راهنمای انتخاب کمپرسور باد مناسب برای نجاری
کمپرسور های باد نقش مهمی در صنایع گوناگون ایفا میکنند و در موارد مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. امروزه بسیاری از مشاغل از جمله صنعت نجاری از انواع کمپرسور های هوا در تجهیزات و ابزارهای پنوماتیک (بادی) خود استفاده میکنند؛ از تولید کنندگان مبل تا سازندگان ابزارهای چوبی از فواید این پمپ های باد بهرهمند میشوند.
به منظور انتخاب و استفادهی ایدهآل از این کمپرسور باد نجاری ، باید موارد گوناگونی را در نظر گرفت؛ قابل اطمینان بودن، تولید فشار هوای پایدار در تجهیزات و همچنین صرفه جویی در مصرف انرژی از جمله مواردی است که پیش از تهیه ی این دستگاه ها باید آنها را در نظر گرفت. با توجه به اهمیت انواع پمپ باد برای نجاری در این مطلب ویژگیهای کمپرسور های این صنعت را بررسی کرده و مناسب ترین پمپ باد در نجاری را با توجه به کاربرد آنها معرفی خواهیم کرد. آگاهی از این اطلاعات میتواند بهترین راهنما برای انتخاب مناسب ترین کمپرسور باد در صنعت نجاری باشد.
استفاده از انرژی هوای فشرده شده مزایای زیادی نسبت به بسیاری از منابع قدرت دیگر دارند. اغلب شرکتهای تولید کننده و پردازشگر محصولات چوبی از هوای فشرده شده در مصارف گوناگون جهت توانایی کنترل بیشتر تجهیزات و همچنین به منظور بالا بردن کیفیت محصول خود استفاده میکنند. به عنوان مثال، شرکت های مختلفی که محصولات چوبی را به شکلهای مختلف تولید میکنند، برای انتقال بارهای سنگین و انجام عملیات نیاز به هوا با فشار بالا دارند. این پمپهای باد در ساخت کابینت و مبلمان، پردازش الوار و قدرت بخشیدن به ابزارهای پنوماتیک مانند سمپاش ها، میخ کوب و منگنه کوب و همچنین کنترل حرکت چوب در دستگاهها کمک میکنند.
ویژگی های کمپرسور باد نجاری
هر یک از این مشاغل با توجه به نیاز خود و همچنین دستگاهها و ابزارهایی که برای ساخت و پرداخت چوب از آن استفاده میکنند، باید نوع خاصی از پمپ باد نجاری را انتخاب کنند؛ اندازهی پمپ باد نجاری به طور معمول به مقیاس کارکرد و نوع کار تجهیزات بستگی دارد، یک مغازهی نجاری معمولی میتواند با کمپرسورهای قابل حمل (پرتابل) و مقرون به صرفهتر کار کند تا بتواند انرژی مورد نیاز ابزار خود را تامین کند. در حالی که ممکن است این عملیات در مقیاس بزرگتر نیاز به کمپرسور های بزرگتر و گرانتر داشته باشد.
معمولا برای کارگاه های کوچکتر که محصولات چوبی خود را به صورت سفارشی تولید میکنند، کمپرسور هوای معکوس (رفت و برگشتی) یک انتخاب مناسب است. برای تولید کنندگان مبلمان با حجم کاری بالا و برای کارخانههای بزرگ که از دستگاه های مختلف مانند اره برقی استفاده میکنند، کمپرسور باد پیچ دوار (انواع کمپرسور اسکرو) بهترین انتخاب خواهد بود.
اگر به دنبال یک کمپرسور باد برای تجهیزات نجاری هستید، مطمئن شوید که این کمپرسور میتواند ابزار نجاری یا تجهیزات مورد نظر برای کار با آن را کنترل کند. اگر هوای تولید شده توسط کمپرسور برای پاسخگویی به خواستههای ابزارهای شما کافی نباشد، ممکن است منجر به خراب شدن کمپرسور و به دنبال آن متوقف شدن کار شود(زیرا کمپرسور باید دایما روشن باشد و استهلاک موتور به شدت افزایش پیدا کرده و عمر دستگاه کم خواهد شد). دانستن چگونگی انتخاب کمپرسور با اندازهی مناسب برای نیازهای خاص شما ضروری است.
پمپ باد در ابزارهای پنوماتیک و بادی
اغلب ابزار آلات بادی در صنعت چوب و نجاری مانند میخ کوب بادی و منگنه کوب از نیروی باد برای عملکرد خود استفاده میکنند و این نیرو و انرژیه زیادی را از کمپرسور های باد میگیرند. لذا با توجه به نقش مهمی که پمپ باد نجاری، به ویژه در ماشین آلات مورد استفاده در این صنعت دارد، بررسی ویژگیها و در نهایت مناسب ترین مدل آن جهت تامین فشار مورد نیاز تجهیزات ضروری است.
قابل اطمینان بودن یکی از شروط انتخاب کمپرسور باد نجاری است. انواع کمپرسور باد در بسیاری از تجهیزات صنایع به منظور تولید نیرو مورد استفاده قرار میگیرند در صورتی که برخی از آنها ایمن نیستند. پردازش چوب شامل نوسانات دمایی قابل توجه، نیاز به انرژی زیاد و کار مداوم است. امروزه پیشرفتهای بسیار در فناوری کمپرسورها به منظور تولید هوای فشرده با بهترین عملکرد، آنها را به یک منبع ایدهآل برای تجهیزات و قدرت ابزارها تبدیل کرده است. یک کارگاه چوب که از اره برقی در فرایند ساخت محصول خود استفاده میکند، بهتر است از کمپرسور های پیستونی 2 الی 3 سیلندر استفاده نماید تا در تولید هوای فشره دچار مشکل نشود.
این ابزارها با توجه به فشار هوای پایدار با سرعت بالا کار میکنند. سیلندر های پمپ باد در نجاری برای طبقه بندی و مرتب سازی الوار بر اساس اندازه و طول آنها با استفاده از دایورتر سیلندر باد، برش چوب با حداکثر قدرت که بهینه سازی در انرژی قادر به انجام آن نیست و همچنین برش تنهی درخت و تبدیل آن به الوار در ابعاد استاندارد مورد استفاده قرار میگیرند.
در ساخت مبلمان، کابینت و بسیاری دیگر از صنایع تولیدی چوب، از کمپرسور های هوا به طور عمده در خطوط تولید برق ابزارهای هوایی و کارخانه هایی که نیاز به هوای فشردهی کم و یا زیاد دارند استفاده میشود. برخی از کاربردهای پمپ باد در نجاری عبارت اند از:
– تولید انرژی جهت ذوب مواد
– پوشاندن سطوح از طریق فشار با استفاده از سمپاش اتوماتیک یا ابزار دستی
– کنترل حرکت تختههای چوب
– سیستم تغذیهی مته
– نظارت بر جنبههای مختلف تولید جهت کنترل کیفیت
عملكرد سریع و كارآمدی که از ابزارهای پنوماتیک نجاری حاصل میشود، آنها را به تجهیزاتی ایدهآل برای پردازش چوب و عملکردهای دقیق مانند تولید مبلمان تبدیل میکند. این عملکرد پمپ باد نجاری ، برای صنایع دستی و کارهای کوچک نیز ایدهآل است. لذا طیف گستردهای از این کاربردها از طریق سیستم هوای فشرده شده قابل اجرا هستند و این همان چیزی است که باعث میشود این کمپرسورهای باد در کارهای نجاری و صنعت چوب کارآمدترین تجهیزات محسوب شوند.
مناسب ترین پمپ باد نجاری
هوای فشرده شده از آغاز فرآوری چوب در کارخانههای ارهبری تا خط پایان آن در کارخانههای تولید مبلمان، برای مراحل مختلف تولید بسیار مهم است. این پمپهای باد نقش مهمی در کارکرد ابزارها و اتوماسیون عملیات دارند. دمندهها میتوانند برای ایجاد یک جریان کم یا جریان زیاد انرژی مورد نظر را فراهم کنند. پیشرفت تکنولوژی در طراحیها و عملکرد پمپ باد نجاری، باعث میشود که آنها برای این صنعت به عنوان یک نتیجهی مطلوب بسیار مطمئن و انعطافپذیر عمل کنند.
به طور خلاصه ار یکنفر با ابزار های بادی مثل میخکوب و منگنه کوب کار میکند بهترین کمپرسور باد مدل کمپرسور باد 10 لیتری یخچالی میباشد.این کمپرسور باد علاوه بر قدرت زیاد در تولید هوای فشرده کاملا بدون صدا و لرزش کار میکند.فشار تولیدی این مدل 8 بار میباشد که کاملا میخکوب و منگنه کوب را جواب میدهد.اما اگر میخواهید پیستوله هم استفاده کنید این کمپرسور گزینه مناسبی نیست.
مدل بعدی کمپرسور باد اویل فری 10لیتری میباشد که بدون صدا و بدون روغن کار میکند.این مدل هم تا سایز 25 لیتر ،مناسب برای کارکردن یک نفر میباشد.اگر با پیستوله کار میکنید و کارتان زیاد نیست میتوانید کمپرسور باد اویل فری 25 لیتری انتخاب کنید.
مدل بعدی کمپرسور باد سیلندری میباشد که مناسبکار کردن یک نفر میباشد.این مدل بر خلاف 2 مدل قبلی ،صدای زیادی در حین کار کردن تولید میکند.این مدل ها هم با مخزن های 10 و24 لیتری در بازار موجود است که یک اپراتور میتواند به راحتی این کمپرسور را جابه جا نماید.
مدل هایی که در بالا گفته شد در حجم های مختلفی در بازار موجود میباشند. اگر چندین نفر میخواهند با یک کمپرسور کار کنند میتوانند مدل های مختلف را با مخزن های 50 تا 80 لیتری را انتخاب کنند.اما اگر برای کار کارگاهی نیاز به کمپرسور دارید،حداقل سایز مخزن 150 لیتری میباشد.اگر صدای زیاد در حین کار برایتان اهمیتی ندارد میتوانید مدل های پیستونی را انتخاب نمایید.اما اگر در محیط کارگاهیتان نیاز به آرامش دارید، باید مدل یخچالی یا اویل فری را انتخاب نمایید. کمپرسور های صنعتی را میتوانید با برق تکفاز یا سه فاز سفارش دهید.
هر یک از انواع کمپرسور های باد با توجه به ویژگیها و نحوهی عملکرد خود برای ابزاری خاص طراحی شدهاند؛ به عنوان مثال، کمپرسور های پرتابل (قابل حمل) با یک یا دو مخزن و حجم 10 الی 30لیتر برای میخ زدن و سایر کارهای کوچک ایدهآل هستند. علاوه بر این، بعضی از کمپرسور های هوا با روغن روان کاری میشوند، در حالی که برخی دیگر به هیچ وجه از روغن استفاده نمیکنند.
در استفاده از هر یک از آنها نکات مثبت و منفی وجود دارد، اما به طور کلی، کمپرسور های هوای روغنی پر سر و صداتر اما با دوامتر هستند. کمپرسور های هوا همچنین در مدلهای یک یا دو مرحله ای عمل میکنند که اغلب نوع دوم در صنایع کار با چوب ترجیح داده میشود. زیرا این مدلها میتوانند فشار بیشتری را تحمل کنند، کم صدا هستند و بیش از حد داغ نمیشوند.
به روزرسانی سیستم کمپرسور هوا و انتخاب بهترین آن برای صنعت شما باید با کمک یک متخصص حرفهای انجام شود تا از طریق آن بتوانید فرآیندهای مورد نظر خود را ارزیابی کنید. با وجود این در ادامه برخی از مناسبترین کمپرسورهای باد در صنعت نجاری را به شما معرفی خواهیم کرد.
۱- بهترین کمپرسور هوا برای پردازش الوار
سیستم هوای فشرده معمولی در کارخانههای چوب بری و الوار سازی بالاترین مصرف برق را خواهد داشت. یک کارخانه اره برقی بزرگ دارای تعدادی کمپرسور هوا است که 60-100 اسب بخار نیرو میدهد. اکثر آنها، مدلهای پیچ دوار روغنی(اسکرو) هستند که منبع تغذیهای مطمئن بوده و عملکرد بالایی دارند.
هوای فشرده شده دارای رطوبت میباشد، کارخانههای چوب بری و الوار سازی باید با مسائل مربوط به هوای مرطوب حاصل از فشرده سازی مقابله کنند. یک عامل اصلی در عملکرد کارآمد یک سیستم هوای فشرده، خشک کن های هوا در کمپرسور هستند که هوای سیستم را خشک کرده و با استفاده از آنها هیچ رطوبتی در دریچههای هوا وجود ندارد و عملکرد سیلندرهای هوا افزایش مییابد.
یکی دیگر از عناصر مفید پمپ باد نجاری در کارخانههای چوب بری و الوار سازی، مخزن گیرندهی هوا است. در یک کارخانهی چوب بری و الوار سازی با تولید بالا میتوان از یک مخزن هوای فشرده 10،000 لیتری برای ذخیرهی هوای موجود استفاده کرد که در صورت تقاضا و نیاز دستگاه، همیشه مقدار مناسبی از هوای فشرده شده در اختیار باشد.
با انجام انواع عملیاتی که با استفاده از هوای فشرده شده در یک کارخانه چوب بری و الوار سازی انجام میشود، در دسترس داشتن حجم معینی از هوا میتواند از توقف کار به منظور بارگیری مجددا کمپرسور جلوگیری کرده و با صرفه جویی در زمان، بازدهی کار را افزایش دهد.
علاوه بر مخازن بزرگ ذخیره سازی هوای فشرده، کلید قطع کن کمپرسور باد یکی دیگر از اجزای ضروری در پمپ باد نجاری است که نوسانات فشار را در کارخانهی چوب بری و الوار سازی کاهش می هد و میتواند در صورت تقاضای ناگهانی، فوراً مقادیر زیادی هوا را تامین کند. یک سیستم کنترل توالی نیز برای مدیریت کل سیستم با چند سنسور برای نظارت بر دما، فشارها، جریان و میزان استفاده از موتورهای کمپرسور نصب شده است.
پیشرفت کنترل الکترونیکی در پمپ باد نجاری باعث شده است که سیستم های این کمپرسور های هوا کارآمدتر باشند. سیستم کنترل میتواند حجم انبوهی از دادهها را ارائه دهد که برای شناسایی معیارهای مختلف مانند نحوهی عملکرد هر کمپرسور مفید خواهد بود. علاوه بر این، میتوانید با استفاده از سیستم کنترل، PSI مورد نظر خود را در کل حفظ کرده و بر فشار کامل، کنترل داشته باشید تا بتوانید با اطمینان از فشارهای پایینتر نیز استفاده کنید.
شاید بتوان گفت بهترین کمپرسور باد صنعتی برای این کار، کمپرسور های پیستونی، تسمه ای یا اسکرو میباشد. یکی از مهمترین ویژگی های کمپرسور اسکرو نسبت به سایرین تولید دائمی هوای فشرده میباشد.یعنی در صورت نیاز میتوانید فشار 8بار را دائما در سیستم داشته باشد.اما در مدل های پیستونی این امکان وجود ندارد.اما قیمت کمپرسور های اسکرو بسیار بیشتر از نمونه های پیستونی میباشد. پس اگر نیاز به فشار باد دائمی در طول روز دارید بهترین گزینه کمپرسور اسکرو میباشد. اما اگر فشار باد را به صورت لحظه ای میخواهید و کمپرسور وقتی برای استراحت داشته باشد میتوانید مدل های پیستونی را انتخاب کنید.
۲- بهترین کمپرسور هوا جهت تولید مبلمان
همان طور که یک تولیدی مبلمان در طول سالها رشد میکند، کمپرسور هوای آن نیز به همین ترتیب پیشرفته میشود. تولید کنندگان بزرگ برای منبع هوای فشردهی مورد نیاز خود به کمپرسور های هوای دوار نیاز دارند، اما ممکن است در برخی موارد از کمپرسور های هوای متقابل (پیستونی) نیز استفاده کنند.
فروشگاه های سفارش چوب و تولید کنندگان کوچک میتوانند با استفاده از یک یا چند کمپرسور پیستونی متقابل مورد نیاز خود را به هوای فشرده جهت تامین انرژی تجهیزات برآورده سازند. هر یک از ابزارهای پنوماتیک با توجه به نوع و ابعاد خود به هوای فشرده نیاز دارند. در ارزیابی سیستمی که برای یک کارخانهی مبلمان صورت میگیرد، میزان مصرف هوای آنها میتوان تا 400 CFM افزایش یابد.
اگر قصد دارید به عنوان یک تولید کنندهی مبلمان شروع به کار کنید، باید محاسبات مختلفی را جهت تهیهی پمپ باد نجاری خود در نظر بگیرید تا در آگاهی از سیستم کمپرسور هوا از نظر فشار، استفاده از هوا و ذخیرهی آن، به شما کمک کند. همچنین باید تعیین کنید که سایر عناصر مورد نیاز مانند خشک کن، دمنده و سایر اجزای کمپرسور به چه صورت باید باشد.
برای کارگاههای تولید مبلمان میتوانید از کمپرسور های پیستونی (تسمه ای) استفاده کنید.البته با توجه به فشار مورد نیاز سایر دستگاهها میتوانید کمپرسور باد با فشار 8 یا 10 یا…..انتخاب نمایید.شاید بتوان گفت تنها ایراد این کمپرسور ها صدای زیاد در حین کار میباشد. البته توجه داشته باشید اگر از کمپرسور پیستونی روغنی استفاده می کنید،حتما حواستان به تعویض روغن دستگاه باشد تا دچار ضرر و زیان مالی نشوید.مدل های بدون صدا و بدون روغن /oilfree هم در بازار موجود است که میتوانید با توجه به نیازتان آنهارا انتخاب نمایید.در زیر نمونه کمپرسور باد اویل فری صنعتی(بدون صدا و بدون روغن) را مشاهده می کنید.
ارزیابی کامل سیستم برای عملیاتی مقرون به صرفه
کارخانه های فرآوری چوب مقدار قابل توجهی انرژی مصرف میکنند. با تجزیه و تحلیل مصرف انرژی تجهیزات خود به صورت سالانه میتوانید بهرهوری خود در مناطق مختلف را بهبود بخشید. با توجه به اینکه حدود 76٪ از هزینه های کاری یک پمپ باد نجاری از برق است، ارزیابی کامل سیستم هوای فشرده شده گزینههای بسیاری از حذف نشت هوا تا به روز رسانیهای مهم سیستم را ایجاد میکند. با ایجاد این تغییرات حاصل از تجزیه و تحلیل سیستم، ذخیره سازی انرژی میتواند بازدهی کار شما را در دراز مدت بیشتر کند.
برخی از مواردی که میتواند به شما در کاهش هزینه های انرژی در کارخانههای نجاری کمک کند عبارت است از:
۱- لوازم جانبی برای پنوماتیک
نگهداری مناسب و بهرهبرداری از ابزارهای هوا یکی از راههای ساده برای بهبود بهرهوری از آنهاست. تغییرات در آنها میتواند شامل موارد زیر باشد:
– استفاده از ابزار مناسب با توجه به نوع کار
– اطمینان از استفادهی درست اپراتور از آنها
– نظافت و تنظیم صحیح ابزارها(تعویض به موقع روغن دستگاه)
– استفاده از تنظیم کننده های فشار
– داشتن مخزن ذخیره جداگانه در تجهیزات برای جلوگیری از افت فشار در سیستم
– تعمیر و نگهداری دستگاه از جمله بررسی منظم شیلنگ ها و اتصالات
۲- استفادهی نادرست
حذف کاربردهای بیهوده از هوای فشرده شده میتواند در هزینه های اضافی صرفه جویی کند. از جمله کاربردهای نامناسب رایج میتوان به تخلیهی کنترل نشده و غیر ضروری، پمپ های دیافراگم و پمپ های وکیوم (خلاء) ونتوری اشاره کرد.
۳- تشخیص و ترمیم نشت
نشت ناخواسته در سیستم هوای فشرده شده میتواند مقدار قابل توجهی هوا را هدر دهد. در تاسیسات صنعتی حداکثر 30٪ از هوای تولید شده به سیستم های نشتی نسبت داده می شود که انجام آزمایشات تشخیص و نشت را به طور منظم انجام نمیدهند. سیستم مدیریت نشت در یک کارخانهی مبلمان، از جمله اقدامات ضروری جهت بهرهوری بیشتر از انواع پمپ باد نجاری است.
امیدواریم این مقاله مورد استفاده شما قرار گرفته باشد. چنانچه هنوز هم نمیدانید که چه مدل از انواع کمپرسور باد مناسب برای کار شما است، بهتر است با مشاورین مجموعه ایران پمپ تماس بگیرید تا بصورت کاملا رایگان شما را در انتخاب بهترین کمپرسور باد نجاری راهنمایی کنند.
من متخصص و پژوهشگر در زمینه هوای فشرده و انواع کمپرسور باد هستم و سعی می کنم تا جدیدترین و کارامدترین اطلاعات را در خصوص صنعت هوای فشرده با شما به اشتراک بگذارم.
عاااااااااااالی 😍😍😍
مشاوره آنلاین از چه طریقی صورت می گیره؟
این مطلب حرف نداشت 😍😍😍
مطلب خوبی بود 😍😍😍
بیشتری بنویسین لطفا
هزینه رپورتاژ آگهی توی سایت شما چنده؟ 😍😍😍
لطفا آدرستون رو برای بنده ارسال کنینم چجوری باهاتون ارتباط بر قرار کنم
خیلی ممنون از توضیحاتون خوبتون
aaaaliii bood 😍😍😍
خیلی عالی بود 😍😍😍
میشه درباره این موضوع بیبشتر پست بزارید؟