌تان باشد، شما با کمبود جریان هوای فشرده روبرو خواهید شد. درنتیجه پیش از اقدام به خرید کمپرسور باد برای کابینت‌سازی لازم است تا مقدار دبی مورد نیاز خود را تخمین بزنید.

برای تخمین دبی مورد نیازتان کافیست تا دبی مورد نیاز هر یک از ابزارهای پنوماتیک مصرفی خود را پیدا کنید. دبی مورد نیاز ابزارهای‌تان بر روی بدنه آن‌ها و یا دفترچه راهنمای ابزارهای‌تان قابل مشاهده می‌باشد. پس از پیدا کردن دبی ابزارهای خود، دبی ابزارهایی را که از آن‌ها به صورت همزمان استفاده می‌کنید را با هم جمع بزنید تا مقدار دبی مورد نیازتان را پیدا کنید.

برای مثال اگر شما از یک پیچ‌گوشتی بادی با دبی 5 CFM، یک اره دیسکی پنوماتیک با دبی 8 CFM و یک میخ‌کوب با دبی 3 CFM به صورت همزمان استفاده می‌کنید، دبی مورد نیاز ابزارهایتان، 16 CFM می‌باشد. کمپرسور باد شما باید توانایی تولید 1.2 برابر دبی مورد نیاز ابزارهایتان را داشته باشد که در مثال فوق، حداقل دبی مورد نیاز می‌بایست 20 CFM باشد.

Array

2 – فشار باد مناسب برای کابینت‌سازی :

فشار کمپرسور باد به معنای مقدار فشار هوای فشرده‌ای است که کمپرسور باد قادر به دستیابی به آن می‌باشد. از آن‌جایی که اغلب ابزارهای پنوماتیک مورد استفاده در کابینت‌سازی‌ها به فشار 90 psi نیاز دارند، فشار مورد نیاز شما نیز 90 psi می‌باشد.

برعکس دبی، نیازی به جمع کردن فشار مورد نیاز ابزارهای پنوماتیک با یکدیگر نیست، بلکه کافیست تا ابزاری را که به بیشترین فشار نیاز دارد را به عنوان فشار مورد نیاز خود قرار دهید.

کمپرسور باد شما برای تامین فشار مورد نیاز ابزارهایتان می‎بایست توانایی تولید 1.2 برابر فشار مورد نیازتان را داشته باشد. درنتیجه اگر فشار مورد نیاز ابزارهای شما 90 psi می‌باشد، کمپرسور بادی که قادر به تولید حداقل 108 psi فشار باشد برای فعالیت‌های شما پاسخگو است.

Array

3 – حجم مخزن کمپرسور باد مناسب کابینت‌سازی:

انتخاب حجم مخزن یکی از چالش‌ برانگیزترین بخش‌های انتخاب کمپرسور باد می‌باشد. حجم مخزن کمپرسور باد مناسب برای کابینت‌سازی نه باید آنقدری کوچک باشد که در حین کار هوای فشرده شما تمام شود و نه باید آن قدری زیاد باشد که پر شدن مخزن شما مدت زمان زیادی طول بکشد.حجم مخزن مناسب به مدت زمان استفاده از ابزارهای پنوماتیک‌ و مقدار جریان مورد نیاز آن‌ها بستگی دارد.

4 – نوع کمپرسور باد مناسب برای کابینت‌سازی:

کمپرسورهای باد در مدل‌های مختلفی به بازار عرضه می‌شوند. تنوع مدل‌های کمپرسور باد می‌توان انتخاب کمپرسور مناسب را چالش برانگیز کند. بطور کل کمپرسورهای باد پیستونی گزینه مناسبی برای کابینت‌سازی‌ها می‌باشند.

همچنین کمپرسورهای یخچالی نیز برای کابینت‌سازی‌های کوچک قابل استفاده هستند به شرطی که تقاضای شما به هوای فشرده زیاد نباشد.همچنین اگر برای نصب کابینت‌ها از کمپرسورهای باد استفاده می‌کنید، لازم است تا کمپرسور باد شما قابل حمل بوده و وزن زیادی نداشته باشد تا حمل آن برای شما آسان باشد.

Array

5 – روغنی یا بدون روغن بودن کمپرسور باد :

یکی از سوالاتی که ممکن است در حین انتخاب کمپرسور باد کابینت‌سازی برایتان پیش آید این است که کدام کمپرسور مناسب‌تر است، روغنی یا اویل فری؟ بطور کل محدودیتی برای استفاده از کمپرسورهای روغنی برای کابینت‌سازی‌ها وجود ندارد و شما می‌توانید از هر دو نوع کمپرسور روغنی و یا بدون روغن استفاده نمایید.

هرچند اگر از پیستوله رنگ‌پاش برای رنگ‌آمیزی سطوح چوبی استفاده می‌کنید، لازم است تا از کمپرسورهای بدون روغن استفاده کرده و یا در صورت استفاده از کمپرسورهای روغنی، از فیلترهای کربنی باکیفیت استفاده کنید تا بخارات روغن از هوای فشرده حذف گردند.

Array

جمع بندی:

استفاده از نیروی هوای فشرده در صنعت کابینت‌سازی باعث افزایش سرعت و بهره‌وری کار شما شده و کیفیت محصولات تولیدی شما را افزایش می‌دهد. همچنین برتری‌های ابزارهای پنوماتیک نسبت به ابزارهای برقی چون نگهداری و تعمیرات آسان‌تر، سرعت، قدرت و گشتاور بیشتر و ایمنی بالای ابزارهای پنوماتیک، استفاده از کمپرسورهای باد را در کابینت‌سازی‌ها ارزشمندتر می‌سازد.

خرید کمپرسور باد مناسب برای کابینت‌سازی در گرو شناخت نیازهایتان محقق می‌شود. برای خرید آگاهانه کمپرسور باد کافیست تا مقدار تقاضای دستگاههای خود به جریان و فشار هوای فشرده را تخمین زده و سپس باتوجه به این اطلاعات، کمپرسور باد مناسب خودتان را انتخاب کرده و خریداری نمایید تا از مزایای کم نظیر استفاده از هوای فشرده در صنعت خود بهره‌مند گردید.

 همچنین میتوانید از کارشناسان شرکت ایران پمپ در جهت انتخاب آگاهانه مشاوره رایگان دریافت نمایید. 
راهنمای جامع انتخاب کمپرسور باد برای کابینت سازی + MDF

من متخصص و پژوهشگر در زمینه هوای فشرده و انواع کمپرسور باد هستم و سعی می کنم تا جدیدترین و کارامدترین اطلاعات را در خصوص صنعت هوای فشرده با شما به اشتراک بگذارم.

نوشته های مشابه

‫2 نظرها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
سوالی ندارید؟