همه چیز درباره کمپرسور باد 3 فاز
کمپرسور باد قلب تپنده بسیاری از صنایع مکانیزه میباشد. هرچه کارهای یک صنعت و شرکت سنگین تر باشد، به کمپرسور باد قویتری نیاز است. کمپرسور باد 3 فاز به دلیل دوام و قابل اعتماد بودن توسط شرکت های زیادی استفاده میشود. همچنین کمپرسور های سه فاز نسبت به کمپرسور های تک فاز، مزایا و برتری هایی نیز دارند که در این مقاله به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
کمپرسور باد سه فاز چیست؟
کمپرسور باد 3 فاز یک وسیله صنعتی برای فشرده سازی هوا میباشد که از برق 3 فاز استفاده میکند و منبع تغذیه پایداری برای کمپرسور باد ایجاد میکند.
کمپرسور های باد تک فاز، انرژی خود را از یک پریز دیواری استاندارد دریافت میکنند. اما کمپرسور سه فاز از سه سیم مجزا برای دریافت برق استفاده کرده و به سه منبع تغذیه مجزا نیاز دارد. کمپرسور باد 3 فاز با استفاده از سه منبع برق، انرژی لازم برای کار سرسختانه موتور را ایجاد میکند که در کمپرسورهای تک فاز تنها از یک منبع استفاده شده و موتور نیز کم قدرت تر است.
عملکرد کمپرسور باد سه فاز مشابه کمپرسورهای تک فاز میباشد. بدین صورت که تا مخزن کمپرسور از هوای فشرده پر نشده و فشار مد نظر نرسیده باشد، موتور کمپرسور کار کرده و هوای بیرون را مکش میکند. سپس هوای مکیده شده را به هوای فشرده تبدیل کرده و آن را درون مخزن ذخیرهسازی میکند.
کاربر نیز از هوای فشرده ایجاد شده برای تامین قدرت ابزارهای پنوماتیک استفاده کرده و با کاهش فشار مخزن تا حد مشخصی، دوباره موتور به کار افتاده و فرایند تکرار میشود. بسیاری از شرکتها به استفاده از کمپرسور های هوای سه فاز روی آورده اند تا از صرف انرژی زیاد نیروی کار خود برای کارکردن با ابزارهای سنگین جلوگیری نموده و بهرهوری فعالیتهای خود را افزایش دهند.
اما کمپرسورهای تک فاز و سه فاز تفاوتهایی نیز دارند. اصلیترین تفاوت آنها در ولتاژ ارائه شده در هر سیم میباشد. کمپرسورهای سه فاز دارای طول عمر بیشتری از کمپرسورهای تک فاز بوده و به دلیل قدرت ثابتی که به موتور داده میشود، میتوان انتظار داشت که حرکت موتور در حالت پایدار تری باقی میماند. همچنین کمپرسورهای سه فاز جریان کمتری داشته که از خرابیهای زودرس و ایجاد شدن هزینههای سنگین تعمیرات جلوگیری میکند.
با این حال کمپرسورهای سه فاز یک عیب بزرگ دارند. کمپرسورهای سه فاز نیازمند برق سه فاز میباشند و این در حالی است که خانهها و گاراژهای کوچک همگی دارای برق تک فاز میباشند. در نتیجه شما نمیتوانید در واحدی که دارای انشعاب برق تک فاز است از کمپرسور باد 3 فاز استفاده نمایید. مگر آنکه ابتدا درخواست انشعاب برق سه فاز نموده و سپس اقدام به خریداری و نصب کمپرسور باد سه فاز کنید.
تبدیل کمپرسور باد سه فاز به تک فاز:
شاید نیازمند استفاده از کمپرسور باد سه فاز باشید اما تنها به منبع برق تک فاز دسترسی داشته باشید. در این مواقع یک روش ساده و مقرون به صرفه، استفاده از مبدل فاز روتاری میباشد. نصب این مبدل ساده بوده و هزینه زیادی در بر نخواهد داشت. اما نکته ای که در خصوص استفاده از این مبدل وجود دارد این است که کمپرسور در زمان راه اندازی و در حالت حداکثر کار تقاضای زیادی به برق داشته و این امر ممکن است مشکلساز شود.
یک روش دیگر برای راهاندازه کمپرسور باد 3 فاز توسط منبع برق تک فاز، استفاده از مبدل های استاتیک میباشد. مبدل های استاتیک با ذخیره سازی برق در مجموعه ای از خازن ها و آزاد کردن آن ها در زمان راه اندازه کمپرسور باد، میزان انرژی مورد نیاز کمپرسور را فراهم میسازد.
روش آخر نیز استفاده از درایوهای فرکانس متغیر یا VFD میباشد. درایو فرکانس متغیر از یک فناوری ساده برای تبدیل برق تک فاز به سه فاز استفاده میکند. این درایوها قابل اعتماد بوده و البته قیمت بسیار بالایی نیز دارند. در نتیجه نمیتوان به آن به عنوان یک روش مقرون به صرفه نگاه کرد.
کمپرسور باد سه فاز و موارد استفاده از آن:
بهطور کل از کمپرسور های باد سه فاز برای فعالیت های سنگین همچون کابینت سازی، راه اندازی سند بلاست های بزرگ و ابزارهای پنوماتیک سنگین استفاده میشود. قابلیت اعتماد بالای کمپرسورهای سه فاز و طول عمر بالایشان، کارگاهها و بخشهای تولیدی را به سوی استفاده از این کمپرسور های صنعتی سوق داده است.
تنها محدودیتی که میتوان برای کمپرسور های باد سه فاز قائل شد، نیاز آن ها به منبع برق سه فاز میباشد که این موضوع نیز به لطف مبدل های روتاری و VFDها حل شده است.
کمپرسور باد سه فاز چه مزایا و معایبی دارد؟
کمپرسور سه فاز از مزایای زیادی بهرهمند میباشد اما این بدان معنا نیست که کمپرسور های سه فاز عاری از عیب هستند. بطور کل از مزایای کمپرسور باد سه فاز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
جریان کمتر:
کمپرسور های باد سه فاز در مقایسه باد کمپرسور های باد تک فاز به جریان کمتری احتیاج دارند که این موضوع باعث شده تا کمپرسور های سه فاز خرابی ها کمتری نسبت به کمپرسور های تک فاز داشته و هزینه تعمیرات کمتری داشته باشند.
طول عمر بیشتر:
در کمپرسور های سه فاز، جریان برق پایاتر بوده و به همین دلیل، موتور کمپرسور های سه فاز لرزش و تغییر سرعت بسیار کمتری را در مقایسه با کمپرسور های تک فاز تجربه میکنند. همین موضوع نیز باعث شده تا کمپرسور های سه فاز کمتر دچار خرابی و فرسایش شده و در نتیجه عمر طولانیتری نیز داشته باشند.
ضریب اطمینان پذیری بالا:
ضریب اطمینان پذیری یکی از فاکتورهای مهم در بخش های تولیدی میباشد. کمپرسورهای سه فاز از ضریب اطمینان پذیری بالایی برخوردار بوده و احتمال توقف کار و خرابی های ناگهانی آن بسیار کمتر از کمپرسورهای تک فاز میباشد.
همچنین از معایب کمپرسور های سه فاز میتوان موارد زیر را شمرد:
وزن زیاد:
کمپرسور باد 3 فاز وزن زیادتری نسبت به کمپرسور تک فاز داشته و دلیل آن نیز قدرتمندتر بودن و توان خروجی بالاتر این کمپرسور ها نسبت به نوع تک فاز میباشد. هرچند اگر نسبت وزن کمپرسور های سه فاز را به کار تحویلی آنها بسنجیم، کمپرسور های سه فاز در رتبه بهتری از کمپرسور های تک فاز قرار میگیرند.
نیاز به انشعاب سه فاز:
کمپرسور های سه فاز نیازمند انشعاب برق سه فاز بوده و نمیتوان از آنها به صورت مستقیم در کارگاه هایی که انشعاب برق تک فاز دارند استفاده نمود. برای استفاده از کمپرسور های سه فاز باید برق خود را به سه فاز تبدیل کرده و یا از روش هایی که در بخش تبدیل کمپرسور سه فاز به تک فاز معرفی نمودیم، استفاده کنید.
بطور کل مزایای کمپرسور باد سه فاز بسیار بیشتر از معایب آن میباشد.
خرید کمپرسور باد 3 فاز چه مزیتی دارد؟
شاید این سوال برایتان مطرح شود که چه دلیلی دارد یک کمپرسور با سه فاز خریداری کنیم؟ درست است که کمپرسور های سه فاز بطور معمول قیمت بالاتری از کمپرسور های تک فاز دارند اما خریداری یک کمپرسور باد 3 فاز یک سرمایه گذاری بلند مدت است. کمپرسور های سه فاز کمتر دچار خرابی شده و از این جهت هزینه تعمیرات بسیار کمتری نسبت به کمپرسور های تک فاز دارند.
همچنین کمپرسور های سه فاز، بازدهی بالاتری از کمپرسور های تک فاز داشته و از این جهت هزینه عملیاتی پایین تری دارند و همه اینها منجز به صرفه جویی در صرف هزینه در بلند مدت میشود. به عنوان نکته آخر نیز به یاد داشته باشید که کمپرسور های سه فاز عمر مفید بیشتری داشته و در شرایط کاری سخت، عملکرد بهتری از کمپرسورهای تک فاز نشان خواهند داد.
پس شاید در وهله اول خریداری یک کمپرسور باد 3 فاز انتخابی پر هزینه بنظر آید اما اگر دید بلند مدتی داشته باشید، خواهید دید که خریداری کمپرسور سه فاز بسیار صرفه جویانهتر از خریداری چند کمپرسور باد تک فاز میباشد.
همچنین برای استفاده های صنعتی اصلا نمیتوان از کمپرسور های تک فاز استفاده نمود.زیرا قدرت کمپرسور های 3 فاز در مقایسه با نمونه های تکفاز بسیار بسیار بیشتر میباشد.این کمپرسور ها بیشتر در محیط های کارخانه ای مورد استفاده قرار میگیرد تا بتوانند هوای فشرده دائمی را برای کار با سایر دستگاهها تولید نمایند، اما کمپرسور های تکفاز هرگز نمیتوانند این فشار هوا را تولید کنند.
جمع بندی:
کمپرسور باد سه فاز یک انتخاب هوشمندانه برای صنایعی است که نیازمند هوای فشرده زیادی بوده و نیازمند اطمینان پذیری بالایی هستند. خرید کمپرسور باد سه فاز اقدامی مناسب برای کاهش هزینههای عملیاتی و تعمیرات بوده و توانایی شما را در بررسی هزینههای آینده، افزایش خواهد داد.
اگر در کسب و کار خود به دنبال یک کمپرسور باد قدرتمند با هزینههای عملیاتی معقول هستید، خرید یک کمپرسور باد 3 فاز میتواند شما را به اهدافی که دارید برساند.
امیدواریم این مقاله مورد استفاده قرار گرفته باشد.چنانچه هرگونه سوالی داشتید میتوانید در قسمت نظرات مطرح نمایید.
من متخصص و پژوهشگر در زمینه هوای فشرده و انواع کمپرسور باد هستم و سعی می کنم تا جدیدترین و کارامدترین اطلاعات را در خصوص صنعت هوای فشرده با شما به اشتراک بگذارم.
خیلی خوشحالم که هستین
دستخوش
🙏سپاسگزار
کاش این مقاله رو زودتر خونده بودم
کانال تلگرامی هم دارید ؟
با اجازتون بازنشر شد 😍😍😍
چرا اینقد کم؟ 😍😍😍
هزینه مشاورتون چنده؟
خیلی ممنون از توضیحاتون خوبتون
دست مریضاد استاد
احسنت عالی بود
لطفا آدرستون رو برای بنده ارسال کنین
شما پیج اینستا هم دارین؟ 😍😍😍
دمتون گرم
دست مریضاد استاد