مقالات تخصصی و پژوهشی ایران پمپ

هوای فشرده کلاس صفر چیست و چه مزایایی دارد؟

آپدیت شده در: 28 شهریور 1401

بر اساس استانداردهای ISO، هوای فشرده براساس میزان آلایندگی آن در دسته‌های مختلفی طبقه‌بندی می‌شود. به این دسته‌بندی‌ هوای فشرده، کلاس هوای فشرده گویند که بیان‌گر مقدار آلاینده‌های موجود در هوای فشرده می‌باشد.

این سیستم طبقه‌بندی دارای نه کلاس می‌باشد. در این مقاله به هوای فشرده کلاس صفر که کمترین میزان آلایندگی را دارا می‌باشد، پرداخته و موارد کاربرد آن را به شما معرفی خواهیم نمود.

Array
هوای فشرده کلاس صفر چیست؟

کلاس هوای فشرده، میزان کیفیت هوای فشرده و مقدار آلایندگی موجود در آن را به ما معرفی می‌کند. هوای فشرده کلاس صفر به معنای بهترین کیفیت هوای فشرده می‌باشد. در هوای فشرده کلاس صفر هیچ‌گونه روغنی یافت نمی‌شود و می‌توان اطمینان حاصل کرد که هوای فشرده کلاس صفر فاقد بخارات روغن می‌باشد.

کمپرسورهای باد که وظیفه تولید هوای فشرده کلاس صفر را دارند، از مشخصات و دستور العمل‌ های بسیار دقیقی پیروی می‌کنند تا بتوانند بالاترین سطح کیفیت هوا را فراهم سازند. کمپرسور باد کلاس صفر، عملکردی در سطح جهانی ارائه کرده و هوای فشرده بسیار با کیفیت و فاقد روغن تولید می‌کنند.

این کمپرسورهای باد با تولید هوای فشرده بسیار با کیفیت از آلودگی محصولات جلوگیری نموده و جلوی فاسد شدن، خرابی و کاهش کیفیت محصولات تولیدی را می‌گیرد. در نتیجه استفاده از کمپرسور های باد کلاس صفر باعث حفظ بهره‌وری بیشتر و شهرت کسب‌ و کار شما می‌شود.

Array

استانداردهای کیفیت هوا:

پایه و اساس شکل‌گیری استاندارد کیفیت هوا، نیاز مخاطبان به مقایسه سطح کیفیت هوای فشرده تولید شده توسط کمپرسورهای مختلف بوده است. پیش از شکل‌گیری استاندارد کیفیت هوا، مصرف‌کنندگان کمپرسور های باد، راهی برای تشخیص سطح کیفیت هوای فشرده تولید شده توسط کمپرسور های باد نداشتند. از همین‌رو، استاندارد کیفیت هوا شکل گرفت تا مقایسه بین کیفیت هوای فشرده تولیدی کمپرسور های باد برای کاربران آسان‌تر گردد.

طبق استاندارد ISO 8573.1، هوای فشرده در سه مرحله دچار آلودگی می‌شود:

1 – آلایندگی در مرحله فشرده‌سازی:
در طول مرحله فشرده‌سازی ممکن است آلاینده‌هایی وارد هوا شوند. از اصلی‌ترین این آلاینده‌ها می‌توان به روغنی که به عنوان روان‌کار در کمپرسور باد استفاده می‌شود و همچنین ذراتی که بر اثر سایش بین قطعات متحرک به وجود آمده‌اند، اشاره نمود.

2 – آلاینده‌های داخلی:
به ناخالصی‌هایی چون رسوبات معدنی، زنگ‌های خط لوله و باکتری‌ها که در داخل سیستم هوای فشرده ایجاد شده‌اند، آلاینده‌های داخلی گفته می‌شود.

3 – آلاینده‌های محیط اطراف:
آلاینده‌هایی که محیط اطراف کمپرسور باد را احاطه کرده‌اند، می‌توانند باعث آلودگی هوای فشرده شوند. برای مثال رطوبت و ذرات گرد و غبار موجود در هوا در مرحله مکش وارد کمپرسور شده و باعث آلودگی هوای فشرده می‌شوند.

Array

کاربرد کمپرسور های باد کلاس صفر و بدون روغن:

حال شاید این سوال برایتان مطرح شود که اصلا چه نیازی به هوای فشرده کلاس صفر داریم؟ در پاسخ به این سوال لازم است به شما یادآور شویم که برخی از محصولات نسبت به روغن و آلاینده‌ها حساسیت بسیار بالایی دارند. در این دسته از محصولات، ورود کمترین آلاینده‌ای مانند مقدار بسیار کمی روغن به محصول می‌تواند محصول تولید شده را با افت کیفیت شدیدی روبرو کرده و حتی باعث خرابی کامل محصول تولید شده شود.

برای مثال در صنایع غذایی و دارویی که با سلامت مردم سروکار دارند، لازم است تا هوا فاقد روغن باشد، چراکه حتی مقدار کمی از روغن باعث فساد محصول و خرابی آن شود. حال تصور نمایید محصولات فاسد شده میان مردم توزیع شود. خودتان خسارات و عواقب زیان‌بار آن را حساب نمایید.

از همین‌ رو ضروری است تا در چنین صنایعی از هوای فشرده کلاس صفر استفاده نماییم تا از هرگونه احتمال خرابی و فساد محصولات پیشگیری به عمل آورده ‌شود.همچنین برخی دیگر از صنایع مانند تولید قطعات نیمه‌هادی، ورود مقدار کمی روغن و رطوبت به هوای فشرده کافیست تا محصول تولید شده بطور کامل خراب شود.

از همین‌رو لازم است تا در برخی از بخش‌ها و واحدهای تولیدی از هوای فشرده کاملا پاک و فاقد روغن استفاده نمود تا بتوان استانداردهای لازم را دریافت کرد و محصول یا خدمتی بی عیب و نقص به تقاضاکنندگان تحویل داد.

Array

مزایای کمپرسور های باد کلاس صفر:

همانطور که می‌دانید برخی از صنایع و فعالیت‌ها به هوای فشرده با خلوص و کیفیت بالا نیازمند هستند. کمپرسورهای باد بدون روغن یا اویل فری با مطابقت از استانداردها و مشخصات هوای کلاس صفر طراحی شده‌اند تا بتوانند هوای فشرده بدون روغن و با خلوص بالا را برای کاربردهای نهایی تولید نمایند. این کمپرسورهای باد از مزایای خاصی برخوردارند که برخی از آن‌ها را در بخش پایین برای شما آورده‌ایم.

• بهره‌وری انرژی: کمپرسورهای باد که قادر به تولید هوای فشرده کلاس صفر هستند، از کیفیت بالایی برخوردار بوده و می‌توانند بهره‌وری انرژی بالاتری نسبت به سایر کمپرسورهای باد داشته باشند. بالابودن بهره‌وری انرژی کمپرسورهای باد می‌تواند مزایای زیادی را برای شرکت ایجاد نموده و در حین کاهش هزینه‌های عملیاتی، بازده شرکت را نیز افزایش دهد.

• انطباق با مقررات: کمپرسورهای باد اویل فری با تولید هوای فشرده کلاس صفر به کسب ‌وکارها در رعایت مقررات عملیاتی و استاداردها کمک می‌کنند. تعداد کثیری از صنایع چون صنایع الکترونیکی، دارویی و غذایی نیازمند هوای فشرده کلاس صفر می‌باشند و استانداردهای تدوین‌شده برای این شرکت‌ها، آن‌ها را ملزم به استفاده از هوای فشرده با خلوص بالا می‌کند که این مهم توسط کمپرسورهای باد کلاس صفر امکان‌پذیر می‌شود.

• هوای پاک و بدون روغن: هوای فشرده تولید شده توسط کمپرسور های باد اویل فری به دلیل عدم استفاده از روغن در فشرده‌ سازی هوا، فاقد بخارات روغن بوده و هوای فشرده پاک و خالصی را در اختیار شما قرار می‌دهد.

بدون روغن بودن هوای فشرده به غیر از صنایع حساس در کسب‌ و کارهایی چون نساجی و رنگ‌آمیزی با اسپری رنگ نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می‌باشد. چرا که وجود ذارت روغن در این صنایع باعث کاهش شدید کیفیت محصول و خدمت نهایی خواهد شد.

• فناوری‌ نوآورانه: کمپرسورهای اویل فری از فناوری استفاده می‌نمایند که از ورود حتی کمترین مقادیری از روغن به هوای فشرده شما جلوگیری کرده و درنتیجه به شما این اطمینان را می‌دهد که محصولات شما به دلیل آسیب‌های ناشی از تماس روغن دچار هیچ‌گونه مشکلی نخواهند شد.

• کاهش هزینه‌های نگهداری و تعمیرات: کمپرسور باد اویل فری در نگهداری و تعمیرات به دلایلی چون عدم نیاز به تعویض روغن، هزینه نگهداری و تعمیرات کمتری از کمپرسورهای روغنی دارند.

• هزینه مالکیت پایین‌تر: کمپرسورهای اویل فری به دلیل عدم نیاز به روغن و عدم نیاز به تعویض فیلترهای گران‌‌قیمت، هزینه‌های کمتری دارند.
همچنین این کمپرسور ها به دلیل عدم نیاز فیلترهای جداگانه برای خارج کردن روغن از هوای فشرده، افت فشار کمتری از سایر کمپرسور های باد داشته و از این جهت نیز هزینه‌ای بابت جبران افت فشار ندارند. در آخر نیز هزینه تصفیه میعانات روغنی کمپرسور های اویل فری بسیار کمتر از کمپرسورهای روغنی می‌باشد.

Array

جمع بندی:

هوای کلاس صفر به معنای هوای فشرده بدون روغن و با بالاترین کیفیت و خلوص ممکن می‌باشد. بهره‌گیری هوای فشرده کلاس صفر در بسیاری از صنایع و کسب‌وکارها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌باشد، بگونه‌ای که آلودگی هوای فشرده به روغن و یا آلاینده‌ها در برخی از این کسب‌وکارها باعث فساد و خرابی محصولات تولیدی و ایجاد هزینه‌ های سنگین و از بین رفتن اعتبار شرکت خواهد شد. در این مقاله از ایران پمپ به معرفی هوای فشرده کلاس صفر، مزایا و اهمیت آن پرداخته شد.

هوای فشرده کلاس صفر چیست و چه مزایایی دارد؟

من متخصص و پژوهشگر در زمینه هوای فشرده و انواع کمپرسور باد هستم و سعی می کنم تا جدیدترین و کارامدترین اطلاعات را در خصوص صنعت هوای فشرده با شما به اشتراک بگذارم.

نوشته های مشابه

‫3 نظرها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
سوالی ندارید؟