معرفی قطعات کمپرسورراهنما

رله استارت کمپرسور باد (Relay starter)

آپدیت شده در: 13 خرداد 1402

کاربرد رله در کمپرسور باد

معرفی رله (راه انداز) در کمپرسور باد

کمپرسور های باد برای روشن شد و کار کردن نیاز به یک قطعه به نام رله یا راه انداز نیاز دارند. وطیفه این قطعه کمک به بهتر روشن شدن موتور میباشد. اگر موتور در هنگام روشن شدن آمپر بیشتر از حد مجاز داشته باشد، رله نمیگزارد که موتور روشن شود و سریعا برق را قطع می کند.

در صورتیکه رله به درستی وظیفه خود را انجام ندهد، احتمالا سیم پیچ موتور کمپرسور خواهد سوخت. به نوعی رله از  سیم پیچ موتور در برابر نوسانات یا آمپر زیاد محافظت می کند. کاربرد دیگر رله در مواقعی است که بر روی موتور فشار بسیار زیادی وجود دارد و موتور بدون رله نمیتواند روشن شود.

اینجاست که وجود رله اهمیت بالایی داشته و به کمک موتور می آید تا موتور بتواند کارکند. در بسیاری از کمپرسور های سیلندری وقتی فشار باد بیشتر از 6 بار بشود و موتور را خاموش کنید، دیگر موتور توانایی روشن شدن نخواهد داشت. به همین دلیل باید فشار هوای داخل مخزن را کم کنید تا موتور این کمپرسور باد بتواند مجددا روشن شود. شرکت ایران پمپ بر روی تمام کمپرسور های باد تولیدی خود این قطعه را قرار میدهد تا در صورتیکه موتور در فشار 7/5 بار خاموش شد ،باز هم توانایی روشن شدن را داشته باشد.

توصیه:

در هنگام خرید هر نوع کمپرسور بادی دقت کنید که موتور در فشار های بالا بتوانند دوباره روشن شود و به کار خود ادامه دهد. حتما کمپرسور را روشن کنید و در فشار مثلا 5 بار خاموش کنید، مجددا کمپرسور را روشن کنید، اگر در این حالت موتور مجددا استارت خورد و روشن شد نشان دهنده آن است که این موتور رله دارد و از قدرت مطلوبی برخوردار میباشد.

رله استارت در کمپرسور باد

 رله استارت کمپرسور

در رله استارت هرگاه از یک سیم پیچ که دارای هسته ی آهنی است جریان الکتریکی عبورکند هسته ی سیم پیچ آهنربا می شود. از این خاصیت برای قطع و وصل مدارها استفاده می شود و جزیی که این عمل را انجام می دهد رله نامیده می شود.

در کمپرسور ها برق ورودی به سیم پیچ استارت از مسیر رله عبور می نماید و پس از شروع به کار موتور، خازن راه انداز از مدار خارج می شود.

اجزای اصلی رله عبارتنداز:

1-بدنه که معمولا از جنس باکلیت است.

2-بوبین (سیم پیچ) .

3-اهرم فلزی تخت و فنر.

4-کنتاکتهای اتصال (پلاتین)

اگر به بعضی از وسایل الکتریکی مانند سماور ، چای ساز،بخاری برقی، کولر گازی،پمپ آپ، آژیر و … در هنگام روشن و خاموش شدن اتوماتیک دقت کرده باشید ، صدای آرامی شبیه شکسته شدن قولنج از آن ها خواهید شنید. این صدا، صدای عمل کردن سوییچ یا همان رله (Relay) است که به گوش شما می رسد.

رله استارت کمپرسور باد (Relay starter)

رله استارت کمپرسور باد (Relay starter)


 

اورلود در کمپرسور باد

اورلود :
اورلود (فیوز) در واقع محافظ سیم پیچ موتور در مقابل افزایش جریان دریافتی است و به هنگام بوجود آمدن مشکل و بالارفتن آمپر ورودی برق دستگاه را قطع می نماید. در موتور های کولرگازی یک عدد اورلود بروی سیم پیچ کولرگازی در داخل موتور تعبیه شده است که در هنگام داغی بیش از حد یا آمپر بالاتر از حد مجاز – قبل از اینکه لطمه ای به سیم پیچ و موتور وارد شود برق ورودی را قطع و سپس از سرد شدن کامل موتور به حالت اولیه برمی گردد.

زمان قطع جریان از حدود 50 دقیقه تا 90 دقیقه (یک ساعت و نیم) در موتور های مختلف طول میکشد.

اجزای اصلی اورلود بیرونی عبارتند از:

1-بدنه مخصوص (از جنس باکلیت).

2-پایه های فلزی اتصال برق.

3-صفحه حساس بی متالی، سیم فنری از جنس کرم نیکل.

4-پلاتین های اتصال

رله استارت کمپرسور باد (Relay starter)

برای مشاهده انواع محصولات کمپرسور به این لینک مراجعه نمایید.

نوشته های مشابه

‫11 نظرها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
سوالی ندارید؟