محل نصب خشک کن کمپرسور باد برای بازدهی 100%
خشککن کمپرسور باد قبل از مخزن نصب میشود یا پس از مخزن؟
محل نصب خشککن کمپرسور باد:
یکی از پربحثترین مسائل در زمینه سیستم هوای فشرده، محل نصب خشککن میباشد. همانطور که میدانید، وظیفه خشککن، جداکردن رطوبت از هوای فشرده میباشد که برای صنایعی که نیازمند هوای خشک هستند، بسیار حیاتی میباشد. در این مقاله قصد داریم تا درخصوص محل نصب خشککن توضیحاتی داده و ارتباط محل نصب خشککن با راندمان آن را مورد بررسی قرار دهیم.
خشککن چیست و محل نصب آن چه اهمیتی دارد؟
خشککن به تجهیزی گفته میشود که رطوبت هوای فشرده را حذف کرده و هوای فشرده خشک را در اختیار کاربرد نهایی قرار دهد.
در بسیاری از صنایع، رطوبت هوای فشرده، عاملی مخرب بوده و باعث خرابی محصولات نهایی و ابزارهای پنوماتیک میشود. بطور کل صنایع غذایی، بهداشتی و پزشکی جزو صنایعی طبقهبندی میشوند که نیازمند هوای فشرده خشک میباشند. چراکه هوای فشرده مرطوب میتواند باعث افت کیفیت محصولات و حتی عامل ایجاد فساد در محصولات نهایی شود.
برخی دیگر از کاربردها مانند رنگآمیزی با اسپری نیز نیازمند هوای فشرده خشک میباشند. در رنگآمیزی با اسپری، رطوبت در هوای فشرده، کیفیت کار رنگآمیزی را تا حد زیادی کاهش داده و حتی در موارد شدیدتر باعث خرابی کار میشود.
پس هدف اصلی استفاده از خشککن، از بین بردن رطوبت هوای فشرده میباشد. هرچقدر رطوبت بیشتری از هوای فشرده حذف شود، ارزش هوای فشرده افزایش پیدا میکند. پس لازم است تا از خشککنهای هوا بتوانند بیشترین درصد ممکن از رطوبت هوای فشرده را حذف کنند.
حال این سوال مطرح میشود که آیا محل نصب خشککن تاثیری بر روی بازدهی آن دارد؟ در پاسخ باید گفت که محل نصب خشککن در سیستم هوای فشرده تاثیر بسیار زیادی بر روی بازدهی آن خواهد داشت.
خشککن هوا در کدام قسمت از سیستم هوای فشرده نصب میشود؟
بطور کل خشککن هوای فشرده را میتوان پیش از مخزن یا پس از مخزن نصب نمود. اینکه نصب خشککن پیش از مخزن بهتر است یا پس از مخزن، سوالی نیست که بتوان به آن جواب کوتاهی داد.
نصب خشککن کمپرسور باد پیش از مخزن، مدرنتر از نصب خشککن پس از مخزن میباشد اما این موضوع به معنای بهتر بودن آن نیست. به زبان سادهتر، نصب خشککن پیش از مخزن از مزایای خاصی برخوردار بوده و معایب خاصی نیز دارد، همانطور که قرار دادن خشککن پس از مخزن، مزایا و معایب خاص خود را دارد. در ادامه راجبه مزایا و معایب هرکدام از این دو روش صحبت خواهیم کرد.
نصب خشککن پس از مخزن:
قرار دادن خشککن کمپرسور باد پس از مخزن، رویکردی سنتیتر میباشد. مزایای نصب خشککن پس از مخزن:
• از آنجاییکه هوای فشرده در ابتدا وارد مخزن میشود، بخشی از رطوبت آن به مایعات تبدیل شده و توسط مخزن دفع میشود. درنتیجه بار روی خشککن کاهش پیدا کرده و بدین ترییب، عمر مفید خشککن افزایش پیدا میکند.
• بخشی از دمای هوای فشرده وارد شده در مخزن، کاهش پیدا میکند. درنتیجه هوای فشرده ورودی به خشککن، دمای کمتری داشته و خشککن، عملکرد بهتری را از خودش به نمایش میگذارد. به دلیل عملکرد بهتر خشککن نیز میتوان از خشککنهای کوچکتری استفاده نمود.
• درصورتیکه بتوان در بخشی از کاربردها از هوای فشرده مرطوب استفاده کرد، میتوان این هوای فشرده را مستقیما از مخزن دریافت کرد، به طوریکه نیازی به استفاده از خشککن نباشد. یا اینکه بار جزئیتری بر روی خشککن وارد شود.
همانطور که متوجه شدید ، قرار گرفتن خشککن کمپرسور باد پس از مخزن، مزایای زیادی ایجاد میکند. هرچند این روش معایبی نیز دارد.
معایب نصب خشککن پس از مخزن:
• میعانات ایجاد شده در مخزن باعث پوسیدگی و فرسایش زودهنگام مخزن خواهد شد. هرچند با پوششدهی مخزن با رنگ اپوکسی میتوان طول عمر مخزن را به شکل چشمگیری افزایش داد.
• در زمانهایی که تقاضا به هوای فشرده افزایش مییابد، بار زیادی روی خشککن اعمال میشود که میتواند عملکرد خشککن را با کاهش روبرو کند. درنتیجه درصد کمتری از رطوبت هوای فشرده حذف میشود.
• اگر در تقاضای هوای فشرده، نوسانات زیادی وجود داشته باشد، انتخاب خشککن کمی دشوار شده و برای اطمینان از خشک شدن هوای فشرده مجبور به استفاده از خشک کنهای بزرگ خواهیم بود. در این موارد لازم است تا سایز خشککن را متناسب با حداکثر تقاضای هوای فشرده انتخاب کنیم. این موضوع به معنای پرداخت هزینه بیشتر و مصرف انرژی بالاتر میباشد.
پس قراردادن خشککن پس از مخزن برای صنایعی که نیاز بسیار متغیر و پرنوسانی به هوای فشرده دارند، حرکتی هوشمندانه نیست.
نصب خشک کن کمپرسور باد پیش از مخزن:
همانطور که بیان شد، نصب خشککن پیش از مخزن رویکردی مدرنتر میباشد. گسترش استفاده از هوای فشرده در کسب و کارها و به طبع آن، ایجاد نوسان در تقاضای هوای فشرده سبب شد تا نصب خشککن پیش از مخزن مطرح شود.
مزایای نصب خشککن پیش از مخزن(در مدل های که موتور از مخزن جداست):
• هوای خشکشده در مخزن ذخیرهسازی میشود و به همین جهت، هوای فشرده خشک برای تقاضاهای آنی و نوسانی آماده میباشد. همچنین در این روش، انتخاب خشککن بسیار سادهتر بوده و میتوان از خشککنهای کوچکتر در مواردی که تقاضا، نوسانی میباشد، انتخاب کرد.
• از آنجایی که بخش عظیمی از رطوبت هوا پیش از ورود به مخزن گرفته میشود، عمر مخزن افزایش پیدا میکند. چراکه میعانات زیادی در مخزن رخ نمیدهد.
• به دلیل اینکه در تقاضاهای نوسانی، خشککن کوچکتری مورد استفاده قرار میگیرد، هزینه خرید خشککن و همچنین انرژی مصرفی آن (در خشککنهای تبریدی)، کاهش پیدا میکند.
معایب نصب خشککن پیش از مخزن:
• از آنجایی که هوای فشرده تولید شده توسط کمپرسور باد، مستقیما وارد خشککن میشود، دمای هوای فشرده بالا خواهد بود. دمای بالا باعث کاهش عملکرد خشککن شده و میتوان اثرات مخربی بر روی خشککن داشته باشد.
درنتیجه لازم است تا از خشککنی با سایز بزرگتر استفاده کرد و یا اینکه با استفاده از اینتر کولر ، دمای هوای فشرده را تا حد زیادی کاهش داد.پس نصب خشککن پیش از مخزن، الزاما بهتر از نصب خشککن پس از مخزن میباشد.
نتیجه گیری:
اینکه نصب خشککن پیش از مخزن بهتر و کاربردیتر است یا نصب خشککن پس از مخزن، بستگی به خود شما دارد.
بطور کل اگر در کسب و کارتان تقاضای هوای فشرده غیر نوسانی است، پیشنهاد میکنیم که خشککن خود را پس از مخزن نصب نمایید.
با اینکار به خشککن کوچکتری نیاز خواهید داشت.اما اگر نیاز شما به هوای فشرده تغییرات زیادی دارد، نصب خشککن پیش از مخزن، حرکتی معقولتر میباشد.
من متخصص و پژوهشگر در زمینه هوای فشرده و انواع کمپرسور باد هستم و سعی می کنم تا جدیدترین و کارامدترین اطلاعات را در خصوص صنعت هوای فشرده با شما به اشتراک بگذارم.
دفتر مرکزیتون کجا قرار داره
بسیار سپاسگزارم
آدرس دفترتون کجاست
هزینه تبلیغات توی سایت شما چنده؟ 😍😍😍
حساب توییتری هم دارید؟
حرفتون خیلی عالیه
محتوا خوبی بود
مطلب خوبی بود همکار گرامی
کاش این مقاله رو زودتر خونده بودم
خیلی خوب بود
Awli bood 😍😍😍
دمتون گرم
خیلی خوشحالم که هستین
مطلب به درد بخوری بود