بهترین روش استفاده از کمپرسور باد
کمپرسورهای هوا منبع تولید انرژی بسیاری از صنایع دنیای امروزی ما میباشند. نوع استفاده شما از کمپرسور هوا بر روی مسائل زیادی چون بهرهوری، هزینهها و طول عمر کمپرسورتان تاثیر گذار میباشد. همچنین عدم استفاده صحیح از کمپرسور میتواند مشکلات ایمنی زیادی بوجود آورده و امنیت کارکنان شما را به خطر بیندازد. در نتیجه لازم است تا در حین استفاده از کمپرسورهای هوا به استانداردها تدوین شده توجه ویژهای نشان دهید.
با تنظیمات صحیح کمپرسور باد خود میتوانید زحمت اپراتور را کمتر کرده و از کمپرسورتان نهایت بازدهی را دریافت نمایید. همچنین لازم است تا نسبت به سیستم کمپرسور هوای خود اطلاعات و آگاهی کاملی کسب نمایید تا بتوانید بیشترین استفاده از کمپرسور هوای خود را داشته باشید.
بیشترین استفاده از کمپرسور هوا و هوای فشرده :
برای افزایش بازدهی کار خود و پایین آورده هزینههای عملیاتی لازم است تا بهترین روش استفاده از کمپرسور خود را پیدا کنید. همچنین استفاده صحیح از کمپرسور هوا سطح امنیت کارکنان شما را به طرز چشمگیری افزایش خواهد داد.
همچنین به یاد داشته باشید که مسائل پایهای چون انتخاب مدل مناسب و مکان نصب آن نیز میتواند عملکرد کار شما را تحت تاثیر قرار دهد. برای بیشترین استفاده از کمپرسور هوا به نکات زیر توجه داشته باشید.
1 – بهترین کمپرسور هوا را برای صنعت خود انتخاب نمایید :
مطمئن شوید که مناسبترین کمپرسور را برای صنعت خود انتخاب کردهاید. هر نوع کمپرسوری برای صنایع خاصی مناسب میباشد و این وظیفه شماست که طبق نوع صنعت خود و نیازهایتان، مناسبترین کمپرسور را انتخاب کنید.
برای مثال بهترین نوع کمپرسور برای صنایع دارویی و غذایی، کمپرسورهای اسکرال بدون روغن میباشند، چراکه هوای فشردهای پاک و عاری از آلاینده تحویل میدهند.
همچنین برای صنایع مکانیکی و ساخت و ساز، کمپرسورهای پیستونی و برای صنایعی که نیاز مبرم و وسیعی به هوای فشرده دارند، کمپرسورهای روتاری اسکرو مناسب هستند.
درباره ویژگیهایی که کمپرسورتان باید داشته باشد فکر کرده و آنها را بر روی یک کاغذ یادداشت کنید. کمپرسور مناسب صنعت شما باید قادر به برآورده کردن نیازهای صنعتتان باشد. پس برای خرید آگاهانه، اطلاعات خود را درباره کمپرسورهای هوا افزایش داده و سعی کنید تا از یک مشاور خوب کمک بگیرید. چراکه اولین و مهمترین گام در استفاده بهینه از هوای فشرده، انتخاب کمپرسور هوای مناسب است.
ویژگیهایی چون بدون روغن یا روغنی بودن کمپرسورها را بررسی کرده و ببینید کدام یک از آنها برای کسب و کار شما مناسبتر هستند.
2 – کمپرسور هوای خود را به درستی نصب کنید :
برای اینکه بتوانید بیشترین استفاده را از کمپرسور هوای خود داشته باشید، لازم است تا درباره نحوه و محل نصب آن حساسیت به خرج دهید. محل و چگونگی نصب کمپرسور شما تاثیر بسیار زیادی بر روی عملکرد و هزینههای عملیاتی آن خواهد گذاشت.
کمپرسور هوای شما برای عملکرد بهینه به جریان هوای خنک، خشک و عاری از آلودگی نیاز دارد. پس کمپرسور هوای خود را در مکانی نصب نمایید که تهویه مناسبی داشته باشد.
همچنین به هیچ وجه کمپرسور هوای خود را در مجاورت سایر تجهیزات و ماشینآلات قرار ندهید، چراکه گرمای تولید شده توسط دیگر تجهیزات باعث افت راندمان کمپرسور شما شده و در موارد شدیدتر میتوان ایجاد خطر کند.
محل نصب کمپرسور هوا تا محل استفاده از هوای فشرده نباید زیاد باشد. هرچه هوای فشرده فاصله بیشتری را بپیماید، افت فشار هوای فشرده شما بیشتر شده و در نتیجه بازده کمتری دریافت خواهید کرد.
پس برای بیشترین استفاده از کمپرسور هوا، آن را در مکانی با تهویه و جریان هوای مناسب و در نزدیکی ابزارهای پنوماتیک خود نصب نمایید.
پس از نصب کمپرسور هوا از نصب صحیح فیلترها و جداکننده آب و روغن مطمئن شوید و برای کاهش رطوبت هوای فشرده از خشککن مناسب استفاده کنید.
نکته دیگری که در هنگام انتخاب محل نصب کمپرسور هوا باید در نظر داشته باشید، سر و صدای تولید شده توسط آن است. کمپرسور هوای خود را در مکانی نصب کنید که صدای تولید شده توسط آن برای شما و کارکنانتان ایجاد مزاحمت نکند. اگر تصمیم به نصب کمپرسور در مکان غیر مسقف گرفتید، از عدم وجود گرد و خاک و گرمای مستقیم اطمینان حاصل کنید.
3 – به چه مقدار هوای فشردهای نیاز دارید ؟
نوع استفاده از هوای فشرده در هر صنعتی متفاوت است. برای اینکه بتوانید بیشترین بازده را در کار خود داشته باشید لازم است که به خوبی با نیاز دستگاههای خود به هوای فشرده آشنا شوید.
در اکثر مواقع، نیاز صنایع مختلف به هوای فشرده در طول روز متفاوت میباشد. در ساعاتی از روز که صنعت شما به بیشترین مقدار هوای فشرده نیاز دارد، ساعت پیک گفته میشود. با بررسی میزان مصرف هوای فشرده خود در طول روزهای هفته، میتوانید مصرف برق خود را به شیوه بهتری مدیریت کنید.
در ساعاتی که صنعت شما به هوای فشرده احتیاجی ندارد، کمپرسور خود را خاموش نمایید. همچنین اگر میزان هوای فشرده مورد نیاز شما در طول روز بسیار متغیر است، سعی کنید تا از چند کمپرسور هوا در کنار هم استفاده نموده و در زمانهایی که به هوای فشرده کمی نیاز دارید، برخی از کمپرسورهای خود را خاموش نمایید. بدین شکل میتوانید پربازدهترین و بیشترین استفاده را از کمپرسورهای هوای خود داشته باشید.
4 – هزینه عملیاتی خود را محاسبه کنید :
کمپرسورهای هوا تجهیزات رایگانی نیستند. هزینهای که شما صرف خرید کمپرسورهای هوا میکنید، تنها هزینه اولیه میباشد. کمپرسورهای هوا برق زیادی مصرف میکنند.
در نتیجه لازم است تا از هوای فشرده تولید شده، حداکثر بهرهوری را داشته باشید.
برای کاهش هزینه برق مصرفی و بیشترین استفاده از کمپرسور هوا لازم است تا فشار هوای فشرده خود را درست به اندازه فشار مورد نیاز ابزارها و دستگاههای خود تنظیم کنید. همچنین میبایست افت فشار را تا حد امکان کاهش داده و نشتیهای سیستم هوای فشرده خود را پیدا کرده و تعمیر نمایید.
نشتی در سیستم هوای فشرده باعث اتلاف انرژی زیادی شده و همچنین خط تولید شما را دچار مشکلات فراوانی میکند، از ورود آلودگی به هوای فشرده گرفته تا کاهش سرعت تولیدات و حتی متوقف شدن خط تولید که همگی اینها باعث ضرر و زیان شما خواهند شد.
بطور کل برای بالابردن سودآوری خود و برنامه ریزی بهتر برای آینده صنعتتان لازم است هزینههای عملیاتی کمپرسورهای هوای خود را به خوبی درک کرده و آن را مدیریت نمایید.
5 – نشتی سیستم کجا و چگونه اتفاق میافتد ؟
پس متوجه شدید که برای بیشترین استفاده از کمپرسور هوا لازم است تا همواره در پی یافتن نشتیهای سیستم باشید. اکثر نشتیهای سیستم هوای فشرده در نقاط خاصی از سیستم رخ میدهند.
• شیلنگهای هوا
• فیتینگها و اتصالات
• کوپلرها
• فیلترها
• رگلاتورها
ایجاد شدن نشتی در سیستم به دلایل متفاوتی رخ میدهد. ممکن است که یکی از واشرها یا اتصالات دچار خرابی شده باشند. یکی از شایعترین دلایل نشتی در سیستم، خطای اپراتورها و کارکنان میباشد.
اگر کارکنان شما با دستگاهی برخورد داشته باشند یا از ابزاری به درستی استفاده نکنند، ممکن است نشتی بوجود بیاید. پس یکی از بهترین راههای برای جلوگیری از نشتی در سیستم هوای فشرده، آموزش دادن کارکنان میباشد.
بطور کل برای یافتن نشتی به دنبال صدای خش خش حاصل از خروج هوای فشرده باشید. همچنین شما میتوانید از دستگاههای نشتییاب اولترا سونیک استفاده نمایید.
6 – مکان یابی و رفع نشتی :
پس از پیدا کردن نشتی لازم است تا به سرعت دست به کار شده و نشتی را از بین ببرید. هوای فشرده برای خارج شدن از سیستم به فضای زیادی نیاز نداشته و به سرعت از سیستم خارج میشود. همچنین فشاری که خروج هوای فشرده به محل نشتی وارد میکند، باعث افزایش نشتی خواهد شد.
در نتیجه لازم است تا هر نشتی را صرف نظر از اندازه آن به سرعت ترمیم کنید.
نشتی را با پیدا کردن محل خروج هوا مکانیابی کنید. اگر صدای خروج هوا در نزدیکی اتصالات به گوش میرسد، به احتمال زیاد اتصالات شما شل شده یا دچار خرابی شدهاند. پس در قدم اول اتصالات را سفت کنید و اگر نشتی برطرف نشد، اتصالات را تعویض نمایید.
یکی دیگر از نقاط مستعد نشتی، شیلنگها میباشند. در صورتی که نشتی از شیلنگ هوای شما بود، آن را مستقیما تعویض کنید.
به دلیل اهمیت موضوع، یک برنامه زمانبندی شده برای بررسی نشتیهای احتمالی سیستم هوای فشرده خود تدوین کرده و مطابق با آن پیش بروید.
7 – از هوای فشرده تنها برای اهداف صنعتتان استفاده کنید :
از هوای فشرده تنها برای اهداف اصلی صنعت خود استفاده نمایید. استفادههای غیر معقول از هوای فشرده نه تنها باعث هدر رفت انرژی میشود، بلکه ممکن است خسارات زیانباری را رقم بزند. پس برای بیشترین بازده و استفاده از کمپرسور هوا، از نیروی هوای فشرده تنها برای کاربردهای صنعتی استفاده کنید.
هوای فشرده، فشار بسیار بالایی در محدوده 60 psi تا 100 psi دارد. این فشار بالا میتواند صدمات زیادی به بدن انسان بزند. اگر هوای فشرده از طریق دهان یا سایر قسمتها وارد بدن کسی شود، میتواند اعضای داخلی آن شخص را پاره کند.
همچنین ورود هوای فشرده از طریق منافذ باز روی پوست باعث پاره شدن رگها و آمبولی شود. حتی اگر هیچ زخم بازی روی پوست وجود نداشته باشد، ذرات درون هوای فشرده به دلیل سرعت بالای خود میتوانند خطرات زیادی را بخصوص در ناحیه گوش و چشم ایجاد کنند.
8 – برای نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه، برنامه منظمی آماده کنید :
نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه مزایای بسیار زیادی از جمله کاهش هزینههای تعمیرات، افزایش عمر کمپرسور هوا و ابزارها، حفظ بازده سیستم و کاهش هزینههای عملیاتی دارد. بطور کل برای بیشترین استفاده از کمپرسور هوا نیاز به برنامه نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه دارید.
برخی از مهمترین اقداماتی که در برنامه نگهداری و تعمیرات میبایست گنجانده شود شامل موارد زیر میشود:
• تمیز کردن و تعویض فیلترهای هوا : فیلترهای هوای کمپرسور در گذر زمان دچار گرفتگی و کثیفی شده و نیاز به تمیز کردن پیدا میکنند. همچنین لازم است تا فیلترها را در بازههای زمانی مشخصی تعویض نمایید.
• بررسی و تعویض فیلترهای روغن : فیلتر روغن کثیف باعث تجمع روغن شده و کمپرسور را دچار مشکل میکند. پس لازم است تا فیلترهای خراب را شناسایی کرده و تعویض نمایید.
• بررسی سطح روغن کمپرسور : اگر سطح روغن کمپرسور کم باشد، قطعات داخلی کمپرسور دچار خوردگی و خرابی خواهند شد.
• تعویض روغن کمپرسور : روغن کمپرسور هوا عمر مفیدی دارد و لازم است تا پس از مدتی تعویض شود. روغن کهنه را میتوان از رنگ، بو و چسبندگی آن شناسایی کرد.
• روغنکاری یاتاقانها : یاتاقانهای کمپرسور به روغنکاری نیاز دارند. اگر یاتاقانها روغنکاری نشوند، اصطکاک آنها افزایش پیدا کرده و زمینهساز مشکلات فراوانی خواهد شد.
• بررسی کشش تسمهها و تعویض تسمههای خراب : برای کارکردن صحیح کمپرسور لازم است تا کشش تسمهها را بررسی نمایید. همچنین اگر عمر مفید تسمه گذشته بود و یا روی تسمه اثری از خرابی مشاهده کردید، سریعا آن را تعویض نمایید.
• تمیز کردن دریچه ورودی هوا : دریچه ورودی هوای کمپرسور خود را تمیز نمایید تا هوای پاک و کافی به کمپرسورتان وارد شود.
در صورتی که از نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه غافل شوید، مشکلات زیادی برای کمپرسور شما بوجود آمده و نمیتوانید بیشترین استفاده را از کمپرسور هوا خود داشته باشید.
اپراتورها و کارکنان خود را به خوبی آموزش دهید :
هیچ چیز به اندازه آموزش صحیح کارکنان نمیتواند بهرهوری شما را افزایش دهد. پس کارکنان خود را به خوبی آموزش داده و نحوه استفاده صحیح از کمپرسور هوا را به آنها یاد بدهید. همچنین آنها را با هزینههای عملیاتی و نشتییابی آشنا سازید تا در صورت وقوع نشتی، آن را به شما اطلاع دهند.
من متخصص و پژوهشگر در زمینه هوای فشرده و انواع کمپرسور باد هستم و سعی می کنم تا جدیدترین و کارامدترین اطلاعات را در خصوص صنعت هوای فشرده با شما به اشتراک بگذارم.
متشکرم 😍😍😍
حساب توییتری هم دارید؟
مشاوره آنلاین از چه طریقی صورت می گیره؟
aaaaliii bood 😍😍😍
منابع این مطلب کجاست؟ 😍😍😍
میتونم شماره شما رو داشته باشم؟ 😍😍😍
لطفا آدرستون رو برای بنده ارسال کنین بنده ارسال کنین
دفتر مرکزیتون کجا قرار داره
منابع این مطلب کجاست؟ 😍😍😍
مهندس جان عالی بود
خیلی ممنون از توضیحاتون خوبتون
عجب مقاله ای بود
چطوری میتونیم از آخرین مطالبتون باخبر بشیم 😍😍😍
اکانت اینستا هم دارید؟