بهترین کمپرسور باد چه ویژگی هایی دارد؟
کمپرسورهای هوا دستگاههای اولیه و ضروری در بسیاری از مشاغل هستند. آنها قدرت و نیروی طیف گستردهای از ابزارها و دستگاههارا تامین کرده و کاربردهای بسیاری دارند. کاربرد و موارد استفاده از کمپرسورهای بادی آنقدر گسترده است که طبق گزارشی در ایالات متحده حدود 70٪ از کل تجهیزات تولیدی از سیستم هوای فشرده استفاده میکنند. با توجه به نقش مهم این دستگاهها، انتخاب بهترین کمپرسور باد در بین بسیاری از مدلهای مشابه رقیب، کار آسانی نیست و نیاز به بررسی و دقت زیاد دارد. اما معیارهای تصمیمگیری آگاهانه و درست در انتخاب کمپرسور هوا چیست؟ در این مطلب عوامل مختلف جهت خرید کمپرسور باد را بررسی کرده و بهترین برندهای آنها را معرفی خواهیم کرد.
اهمیت انتخاب کمپرسور باد مناسب
اگرچه گزینههای مختلف موجود در کمپرسورهای هوای پیشرفته بسیار متنوع است، اما انتخاب مناسب بسیار مهم بوده و میتواند بازدهی دستگاهها و ابزارها و به دنبال آن طول عمر آنها را افزایش دهد.
کمپرسورهای باد انواع مختلف داشته و هر کدام توسط برندهای تولید کنندهی بسیاری تولید میشود که انتخاب را برای متقاضیان کمی دشوار میکند. انتخاب بهترین کمپرسور باد علاوه بر عملکرد دستگاه و ابزار، نقش مهمی در طول عمر آن دارد. لذا اشتباه در فرآیند انتخاب میتواند کارآیی کم دستگاه، سرویس و هزینههای تعمیر و نگهداری گزافی را به همراه داشته باشد.
برای مشخص کردن دلیل اهمیت انتخاب مناسب کمپرسورهای باد ، ابتدا نقش این کمپرسورها و نحوهی عملکردشان را به طور مختصر بررسی خواهیم کرد؛
کمپرسورها دستگاههایی مکانیکی هستند که با کاهش حجم گازها، آنها را فشرده کرده و دمای آنها را افزایش میدهند. به طور کلی نحوه عملکرد کمپرسورها به این صورت است که با استفاده از انرژی مکانیکی زیاد، هوا به درون آنها مکیده و سپس فشرده میشود.
در نهایت هوای فشرده شده توسط کمپرسور در ابزارها و دستگاههای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. اگرچه نقش اصلی همهی کمپرسورهای باد فشرده کردن هوا و کاهش حجم آن است، اما عمل فشردهسازی هوا توسط انواع مختلف کمپرسور از جمله کمپرسورهای پیستونی و کمپرسورهای پیچ دوار به شیوههای متفاوت صورت میگیرد؛
کمپرسورهای پیستونی به عنوان یکی از قدیمیترین و رایجترین کمپرسورهای باد صنعتی از اصل جابهجایی برای افزایش فشار حجم محصور گاز یا هوا استفاده میکنند. در یک کمپرسور پیستونی، پیستون در سیلندرها حرکت کرده و با کاهش حجم هوا، فشار آن را افزایش میدهد. دستگاه حجم بالایی از هوا را از محیط میگیرد و در یک فضای بسته فشار آن را بالا میبرد.
سپس هوای فشرده شده از طریق سوراخ موجود در سوپاپ فشار داده میشود و به فرایند نهایی میرسد. کمپرسورهای اسکرو (پیچ دوار) نیز از روتورهای داخل دستگاه جهت تولید و فشرده سازی هوا استفاده میکنند. این دو قطعه با حرکت به سمت یکدیگر و کاهش حجم و فاصله بینشان، هوا و گاز را فشرده میکنند.
عملکرد کمپرسورها باعث شده تا از آنها در موارد مختلف استفاده شود؛ از کمپرسورها در صنایع گوناگون از جمله صنایع غذایی، دارویی، پزشکی و بهداشتی و یا ابزارهای پرقدرت بادی مانند چکشها و آچارهای بادی استفاده میشود.
علاوه بر این، این دستگاهها کاربردهای گستردهای در پردازش گاز طبیعی، کارخانههای شیمیایی و پالایشگاههای نفت، غواصی، دندانپزشکی، اتومبیلسازی و کشاورزی نیز دارند.
با توجه به نقش اساسی، کاربردهای گسترده و عملکرد مهم کمپرسورهای بادی و از آنجا که این دستگاهها یکی از اصلیترین قطعات ماشینآلات گوناگون هستند، انتخاب بهترین کمپرسور باد اهمیت بسیار زیادی دارد. با توجه به اهمیت کمپرسورها، امروزه مراکز تعمیراتی بسیاری برای تعمیر این دستگاههای مهم وجود دارند.
با نگهداری و تعمیر کمپرسورها به شکل صحیح و اصولی میتوان به راحتی طول عمر و کارایی این دستگاههای ضروری را افزایش داد و در عین حال هزینههای تولید را کم کرد.
معمولا تعمیر و نگهداری کمپرسورها با توجه به نوع آنها به شکل روزانه، هفتگی و ماهانه صورت میگیرد و شامل بررسی موارد مختلفی از جمله نظافت و از بین بردن گریس و نشتیهای روغن، چک کردن کابل برق دستگاه، اجزای پوسیده و ضعیف، میزان روغن، نشتی هوا و فیلتر هوای ورودی و همچنین تعویض قطعات میشود.
بهترین کمپرسور باد چه ویژگیهایی دارد؟
کمپرسورها انواع مختلف داشته و در ابعاد و ظرفیتهای مختلف طراحی میشوند. در هنگام خرید انواع کمپرسور، باید مشخصات گوناگون شامل پیکربندی دستگاه، نوع کارکرد، قیمت و هزینههای جانبی از جمله هزینهی تعمیر و نگهداری آن را بررسی کرده و مناسبترین و ایمنترین کمپرسور را با توجه به نیازهای خود تهیه کنید.
عوامل بسیاری بر عملکرد کمپرسورها به عنوان بهترین پمپهای باد تأثیر میگذارند که از جمله آن میتوان به سرعت چرخش، فشار در مکش، فشار هنگام تخلیه و نوع مبرد (خنک کننده) استفاده شده در کمپرسور اشاره کرد.
برای خرید بهترین کمپرسور باد، علاوه بر مشخصات فنی دستگاه از جمله نوع موتور، سیستم تغذیهکننده، بررسی قطعات تشکیل دهندهی کمپرسور و همچنین ثابت یا پرتابل (قابل حمل) بودن آنها، ابتدا باید کار و صنعت خود را در نظر بگیرید.
انتخاب کمپرسور هوای سبک برای کارهای سنگین و برعکس، انتخاب کمپرسورهایی با فشار بسیار قوی برای ابزارهای کوچک منطقی نیست. برای انتخاب بهترین کمپرسور باد بر اساس نیازتان، حتماً cfm و psi مورد نیاز خود را برای مجموعه خاص ابزارها و ماشین آلات خود در نظر بگیرید.
برای شروع، شما باید مقدار جریان و فشار مورد نیاز دستگاه یا ابزار خود را بدانید، یعنی کمپرسور کدام کار یا کارها را باید انجام دهد؟ کمپرسور باید چند بار و چگونه آن کار را انجام دهد؟ علاوه بر این، آیا قصد دارید به طور متناوب از کمپرسور هوای صنعتی خود استفاده کنید یا به صورت مقطعی؟
برای خرید کمپرسور باد چه عواملی را مورد بررسی قرار دهیم؟
- چند بار فشار برای دستگاه یا ابزار لازم است؟
- چقدر جریان هوا مورد نیاز است؟
- کیفیت هوای مورد نیاز باید چگونه باشد؟
- چرخه وظیفه عملیاتی کمپرسور چیست؟
- قیمت خرید اولیهی کمپرسور چقدر است؟
- هزینهی کل کمپرسور از جمله هزینهی تعمیر آن چقدر است؟
- کمپرسور به چه چیزهایی نیاز دارد و شرایط نگهداری از آن چیست؟
- آیا قطعات جانبی کمپرسور به راحتی در دسترس میباشد؟
- کمپرسور باد دارای گارانتی واقعی میباشد؟
- صدا دار بودن یا بدون صدا بودن کمپرسور ایا اهمیتی دار؟
برای پاسخ به سه سوال اول، ابتدا باید نوع دستگاه و یا موارد استفادهی خود از کمپرسور را تعیین کنید. به عنوان مثال، یکی از متداولترین کاربردهای کمپرسورهای باد، تامین قدرت لازم ابزارهای پنوماتیک یا بادی است.
لذا از کمپرسورهای باد در ظرفیتهای کمتر و ابعاد کوچکتر برای ابزارهایی مانند آچار ضربهای، مته، چرخ و قلاب ضربهای استفاده میشود. صدها ابزار ثابت و یا قابل حمل وجود دارد که از هوای فشرده شده برای منبع انرژی خود استفاده میکنند و هر دستگاه دارای مشخصات سازنده برای میزان مناسب فشار و جریان هوا میباشد. لذا عملکرد دستگاه به این عوامل وابسته است و در هنگام انتخاب یک کمپرسور هوا باید این موارد را در نظر داشته باشید.
مبانی هوای فشرده
کمپرسور هوا طی فرایند فشرده سازی، هوای فشرده شده را به نوعی انرژی تبدیل میکند. روند کار به شرح زیر است:
- هوای محیط به داخل کمپرسور مکیده شده و از طریق یک یا دو سیلندر تحت فشار فرستاده میشود.
- با فشردهشدن هوا در PSI تعیین شده، رطوبت داخل مخزن بوجود می اید باید تخلیه شود وگرنه موجب سوراخ شدن مخزن کمپرسور باد میشود.
- وقتی هوا از دستگاه خارج شد و به نقطهی انتهایی آن رسید چرخه به پایان میرسد.
واحد اندازه گیری برای تعیین میزان هوای تحت فشار کمپرسور در یک چرخهی معین فوت مکعب در دقیقه یا CFM است. این واحد در تعیین نحوهی اندازه گیری کمپرسور دوار و تعیین ظرفیت کمپرسور هوا بر اساس ابزار و دستگاههای پنوماتیک بسیار مهم است. برای تعریف CFM سه روش وجود دارد:
CFM جابهجا شده (DCFM): این عدد از محاسبات ضربه و چرخش در دقیقه در یک فرایند مشخص به دست میآید. مشكل DCFM به عنوان یک استاندارد اندازه گیری این است كه عوامل دیگر مانند فشار خارجی، گرمای اتمسفر، رطوبت، لرزش یا اصطكاک را در نظر نمیگیرد. در نتیجه، DCFM معیار قابل اعتمادی برای تعیین ظرفیت کمپرسور باد نیست.
CFM استاندارد (SCFM): محاسبات موجود در این واحد معمولا بیشتر از محاسبات DCFM است. CFM استاندارد از شرایط منظم هوای جوی ناشی میشود و بر اساس فشار هوا در سطح دریا تعریف شده است. در شرایط عادی، این دما 14.5 PSI و 68 درجهی فارنهایت و بدون رطوبت خواهد بود. هنگام مقایسه بین انواع مختلف کمپرسور باد، معیار SCFM دقیقترین معیار است. اگرچه نیازهای شما با توجه به موقعیت مکانیتان متفاوت خواهد بود.
CFM واقعی (ACFM): این معیار در مورد کمپرسورهای هوا بسیار مهم است؛ زیرا از فاکتورهای یک محیط کار مشخص ناشی میشود. در یک کارخانه، ACFM از فوت مکعب در دقیقه هوای تحت فشار در میان گرما، رطوبت و سایر عوامل خارجی حاصل میشود.
با این حال، هنگام خرید کمپرسور، سنجش ACFM دشوار است، زیرا فقط زمانی که کمپرسور در دستگاه شما کار کند میتوانید این معیار را تعیین کنید. بنابراین، یک مهندس در محل باید پس از تنظیم تجهیزات، ACFM کمپرسور هوا را محاسبه کند.
به طور کلی، SCFM بهترین معیار برای انتخاب کمپرسور باد است. برخی از مدلها محدودهی CFM را برای نشان دادن عملکرد دستگاه انتخابی در سطوح مختلف فشار ارائه میدهند. اگرچه این میتواند مقایسهی CFM کمپرسورهای مختلف هوا را دشوار کند، اما SCFM همچنان دقیقترین معیار برای تعیین ظرفیت کمپرسور است.
اگر کمپرسور باد مناسب را بر اساس CFM انتخاب میکنید، حتماً 30٪ اضافی برای هرگونه افزایش احتمالی در نظر بگیرید. در موارد خاص، اگر فشار در لوله وارد شود یا شرایط جوی بر عملکرد کمپرسور هوا تأثیر بگذارد، دستگاه یا ابزار پنوماتیک میتواند به صورت غیرقابل پیش بینی عمل کرده در برخی موارد، فشار هوا بیشتر از حد معمول یک عملکرد استاندارد باشد.
Cfm (cubic feet per minute) واحد اندازهگیری حجم هوایی است که کمپرسور هوا در هر دقیقه قادر به تولید آن میباشد و تعیین میکند که کمپرسور چقدر توان برای ابزارهای پنوماتیک تأمین میکند.
از آنجا که سرعت جریان هوا در شیر ورودی میتواند تحت تأثیر متغیرهایی از جمله رطوبت، گرما و شرایط باد قرار گیرد، دانستن cfm کمپرسور هوا برای تعیین نوع ابزارهایی که در آنها از کمپرسور استفاده میشود، ضروری است. مقدار cfm به نوع ابزارهای هوایی و دستگاهها بستگی دارد.
توصیه استاندارد صنعت در مورد کمپرسورهای هوا این است که مصرف انرژی خود را بیش از 40 تا 50٪ تخمین بزنید. اگر سنگینترین ابزار شما به cfm معینی نیاز دارد، به دنبال کمپرسور هوایی باشید که بتواند 140 تا 150٪ از این مقدار را تامین کند.
به این ترتیب، بهترین کمپرسور باد بر اساس cfm کمپرسوری است که پس از سالها کار و حتی پس از از دست دادن برخی از ظرفیت های خود، همچنان قادر است مقدار مشخصی هوای فشرده تولید کند.
اگر از هوای فشرده شده به عنوان منبع انرژی برای تجهیزات خاص و حساس استفاده میکنید، انتخاب بهترین کمپرسور باد کمی دشوارتر خواهد بود.به عنوان مثال، یک دریل پنوماتیک میتواند با میزان آلودگی مشخصی عمل کند اما این مسئله برای دریل دندانپزشکی مناسب نخواهد بود.
حتی با وجود میکرو فیلتر پمپ باد برای تصفیهی هوای ورودی و فیلتر شدن گرد و غبار و آب قبل از وارد شدن به ابزار، ابزار دندانپزشکی حساسیت بیشتری نسبت به سایر وسایل دارد. هرچه هوایی که کمپرسور تولید و دستگاه از آن استفاده میکند تمیزتر باشد، بیماران امنیت بیشتری در مقابل آلودگیها خواهند داشت.
علاوه بر این، ابزارهای دندانپزشکی گران و ظریف هستند و هوای کثیف یا مرطوب میتواند به آنها آسیب برساند. اهمیت انتخاب کمپرسورها برای تجهیزات حساس و دقیق از جمله ابزارهای دندانپزشکی به اندازهای است که حتی از کمپرسورهای روغنی (برای جلوگیری از نشت احتمالی روغن) برای تامین فشار هوای مورد نیاز آنها استفاده نمیشود.
یکی دیگر از عوامل مهم برای انتخاب بهترین کمپرسور باد ،اندازهگیری میزان و مدت زمان استفادهی شما از این دستگاه است. اگر قصد دارید به طور متناوب از این دستگاهها استفاده کنید، بهترین پمپ باد برای شما کمپرسورهای پیستونی، به ویژه نوع روغنی آن، خواهند بود.
کمپرسورهای برگشتپذیر (رفت و برگشتی) یا پیستونی در مدل های روغنی یا بدون روغن (خشک) طراحی شده در دو مدل کمپرسورهای پیستونی باز و کمپرسورهای هرمتیکی (بدون منفذ) در فشارها و ظرفیتهای مختلفی ارائه میشوند.
کمپرسورهای جابهجایی مثبت دوار و گریز از مرکز نیز برای کار مداوم طراحی شدهاند. از آنجا که آنها دارای خنک کننده داخلی هستند، این نوع کمپرسور میتواند 24 ساعت شبانه روز کار کند. تک مرحلهای یا دو مرحلهای بودن کمپرسور نیز از دیگر عواملی است که باید به آن توجه کرد.
نحوهی انتقال انرژی کمپرسور از دیگر عواملی است که برای انتخاب بهترین کمپرسور باد باید قبل از خرید مورد بررسی قرار گیرد. به عنوان مثال کمپرسورهای دینامیک به صورت دائمی و کمپرسورهای جابهجایی مثبت به شکل متناوب انرژی را منتقل میکنند. علاوه بر این، قدرت تراکم کمپرسورهای جابهجایی مثبت نسبت به نوع دینامیکی بیشتر است.
در میان کمپرسورهای جابهجایی مثبت نیز، معمولا کمپرسورهای اسکرو (پیچ دوار) در مقایسه با کمپرسورهای پیستونی کارآمدتر و انعطافپذیرتر هستند و از آنها در مواردی که به حجم زیادی از هوای فشار قوی نیاز است از جمله کاربردهای بزرگ صنعتی و ابزارهای پر قدرت استفاده میشود. پایین بودن هزینهی نگهداری و مصرف کم برق از دیگر تفاوتهای کمپرسورهای اسکرو با کمپرسورهای پیستونی است.
در عین حال، کاربردهای گستردهی کمپرسورهای پیستونی را نیز نمیتوان نادیده گرفت. کمپرسورهای برگشتپذیر پیستونی به عنوان کمپرسورهای پر قدرت و با بالاترین میزان انرژی شناخته میشوند و در موارد بسیاری مورد استفاده قرار میگیرند، اگرچه این نوع کمپرسورها نسبت به سایر انواع کمپرسور، به تعمیر و نگهداری بیشتری نیاز دارند و قبل از خرید آنها باید هزینههای نگهداری این کمپرسورها را نیز در نظر گرفت.
قیمت خرید اولیه کمپرسورهای باد نیز یکی از نکاتی است که قبل از خرید باید به آن توجه کرد. قیمت خرید اولیه به عوامل بسیاری مانند طراحی، فشار و جریان، روانکاری (روغنی یا بدون روغن) و هر نوع ویژگی دیگر کمپرسور بستگی دارد. بر این اساس، کمپرسورهای چرخشی پیچ و سانتریفوژ معمولا از کمپرسورهای معکوس گرانتر هستند زیرا برای کارهای سختتر و فواصل نگهداری طولانی تر طراحی شدهاند.
با خرید یک کمپرسور هوای جدید، یک کمپرسور با طول عمر طولانیتر خواهید داشت که با توجه به احتمال خرابیهای کمتر هزینههای شما را کاهش داده و به ابزارهای پنوماتیک و دستگاهها آسیب نمیرساند.
اگر این عامل در اولویت کاری شماست، باید یک کمپرسور هوای جدید بخرید. اگرچه در برخی موارد خرید یک کمپرسور هوای دست دوم نیز با بودجهی کمتر میتواند هوشمندانه باشد. کمپرسورهای بادوام میتوانند سالها دوام بیاورند، بنابراین برای انتخاب صحیح بهترین کمپرسور باد جدید یا دست دوم، همیشه آن را از یک فروشندهی معتبر تهیه کنید.
امروزه برندهای ایرانی و خارجی انواع کمپرسورهای باد را با بهترین کیفیت تولید و عرضه میکنند. بهترین مارک کمپرسور هوا را میتوانید از فروشگاههای معتبر خریداری کنید.
ایران پمپ برترین تولید کننده کمپرسور باد در ایران، انواع مختلف کمپرسور را به شکل روغنی و یا بدون روغن عرضه میکند. این فروشگاه سالهاست با تولید بهترین کمپرسورهای بادی تولید شده توسط بهترین برندها به صورت تخصصی در این حوزه فعالیت کرده و علاوه بر فروش این محصولات با کیفیت و لوازم یدکی آنها، خدمات تعمیراتی مختلفی به مشتریان خود ارائه میکند.
جهت اطلاعات بیشتر میتوانید با شرکت ایران پمپ تماس حاصل فرمایید تا مشاوران و متخصصان این مجموعه شما را در این زمینه راهنمایی کنند.
من متخصص و پژوهشگر در زمینه هوای فشرده و انواع کمپرسور باد هستم و سعی می کنم تا جدیدترین و کارامدترین اطلاعات را در خصوص صنعت هوای فشرده با شما به اشتراک بگذارم.
هزینه تبلیغات توی سایت شما چنده؟ 😍😍😍
خیلی عالی بود ????????????
بازم از این مقاله ها بزارید
سلام. بهترین پمپ برای تامین باد که بتواند تقریبا ۲۴ ساعته و به اندازه ۳ ماه کار کند. کدام است؟ لطفا راهنمایی کنید.
سلام وقت بخیر.
لطفا بفرماید برای چه کاری؟ چه فشاری نیاز دارید ؟ دبی هوا چقدرباشه؟
ایا برق سه فاز هم دارید؟ روغنی یا بدون روغن؟
این موضوع یکی از موضوعات موردعلاقه منه 😍😍😍
اینا فوق العادن
میشه مقاله بیشتری درباره با این موضوع منتشر کنید؟
این مطلب حرف نداشت 😍😍😍
مثل همیشه عالی و کاربردی
چه سایت قشنگی دارین 😍😍😍
مقالاتتون عالین واقعا!
گل گفتید دست مریضاد
خیلی سایت خوبی دارین 😍😍😍
خیلی خوشحالم که هستین
کجا می تونم اطلاعات کاملتری درباره این موضوع پیدا کنم
ميخوايتم تشكر كنم بابت محصولات خوبتون.يك كمپرسور ٢٠٠ ليتري سايلنت گرفتم ازتون و واقعا كارم راه افتاد.و واقعا بهترين كمپرسوري هست كه تا به حال داشتم ممنونم