مقالات تخصصی و پژوهشی ایران پمپ

مقایسه کمپرسور اسکرو و کمپرسور پیستونی

آپدیت شده در: 15 تیر 1401

کمپرسور های پیستونی (رفت و برگشتی) و کمپرسور های باد دوار و یا اسکرو، از محبوب ترین کمپرسور های موجود در بازار هستند. هنگام خرید پمپ باد ممکن است با این سوال مواجه شوید که کدام کمپرسور برای فعالیت شما مناسب است و بین انتخاب این دو دچار سردرگمی شده باشید. به همین دلیل ما در یکی دیگر از مقالات سایت ایران پمپ قصد داریم به مقایسه کمپرسور اسکرو و کمپرسور پیستونی بپردازیم و به قابلیت های هرکدام اشاره کنیم. پس تا انتها این مقاله همراه ما باشید.

معرفی کمپرسور باد پیستونی و اسکرو

پیش از اینکه به سراغ مقایسه این دو کمپرسور برویم، بد نیست ابتدا معرفی مختصری از این دو کمپرسور داشته باشیم، چرا که این کار کمک بیشتری در درک و شناخت کمپرسور پیستونی و کمپرسور اسکرو به ما می‌کند.

Array

کمپرسور پیستونی : کمپرسور هوا پیستونی یا کمپرسور رفت و برگشتی ، یک کمپرسور جابه‌جایی مثبت است که از یک پیستون و سیلندر حول محور میل لنگ برای فشرده سازی هوا استفاده می‌کند. کمپرسور پیستونی معمولی مانند یک موتور احتراق داخلی کوچک دارای میل لنگ، میله اتصال و پیستون، سیلندر و شیر است. با حرکت پیستون به سمت پایین، خلا بالای آن ایجاد می‌شود و این اجازه را می‌دهد تا هوای خارج با فشار اتمسفر سوپاپ ورودی را باز کرده و قسمت بالای پیستون را پر کند.

Array

کمپرسور اسکرو : کمپرسور دوار یا کمپرسور اسکرو نوعی کمپرسور باد است که از مکانیزم مثبت از نوع دوار استفاده می‌کند. کمپرسور های اسکرو معمولا در مکانهایی که به حجم زیادی از هوای فشرده نیاز دارند، به کار گرفته می‌شود. هنگامی که فعالیت صنعتی شما، نیاز به حجم هوای زیاد و مداوم دارد، استفاده از کمپرسور اسکرو بهترین انتخاب است. کپرسور اسکرو به عنوان کمرپسور دائم کار نیز انتخاب میشود.

Array

عوامل مهم در خصوص مقایسه کمپرسور پیستونی و کمپرسور اسکرو

وقتی صحبت از مقایسه دو کمپرسور می‌شود، فقط در مورد اینکه کدام یک ویژگی های خوبی دارد و یا کدام بد است، بحث نمی‌شود. موضوع اصلی بین مقایسه های کمپرسور این است که کدام کمپرسور برای فعالیت های مختلف مناسب است و در چه شرایطی می‌توان با بهترین بهره وری با آن کار کرد.

ما چند عامل مهم در مقایسه کمپرسور اسکرو و پیستونی را معرفی می‌کنیم. با مطالعه این موارد، پی خواهید برد که کدام کمپرسور برای فعالیت شما مناسب است.

Array

هزینه اولیه (قیمت خرید) : یکی از مهم ترین مبناهای انتخاب، قیمت کمپرسور باد است. در واقع قیمت کمپرسور باد به نسبت نوع موتور، حجم مخزن و کیفیت قطعات به کار رفته در آن محاسبه می‌شود.

در چنین شرایطی با توجه به اینکه در کمپرسور های باد اسکرو توان و قدرت موتور بسیار بالاست و مخزن آن از حجم بزرگی برخوردار است، قیمت بسیار بالاتری نسبت به کمپرسور های پیستونی دارد.

البته کمپرسور های پیستونی نیز دارای قدرت فوق العاده زیاد و حجم مخزن در اندازه های بزرگ میباشد، اما سرعت در فشرده سازی هوا و تولید مداوم هوای فشرده در کمپرسور اسکرو باعث شده تا از کمپرسور پیستونی سبقت بگیرد.

هزینه های عملیاتی: بودجه بندی کمپرسور نباید فقط شامل مبلغ پرداخته برای خرید کمپرسور باشد. جدا از آن، شما باید در نظر بگیرید که در طولانی مدت به چه اندازه برای کمپرسور خود هزینه خواهید کرد.

70 تا 75 درصد از هزینه های کارکرد کمپرسور در طول عمر خود صرف مصرف انرژی می‌شود. با توجه به نوع موتور و حجم مخزن کمپرسور های اسکرو، می‌توان حدس زد که هزینه های عملیاتی کمپرسور اسکرو بسیار بیشتر از کمپرسور پیستونی می‌باشد. اگر که از کمپرسور باد استفاده می‌کنید و درگیر هزینه های بالا مربوط به مصرف برق آن هستید، توصیه می‌شود مقاله راه های کاهش مصرف برق کمپرسور باد را مطالعه نمایید.

چرخه وظیفه: از آنجا که کمپرسور های پیستونی به مدت محدودی می‌تواند به صورت دائمکار، کار کنند، برای برنامه هایی است که نیازمند به نیرو و ساعات کاری کمتری در روز هستند، ایده آل می‌باشند.

کمپرسور های اسکرو دارای چرخه کار طولانی بوده و سیستم آن طوری طراحی شده است که آماده کار برای فعالیت های سنگین و طولانی مدت باشد.

دمای کمپرسور هنگام کار: دمای کمپرسور پیستونی حین کار به 150 تا 200 درجه سانتی گراد می‌رسد، افزایش دما کمپرسور های پیستونی به دلیل اصطکاک ایجاد شده در اثر تماس حلقه های پیستون با دیواره سیلندر اتفاق می‌افتد.

دمای کمپرسور های اسکرو حین کار به 80 تا 100 درجه (بجز قسمت پیچ ها) می‌رسد. این دما نسبتا پایین به دلیل عدم وجود اصطکاک بین پیچ ها و وجود روغن روان کننده بین روتر ها می‌باشد.

Array

نگهداری: کمپرسور های پیستونی ماشین آلات اساسی هستند و به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می‌گیرد، بنابراین اکثر افرادی از این کمپرسور استفاده می‌کنند، این توانایی را دارند که خودشان بتوانند این ماشین آلات را نگهداری کنند.

به دلیل اینکه سیستم کمپرسور های اسکرو کمی پیچیده هستند، شاید کارکنان عادی یا کارگران کارخانه اصول صحیح کار با این کمپرسور ها را ندانند، به همین دلیل نیازمند یک نیرو یا اپراتور متخصص جهت کار و کنترل دستگاه شما می‌باشد. وجود یک اپراتور یا نیرو متخصص می‌توانند برای شما با افزایش هزینه همراه باشد.

نسبت فشار و حجم : کمپرسور های پیستونی، در مقایسه با نوع اسکرو، دامنه فشرده سازی بسیار بیشتری دارد. همچنین از نظر نسبت فشار و ظرفیت، کمپرسور های پیستونی انعطاف پذیری بیشتری وجود دارد. با این وجود، در کمپرسور های دوار درحالی که انعطاف پذیری آن به نسبت فشار و ظرفیت محدود است، ظرفیت حجم مقایسه ای بسیار بیشتری نسبت به کمپرسور های پیستونی دارد.

قطعات مصرفی: قطعات مصرفی در هر دو نمونه کمپرسور باد وجود دارد. اما به دلیل تخصصی تر بودن تعمیرات کمپرسور اسکرو، باید هزینه بیشتری بابت قطعات و هزینه بابت تکنسین پرداخت کنید تا بتوانید قطعات جدید را در کمپرسور جایگزین نمایید.

نتیجه گیری

میزان تقاضا شما از کمپرسور نقش مهمی در انتخاب نوع کمپرسور دارد. چنانچه قصد دارید از کمپرسور برای فعالیت های محدود صنعتی یا از آن در کارگاه های کوچک استفاده نمایید، حتما به سراغ کمپرسور های پیستونی بروید. با توجه به هزینه های نگهداری و ظرفیت کاری، این کمپرسور ها برای استفاده در این چنین فعالیت ها مناسب است.

اگر که دنبال کمپرسوری هستید که به طور مداوم کار کند و پاسخگو فعالیت های سنگین صنعتی با کمترین میزان خرابی باشد، استفاده از کمپرسور اسکرو پیشنهاد می‌شود. چراکه این کمپرسور ها توانایی کار به صورت مداوم با بهترین بهره وری را دارند. فقط اینکه نباید از هزینه های زیاد این کمپرسور غافل شد.

امیدواریم با مطالعه این مقاله به پاسخ سوالات خود در خصوص مقایسه کمپرسور اسکرو و پیستونی رسیده باشید. اگر قصد مطالعه مقالات بیشتری در خصوص کمپرسور باد و راهنمای استفاده از آن را دارید، بد نیست سری به مقالات ایران پمپ بزنید.

چنانچه نیاز به مشاوره ای در خصوص کمپرسور باد خود داشتید، با مشاوران ایران پمپ تماس حاصل فرمایید. کارشناسان ایران پمپ آماده ارائه هرگونه مشاوره در خصوص کمپرسور باد و مشکلات پیرامون آن به شما هستند.

مقایسه کمپرسور اسکرو و کمپرسور پیستونی

من متخصص و پژوهشگر در زمینه هوای فشرده و انواع کمپرسور باد هستم و سعی می کنم تا جدیدترین و کارامدترین اطلاعات را در خصوص صنعت هوای فشرده با شما به اشتراک بگذارم.

نوشته های مشابه

‫13 نظرها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
سوالی ندارید؟