معرفی انواع کمپرسور صنعتی هوای فشرده
کمپرسور ابتدا گاز عبوری از اپراتور که حامل گرمای جذب شده است را با متراکم کردن گاز، از دما و فشار پایین به دما و فشار بالا تبدیل میکند و این مراحل با خروج گرما پایان مییابد. در ادامه مقاله ایران پمپ قصد معرفی انواع کمپرسور های صنعتی هوای فشرده را داریم.
تاریخچه کمپرسور صنعتی
از 5 هزار سال قبل از مسیح از فشرده کردن گازها برای کارهای خود استفاده میکردند. در واقع برای ذوب فلزات، از دمندهها برای فشردن گاز و دمیدن به آتش بهره میبرند و در سال 1958 فرانکلین برای کاهش دما جسم از الکل و دمنده استفاده کرد.
بنجامین فرانکلین هوای فشرده را از یک دمنده و از روی الکل عبور داد و بدین وسیله توانست دما را تا حد زیادی کاهش دهد؛ و بعد از این آزمایش اختراع دستگاههای خنکسازی مکانیکی کلید خورد.
ابتدا از آمونیاک برای کاهش دمای جسم استفاده میشد و در اواسط قرن نوزدهم، وسیله شبیه به سیکلهای تبرید اختراع شد که در آن مایع با گرفتن گرما تبدیل به گاز میشد و در ادامه فشردهسازی گاز توسط کمپرسور انجام شده و در یک کندانسور دمای آن کاهش مییافت و مجدد تبدیل به مایع میشد.
بعد از گذشت سالیان بسیار، کمپرسور های پیچیده تولید شدند که از انواع و پیچیدگی خاص خود بهرهمند بودند و حال قصد داریم تا توضیحاتی راجع به انواع کمپرسور های صنعتی هوای فشرده را شرح دهیم.
از کمپرسورها برای صنایع و مصارف خانگی استفاده میشود برای مثال در باد کردن لاستیکها، ساخت یخچالها و… ردپای کمپرسور به چشم میخورد. همچنین در وسایل نقلیه نیز از کمپرسور ها برای فشردهسازی هوای ورودی به سیلندر استفاده میشود؛ و جالب است بدانید که در موتورهای جت از نوع مخصوصی از کمپرسور ها بهره میگیرند.
تفاوت کمپرسور صنعتی با غیر صنعتی
کمپرسور های صنعتی یک تعریف ساده دارند که عبارت است از: کمپرسور ههایی که حداقل دارای مخزن 150 لیتر به بالا هستند و توانایی تولید هوای فشرده با حجم زیادی را دارند ، کمپرسور صنعتی گفته میشود. این کمپرسور ها توانایی تولید هوای فشرده از 8 بار تا 20 بار را دارند.
بیشتری استفاده از این دستگاهها در کارگاهها و کارخانه ها میباشد. کمپرسور صنعتی معمولا با برق 3 فاز کار میکند، روغنی هستند و در حین کار صدای زیادی تولید میکنند. اپراتور برای کار کردن با این کمپرسور باید دارای اطلاعات کاملی باشد.
کمپرسور غیر صنعتی هم به کمپرسور گفته میشود که حجم مخزنی از 150 لیتر کمتر دارد، به صورت دائمی نمیتواند کار کند. حجم بسیار زیادی از هوا را نمیتواند تولید کند. معمولا فشار هوای تولیدی این کمپرسور ها حداکثر تا 8 بار میباشد. برق مورد نیاز این مدلها تکفاز بوده و در مدل های روغنی، بدون روغن، صدا دار و بدو صدا تقسیم بندی میشوند.
انواع کمپرسور های هوای فشرده
کمپرسور ها برای تأمین نیازهای مصرفکنندگان در طرح ها و اندازه های مختلف تولید میشوند تا در کاربردهای مختلف نیاز به تأمین هوا فشرده را ممکن سازند. حال قصد داریم تا انواع کمپرسور های باد را توضیح دهیم.
1- تلمبه یا ناسوس
تلمبه یا ناسوس از سادهترین انواع کمپرسور هوای فشرده که از اجزای ساده طراحی شده است. این تلمبه از فولاد یا آهنی دو سر بسته و یک میله پیستون ساخته شده است. در انتهای مبله، پیستون یک دسته تی شکل قرار دارد که به وسیله آن انرژی به میله پیستون منتقل میشود و شلنگ خروج هوا در پایه زیرین تلمبه قرار دارد.
با حرکت پیستون به سمت پایین، هوا فشرده میشود و از طریق شلنگ و شیر یک طرف به بیرون هدایت میشود که از شیر یک طرفه برای عدم ورود هوای فشرده به داخل سیلندر استفاده میشود.
2- دمندههای قفس سنجابی
از دیگر انواع کمپرسورهای صنعتی هوای فشرده میتوان به دمندههای قفس سنجابی اشاره کرد که از پرکاربردترین و متداولترین دمندهها نیز به حساب میآیند. این دمندهها را میتوان در سیستمهای گرمایش و تهویه مشاهده کرد.
در ساخت دمندههای قفس سنجابی از یک پروانه استفاده شده است که بروی یک موتور AC قرار میگیرد و مابین پروانه و شفت موتور دمنده نصب میشود. پروانه از تعداد زیادی پره تیغهای تشکیل شده است که به شکل استوانهای به یکدیگر متصل شدهاند. سرعت چرخش این پروانه به طور میانگین 3400 RPS است.
نحوه کار آن به این صورت است که هوا از بخش ورودی دمنده به طرف فضای خارجی بدنه انتقال مییابد و در ادامه از محل تجمع هوا عبور کرده و به سمت دهانه خروجی رانده میشود.
3- کمپرسور باد فشار قوی
در این کمپرسور، از پیستون و سیلندر بهره میبردند که میزان هوادهی آن بین 700 تا 1500 لیتر در دقیقه است و از آن برای تولید بطری های آب معدنی استفاده میشود.
4- کمپرسور باد پیستونی
در واحد های تولیدی و صنعتی از کمپرسور پیستونی بهره میگیرند. این کمپرسور با توجه به قابلیتهای گوناگون در ساخت مبلمان، دکوراسیون، کارگاهها و … مورد استفاده قرار میگیرد. به طور کلی، با افزایش هوای کمپرس شده استفاده از کمپرسور با حجم بیشتر ضروری میشود.
5- کمپرسور باد اسکرو
در ادامهی مقاله ایران پمپ که به تشریح انواع کمپرسور صنعتی هوا فشرده میپردازیم .قصد بیان نکاتی در مورد کمپرسور اسکرو داریم. اگر هوای فشرده بیشتر از 1000 لیتر دقیقه باشد از کمپرسور باد اسکرو استفاده میشود. این کمپرسور هوا را از بین دو موتور مارپیچی عبور میدهد که به طور معمول فشار تولید شده برای کمپرسور 8 تا 10 بار است که عملکرد آن به چرخش دو موتور بستگی دارد.
بر اساس دستهبندی مرحلهای این کمپرسور ها به دو دسته کمپرسور های تکمرحلهای و کمپرسور های چندمرحلهای تقسیمبندی میشوند. از کمپرسور های چند مرحلهای برای مواقعی که دارای حجم زیاد گاز با فشار بالا هستیم استفاده میشود. برای استفاده از کمپرسورهای چند مرحله نکاتی که در زیر بیان شده است را مطالعه کنید.
- این کمپرسور باعث کاهش تنشهای کششی و فشاری روی بخشهای متنوع کمپرسور میشوند.
- اینترکولر در مراحل میانی باعث خنک کاری گاز میشوند.
- با استفاده از کمپرسور چند مرحله مصرف انرژی کاهش مییابد.
قطعات مصرفی در ساخت کمپرسور های صنعتی
بعد از بررسی انواع کمپرسور صنعتی قصد داریم تا به بررسی انواع قطعات مورد استفاده در کمپرسورها بپردازیم.
1- مبدل حرارتی کمپرسور هوای فشرده
از مبدلهای حرارتی برای عملکرد درست و مناسب و کاهش انرژی بهره میگیرند و همچنین انتقال حرارت به صورت فیزیکی انجام میشود.
2- رادیاتور کمپرسور هوا فشرده
از رادیاتور برای خنک کاری هوا و روغنکاری استفاده میشود. در رادیاتور طبق نظریه جنبش مولکولی، دمای هوای فشرده و روغن استفاده شده افزایش مییابد. لازم به ذکر است که دو عمل روغنکاری و خنکاری بدون وجود وقفه و باهم انجام میشود.
3- اینتر کولر کمپرسور صنعتی
در بعضی از کمپرسور ها، از دو واحد هوا ساز که به صورت سریع کار میکنند ، برای تولید بیشتر هوای فشرده از اینتر کولر استفاده میکنند تا بتوانند در کوتاهترین زمان ممکن، موتو ها را خنک کنند.
4- افتر کولر کمپرسور صنعتی
فشرده شدن هوا باعث افزایش دما میشود به همین منظور لازم است تا دمای هوا کاهش یابد. این امر توسط رادیاتور انجام میشود که با حرکت سیال در لوله های مخصوص، دمای سیال را کاهش میدهد.
5-سوپاپ کمپرسور هوای فشرده
آسیب پذیرترین قطعه ای که در قطعات انواع کمپرسور های صنعتی وجود دارد سوپاپ است که مابین این قطعه و نشستگاه عمل آببندی صورت میگیرد.
6- سنسور کمپرسور باد صنعتی
سنسور یا حسگر، میزان فشاری که از طریق اثر پیروالکتریکی به سیگنال الکتریکی تبدیل میشود را مورد ارزیابی قرار میدهد.
7- فیلتر کمپرسور
وجود روغن باعث افزایش دوام و استحکام کمپرسور میشود. البته استفاده از روغن نامناسب در کار کمپرسور اختلال ایجاد میکند. پیستون در درون سیلندر محرک است و انتقال نیرو را به وسیله شاتون انجام میدهد. نیرو به وسیله میل لنگ به پیستون رانده میشود. این میل لنگ از آلومینیوم ساخته شده و اولین بخش موتور است که به حرکت درآمده و باعث تولید انرژی میشود.
امیدواریم این مقاله مورد استفاده شما قرار بگیرد. چنانچه هر سوالی در خصوص انواع کمپرسور های صنعتی دارید ، میتوایند در قسمت نظرات مطرح کنید تا همکارانمان در سریع ترین زمان ممکن به سوالات شما پاسخ دهند.
هزینه تبلیغات توی سایت شما چنده؟ 😍😍😍
سلام آیا کمپرسور انتقال و فشرده سازی گاز منزل یاهمان گاز شهری تا فشار10 بار هم داریم؟
سلام وقت بخیر.خیر نداریم
خیلی زیبا بود مهندس
میشه مطلب رو توی وبلاگ خودم بزارم؟ 😍😍😍
مطلب خوبی بود همکار گرامی
خیلی ممنون از توضیحاتون خوبتون
اکانت اینستا هم دارید؟
عجب مقاله ای بود
هزینه مشاوره آنلاین و حضوری باهم متفاوته
کجا می تونم اطلاعات کاملتری درباره این موضوع پیدا کنم
چقد خوبین شما 😍😍😍
چطوری میتونیم از آخرین مطالبتون باخبر بشیم 😍😍😍
چقد خوبین شما 😍😍😍