راهنما

انتخاب کمپرسور باد و راهنمای استفاده صحیح آن

آپدیت شده در: 11 خرداد 1401

 انتخاب کمپرسور باد: قبل از خرید و انتخاب کمپرسور باد باید به نکات مهمی توجه کنید تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.در این مقاله به مهمترین نکاتی که در انتخاب کمپرسور هوا بسیار مهم هستند اشاره کردیم.با خواندن این مقاله ،میتوانید به راحتی کمپرسور باد مورد نیازتان را انتخاب و خرید کنید. 

 

Array

انواع کمپرسور ها:

کمپرسور ها ازنظر ابعاد و قدرت به سه دسته تقسیم میشوند: کمپرسور های خانگی (شخصی)- کمپرسور های نیمه صنعتی و کمپرسور های صنعتی

کمپرسور های خانگی (شخصی): این کمپرسورها دارای ابعاد و اندازه های کوچکی هستند تا به راحتی قابل حمل باشند.قدرت کمپرسورهای یخچالی این خانواده از ( 1/4hp) اسب تا (1/5hp) اسب می باشد. قدرت کمپرسورهای سیلندری این خانواده از (2hp) اسب تا (3hp) اسب می باشد. کمپرسورهای یخچالی (خانگی) فاقد هرگونه صدا و لرزش است.

اما کمپرسور های سیلندری (خانگی) دارای صدا و لرزش زیادی است.اگر شما نیازتان بادکردن توپ ولاستیک-(دوچرخه-موتور سیکلت واتومبیل) شستشوی اتومبیل(با فشار آب) موتور اتومبیل وقطعات مکانیکی با فشار نفت-سم پاشی-لوله باز کنی-بادگیری لوازم صوتی و تصویری و……این کمپرسورها نیازتان را برآورده می کنند. اگر نیازمند به کمپرسور باد قویتری هستید بهتر است به سراغ کمپرسورهای نیمه صنعتی بروید.

کمپرسورهای نیمه صنعتی: این مدل از کمپرسورها در ابعاد بزرگتر و موتورهای قوی تری نسبت به کمپرسور باد خانگی هستند.حمل ونقل این کمپرسورها به راحتی حمل ونقل کمپرسور های خانگی نمی باشد و بهتر است که توسط چرخ و یا وسیله نقلیه جابه جا شوند.این کمپرسورها تقریبا تمام نیازتان را بر آورده می کنند زیرا محدودیت کار کردن ندارند و از رنگ زدن حرفه ای گرفته تا صنایع شیرینگ و بسته بندی-حکاکی-مکانیکی و…..تامین می کنند.

قدرت موتور این کمپرسورها از (2/5hp) اسب تا (3hp) اسب برای کمپرسورهای یخچالی واز (3hp) اسب تا(4hp)اسب برای کمپرسورهای سیلندری و تسمه ای و(1hp)اسب تا(2hp)اسب برای کمپرسور های بدون روغن می باشد. در بین این کمپرسورها فقط کمپرسورهای یخچالی و اویل فری (بدون روغن) فاقد صدا و لرزش می باشند.اگر به فشار هوای زیادی نیاز دارید ما به شما این خانواده از کمپرسورها را پیشنهاد می دهیم.بازهم به کمپرسور قوی تری نیاز دارید؟بهتر است کمپرسور های صنعتی را انتخاب کنید.

Array

کمپرسور صنعتی : اگر به صورت مدام و دائم به یک منبع پرفشار هوا نیاز دارید کمپرسورهای صنعتی بهترین گزینه برای شما می باشد.این خانواده از کمپرسورها از جدیدترین و پیشرفته ترین تکنولوژی های روز دنیا بهره برده اند که می توانند در صنایع سنگین استفاده شوند.

این خانواده ازکمپرسور ها برای کاربردهایی هستند که بالا ترین فشار هوا را نیاز دارند. کمپرسور مورد نیاز شما کمپرسوری است که با نیازتان مطابقت داشته باشد.این خانواده از کمپرسورها با موتورهای توانمند (3hp) تا (6hp)اسب برای کمپرسور های یخچالی و (hp3) تا (5hp)اسب برای کمپرسورهای سیلندری و (3hp) تا (8hp)اسب برای کمپرسورهای تسمه ای و (2hp) تا (4hp)اسب برای کمپرسور های بدون روغن عرضه می گردنند.

در انتخاب کمپرسور باد باید دقت شود زیرا کمپرسورهای خانگی و کمپرسورهای نیمه صنعتی معمولا برای مصارف خانگی و محل کار مانند کارگاهها مناسب ترند در حالیکه کمپرسورهای صنعتی برای براورده کردن حجم فشارهوای بالا مورد استفاده قرار می گیرند.
در این قسمت 7 نکته مهم در خصوص انتخاب صحیح کمپرسور باد را بیان خواهیم کرد که مناسب برای انتخاب هر نوع کمپرسور باد میباشد.در صورتیکه این 7 نکته را رعایت کنید، بهترین کمپرسور هوا که متناسب با نیازتان است را میتوانید تهیه کنید:

راهنمای انتخاب کمپرسور باد

Array

هنگام انتخاب کمپرسور باد برای مشاغل خود، چند مشخصه وجود دارد که باید برای مقایسه‌ی مدل‌های مختلف در نظر بگیرید که عبارتند از:

۱- CFM لازم را تعیین کنید

Cfm مخفف (cubic feet per minute) فوت مکعب در دقیقه است. این واحد اندازه گیری میزان هوایی است که پمپ باد می‌تواند در هر دقیقه تولید کند و تعیین می‌کند که کمپرسور باد چه مقدار انرژی را می‌تواند به ابزارهای پنوماتیک بدهد. فشار جو غالبا در cfm کمپرسور هوا نقش دارد؛ زیرا سرعت جریان هوا در شیر ورودی تحت تاثیر متغیرهایی مانند رطوبت، گرما و شرایط باد قرار دارد.

دانستن cfm کمپرسور هوا برای تعیین انواع ابزارهای کمپرسور ضروری است. به طور معمول مقدار cfm مورد نیاز برای ابزارهای هوایی به نوع و مدل ابزار بستگی دارد. توصیه‌ی استاندارد سازمان استاندارد صنعتی در مورد کمپرسورهای هوا این است که 40 تا 50٪ بیش از حد در مصرف انرژي خود تخمین بزنید. اگر سنگین‌ترین ابزار شما به cfm خاصی نیاز دارد، به دنبال کمپرسوری باشید که بتواند 40 تا 50٪ از این تعداد را تامین کند. به این ترتیب، حتی با افزایش عمر کمپرسور و از دست دادن برخی از ظرفیت‌های خود، شما هنوز هم می‌توانید از آن استفاده کنید.

نیازهای CFM را برای هر دستگاهی که می‌خواهید کمپرسور باد را روی آن اجرا کنید، تعیین کنید. بیشتر ابزارها و دستگاه‌ها به حدود ۲ تا 13 CFM نیاز دارند. به عنوان مثال، آچار پنوماتیک با کمتر از ۲.۵ CFM کار خواهد کرد. بسته به اندازه‌ی ابزار و میزان فشار هوای مورد نیاز برای دستگاه، آچار هوا می‌تواند تا ۵ CFM نیاز داشته باشد. در صورتی که قیچی‌های پنوماتیک برای کار کردن به ۸ تا 16 CFM احتیاج دارند.

به عنوان یک قاعده‌ی کلی‌، ابزارهایی که کارهای ساده‌تر مانند میخ کوبی یا پیچ کردن را انجام می‌دهند فقط با ۵ CFM کار می‌کنند، در حالی که ابزارهای ساخته شده برای برش و سنباده به ۲ یا ۳ برابر CFM بیشتر نیاز دارند.

۲- کل نیاز به هوای فشرده را محاسبه کنید

هنگامی که هر یک از نیازهای CFM را برای ابزارها و دستگاه‌های پنوماتیک تعیین می‌کنید، این اعداد را در کل جمع کنید. به عنوان مثال، برای استفاده از یک ایربراش با حداکثر ۱۵ CFM، یک سنباده‌ی پنوماتیک با 16 CFM، یک میخکوب و یک آچار پنوماتیک هر کدام با ۵ CFM و یک اره‌ی بادی با حداکثر 16 CFM، کل نیازهای شما ۵۷ CFM خواهد بود. برای نیازهای احتمالی بیشتر به هوای فشرده، 20 CFM نیز به این مجموعه اضافه کنید که در این صورت به 77 CFM نیاز خواهید داشت.

۳- CFM مورد نیاز را محاسبه کنید

با اضافه شدن تعداد ترکیبی از نیازهای مختلف CFM به یک رقم کل، در مرحله‌ی بعدی باید تعیین کنید که در یک چرخه‌ی کار مشخص به چه مقدار CFM کل نیاز دارید. به عنوان مثال، اگر انتظار دارید که ابزارها برای 70٪ هر چرخه‌ی کار فعال باشند ، باید کل نیازهای هوای ترکیبی خود را در ۰.۷ ضرب کنید.

با توجه به محاسبه‌ی مرحله‌ی قبل، مقدار CFM مورد نیاز در کمپرسور هوا به شرح زیر است:

۷۷ x۰.۷ =  ۵۳.۹CFM

خوشبختانه، اکثر کمپرسورهای باد چرخشی دوار می‌توانند بیش از ۵۳.۹ CFM را در هر چرخه‌ی کار ارائه دهند.

۴- PSI مورد نیاز را تعیین کنید

Psi مخفف (pounds per square inch) پوند در اینچ مربع است و فشار هوا را اندازه گیری می‌کند. این اندازه گیری گاهی اوقات به عنوان psig نوشته می شود که بیانگر مقدار psi نسبت به فشار جو است. هرچه psi بالاتر باشد، هوای درون مخزن کمپرسور شما فشرده‌تر می‌شود.

اکنون که کل CFM مورد نیاز برای مجموعه‌ی ابزارهای بادی خود را محاسبه کرده‌اید، باید PSI مورد نیاز سیستم هوای فشرده خود را نیز تعیین کنید. در بیشتر موارد، ابزارهای پنوماتیک به بین ۹۰ تا 100 PSI نیاز دارند. ابزارهایی که به طور خاص برای تامین فشار هوا طراحی می‌شوند، مانند پمپ‌های تایر، معمولاً به ۱۵۰ PSI نیاز دارند.

[irp posts=”4578″ name=”اصطلاحات مهم در صنعت هوای فشرده”]

۵- ولتاژ و فاز را بررسی کنید

با توجه به مکانی که می‌خواهید کمپرسور باد را در آن قرار دهید، باید ولتاژ و فاز موجود در آن منطقه را بررسی کنید. برای اطمینان از راه اندازی کمپرسور هوا در منطقه‌ای با منبع انرژی کافی برای دستگاه و اتصالات مختلف جانبی آن، به این اطلاعات نیاز خواهید داشت. یکی از بدترین اتفاقاتی که در حین کار با دستگاه و ابزار پنوماتیک می‌تواند به وجود آید این است که یک فیوز بسوزد و همه چیز را سرد و نیمه کاره متوقف کند. ولتاژ و فاز را بشناسید و کمپرسور باد خود را بر این اساس انتخاب کنید.

۶- اندازه‌ی مخزن را تعیین کنید

هنگامی که تمام نیازهای CFM ، PSIG و ولتاژ را برای سیستم هوای فشرده خود تعیین کردید، باید اندازه‌ی مخزن مناسب را برای دستگاه انتخاب کنید. بسته به اینکه قصد دارید در مقیاس کوچک، متوسط ​​یا بزرگ کار کنید، باید راهنمای اندازه‌ی کمپرسور هوا را در نظر بگیرید. متداول ترین اندازه‌ی مخازن در کمپرسورهای هوا 80 لیتر ، 120 لیتر و 240 لیتر است.

اگر قصد دارید از کمپرسور باد برای پروژه‌هایی در منزل یا گاراژ خود استفاده کنید، به مخزن 80 لیتری ، در کارگاهی با ابزارهای بزرگتر، به مخزن بزرگتر از (حداقل 120 لیتر) و برای استفاده در کارخانه‌ای با دستگاه‌های بزرگتر به کمپرسوری با مخزن 240 لیتر نیاز خواهید داشت.

۷- طول عمر کمپرسور هوا را در نظر بگیرید

وقتی می‌خواهید کمپرسورهای مختلف را با هم مقایسه کنید، دوام هر یک از آن‌ها را در نظر بگیرید. هزینه‌ای که در ابتدا برای یک کمپرسور باد مقاوم می‌پردازید می‌تواند در طولانی مدت در هزینه‌های جانبی شما صرفه جویی کنید؛ زیرا احتمال نقص عملکرد و یا هزینه‌های نگهداری از دستگاه کمتر خواهد بود.

8-در نظر گرفتن هزینه‌ها

قابلیت های محصول در هر وسیله‌ای همیشه یک عامل تعیین کننده در انتخاب آن است. قیمت کمپرسور باد نیز تحت تاثیر عوامل زیادی مانند طراحی، فشار و جریان، روغن‌کاری یا بدون روغن کارکردن و هر ویژگی خاصی دیگری است که می‌تواند در آن وجود داشته باشد. به طور کلی، کمپرسورهای پیچ دوار و گریز از مرکز گران‌تر از کمپرسورهای رفت و برگشتی هستند؛ زیرا آن‌ها برای کار با شدت بیشتر و بازه‌های نگهداری طولانی‌تر طراحی شده‌اند. قسمت دوم هزینه‌ها، هزینه‌ی کلی مالکیت است.

قیمت خرید اولیه کمپرسور هوا حدود 10٪ هزینه‌ی مالکیت و کار با کمپرسور در پنج سال اول را نشان می‌دهد. موارد دیگر شامل نصب و لوله گذاری، نگهداری و برق هستند. بیشترین عامل در هزینه‌ی نیرو (برق) است.

عوامل دیگر شامل موارد سفارشی مورد نیاز کمپرسور برای پاسخگویی به نیازهای اپراتور است که می‌تواند شامل تجهیزات خنک کننده‌ی ویژه برای محیط های گرم یا سرد، دستگاه‌های کاهش صدا مانند محفظه یا حذف نویز فعال، انواع رطوبتگیر و تله آبگیر و سایر موارد مشابه باشد.

Array

برای انتخاب صحیح کمپرسور باد بهتر است به نکات زیرتوجه کنید:

قابلیت حمل ونقل کمپرسور – مقدار برق مصرفی کمپرسور- توان موتور کمپرسور- حجم مخزن کمپرسور- کمپرسور روغنی با کمپرسور اویل فری (بدون روغن) کمپرسورهای کوچکی که به راحتی قابل حمل باشند را در اصطلاح کمپرسور خانگی می نامند.کمپرسورهای 10لیتر تا 35لیتر در این خانواده قرار می گیرند.

کمپرسورهای چرخ دار یاکمپرسورهای (صنعتی) به دلیل سنگین تر بودن نسبت به کمپرسورهای خانگی دارای چرخ می باشند که به راحتی بتوان این کمپرسورها را جابه جا کرد.این کمپرسورها از 40 لیتر تا150 لیتر می باشد.قابلیت ذخیره هوای فشرده تا 9باردر این کمپرسورها وجود دارد.

کمپرسورهای هوا، بسیار سنگین و حجیم از نوع کمپرسور های صنعتی می باشند که برای مصارف صنعتی بزرگ کاربرد دارند بعضی از این کمپرسورها فاقد چرخ می باشند مانند کمپرسورهای اسکرو.

شما باید هنگام خرید یک کمپرسور هوا، به نکات زیر توجه کنید

قدرت موتور کمپرسور (اسب بخار): منظور از قدرت موتور، میزان نیرویی است که موتور جهت فشرده کردن هوا به کار میگیرد. به طور معمول میزان اسب بخاری که کمپرسور می تواند تولید کند بیشتر از میزان پوند بر اینچ مربع است. در اغلب کمپرسورها، به صورت میانگین ۱.۵ الی ۷ اسب بخار است.

مخزن ذخیره سازی: منظور حجم ذخیره سازی جهت نگهداری هوای فشرده است. به طور معمول قابلیت مخازن بزرگ در ذخیره سازی هوای فشرده و سرعت فشرده سازی بالاتر است. قبل از خرید کمپرسورباد از حجم مخزنی که برای کارتان نیاز دارید مطلع باشید و کمپرسوری تهیه کنید که پاسخ گوی کار شما نیز باشد.

در این بحث ما به نکاتی جهت نگهداری و بالا بردن طول عمر دستگاه شما اشاره می کنیم.

  • اگر از کمپرسور باد روغنی استفاده میکنید ،سعی کنید حتما به صورت مرتب روغن دستگاه را تخلیه کنید و از روغن مخصوص کمپرسور باد استفاده کنید.به دلیل تفاوت در غلظت و ویسکوزیته روغ ها،استفاده از سایر مدلها باعث آسیب رساندن به موتور کمپرسور باد میشود.
  • بهتر است هر زمانی که کارتان با کمپرسور هوا تمام شد،دستگاه را از برق بکشید.در اگثر کمپرسور ها به دلیل اینکه نمیشود به طور 100% آبندی شوند،مقداری نشتی وجود دارد که ممکن است همین موضوع باعث روشن و خاموش شدن دستگاه در مدتی که اپراتور در کنار دستگاه نیست بشود.مثلا از شب تا صبح ممکن است دستگاه چند بار روشن بشود.
  • استفاده از پریز دیواری یا کشیدن کابل از پشت کنتر برای کمپرسور های نیه صنعتی یا صنعتی بهترین گزینه میباشد که باعث جلوگیری از نوسانات برقی هم خواهد شد.زمانیکه دوشاخ برق کمپرسور را به سه راهی متصل میکنید ،در واقع چندین مصرف کننده از یک پریز در حا استفاده هستند که این موضوع باعث فشار آمدن به موتور میشود.حتما سطحی که کمپرسور بر روی آن قرار دارد باید صاف باشد.
  • تخلیه مخزن کمپرسور باد از رطوبت به صورت مرتب باعث افزایش طول عمر مخزن میشود.
  • سرویس های دوره ای که معمولا هر 6 ماه یکبار انجام میشود باعث جلوگیری از ضررو زیان های بسیار زیادی شده است.پس بهتر است هر 6 ماه یکبار از تکنسین مربوطه بخواهید تا کل سیستم هوای فشرده را بررسی نماید.

کمپرسورهوا با چه اندازه ای نیاز دارید؟

کمپرسورهای باد کوچک از ظرفیتی برابر با 5 تا 25 لیتر برخوردارند که اندازه آن‌ها برای ایربراشینگ ( راه‌اندازی قلم بادی)، و یا استفاده از میخ‌کوب و منگنه کوب و سایر کارهای خانگی مناسب خواهند بود. کمپرسورهای باد بزرگ‌تر، ظرفیت هوای بیشتری در خود ذخیره داشته و از موتور قدرتمندتری برخوردار هستند و به همین دلیل برای کارهای تعمیراتی خودرو همچون نقاشی و یا جلادهی مجدد خودرو به خوبی قابل استفاده هستند.

  • کمپرسورهای بدون روغن (اویل فری)، به نگهداری و مراقبت کمتری نیاز دارند.
  • کمپرسورهای تسمه‌ای نسبت به کمپرسورهای بدون تسمه، سرعت عمل بالاتری دارند.
  • حفاظت ازکمپرسور در برابر اضافه‌ بارحرارتی، از ورود آسیب به آن جلوگیری می‌کند.
  • اتصال چندگانه به خروجی باد کمپرسور به کاربر این امکان را می‌دهد تا ازچند ابزار به صورت هم زمان استفاده کند.

ویژگیهای کمپرسورهای ایران پمپ

انتخاب کمپرسور باد در اکثر مشاغل- کمپرسور باد یک وسیله ضروریست اما بعضی از کمپرسورهای موجود در بازار در هنگام کارصدا و لرزش شدیدی ایجاد می کنند که موجب نارضایتی-شکایت واعتراض مصرف کنندگان است.به همین دلیل شرکت ایران پمپ کمپرسورهای بدون صدا و لرزش را در قدرتهای مختلف تولید نموده است.این کمپرسورها علاوه بر ویژگیهای تولیدات مشابه -دارای امکانات ومزایای ذیل می باشد:

1.استفاده از موتورهای کولرگازی با قدرتهای یک و نیم تا سه اسب بخار که در این واحد بازسازی وصدا گیری و مونتاژ گردیده اند.

2.استفاده از موتور های اویل فری(بدون روغن) با قدرت های 550wتا 1500wکه کاملا بدون صدا و لرزش هستند.

3.نصب رله پتانسیل جنرالی وخازن راه اندازکه با دارا بودن بهترین نوع پلاتین -راه اندازی موتور را تسریع می نماید.

وجود اورلود(فیوزاتومات) بر روی مدار سیم پیچ داخل موتور که در هنگام آمپر کشیدن بیش از حد مجاز و یا داغ شدن بیش از حد موتور -جریان برق را قطع و از ایراد صدمه به سیم پیچ وسوختن جلوگیری می نماید.پس از سرد شدن کامل موتور کمپرسور-دستگاه به صورت اتوماتیک روشن می شود.

سوپاپ اطمینان داخل موتور کمپرسور که در فشار بیش از حد مجاز-مدار داخلی خروجی هوارا بازواز ترکیدن لوله ها جلوگیری می کند.

هواکش مخصوص کمپرسور که مجهز به صدا خفه کن می باشد. صداخفه کن برروی لوله مکش موتور ازورود گردو خاک به داخل موتور کمپرسور جلوگیری وصدای مزاحم را به حداقل می رساند.

فیلتر داخلی کمپرسور که ذرات معلق آب وروغن را جذب وبه سمت شیر تخلیه هدایت می نماید.

شیروشلنگ تخلیه کمپرسور که مایعات کف مخزن را توسط شلنگ به بیرون هدایت می کند و با باز نمودن شیر انتهایی شیلنگ باعث تخلیه آن می شود.

نصب شیربرقی و تایمر مخصوص کمپرسور باد جهت تخلیه اتوماتیک مایعات داخل مخزن وهدایت آن به سیستم فاضلاب شهری (به در خواست مشتری)

نصب میکروفیلتر مخصوص کمپرسور که ذرات معلق آب و روغن داخل مخزن کمپرسور را تصفیه و خشک می کند.(به درخواست مشتری)

فن خنک کننده برای کمپرسور که در محیط های خیلی گرم  ومشاغل پر مصرف -به خنک شدن موتور وبالا بردن زمان کار و کیفیت آن کمک می نماید.

استفاده از موتورهای کاملا بدون صدا و لرزش-رنگ متالیک مخزن-مخزن اپکسی شده-طراحی زیبا-ابعاد مناسب جهت قرار گرفتن درون کابینت-امکان جداسازی موتور از مخزن و نصب در محیط مجزا از دیگر ویژگیها ذر انتخاب کمپرسور باد ایران پمپ می باشد.

علاوه بر همه این امتیازات محصول نهایی پس از چندین مرحله تست به صورت کاملا بی خطر و ایمن به بازار عرضه می گردد.

در انتخاب کمپرسور باد به دلیل اطمینان از کیفیت قطعات و لوازم مصرفی همه قطعات کمپرسور هوا شامل گارانتی می باشد.

Array

انتخاب کمپرسور باد و راهنمای استفاده صحیح آن

من متخصص و پژوهشگر در زمینه هوای فشرده و انواع کمپرسور باد هستم و سعی می کنم تا جدیدترین و کارامدترین اطلاعات را در خصوص صنعت هوای فشرده با شما به اشتراک بگذارم.

نوشته های مشابه

‫17 نظرها

    1. سلام وقت شما بخیر. ما رپورتاژ منتشر نمیکنیم. برای انتشار رپورتاژ میتونید به سایت wikicompressor.com سر بزنید.

  1. سلام
    بدنبال تهیه پمپ باد برای تنظیم فشار باد مخزن آب تحت فشار هستم که بین ۲۵ تا ۳۵ psi باید تنظیم شود. چه نوع پمپی خریداری کنم؟ ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
سوالی ندارید؟