موارد استفاده از کمپرسور هوا در بیمارستانها
کمپرسورهای هوا بخش عمدهای از نیروی مورد نیاز برای صنایع مختلف را تولید میکنند. بیمارستانها و مراکز درمانی نیز از کمپرسورهای هوا در بخشهای متنوعی استفاده میکنند. در این مقاله به بررسی موارد استفاده از کمپرسورهای هوا در بیمارستانها پرداخته و ویژگیهای کمپرسور هوای مناسب برای بخشهای درمانی را معرفی میکنیم.
نقش کمپرسور باد برای بیمارستان
نقش کمپرسور باد برای بیمارستان و بخشهای درمانی به صورت مکرر از کمپرسورهای هوا استفاده میشود. از سیستم تهویه گرفته تا راهاندازی برخی از ابزارهای جراحی و تجهیزات مراقبتی، از نیروی هوای فشرده استفاده میشود.
1 – اتاقهای عمل :
در اتاقهای عمل، هوای تصفیه شده و پاک به تنفس بیماران کمک میکند. لازم است تا هوای درون اتاق عمل طی یک فیلتراسیون قوی، تصفیه شود تا ذرات معلق و عوامل بیماریزا به درون اتاق عمل راه نیابد.
2 – اتاق نوزادان :
چه در زمان زایمان و چه در اتاق نگهداری از نوزادان لازم است تا هوا تصفیه شود. اگر هوای اتاق زایمان دارای ناخالصی و ذارت ریز باشد، احتمال ایجاد عفونت در مادر افزایش مییابد. همچنین ریههای نوزادان در برابر ذرات معلق بسیار حساس میباشد و لازم است تا هوای تنفسی آنها تا حد امکان پاک و عاری از ذرات آلاینده باشد.
از نیروی هوای فشرده در دستگاههای کمک تنفسی نوزادانی که پس از زایمان نیاز به مراقبت دارند، نیز استفاده میشود.
3 – بخش مراقبتهای ویژه ((ICU)) :
بیمارانی که در بخش مراقبتهای ویژه بستری شده و توان کافی برای تنفس ندارند، به دستگاههای ونتیلاتور برای تنفس نیاز پیدا میکنند. همچنین لازم است تا سطح اکسیژن در بخش مراقبتهای ویژه در حد استانداردی حفظ شود و ناخالصیهای هوا فیلتر شوند تا تنفس بیماران دچار مشکل نشود.
4 – تصفیه هوا :
رطوبت در هوا باعث ایجاد کپک شده و شرایط مورد نیاز برای رشد باکتریها را مهیا میکند. در نتیجه لازم است تا در محیطهایی چون محیط بیمارستانی هوا به صورت کامل خشک شود و همچنین ذرات آلاینده بطور کامل فیلتر شوند. یکی از موارد استفاده از کمپرسورهای هوا در بیمارستانها، خشک و تصفیه کردن هوای محیط میباشد. اپراتورها نیز با استفاده از سیستمهای مانیتورینگ، کیفیت هوا را رصد کرده و در صورت نیاز، جریان هوای ورودی را تغییر میدهند.
5 – تجهیزات بیمارستانی و آزمایشگاهی :
تعداد زیادی از تجهیزات و ابزارهای بیمارستانی و آزمایشگاهی به صورت مستقیم از نیروی هوای فشرده بهره میبرند. از دستگاههای ونتیلاتور و انکوباتور گرفته تا صندلیهای پنوماتیک و آنالیز کنندههای خون، همگی به هوای فشرده نیاز دارند.
از این تجهیزات و ابزارها میتوان به موارد زیر اشاره نمود :
- اتوکلاو
- شبیه سازهای بیمار
- تجهیزات آندوسکوپی
- مکنده هوا
- ساکشنهای بزاق و خون
- ساکشنهای جراحی
- وسایل جراحی
- تجهیزات تنفسی مانند ونتیلاتور، اکسیژنساز و پنوماتیک نبولایزر
- دستگاههای مکش و وکیوم
- آنالیزور خون
- میز فیزیوتراپی
- تختهای پنوماتیک
6 – بخش تعمیرات و نگهداری :
در بخش تعمیرات و نگهداری و تاسیسات بیمارستانها نیز از کمپرسورهای هوا استفادههای زیادی میشود. از راهاندازی میخکوبها و چکشهای بادی گرفته تا ضد عفونی کردن محیط بیمارستان، از نیروی هوای فشرده بهره میبرند.
تا اینجای کار از اهمیت کمپرسورهای هوا در بیمارستانها آگاه شدید. حال به ویژگیهای کمپرسور هوای مناسب برای بیمارستانها خواهیم پرداخت.
کمپرسور باد بیمارستانی
از آنجایی که محیط بیمارستان باید کاملا بهداشتی و به دور از آلودگی باشد، نمیتوان از هر کمپرسور هوایی در بیمارستانها استفاده نمود.
هوای فشرده تولید شده توسط کمپرسورها برای بخشها مختلفی چون دستگاههای تنفسی و هوادهی محیط استفاده میشود. پس لازم است تا هوای فشرده کاملا خشک و بدور از آلایندهها باشد.
همچنین ضروری است تا کمپرسورهای هوا در بیمارستانها سطح پایینی از صدا ایجاد کنند تا باعث آزار بیماران نشوند.
کمپرسورهای هوای بیمارستانی از نوع کمپرسورهای اویل فری یا بدون روغن میباشند. چراکه در کمپرسورهای روغنی همواره مقداری از روغن وارد هوای فشرده شده و باعث آلودگی آن میشود و این موضوع در مراکز پزشکی به هیچ عنوان قابل گذشت و چشم پوشی نیست.
اکثر بیمارستانها از کمپرسورهای هوای پیستونی بدون روغن استفاده میکنند. این نوع از کمپرسورها به تعمیر و نگهداری زیادی نیاز نداشته و هزینه عملیاتی کمی نیز دارند و به عبارتی مقرون بصرفه هستند.
برای کاهش صدای تولید شده توسط کمپرسورها لازم است تا کمپرسورها درون باکسهای دفع صدا و لرزش قرار بگیرند.
سیستم انتقال هوای فشرده در بیمارستانها :
زنگ زدگی لولههای انتقال هوای فشرده باعث آلودگی هوا میشوند. برای جلوگیری از چنین اتفاقی، بیمارستانها هوای فشرده را از طریق لولههای مسی برای کاربردهای حساس انتقال میدهند. همچنین در سایر بخشها مانند تهویه هوا که از لولههای غیر مسی استفاده میشود، ضروری است تا به صورت دورهای از خطوط انتقال بازدید شود و در صورت وجود مشکل، لولهها تعویض شوند.
کمپرسور هوای مدیکال گرید
لازم است کمپرسورهایی که برای کاربری بیمارستانی، مراکز درمانی و دندان پزشکیها استفاده میشوند، استانداردهای خاصی داشته باشند. به همین دلیل الزامات خاصی برای کمپرسورهای بخشهای بیمارستانی و درمانی تدوین شده است. کمپرسورهایی که این الزامات را داشته باشند در گروه کمپرسورهای مدیکال گرید قرار میگیرند. از این الزامات میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
1 – عدم نیاز به روغن و روانکار :
کمپرسورهای مدیکال گرید باید اویل فری باشند و به هیچ عنوان نیازی به روغن و مایع روانکار نداشته باشند.
2 – کیفیت بالای هوا :
کمپرسورهای مدیکال گرید باید هوای فشرده کاملا پاک در اختیار مصرف کنندگان قرار دهد. در نتیجه لازم است تا از فیلترهای قوی در کمپرسور استفاده شود. معمولا برای کمپرسورهای مدیکال گرید از فیلترهای کربن فعال و فیلتر ذرات قوی استفاده میشود. این فیلترها باید قادر به حذف تمامی ذرات بزرگتر از 0.01 میکرومتر بوده و بوهای نامطبوع را از هوای فشرده بگیرند.
همچنین برای جلوگیری از آلودگی هوا در مخازن لازم است تا از مخزنی استفاده شود که در برابر خوردگی مقاوم باشد. این مخازن معمولا دارای پوشش گالوانیزه یا اپوکسی هستند.
3 – صدای کم :
ضروری است تا صدای کمپرسورهای هوا در بیمارستانها باعث آزار بیماران نشود. در نتیجه کمپرسورهای مدیکال گرید باید صدا و لرزش بسیار کمی تولید کنند و این صدا و لرزش نیز توسط لرز گیر و باکس صدا گیر تضعیف شود.
4 – قابل اطمینان بودن :
با اینکه طبق استاندارهای تدوین شده، مراکز درمانی و بیمارستانها باید دارای کمپرسورهای یدکی باشند، باز لازم است تا کمپرسورهای اصلی از قابلیت اطمینان بالایی برخوردار باشد.
5 – دقت بالا و کنترل آسان :
کمپرسورهای مدیکال گریدی که برای تجهیزات بسیار حساس مانند دستگاههای کمک تنفسی استفاده میشوند، باید دارای دقت بالایی باشند. برای مثال اگر دقت این کمپرسورها پایین باشد ممکن است تا به دلیل کاهش سطح اکسیژن در دستگاههای کمک تنفسی، بیمار دچار مرگ شود.
کمپرسورهای مدیکال گرید ایران کمپرسور :
شرکت ایران کمپرسور با بهرهگیری از دانش روز و استفاده از بهترین متریال، ارائه کننده انواع کمپرسورهای باد صنعتی و مدیکال میباشد.
✔پمپ باد اویل فری 80 لیتری ویژه ایران کمپرسور :
در پمپ باد اویل فری 80 لیتری ویژه ایران کمپرسور، استانداردهای لازم برای کاربری پزشکی و دندان پزشکی رعایت شده است. این کمپرسور دارای سیم پیج مسی بوده و از مخزن ضد خوردگی (اپوکسی) برخوردار است. همچنین با وجود موتور 1600 واتی این کمپرسور، هیچ صدایی توسط آن تولید نمیشود.
مشخصات فنی پمپ باد اویل فری 80 لیتری ایران کمپرسور
- اویل فری
- بدون صدا
- موتور 2 اسب بخار (1600 وات)
- اورلود حرارتی
- مخزن اپوکسی
- 4 عدد فن خنک کننده
- دارای میکروفیلتر
- سیم پیچ مسی
- دارای سوپاپ اطمینان
- مخزن 80 لیتری
- شیر برقی
جمع بندی :
کمپرسورهای هوا در بیمارستانها کاربردهای متنوعی دارند و بنا بر حساسیت موضوع، لازم است تا از کمپرسورها و سیستم انتقال هوای فشردهای استفاده شود که قادر به تولید و تحویل هوای کاملا پاک و عاری از رطوبت باشند.
من متخصص و پژوهشگر در زمینه هوای فشرده و انواع کمپرسور باد هستم و سعی می کنم تا جدیدترین و کارامدترین اطلاعات را در خصوص صنعت هوای فشرده با شما به اشتراک بگذارم.
چطوری می تونم باهاتون ارتباط بر قرار کنم
مشاوره آنلاین از چه طریقی صورت می گیره؟
میتونیم توی سایت شما مطلب بنویسیم؟ 😍😍😍
خرید آنلاین هم دارید
خیلی سایت خوبی دارین 😍😍😍
یه سوال داشتم خرید حضوری هم دارید
این مطلب حرف نداشت 😍😍😍
خیلی دنبال این موضوع بودم 😍😍😍
هزینه رپورتاژ آگهی توی سایت شما چنده؟ 😍😍😍
حساب توییتری هم دارید؟
میتونم شماره شما رو داشته باشم؟ 😍😍😍
این مطلب حرف نداشت 😍😍😍
حرف نداری
بیشتری بنویسین لطفا
متشکرم 😍😍😍
واقعا نميدونستم از كمپرسورباد در بيمارستان هم استفاده ميشه.لطفا از اين مقالات جالب بيشتر قرار بديد و كاربردهاي مختلف كمپرسور باد رو بگين