مقالات تخصصی و پژوهشی ایران پمپ

راهنمای کار با کمپرسور روتاری اسکرو

آپدیت شده در: 18 مرداد 1401

کمپرسور هوای اسکرو روتاری یکی از پرکاربردترین کمپرسورهای هوا در کارگاه‌ها و صنایع مختلف بزرگ و کوچک می‌باشد. این کمپرسور به سبب ظرفیت زیاد و دوام بالا همواره مورد توجه مشتریان کمپرسورهای هوا قرار می‌گیرد؛ بنابراین به سبب کاربرد فراوان آن در صنعت، به منظور یادگیری نحوه صحیح استفاده از کمپرسور روتاری اسکرو در ادامه مطلب آموزش‌هایی برای شما مخاطبان عزیز در نظر گرفته شده است.

در ابتدا، شما قبل از اینکه اقدام به خرید این محصول فوق العاده کنید، باید بدانید کمپرسور اسکرو روتاری چیست، چگونه کار می‌کند و چه مزایایی دارد. پس از کسب اطلاعات کافی در این خصوص و آشنایی اولیه با این کمپرسور ، در مرحله بعدی باید ابزارآلات بادی که به کمک این دستگاه کار می‌کنند را شناسایی کنید و ببینید آیا ابزاربادی مورد استفاده در صنعت کاری شما با کمپرسور روتاری اسکرو هماهنگ می‌شود یا خیر.

تمامی این اطلاعات در ادامه مطلب در اختیار شما عزیزان قرار می‌گیرد تا در نهایت شما بتوانید خریدی مطمئن و پرسود را تجربه کنید.

 

Array

کمپرسور هوای روتاری اسکرو چیست؟

کمپرسور اسکرو روتاری یکی از انواع کمپرسورهای هوای موجود در بازار است که سوخت آن گازوییل است.البته مدل های دیگری نیز از این مدل وجود دارد که با برق تکفاز و یا 3 فاز کار میکنند. همه انواع کمپرسورهای هوا از جمله کمپرسورهای هوای روتاری اسکرو، هوای فشرده مورد نیاز برای شروع فعالیت و عملکرد بهینه ابزارآلات بادی را تامین می‌کنند.

در کمپرسور روتاری اسکرو، دو روتور نر و ماده که از جنس‌های متفاوتی ساخته شده اند، در نزدیک ترین فاصله به یکدیگر قرار گرفته‌اند. وظیفه روتورها در این دستگاه فشرده سازی هوا می‌باشد. این هوای فشرده پس از تولید، توسط سایر قطعات، در اختیار ابزار‌های بادی و دیگر وسایلی که به کمک باد کار می‌کنند، قرار می‌گیرد.

به سبب ظرافت قطعات به کار برده شده در ساخت کمپرسور هوای روتاری اسکرو این دستگاه هیچ گونه آلودگی صوتی ایجاد نمی‌کند. به گونه‌ای که در زمان روشن بودن کمپرسور، صدای بسیار کم و ناچیزی به گوش می‌رسد.

Array

کمپرسور هوای روتاری اسکرو چگونه کار می‌کند؟

به منظور استفاده از کمپرسور روتاری اسکرو بهتر است با نحوه کارکرد این دستگاه آشنایی مختصری داشته باشید.
هر کمپرسور اسکرو روتاری از یک موتور برای تبدیل سوخت به نیروی مکانیکی و سپس تبدیل آن نیروی مکانیکی به هوای فشرده استفاده می‌کند. در این موتور دو پیستون وجود دارد که باید شروع به فعالیت کنند تا هوای فشرده تولید شود.

برای حرکت پیستون‌ها در موتور از مخلوط هوا و سوخت در سیلندر پر فشار یک احتراق ایجاد می‌شود. یکی از پیستون‌‌ها به طور مستقیم به موتور متصل است و دیگری با حرکت پیستون اصلی، شروع به حرکت می‌کند.

همزمان با حرکت پیستون‌ها، هوا نیز از میان آن‌ها عبور داده می‌شود. در این مسیر به تدریج هوا فشرده و فشرده تر می‌شود. فشردن هوا تا زمانی ادامه می‌یابد که پیستون‌ها به نزدیک درگاه تخلیه هوای کمپرسور برسند. فشار در این مرحله بسیار بالا است.
این هوای فشرده قبل از آماده شدن برای استفاده، همراه با روغن در داخل سیستم به گردش درمی‌آید و از فیلترها و خنک کننده‌های مختلف عبور می‌کند.

توجه داشته باشید که ورود هوا به سیستم به وسیله قسمت مکش کمپرسور هوا انجام می‌شود.

Array

مزایای کمپرسورهای هوای روتاروی اسکرو چیست؟

از بارزترین ویژگی‌های کمپرسور هوای روتاری اسکرو، قابلیت کارکرد ۲۴ ساعته آن می‌باشد. کمپرسور‌های روتاری اسکرو به دلیل دارا بودن سیستم خنک کننده داخلی قادرند ۲۴ ساعته روز، ۷ روز هفته، ۳۰ روز ماه و حتی ۳۶۵ روز سال را با بهترین عملکرد و بدون احتمال خرابی و مشکل کار کنند. این ویژگی کمپرسور اسکرو روتاری از قابل توجه ترین مزیت‌های این کمپرسور محسوب می‌شود.

از دیگر مزیت‌های این کمپرسور می‌توان به طول عمر بالا در کنار هزینه نگهداری و تعمیر پایین آن اشاره کرد. موتورهای این دستگاه بسیار پرقدرت و قابل اعتماد هستند؛ به این صورت که تا مدت‌ها بدون نیاز به هیچ گونه تعمیر به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

باتوجه به اینکه سوخت این کمپرسور گازوییل است، اگر کامیون و یا هر خودرو دیگری داشته باشید که سوخت آن گازوییل باشد، در وقت پمپ صرفه جویی کردید. حتی برخی از انواع کمپرسور روتاری اسکرو مانند D60 مستقیما به مخزن سوخت خودرو وصل می‌شوند و به این طریق به آسانی مخزن سوخت دستگاه پر می‌شود.

مزیت دیگر استفاده از کمپرسور روتاری اسکرو در صنعت و محل کار، جابه جایی آسان آن است. این کمپرسورها به راحتی روی کامیون نصب شده و انتقال داده می‌شوند. حتی در محل نیز روی چرخ‌ لغزشی قرار داده شده و سپس حرکت داده می‌شوند.
مصرف انرژی این نوع کمپرسور بسیار پایین است.

به طوری که با استفاده از کمپرسور روتاری اسکرو، در مقایسه با سایر کمپرسورها مانند کمپرسور رفت و برگشتی به سوخت کم تری نیاز پیدا خواهید کرد.

Array

کدام ابزارآلات بادی به کمپرسور هوای اسکرو روتاری نیاز دارند؟

ابزارهای بادی متعددی برای تامین انرژی و عملکرد بهینه به کمپرسور هوای اسکرو روتاری نیاز دارند.
متداول ترین دستگاه‌های بادی که با استفاده از کمپرسور روتاری اسکرو کار می‌کنند؛ عبارتند از:
1. جک چکش

2. آچار ضربه‌ای

3. ابزار باد کردن لاستیک

4. آسیاب

5. سندرز

6. چکش‌های خردکن

7. دستگاه‌های پرکن

Array

انواع کمپرسورهای هوای اسکرو روتاری و کاربرد آن‌ها

به طور کلی کمپرسور هوای اسکرو روتاری در دو نوع بدون روغن و روغنی تولید و به بازار عرضه می‌شوند. هر کدام از آن‌ها متناسب با نیاز ابزارآلات بادی متفاوت در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کمپرسور هوای بدون روغن اسکرو روتاری

در کمپرسور‌های اسکرو روتاری بدون روغن ، فضای بسیار کمی بین روتورها وجود دارد و این روتورها هیچ تماسی با یکدیگر ندارند. در صورت تماس آن‌ها با یکدیگر چون هیچ روغن روان کننده‌ای بین روتورها وجود ندارد، به سرعت از بین می‌روند. هزینه تعمیر روتورهای نر و ماده کمپرسور بسیار بالا و هنگفت می‌باشد.

با توجه به این‌که در فرآیند فشرده سازی هوا در کمپرسور بدون روغن روتاری اسکرو هیچگونه روغنی استفاده نشده است، این هوای فشرده در پالایشگاه‌های شیمیایی، نفتی، گازی یا در شرکت‌های بزرگ مواد غذایی و یا هر فضا و صنعت دیگری که به هوای فشرده عاری از هرگونه روغن نیاز دارد، مورد استفاده قرار می‌گیرد.روغن مخلوط با هوا باعث آلوده و یا فاسد شدن موادغذایی و فرآیند‌های شیمیایی میشود.

کمپرسور روغنی اسکرو روتاری

کمپرسور روغنی روتاری اسکرو نسبت به کمپرسور بدون روغن روتاری اسکرو پرکاربردتر و رایج تر است.
در این کمپرسور در محفظه پرفشاری که هوا در حال فشرده شدن است، روغن مورد نیاز به اندازه کافی تزریق می‌شود. اما در ادامه مسیر، حدود ۹۹.۹ درصد از روغن مخلوط شده با هوا به وسیله جدا کننده و فیلتری که در خروجی کمپرسور تعبیه شده است، از هوای فشرده شده جدا می‌شود.

اگرچه بخش اعظمی از روغن به شیوه‌های مختلف از هوای فشرده جدا شده و در کمپرسور باقی می‌ماند اما همانطور که به آن اشاره شد باز هم به طور صد در صدی جدا نمی‌شود و همچنان هوای خروجی حاوی مقدار بسیار ناچیزی روغن می‌باشد. این مقدار روغن برای اکثر ابزارآلات بادی مشکلی ایجاد نمی‌کند.

این روغن علاوه بر اینکه از زنگ زدن قطعات موجود در محفظه پرفشار سیستم جلوگیری می‌کند و طول عمر دستگاه را افزایش می‌دهد، باعث بهبود عملکرد دستگاه کمپرسور و مانع از ناهماهنگی در فعالیت بخش‌های مختلف آن می‌شود.

سخن آخر

کمپرسور هوای اسکرو روتاری به دلیل تکنولوژی ساخت پیشرفته، ظرفیت و راندمان کاری بالای آن همواره مورد توجه صاحبان صنایع و کارخانه‌ها قرار گرفته است. به منظور استفاده بهینه از آن دقت داشته باشید که کمپرسور روتاری اسکرو با نوع دستگاه بادی هماهنگ باشد.

راهنمای کار با کمپرسور روتاری اسکرو

من متخصص و پژوهشگر در زمینه هوای فشرده و انواع کمپرسور باد هستم و سعی می کنم تا جدیدترین و کارامدترین اطلاعات را در خصوص صنعت هوای فشرده با شما به اشتراک بگذارم.

نوشته های مشابه

‫5 نظرها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
سوالی ندارید؟