مدیریت یکشنبه ، ۲۶ بهمن ، ۱۳۹۹ | 11:44 بازدید: 16 زمان مورد نیاز برای مطالعه : 9 دقیقه
کارکردن با کمپرسور باد ممکن است همواره با مشکلاتی همراه باشد، مشکلاتی مانند خرابی کمپرسور، خرابی قطعات، روغن ریزی، سوراخ شدن مخزن، اشکال در فرایند کار برخی قطعات و … . یکی از شایع ترین مشکلاتی که ممکن است هنگام کار با هر نوع از کمپرسور ها با آن مواجه شویم، خاموش شدن ناگهانی کمپرسور باد حین کار است.
خاموش شدن ناگهانی کمپرسور باد دلایل مختلفی دارد و در بین تمام کمپرسور ها مشترک است و ربطی به برند کمپرسور باد هم ندارد، ممکن است این اتفاق برای هر کمپرسوری با هر برندی پیش بیاید. اما دلیل خاموش شدن ناگهانی کمپرسور باد حین کار چیست؟ چطور میتوان از تکرار این اتفاق جلوگیری کرد؟ هنگام مواجهه با خاموش شدن ناگهانی کمپرسور باد چی کار کنیم؟
ما در این مقاله سایت ایران پمپ به عمده دلایل خاموش شدن ناگهانی کمپرسور باد حین کار میپردازیم و راه های پیشگیری و مقابله با آن را توضیح میدهیم.
اصلی ترین دلیل خاموش شدن ناگهانی کمپرسور باد حین کار چیست؟
اصلی ترین دلیل خاموش شدن ناگهانی کمپرسور باد، داغ شدن بیش از حد موتور کمپروسور باد است. اکثر کمپرسور های موجود در بازار توانایی کار مداوم را ندارند و ممکن است بعد از چند ساعت کار سنگین و مدوام، به یکباره خاموش شوند.
در کمپرسور باد قطعه ای به نام اورلود حرارتی وجود دارد که هنگام داغ شدن بیش از حد موتور، اقدام به قطع برق کمپرسور باد و در نهایت خاموشی آن میکند. دلیل انجام این کار هم جلوگیری از سوختن سیم پیچ های کمپرسور باد است.
تمامی کمپرسور های موجود در بازار توان کار مدوام را ندارند و در هر دو یا سه ساعت کار میبایست حداقل نیم ساعت استراحت کنند. اگر با کمپرسورهایی مانند کمپرسور یخچالی، سایلنت، اسکرو و … به طور مداوم کار شود، احتمال سوختن و خرابی کمپرسور بسیار بالا میرود و عمر مفید آن هم به شدت پائین میآید.
برای بهرهوری بهتر از کمپرسور باد و جلوگیری از خراب شدن و افزایش عمر مفید آن، بایستی مطابق دستورالعمل های هر کمپرسوری از آن استفاده کرد. البته داغ شدن بیش از حد موتور دلیل خاموشی ناگهانی کمپرسور باد نیست و دلایل دیگری هم در اتفاق این امر، تاثیر گذار اند.
چه دلایل دیگری در خاموش شدن ناگهانی کمپرسور باد نقش دارد؟
کمبود روغن در کمپرسور های روغنی : میدانیم که نقش روغن در موتور کمپرسور های روغنی؛ روان کاری و کاهش اصطکاک است. اما علاوه بر این ها، روغن نقش خنک کنندگی موتور کمپرسور روغنی را دارد و میتواند بخش زیادی از حرارت موتور را دریافت کند. اگر روغن مصرفی در کمپرسور از کیفیت لازم برخوردار نباشد یا مقدار آن کافی نباشد، موجب وارد شدن فشار به موتور کمپرسور باد میشود و ممکن است که موتور به اصطلاح جامپ یا گریپاژ کند.
ایجاد مشکل برای قطعات موتور کمپرسور باد: یکی دیگر از دلایل خاموش شدن موتور کمپرسور باد، بروز مشکل یا خرابی برای قطعات داخلی کمپرسور باد است. اگر یکی از قطعات داخلی کمپرسور باد دچار اختلال یا مشکل شود، در روند کار موتور تاثیر میگذارد و باعث توقف کمپرسور حین کار میشود.
به طور مثال اگر واشر کمپرسور دچار مشکل شود یا بسوزد، موتور کمپرسور به طور دائم کار میکند. مثلا اگر کمپرسور در شرایط عادی موتور بر روی 8 بار قطع میکند، با خرابی واشر یا اورینگ خود، دیگر به 8 بار نمیرسد و مجبور است به طور مداوم کار کند، تا به 8 بار برسد، که همین کار مداوم باعث داغ شدن بیش از حد و خاموش شدن ناگهانی کمپرسور باد حین کار میشود.
سوختن قطعات داخلی کمپرسور باد: بعضی اوقات خاموشی ناگهانی کمپرسور باد به دلیل ایجاد مشکل یا خرابی قطعات داخلی کمپرسور باد است. به طور مثال ممکن است کمپرسور در حین کار ناگهان با سوختن یکی از قطعات داخلی، مانند سیم پیچ ها مواجه شوند. فیوزپریدگی، انتشار صدای هولناک، دود و آتشسوزی و … از مهم ترین نشانه های سوختن قطعات کمپرسورباد است.
چگونه از خاموش شدن ناگهانی کمپرسور باد خود جلوگیری کنیم؟
برای استفاده بهتر و بهینه تر از کمپرسور باد خود باید یک سری از نکات را رعایت کنیم تا مانع از بروز اتفاقاتی مانند خاموش شدن ناگهانی کمپرسور باد حین کار شود. برای پیشگیری از بروز این اتفاقات باید به نکات زیر توجه کرد:
- عدم استفاده از کمپرسور به صورت مداوم: پیش تر گفتیم که کمپرسورهای موجود در بازار توان کار به صورت مداوم را ندارند باید بعد از 2 یا 3 ساعت کار، حتما مدتی استراحت کنند تا موتور آن ها سرد شود. کار مدوام کمپرسور یکی از عوامل سوختن موتور و قطعات آن است.
- قرار دادن خنک کننده های بیشتر بر روی کمپرسور: اگر مجبور به استفاده بیشتری از کمپرسور باد هستید و نمیتوانید خیلی به کمپرسور خود استراحت بدهید، بهتر است هنگام خرید از سازنده بخواهید خنک کننده های بیشتری بر روی موتور کمپرسور باد تعبیه کند تا بتوان از داغ شدن آن جلوگیری کرد. البته این بدان معنا نیست که با قرار دادن خنک کننده اضافی، کمپرسور بتواند به صورت مداوم کار کند، بلکه کمپرسور فقط میتواند چند ساعت بیشتر از قبل به فعالیت خود ادامه دهد و بعد حتما باید برای مدتی استراحت کند.
- بررسی مرتب وضعیت سلامت کمپرسور: در زمان های معین و منظم اقدام به بررسی قطعات کمپرسور کنید تا اگر قطعه ای دچار مشکل شده بتوان متوجه آن شد. بعضا پیش میاید یکی از قطعات کمپرسور باد دچار مشکل شده است ولی کسی متوجه آن نشده است و بعد کمپرسور به طور مرتب کار میکرد، خرابی یک قطعه ممکن است قطعات دیگر را تحت شعاع قرار دهد و خطر خرابی دیگر قطعات را هم افزایش دهد. پس هر از چندگاهی از وضعیت سلامت قطعات کمپرسور باخبر شوید و در صورت مشاهده هر گونه مشکل اقدام به تعمیر و تعویض قطعه کنید.
- قرار دادن کمپرسور در دسترس: برخی از کسانی که از کمپرسور باد استفاده میکنند، هنگام فعالیت کمپرسور را در مناطق دور از دسترس خود قرار میدهند. این کار باعث بی خبری از وضعیت کمپرسور باد میشود و در صورت بروز مشکل هم متوجه آن نمیشودند. پس سعی کنید کمپرسور را در جایی قرار دهید که دسترسی کافی به آن داشته باشید تا از وضعیت کمپسور به طور منظم با خبر شوید.
سخن پایانی
هزینه های نگهداری و پیشگیری از خرابی کمپرسور خیلی کمتر از هزینه های تعمیر آن است. پس سعی کنید تا میتوانید با کمپرسور به روش صحیح و اصولی کار کنید تا مشکلی برای آن به وجود نیاید. اگر با مشکل خاموش شدن ناگهانی کمپرسور باد حین کار مواجه شدید، اول به کمپرسور مدتی استراحت دهید و بعد به سراغ چک کردن قطعات آن بروید تا از سلامت کمپرسور خود مطمئن شوید.
در صورت روشن نشدن کمپرسور باد بعد از خاموشی ناگهانی کمپرسور باد، بهتر است حتما کمپرسور را نزد یک متخصص ببرید، همچنین میواند برای دریافت راهکار و مشاوره با متخصصین سایت ایران پمپ، ارتباط برقرار کنید.