علت کار نکردن کولر گازی چیست؟
کار نکردن کولر گازی یکی از مشکلاتی است که ممکن است هنگام استفاده از این دستگاه رخ دهد. در بسیاری از موارد، خود کاربران، می توانند با بررسی مشکلات رایج کولر گازی، به راحتی این اشکال را برطرف کنند. با این حال در از برخی موارد، نیاز به تعمیر کولر گازی توسط تکنسین متخصص وجود دارد. چرا که علت کار نکردن کولر گازی به موارد مختلفی مانند اختلال در کمپرسور، تبرید، فن و… بر می گردد.
رایج ترین علت کار نکردن کولر گازی
چند مورد از رایج ترین دلایل کار نکردن کولر گازی شامل موارد زیر می شود:
- اشکال در کمپرسور کولر
- اختلال در عملکرد و سیستم تبرید
- مسائل مربوط به فن و موتور کولر گازی
- اختلال در سیستم الکترونیکی و سنسورها
- سرویس نکردن دوره ای
مشکلات مربوط به کمپرسور
یک علت کار نکردن کولر گازی، روشن نشدن کمپرسور است. این مشکل رایج در تجهیزات سرمایشی، می تواند به دلیل عوامل مختلفی مانند پریدن فیوز، خرابی سیم ها، سوئیچ و… رخ دهد. در صورت پریدن فیوز، شما باید آن را تعویض کنید و مدارها را مورد بررسی قرار دهید تا اگر خرابی در سیم ها و کنترلر بود رفع شود.
صدای غیرعادی کمپرسور، یکی از علت کار نکردن کولر گازی و مشکلات رایج آن است. این صدا می تواند از کثیف بودن کویل کندانسور یا خرابی در برد الکترونیکی باشد؛ بنابراین، باید آن را تمیز یا تعویض کرد. همچنین، کمپرسور ممکن است به دلیل خرابی در خازن راه انداز، صدای غیرعادی داشته باشد که در این صورت باید این قطعه نیز تعویض گردد.
دیگر عواملی که موجب روشن نشدن کمپرسور و کار نکردن کولر گازی می شوند، عبارت اند از:
- نقص فنی در موتور
- خراب شدن رله فرمان
اختلال در سیستم تبرید کولرهای گازی
یکی از مشکلات شایع در سیستم های تبرید کولر گازی، کمبود گاز مبرد است. اگر سیستم تبرید شما کمبود گاز داشته باشد، عملکرد آن کاهش می یابد و در نتیجه، کولر گازی شما قادر به تهویه مناسب در فضای مورد نظر نخواهد بود. برای رفع این مشکل، باید گاز مبرد مورد نیاز را به سیستم تزریق کنید.
همچنین، نشتی مبرد و انسداد لوله ها در سیستم تبرید کولر گازی از دیگر دلایل کار نکردن و اختلال در تبرید هستند. شما می توانید جهت رفع این مشکلات، نشتی مبرد را پیدا کرده یا انسداد را رفع کنید.
مسائل مرتبط با فن و موتور
خرابی فن هم یک علت کار نکردن کولر گازی محسوب می شود که ممکن است باعث کار نکردن کولر شود. دلایل خرابی فن شامل خرابی موتور فن، خرابی خازن، رله برد معیوب، ترموستات کولر گازی خراب، برد کنترل خراب، خرابی سوئیچ چند وضعیتی دستگاه و ترموستات نامناسب باشد.
اختلال در عملکرد موتور فن، می تواند کار نکردن کولر گازی را به دنبال داشته باشد. از جمله دلایلی که در موتور فن اختلال ایجاد می کنند، فرسودگی موتور فن، آسیب دیدگی شفت داخلی و خارجی موتور، آسیب دیدگی ترمیستور، اتصال کوتاه یا گرم شدن بیش از حد موتور است.
برای رفع مشکل در موتور فن، باید قبل از هر کاری علت اختلال تشخیص داده شود و بعد با درنظر گرفتن نوع اختلال، تعمیر یا تعویض قطعات خراب شده انجام گیرد.
مشکلات الکترونیکی و سنسورها در کولرگازی
یکی از مشکلاتی که مانع کار کردن کولر گازی می شود، خرابی برد الکترونیکی است. این قطعه در قسمتی از کولر گازی قرار دارد که برای کنترل و مدیریت آن استفاده می شود. اگر برد الکترونیکی دچار خرابی شود، کولر گازی قادر به کارکرد درست نخواهد بود.
در از برخی موارد، خرابی این قطعه امکان دارد به دلیل نوسانات برق یا خرابی قطعات الکترونیکی داخل کولر گازی ایجاد شود. برای رفع این مشکل ها، بهتر است با تعمیرکار مجرب و متخصص تماس بگیرید. سنسورهایی که برای اندازه گیری دما، رطوبت و دیگر پارامترهای مهم در کولر گازی قرار دارند؛ اگر دچار نقص شوند، کولرگازی درست عمل نمی کند.
بهتر است ابتدا سنسورها را بررسی کرده و اطمینان حاصل کنید که آن ها سالم هستند. در صورتی که سنسورها دچار نقص شده اند، بهتر است آن ها را تعویض کنید.
توجه به نگهداری و سرویس دوره ای کولر گازی
اگر می خواهید کولر شما عمر مفید بیشتری داشته باشد، باید به تمیزی و سرویس دوره ای آن توجه کنید. جهت تمیز کردن این وسیله، ابتدا آن را خاموش کرده و با استفاده از یک پارچه نرم و خشک، شروع به پاک کردن بدنه دستگاه کنید. این مورد مهم را به یاد داشته باشید که سرویس دوره ای کولرگازی، می تواند مانع از خرابی های زودرس و مشکلات در آن شود.
از جمله فعالیت هایی که در سرویس دوره ای انجام می شود، بررسی و تعویض فیلتر هوا، گاز کولر، روغن کولر، خازن ها و… است. توصیه می شود در صورتی که کولر گازی شما بیش از ۵ سال سن دارد، حتما برای سرویس دوره ای آن اقدام نمایید.
کلام آخر
علت کار نکردن کولر گازی شامل موارد مختلفی می تواند باشد. خرابی خازن، کثیفی و گرفتگی فیلتر هوا، تنظیمات نادرست ترموستات، کثیفی و خرابی کندانسور کولر گازی، خرابی ترموستات، فن آن، موتور، برد الکترونیکی و نامناسب بودن محل قرارگیری کندانسور و… از جمله این موارد هستند.
بهتر است برای جلوگیری از بروز این مشکلات، کولر گازی را به صورت دوره ای تعمیر و نگهداری کنید. علاوه بر این، استفاده از فیلترهای خوب و کمپرسور عالی، می تواند در کاهش مشکلات کولر گازی موثر باشند. شما می توانید بهترین و مناسب ترین پمپ باد طبق کولرتان را انتخاب کنید و از متخصصین ایران پمپ، مشاوره بگیرید.
من متخصص و پژوهشگر در زمینه هوای فشرده و انواع کمپرسور باد هستم و سعی می کنم تا جدیدترین و کارامدترین اطلاعات را در خصوص صنعت هوای فشرده با شما به اشتراک بگذارم.
چرا اینقد کم؟ 😍😍😍