مقالات تخصصی و پژوهشی ایران پمپ

علت کار نکردن یخچال چیست؟

آپدیت شده در: 21 آبان 1402

یخچال ها از گذشته عضو جدا ناپذیر هر خانه ای بوده اند؛ به طوری که نمی توان یک آشپزخانه را بدون این وسیله تصور کرد؛ با این اوصاف، خراب شدن یخچال معضل بزرگی به شمار می آید و دردسرهایی ایجاد می کند. ممکن است یک روز ببینید یخچال شما کار نمی کند؛ معمولا اولین کاری که انجام می دهید با یک تعمیرکار تماس می گیرید؛ اما اگر علت کار نکردن یخچال را بدانید، شاید نیازی به این کار نباشد و خودتان بتوانید مشکل را حل کنید. برخی از این علت ها شامل نرسیدن جریان برق، خرابی کمپرسور، خرابی برد و… است.

علت کار نکردن یخچال

یخچال یک وسیله بسیار کاربردی است که ممکن است به مرور زمان با خرابی هایی روبه رو شود؛ بنابراین باید نحوه نگهداری اصولی این وسیله را بدانید و به نکاتی که در دفترچه آن نوشته دقت کنید. با این وجود باز هم ممکن است شاهد روشن نشدن آن باشید؛ چند علت کار نکردن یخچال شامل موارد زیر است:

مشکل در جریان برق ورودی

اولین علتی که لازم است برای کار نکردن یخچال بررسی کنید، جریان ورودی برق است. جریان ولتاژ پریز را با آمپرمتر بررسی و با ولتاژ مورد نیاز یخچال مقایسه کنید. اگر به میزان معناداری کمتر بود، می تواند علت کار نکردن یخچال باشد. همچنین سعی کنید برای یخچال از محافظ برق استاندارد استفاده کرده و یخچال را به صورت مستقیم به برق متصل نکنید.

خرابی موتور یا کمپرسور

Array

کمپرسور با قابلیت و ساختار خود، پروسه تولید سرمای مورد نظر یخچال را به صورت اصولی و دقیق انجام می دهد. اگر یخچال در یک محیط گرم قرار داشته باشد، علاوه بر کاهش یافتن پروسه تولید سرمای داخل دستگاه، کمپرسور به مرور زمان خراب می شود و یخچال کار نمی کند. یعنی ممکن است یخچال روشن باشد ولی غذاها سرد نشوند.

یکی از نشانه های خرابی کمپرسور، عدم شنیدن صدا هنگام باز کردن در آن است. اگرچه با پیشرفت چشمگیر اخیر یخچال ها، صدای آن ها به طرز قابل توجهی کاهش یافته، اما باز هم می توانید صدای یخچال را بشنوید.

خرابی برد الکترونیکی

Array

همه لوازم برقی که از آن استفاده می کنید، دارای برد الکترونیکی هستند که عملکرد آن ها به این قطعه بستگی دارد. یخچال نیز از داشتن این قطعه بی بهره نیست که ممکن است آسیب ببیند و باعث کار نکردن یخچال شود. پس خرابی این قطعه را جدی بگیرید. البته تعمیر برد یخچال کار افراد متخصص است؛ پس خودتان آن را دستکاری نکنید تا ضررهای زیادی متحمل نشوید.

عدم اتصالات سیم کشی داخلی

ممکن است علت کار نکردن یخچال، سیم کشی داخلی یخچال باشد. این مورد به راحتی قابل تشخیص نیست و لازم است یک فرد متخصص به بررسی دقیق آن بپردازد.

خرابی ترموستات

Array

ترموستات یخچال، یکی از قطعاتی است که دمای یخچال را بررسی کرده و دستور روشن یا خاموش شدن آن را می دهد. اگر ترموستات معیوب باشد، یخچال روشن نخواهد شد. با توجه به قیمت مقرون به صرفه ترموستات، در صورت خرابی، بهتر است با قطعه جدید جایگزین شود و برای تعمیر آن هزینه نکنید.

خرابی دیفراست

یکی از قابلیت هایی که باعث تمایز یخچال های امروزی با یخچال های قدیمی می شود، دیفراست است که از ایجاد برفک جلوگیری می کند؛ بنابراین خرابی این قطعه نیز می تواند جلو کار کردن یخچال را بگیرد؛ زیرا اگر این قطعه خراب شود، هیچ پیغامی را به برد یخچال ارسال نخواهد کرد و برد تحت تاثیر این قطعه قرار می گیرد و ممکن است یخچال روشن باشد ولی سرمایی تولید نکند.

خرابی رله استارت

رله استارت، یکی دیگر از قطعات مهمی است که بر روی موتور یحچال قرار دارد و وظیفه آن استارت زدن موتور یا کمپرسور یخجال است. اگر این قطعه خراب شود، حتی در صورت سالم بودن موتور، یخچال کار نخواهد کرد. بررسی سالم بودن این قطعه، بر عهده تکنسین تعمیر یخچال است و خودتان نمی توانید به صورت چشمی متوجه آن شوید.

فعال بودن حالت فروشگاهی یا دمو

منظور از حالت دمو یا فروشگاهی، حالتی است که با وجود اینکه روشن است و یخچال کار نمی کند، اما سرماسازی ندارد؛ به این حالت، حالت فروشگاهی می گویند. برای خاموش یا روشن کردن این حالت دکمه های Vac + Ref + Frz را چند ثانیه با هم فشار دهید؛ البته ممکن است این ترتیب در یخچال های مختلف متفاوت باشد.

سخن پایانی

یخچال ها، جزو جدایی ناپذیر هر خانه ای هستند که خرابی آن ها اتفاقی ناخوشایند است. مهمترین علت کار نکردن یخچال خرابی کمپرسور آن است و دیگر علت ها شامل خرابی ترموستات، برد الکترونیکی، دیفراست و… است. ایران پمپ، اراده دهنده انواع کمپرسور است و در صورت نیاز به وجود کمپرسور یخچال می تواند برای خرید آن از این مجموعه اقدام نمایید.

 

avatar

من متخصص و پژوهشگر در زمینه هوای فشرده و انواع کمپرسور باد هستم و سعی می کنم تا جدیدترین و کارامدترین اطلاعات را در خصوص صنعت هوای فشرده با شما به اشتراک بگذارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
سوالی ندارید؟