راهنما

راهنمای جامع تعمیر و نگهداری از کمپرسور روتاری اسکرو

آپدیت شده در: 09 اسفند 1401

میان انواع مختلف کمپرسورهای باد، کمپرسورهای روتاری اسکرو به دلیل بهره‌مندی از طراحی پیچیده و تکنولوژی جدید و هوشمند ، طول عمر بالایی داشته و نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه را برای صاحبان آن‌ها ساده‌تر می‌گرداند. کمپرسورهای روتاری اسکرو ، طیف وسیعی از نیازها را پاسخ‌گو بوده و می‌توان از آن‌ها در تامین هوای فشرده مورد نیاز کارهای صنعتی و کاربردهای سنگین استفاده نمود.

چرا که کمپرسورهای روتاری اسکرو در سایزها و قدرت‌های بسیار وسیعی تولید می‌شوند. اگر از کمپرسورهای باد روتاری اسکرو به خوبی نگهداری شود، این تجهیزات با ارزش بدون هیچ‌گونه مشکلی می‌توانند سال‌ها هوای فشرده مورد نیاز شما را تامین نمایند. در این مقاله از ایران پمپ راهنمای جامعی برای نگهداری و تعمیرات از کمپرسور باد روتاری اسکرو را به شما ارائه خواهیم کرد.

اهمیت نگهداری و تعمیرات از کمپرسور باد روتاری اسکرو:

کمپرسورهای باد روتاری اسکرو به لطف طراحی خاصی که در اجزای داخلی دارند، نگهداری و تعمیرات ساده‌ای داشته و شما را از این بابت دچار سختی و زحمت فراوان نمی‌کنند. پیروی از یک برنامه نگهداری و تعمیرات مناسب برای کمپرسورهای روتاری اسکرو، کمپرسور باد شما را از بابت خرابی‌های ناگهانی و توقف تولیدات‌تان بیمه می‌نماید. همچنین با پایبندی به نگهداری و تعمیرات از کمپرسور باد روتاری اسکرو خود به افزایش عمر مفید کمپرسور بادتان کمک شایانی می‌نمایید.

نگهداری و تعمیرات دوره ای کمپرسورهای روتاری اسکرو مزایای زیر را برایتان ایجاد می‌نماید:

Array

1 – صرفه‌جویی در هزینه و زمان:

پایبند بودن به نگهداری و تعمیرات دوره‌ای، خطر خرابی کمپرسورهای باد شما را در فواصل غیرمنتظره کاهش می‌دهد. با بررسی‌های معمول و دوره‌ای از کمپرسور روتاری اسکرو خود می‌توانید مشکلات کمپرسور را پیدا کرده و پیش از رشدشان، آن‌ها را رفع نمایید.

رشد مشکلات و عیب‌های کمپرسورهای باد باعث افزایش هزینه تعمیرات شده و ممکن است بخش‌های دیگری از کمپرسور باد شما را نیز درگیر نماید. به همین دلیل بررسی دوره‌ای از کمپرسور و سیستم هوای فشرده بسیار توصیه می‌شود. رفع مشکلات کمپرسورهای باد در اوایل شکل‌گیری‌ شان بسیار کم هزینه می‌باشد.

همچنین نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه از کمپرسورهای روتاری اسکرو در بلند مدت باعث صرفه‌جویی در زمان می‌شود. زمانی‌که یک کمپرسور باد از چرخه تولید هوای فشرده باز ایستاده و خاموش می‌شود، خط تولید شما متوقف شده و ضرر و زیان بسیاری به کار شما وارد خواهد شد. حتی چند ساعت توقف کار کمپرسورهای باد می‌تواند باعث عقب افتادن شما از برنامه تولید شده و برنامه‌ریزی‌های شما را با چالشی جدی روبرو نماید.

Array

2 – پیشگیری از تعمیرات اضطراری:

یکی از خطراتی که همراه کمپرسورهای باد را می‌تواند درگیر خود کند، خرابی‌های ناگهانی و غیر منتظره می‌باشد. اگر کمپرسورهای باد خود را در فواصل زمانی معینی بازرسی نکنید، یک مشکل داخلی می‌تواند به سادگی رشد کرده و عملکرد کمپرسور باد شما را دچار مشکل نماید.

درنتیجه بازرسی از سیستم هوای فشرده و اجزای داخلی به صورت مرتب و منظم بسیار حائز اهمیت بوده و این موضوع در صنایعی که بخش عمده‌ای از فعالیت‌های آن‌ها متکی به هوای فشرده می‌باشد، از اهمیت بسیار بالاتری برخوردار است.

قطعات کمپرسور باد مانند هر تجهیز دیگری مصرفی بوده و ممکن است دچار مشکل شوند. این مشکلات در ابتدای پیدایش به سادگی و با صرف هزینه کمی قابل رفع می‌باشند اما در صورت رشد و گسترش آن‌ها، بخش عمده‌ای از سیستم کمپرسور روتاری اسکرو شما را درگیر کرده و هزینه زیادی را برای شما ایجاد خواهند نمود.

Array

3 – افزایش طول عمر کمپرسور باد:

نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه از کمپرسورهای باد روتاری اسکرو می‌تواند طول عمر کمپرسور باد شما را به شکل چشم‌گیری افزایش داده و شرایط را برای سال‌ها فعالیت بدون مشکل کمپرسور باد شما، هموار گرداند.

کمپرسورهای باد روتاری اسکرو همانند هر دستگاه موتوری دیگری نیازمند نگهداری و تعمیرات بوده و نگهداری صحیح از آن‌ها برای هر کسب‌ وکاری مزایای بالقوه‌ای چون افزایش عمر و کاهش نرخ استهلاک را به دنبال دارد.

Array

راهنمای نگهداری و تعمیرات از کمپرسورهای باد روتاری اسکرو:

کمپرسورهای روتاری اسکرو به گونه‌ای طراحی شده‌اند که بتوانند چندین سال عملیات سنگین انجام داده و دوام بالایی داشته باشند. هرچند کمپرسورهای باد نیز سایر تجهیزات موتوری، محدودیت‌هایی داشته و نیازمند نگهداری مناسب جهت حفظ بازده و کارایی خود می‌باشند.

کمپرسورهای باد روتاری اسکرو از چندین قطعه داخلی مهم تشکیل شده‌اند که نیازمند بازرسی دقیق و منظم می‌باشند. درصورتی‌که نسبت به وضعیت این قطعات بی‌تفاوت باشید، نرخ فرسایش این قطعات سرعت می‌گیرد.

مهم‌ترین این قطعات، روتورها و درایو می‌باشند که هوای فشرده را تولید کرده و مکانیزم کمپرسورهای روتاری اسکرو را تشکیل می‌دهند. همچنین قطعاتی چون موتور و فیلترها نیز از اهمیت بالایی برخوردار بوده و بازرسی دوره‌ای از آن‌ها جزو یکی از مهم‌ترین بخش‌های نگهداری و تعمیرات از کمپرسورهای باد روتاری اسکرو می‌باشد.

Array
1 – هواگیر:

هواگیر یکی از مهم‌ترین بخش‌های کمپرسورهای روتاری می‌باشد. هواگیر به مجموعه روتورها و محفظه در بر گیرنده آن‌ها اطلاق می‌شود که فشرده سازی هوای فشرده توسط این بخش از کمپرسور باد انجام می‌گردد.

هواگیرها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که بتوانند حداقل 40000 ساعت دوام آورند اما مواردی چون افزایش دمای کمپرسور و آلودگی می‌تواند به هواگیر کمپرسورهای باد روتاری اسکرو آسیب برساند.

برای پیشگیری از آسیب دیدن هواگیر کمپرسورهای روتاری اسکرو، بازرسی دوره‌ای از آن ضروری می‌باشد. در فواصل زمانی میان بازرسی‌های صورت گرفته از هواگیر کمپرسورهای باد بایستی به این موارد نیز توجه داشته باشید.

• گرمای بیش از اندازه: با آنکه هواگیرهای کمپرسور باد به گونه‌ای ساخته شده‌اند که توانایی تحمل گرما را داشته باشند، با این‌حال گاها بنا به دلایل مختلفی، سطح دمای کمپرسور بیش از آستانه تحمل هواگیر افزایش یافته و باعث صدمه دیدن هواگیر و سایر قطعات کمپرسور باد می‌شود. درنتیجه همواره دمای کمپرسور باد روتاری اسکرو خود را رصد نمایید.

• روغن کاری نامناسب: هر دستگاهی که قطعات متحرکی داشته باشد ،نیازمند روغن کاری مناسب می‌باشد و هواگیر کمپرسور باد نیز از این قائده مستثنی نیست. روان کاری ضعیف هواگیر کمپرسور باد سبب افزایش اصطکاک و در نتیجه فرسایش زود هنگام آن خواهد شد.

• مایعات: اگر میعانات کمپرسور باد به صورت منظم تخلیه نشود، آب حاصل از میعان در سینی کمپرسور جمع شده و ممکن است وارد اجزای داخلی سیستم شود. همچنین اگر کمپرسور باد شما تهویه مناسبی نداشته باشد و هوای بیرونی منطقه سطح رطوبت بالا و دمای پایینی داشته باشد، میعانات می‌تواند برای شما مشکل‌ساز گردد.

• فشار زیاد: ایجاد فشار زیاد بر روی کمپرسور باد می‌تواند هواگیرهای شما را دچار مشکل سازد. دقت داشته باشید که کمبود روغن در سیستم و همچنین گرمای هوا و افزایش دمای کمپرسور نیز باعث افزایش فشار بر روی هواگیر کمپرسور باد شما شده و هواگیر شما را فرسوده می‌سازد.

• تنظیمات نادرست کنترل: تنظیمات نادرست کنترل کمپرسور باد روتاری اسکرو می‌تواند باعث افزایش سرعت فرسایش هواگیر کمپرسور شما شود.

• ارتعاشات بالا: ارتعاشات بالای کمپرسور باد روتاری اسکرو نشان‌ می‌دهد که اجزای داخلی کمپرسور باد شما در حال تحمل فشار زیادی می‌باشند. بالا بودن ارتعاشات کمپرسورهای روتاری اسکرو یک چراغ خطر بوده و در صورت مشاهده ارتعاش زیاد لازم است تا سریعا کمپرسور باد خود را خاموش نموده و آن را مورد بررسی قرار دهید.

• نشت روغن: در صورت نشت روغن، کمپرسور باد شما یکی از اساسی‌ترین نیازهای خود را از دست خواهد داد. درنتیجه در صورت مشاهده نشتی روغن، کمپرسور باد خود را سریعا خاموش نموده و مشکل نشتی را برطرف نمایید. سپس روغن جدید را جایگزین روغن از دست رفته نمایید.

• صدای یاتاقان: همانند ارتعاشات بالا، صداهای عجیب نیز چراغ خطری برای کمپرسورهای باد می‌باشند. در صورتی که از کمپرسور باد خود صدای غیرعادی شنیدید، کمپرسور باد خود را سریعا خاموش نموده و به دنیال منبع ایجاد صدا باشید. در کمپرسورهای روتاری اسکرو، خرابی یاتاقان‌ها یکی از شایع‌ترین منابع ایجاد صدا می‌باشند.

خرابی یاتاقان‌های کمپرسور جزو مشکلاتی می‌باشد که همانند نشت روغن، لازم است تا سریعا برطرف گردد، چراکه در صورت ادامه یافتن آن، کمپرسور باد شما در خطر آسیب‌دیدگی شدید قرار می‌گیرد.

Array
2 – درایور کمپرسور باد:

در کمپرسورهای باد روتاری، درایور نقش هدایت حرکت مکانیزم‌های داخلی را برعهده دارد. بنابراین برای اینکه یک کمپرسور باد روتاری اسکرو بتواند به درستی کار کند لازم است تا درایور به خوبی تنظیم شده و عملکرد درستی از خودش نشان دهد.

همچنین لازم است تا چرخ‌دنده‌های درایور به خوبی روان‌کاری شده باشند تا بتوان از عملکرد صحیح درایور در تمامی لحظه‌ها اطمینان حاصل نمود. بازرسی منظم از درایورهای کمپرسور باد روتاری اسکرو یکی از بخش‌های نگهداری و تعمیرات از کمپرسور باد می‌باشد. در هنگام بازرسی از درایور، به این موارد توجه داشته باشید.

• تراز ضعیف: تراز نبودن درایور باعث ناهماهنگی حرکات کمپرسور باد می‌شود. در نتیجه تنش زیادی بر روی یاتاقان‌های موتور وارد می‌شود. استرس و تنش ایجاد شده بر روی یاتاقان‌ها سبب فرسایش و خرابی زودهنگام یاتاقان‌ها خواهد شد.

• تسمه فرسوده: برای حرکت درایور و مکانیزم‌های کمپرسور باد روتاری اسکرو با سرعت مناسب لازم است تا تسمه‌ها در حالت بهینه بوده و عملکرد مناسبی از خودشان نشان دهند.

تسمه‌های فرسوده و شل‌شده قادر به ایجاد کشش مناسب نبوده و عملکرد کمپرسور باد شما را از حالت بهینه دور می‌نمایند. در هنگام بازرسی‌های خود، سلامت تسمه را بررسی کرده و در صورت شل بودن و یا ترک داشتن تسمه، آن را تعویض نمایید.

• روان‌کاری نامناسب: روان‌کاری مناسب به حرکت نرم مکانیزم‌های داخلی کمپرسور باد کمک می‌کند. اگر روان‌کاری کیفیت نامناسبی داشته باشد، فرسایش کمپرسور باد روتاری اسکرو شما شدت می‌گیرد.

• کشش نامناسب تسمه: کشش مناسب تسمه‌ها برای عملکرد صحیح کمپرسور باد ضروری می‌باشد. درصورتی‌که کشش تسمه‌های کمپرسور باد شما اندازه مناسبی نداشته باشد، برای حفظ سرعت به کمپرسور باد شما فشار بیشتری وارد شده و در نتیجه، فرسایش کمپرسور باد شما بیشتر می‌شود. بهتر است تا در هر 500 ساعت کار کمپرسور باد خود، کشش تسمه‌ها را بررسی نمایید.

بطور کل توصیه می‌شود تا هر ماه درایور کمپرسور باد خود را بررسی کرده و سلامتی و عملکرد تسمه‌ها و روانکاری را مورد بازبینی قرار دهید.

Array
3 – موتور:

برای حفظ سلامت موتور و کمپرسور باد لازم است تا تهویه مناسبی برای کمپرسور باد خود ایجاد نمایید. موتور و کمپرسور باد برای کارکرد بهینه خود نیازمند تهویه مناسب می‌باشند، درنتیجه ضروری است تا کمپرسور باد خود را در محلی با تهویه مناسب نصب نمایید. همچنین بررسی روان‌کاری یاتاقان‎های کمپرسور باد امری ضروری می‌باشد.

روان‌کاری نامناسب یاتاقان‌های کمپرسور باد تاثیرات بسیار بدی بر روی موتور شما خواهد گذاشت. منشا اصلی بعضی از مشکلات موتور کمپرسور باد، موارد زیر می‌باشند.

• گریس ناکافی: ناکافی بودن گریس بر روی یاتاقان‌ها سبب افزایش اصطکاک شده و سیستم برای حفظ توان خود مجبور می‌شود تا بیش از حد توان خود کار کند. همین مورد نیز باعث افزایش دمای کمپرسور باد خواهد شد.

• گریس سفت‌شده: در محیط‌های سرد، دمای گریس کاهش پیدا کرده و ویسکوزیته آن کمتر می‌شود. در نتیجه گریس عملکرد خود را از دست خواهد داد. همچنین در دماهای بسیار پایین ممکن است گریس منجمد شده و پس از بازگشت به دمای عادی، لجن‌آلود شود.

• گریس ذوب شده: در محیط‌های گرم و یا به دلیل گرم شدن بیش از حد کمپرسور باد، ممکن است گریس ذوب شود و یاتاقان‌ها بدون روان‌کار بمانند.

• استفاده از گریس نامناسب: هر محیط و هر تجهیزی نیازمند نوع مشخصی از گریس می‌باشد. استفاده از یک گریس اشتباه برای روان‌کاری یاتاقان‌های کمپرسور باد روتاری اسکرو سبب می‌شود تا اصطکاک یاتاقان‌ها افزایش بیابد.

• پاک‌نکردن گریس قبلی: زمانی‌که قصد تعویض گریس یاتاقان‌ها را دارید، باید گریس قبلی را به صورت کامل پاک نموده و گریس جدید را جایگزین نمایید. در صورتی‌که گریس قبلی بر روی سطح باقی مانده باشد، ممکن است اسیدی شدن گریس قبلی سبب خراب شدن گریس جدید شده و کارایی آن را از بین ببرد.

همچنین از روان‌کاری بیش از اندازه یاتاقان‌های کمپرسور باد خود اجتناب کنید، چراکه روان‌کاری بیش از اندازه یاتاقان‌ها نیز تاثیر منفی بر روی کار موتور و کمپرسور باد شما دارد.

Array

4 – فیلترها:

فیلترها جزو قطعات بسیار مهم هر کمپرسور بادی می‌باشند که لازم است تا به صورت دوره‌ای بررسی شده و در صورت نیاز، تعویض شوند. کمپرسورهای باد روتاری از دو فیلتر هوا و روغن بهره‌ می‌برند که سلامتی و قدرت فیلتراسیون آن‌ها برای عملکرد صحیح کمپرسور باد کاملا ضروری می‌باشد.

به عنوان یک قائده کلی فیلترهای هوای خود را پس از هر 2000 کار و فیلترهای روغن خود را پس از هر 1000 ساعت بررسی نمایید. بررسی فیلترها سبب می‌شود تا کمپرسور باد روتاری اسکرو شما از بروز مشکلات در امان بماند. در ادامه می‌توانید مشکلات شایعی را که فیلترهای ناکارآمد برای کمپرسورهای روتاری اسکرو بوجود می‌‌آورند را مشاهده کنید.

• فرسایش هواگیر: فیلترهای کثیف و ناکارآمد می‌توانند تاثیراتی سوء بر روی هواگیر کمپرسورهای روتاری داشته باشند. عبور آلودگی‌ها از فیلترهای ورودی باعث فرسایش هواگیر شده و باعث ایجاد اشکال در تهویه سیستم می‌شوند.

• آلودگی قطعات: گرد و غبار وارد شده به کمپرسور باد می‌تواند باعث ایجاد آلودگی روی قطعات کمپرسور باد، به خصوص سطوح مرطوب و روغنی شود.

• آلوده‌شدن روان‌کار: فیلتراسیون ناکارآمد باعث تماس آلودگی و گرد و غبار با گریس و روغن کمپرسور باد میشود. در نتیجه این تماس، روغن و گریس کمپرسور باد دچار افت کیفیت شده و کارایی خود را در روان‌کاری سیستم از دست می‌دهند.

• افزایش گرمای سیستم: در اثر گرفتگی‌ فیلترهای ورودی و تجمع گرد و غبار در اجزای کمپرسور، گرمای سیستم افزایش پیدا خواهد کرد. هرچقدر که گرمای سیستم بیشتر شود، عمر مفید سیستم نیز کاهش پیدا خواهد کرد.

• کاهش کیفیت هوای فشرده: ضعیف و ناکارآمد بودن سیستم فیلتراسیون کمپرسور باد باعث کاهش شدید کیفیت هوای فشرده خروجی خواهد شد.

Array

5 – روان‌کننده‌ها:

یک کمپرسور روتاری اسکرو برای کارکرد نرم نیازمند روغن‌کاری مناسب می‌باشد. روغن‌کاری مناسب امکان جابجایی و حرکت نرم و راحت قطعات متحرک را برای کمپرسور فراهم نموده و همچنین در کاهش دمای کمپرسور بسیار موثر می‌باشد.

برای اینکه کیفیت سیستم روان‌کاری کمپرسور باد حفظ شود، لازم است تا روغن کمپرسور به صورت دوره‌ای تعویض و روغن جدید جایگزین روغن قدیمی شود. همچنین درصورت افزایش ناگهانی دمای کمپرسور، باید روغن کمپرسور را مورد بررسی قرار داده و در صورت مشاهده تغییر در رنگ، بو و یا لزجت، آن را با روغن جدید جایگزین کرد.

به یاد داشته باشید که هنگام تعویض روغن کمپرسور، روغن جدید را بر روی روغن قدیمی اضافه نکنید، چراکه ممکن است روغن قبلی دارای آلاینده بوده و یا اسیدی شده باشد و روغن جدید را آلوده نماید. بطور معمول روغن‌ کمپرسورهای باد در هر 3000 تا 8000 ساعت کار نیاز به تعویض شدن دارند.

• نشتی روغن: یکی از مشکلات شایع در کمپرسورهای باد، نشتی روغن می‌باشد. نشتی روغن به دلایلی چون ترک خوردن مخزن روغن و یا خراب بودن اتصالات رخ می‌دهد. در صورت نشتی روغن، سریعا نشتی را برطرف نمایید، چراکه خشک کار کردن کمپرسور باد مشکلات بسیار زیادی برای سیستم هوای فشرده شما ایجاد خواهد کرد.

• روغن اسیدی و آلوده: اگر روغن تازگی خود را از دست بدهد و یا با کثیفی، رطوبت و زنگ‌آهن تماس پیدا کند، روغن شما اسیدی و آلوده شده و کارایی خود را از دست می‌دهد.

• روغن روان‌شده: هر روغنی ویسکوزیته مشخصی دارد. زمانی‌که روغن شما دچار افت ویسکوزیته شود، کارایی سابق را نداشته و قادر به روان‌کاری سیستم نمی‌باشد.

• مخلوط کردن روغن: روغن یک کمپرسور باد روتاری اسکرو باید خالص و تمیز باشد. در صورتی‌که روغن کمپرسور باد شما با روغن قدیمی‌تر و آلوده مخلوط شود، روان‌کاری کمپرسور باد شما دچار مشکل خواهد شد.

• روغن نامناسب: هر تجهیزی نیازمند نوع و گرید خاصی از روغن می‌باشد. شما می‌توانید روغن مناسب برای کمپرسور باد خود را در دفترچه راهنمای آن بیابید. در صورتی‌که از روغن نامناسبی در کمپرسور باد خود استفاده کنید، روان‌کاری سیستم شما به درستی صورت نخواهد گرفت.

Array

دوره‌های زمانی نگهداری و تعمیرات از کمپرسورهای روتاری اسکرو:

یکی از سوالاتی که در ذهن هر مصرف کننده کمپرسور بادی ایجاد می‌شود این است که کمپرسورهای باد هر چند وقت یکبار نیازمند بررسی و بازبینی می‌باشند؟ آیا برای نگهداری و تعمیرات کمپرسورهای باد دوره‌های زمانی مشخصی وجود دارد؟ بطور کل با هر 3000 ساعت کار کمپرسور باد بهتر است تا آن را مورد بررسی و بازبینی قراراداده، کیفیت فیلتر ها را بررسی کرده و روغن کمپرسور را در صورت افت کیفیت تعویض نماییم.

دقت داشته باشید که هر یک از وظایف موجود در برنامه نگهداری و تعمیرات، سررسید مشخصی داشته و لازم است تا هر یک از این وظایف را به درستی و سر زمان مشخص خود انجام دهید.

بررسی فیلترهای هوا در هر 2000 ساعت و فیلترهای روغن در هر 1000 ساعت فعالیت کمپرسورهای روتاری اسکرو توصیه شده است.

همچنین تعویض روغن طبق توصیه‌های دفترچه راهنما و یا روغن استفاده شده، ضرورت دارد. هر 500 ساعت کشش تسمه‌ها را چک نموده و تخلیه میعانات کمپرسور را نیز به صورت هفتگی بررسی نمایید. نگهداری و تعمیرات کمپرسور باد روتاری اسکرو را می‌توان در سه دوره زمانی روزانه، فصلی و سالانه طبقه‌بندی نمود.

Array

1 – نگهداری و تعمیرات روزانه:

در پایان هر روز، نمایش‌گرهای کنترل پنل را بررسی نموده و اطمینان حاصل نمایید که خوانش‌ها عادی و معقول باشند. همچنین گیج‌های کمپرسور باد خود را بررسی کرده و اندازه‌گیری‌های نمایش‌داده‌شده را بررسی کنید. برای درک این موضوع که اندازه‌گیری‌ها معقول هستند یا خیر، می‌توانید از سابقه اندازه‌گیری‌ها استفاده نمایید.

همچنین هر روز کمپرسور باد خود را از نظر وجود صدای عجیب، ارتعاشات غیرعادی و نشتی روغن بررسی نموده و در صورت مشاهده موارد مشکوک، آن را بررسی نمایید.

Array

2 – نگهداری و تعمیرات سه ماهه و سالانه:

کمپرسور باد خود را به صورت فصلی و سالانه مورد بازرسی کامل قرار داده و سرویس‌های دوره‌ای کمپرسورهای باد روتاری اسکرو را جدی بگیرید.

Array

نکات عیب‌یابی کمپرسورهای روتاری اسکرو:

گاها در کنار رعایت تمامی نکات و اصول نگهداری و تعمیرات و پایبند بودن به آن‌ها، کمپرسورهای باد دچار برخی مشکلات می‌شوند. این موضوع در واحدهایی که از کمپرسورهای باد به کرات استفاده می‌کنند، بیشتر دیده می‌شود. معمولا مشکلات به وجود آمده در کمپرسورهای روتاری اسکرو به سادگی قابل حل بوده و محدود به موارد زیر می‌شوند، به این شرط که نگهداری و تعمیرات کمپرسور به خوبی رعایت شده باشد.

1 – کمپرسور روشن نمی‌شود:

در اولین قدم بررسی نمایید که برق واحد وصل است یا خیر. سپس ولتاژ برق را بررسی کنید، چراکه افت ولتاژ یکی از دلایل روشن نشدن کمپرسور باد می‌باشد. همچنین سیم کمپرسور باد را بررسی نمایید تا دچار قطعی نشده باشد. سوئیچ دمای معیوب نیز می‌تواند دلیل روشن نشدن کمپرسور باشد.

2 – کمپرسور پس از راه‌اندازی خاموش می‌شود:

در صورت بروز این مشکل، ابتدا منبع تغذیه و سیم کمپرسور باد خود را بررسی نمایید. همچنین افت ولتاژ می‌تواند باعث خاموش شدن کمپرسور شما شود. اگر مشکل از این موارد نبود، سوئیچ فشار کمپرسور باد خود را بررسی کنید.

ممکن است فشار قطع سوئیچ فشار شما جابجا شده و دلیل خاموشی کمپرسور بادتان باشد. در صورت درست نشدن مشکل، به عنوان یک راهکار احتمالی، تسمه‌های‌ کمپرسور خود را سفت نمایید.

3 – کمپرسور به سطح فشار مطلوب نمی‌رسد:

علت این مشکل می‌تواند تنظیم نبودن سوئیچ فشار و یا شیر اطمینان مخزن کمپرسور باد شما باشد. همچنین مسیر خروجی هوا را از لحاظ وجود نشتی مورد بررسی قرار دهید.

4 – کمپرسور ایجاد فشار نمی‌کند:

ممکن است کمپرسور باد شما روشن شود ولی تولید فشار نکند. برای رفع این مشکل شیر اطمینان مخزن و سوئیچ فشار را بررسی کنید. همچنین شیرهای ورودی و سلونوئیدی را چک نمایید.

5 – فشار تخلیه پایین است:

فشار تخلیه پایین می‌تواند ناشی از مواردی چون جداکننده آب و روغن، ولتاژ برق و یا شل بودن تسمه‌ها باشد. توصیه می‌شود تا منبع برق خود را بررسی کرده و کشش تسمه‌ها را بررسی نمایید.

6 – روغن از کمپرسور خارج می‌شود:

یکی از مشکلات شایع کمپرسورهای روتاری اسکرو، خارج شدن روغن از آن می‌باشد. این مشکل معمولا زمانی رخ می‌دهد که روغن از جداکننده رد شده و سپس وارد سیستم لوله‌کشی می‌شود که مشکلات فراوانی را برای کمپرسور باد ایجاد می‌کند. از دلایل اصلی خروج روغن می‌توان به بیش از اندازه بودن روغن، دمای کاری بسیار پایین و فیلترهای جداکننده معیوب اشاره کرد.

Arrayجمع بندی:

نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه از کمپرسورهای روتاری اسکرو از اهمیت ویژه و بسرایی برخوردار می‌باشد. از کاهش هزینه‌های کمپرسور گرفته تا افزایش بهره‌وری و طول عمر کمپرسور باد، همگی در گرو نگهداری و تعمیرات مناسب از کمپرسورهای روتاری اسکرو می‌باشند.

برای اینکه هیچ یک از وظایف مربوط به نگهداری و تعمیرات از کمپرسورهای روتاری اسکرو فراموش نشود، می‌توانید یک چک لیست از وظایف و زمان انجام آن‌ها تهیه کرده و همواره بر رعایت موارد آن پایبند باشید.

راهنمای جامع تعمیر و نگهداری از کمپرسور روتاری اسکرو

من متخصص و پژوهشگر در زمینه هوای فشرده و انواع کمپرسور باد هستم و سعی می کنم تا جدیدترین و کارامدترین اطلاعات را در خصوص صنعت هوای فشرده با شما به اشتراک بگذارم.

نوشته های مشابه

‫4 نظرها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
سوالی ندارید؟