مقالات تخصصی و پژوهشی ایران پمپ

تفاوت میکرو فیلتر و تله آبگیر در کمپرسور باد

آپدیت شده در: 03 آبان 1402

Array

میکرو فیلتر کمپرسور باد چیست و چرا به میکروفیلتر نیاز داریم؟

آلاینده های موجود در محیط اطراف کمپرسور هنگام استفاده مکرر از طریق هوا به سه روش وارد می شوند: بخار، بخار آب، دود هیدروکربن، ذرات طبیعی و ذرات هوا. این آلاینده‌ها علاوه بر اینکه می‌توانند به اجزای خود کمپرسور باد آسیب وارد کنند، با غیر فعال کردن کل دستگاه، هزینه‌های گزافی برای تعمیر کمپرسور یا دستگاه‌ های متصل به کمپرسور باد خواهند داشت.

همچنین خروجی محصول و کارایی صنعت شما را به شکل چشمگیری تحت تاثیر قرار خواهند داد. میکرو فیلتر با حساسیت فوق العاده بالا (تا 0.01 میکرون) آلودگی و رطوبت موجود در محیط کار کمپرسور را جذب می‌کند. این فیلترها از دو قسمت فیلتر و پوسته یا هوزینگ تشکیل شده‌ اند که اغلب به راحتی قابل تعویض می‌باشند.

سوراخ‌های موجود در میکرو فیلترهای کمپرسور هوا آن‌قدر کوچک هستند که در واحد میکرون اندازه‌گیری می‌شوند. یک میکرون یک میلیونم متر است. برای مقیاس، عرض موی انسان معمولاً حداقل 70 میکرون است. میکرو فیلترها بسته به فشار، دما و میزان تراکم ذرات معلق در هوای محیط، می‌توانند ذراتی به اندازه‌ی ۰.۰۱ میکرون را به دام بیندازند، در حالی که یک فیلتر عادی ذرات را به اندازه 30 یا 40 میکرون جذب می‌کند. از آن‌جا که هنگام استفاده از میکرو فیلتر کمپرسور، خطر گرفتگی فوری وجود دارد، برای ادامه‌ی جریان هوا و در عین حال از بین بردن ذرات ریز، معمولا ابتدا از یک فیلتر معمولی در بالای جریان هوا برای از بین بردن ذرات بزرگتر استفاده می‌شود.

Array

سپس میکرو فیلتر ذرات ریزتر را جذب کرده و هوا را به طور کامل تصفیه می‌کند. به دلیل وجود سوراخ های کوچکتر موجود در میکرو فیلترها، آن‌ها مرتبا نیاز به تعویض دارند. زیرا راحت‌تر و سریع‌تر از سایر فیلترها مسدود می‌شوند. توجه کنید که از فیلتر مناسب برای کمپرسور استفاده کنید. زیرا استفاده از فیلتر پنج میکرونی زمانی که وجود  فیلتر 40 میکرونی کافی است، باعث افت فشار در فیلتر شده و طول عمر آن را کوتاه می‌کند. میکرو فیلترها ضریب جذب متفاوتی دارند، لذا باید با توجه به میزان جذب آلاینده‌ها توسط آن‌ها، مناسب‌ترین نوع فیلتر را انتخاب کرد.

انواع میکرو فیلتر‌ های کمپرسور باد عبارت اند از:

میکرو فیلتر اولیه (Pre Filter PF): این فیلتر کمپرسور، ذراتی زیر تا ۳ میکرون را جذب و مایع را خارج می‌کند.

میکرو فیلتر ثانویه (After Filter SF): این فیلتر، مایعات و ذرات بسیار ریز تا ۰.۱ میکرون را حذف کرده و تنها به اندازه‌ی  ۰.۵ میلی گرم روغن در یک متر مکعب باقی می‌گذارد.

میکرو فیلتر نهایی (Final Filter FF): این فیلتر، تمام مایعات باقی مانده‌ی احتمالی و ذراتی به ابعاد ۰.۰۱ میکرون را نیز به خود جذب می‌کند.از دیگر انواع میکرو فیلتر کمپرسور می‌توان به میکرو فیلتر هیدرو کربن یا کربن فعال اشاره کرد که برای جذب و حذف بوی نامطبوع از هوای فشرده شده مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این فیلتر غالبا در صنایع غذایی استفاده می‌شود.

Array

کاربرد میکرو فیلتر در کمپرسور باد

همان طور که پیش‌تر گفته شد، میکرو فیلتر کمپرسور قطعه‌ای است برای فیلتراسیون هوا و جدا کردن ذرات بسیار ریز از آن. با توجه به عملکرد بالای این فیلتر و خالص بودن هوای حاصل از آن، از میکرو فیلتر کمپرسور می‌توان در صنایع مختلف از جمله صنایع حساس مانند غذایی، دارویی، بیمارستانی و دندان‌پزشکی استفاده کرد، بدون آن که حتی ذره‌ای ریز بر عملکرد آن‌ها تاثیر منفی داشته باشد. علاوه بر این، کارخانه‌های صنعتی، صنایع چاپ، نقاشی و نظامی می‌توانند برای افزایش عملکرد خود با توجه به نیازشان از انواع میکرو فیلتر‌ کمپرسور استفاده کنند.

Array

تفاوت میکرو فیلتر کمپرسور باد با تله آبگیر در چیست؟

برای به دست آوردن هوای فشرده‌ی خالص و عاری از ذرات، گرد و غبار و هر گونه آلاینده، وجود تله آبگیر و میکرو فیلتر کمپرسور ضروری است. با توجه به ویژگی‌های ذکر شده و نحوه عملکرد این دو قطعه در کمپرسورها، اصلی‌ترین تفاوت میکرو فیلتر و تله آبگیر کمپرسور در میزان و توان آن‌ها در جذب آلاینده‌ها و ذرات معلق است؛ تله آبگیر قادر به حذف ذرات بزرگ‌تر و جداسازی روغن از آب بوده و می‌تواند تا ۳۰ درصد رطوبت را از کمپرسور حذف کند.

Array

اگرچه عملکرد تله آبگیر به عنوان اولین مرحله‌ی فیلتراسیون کمپرسور هوا و فشرده سازی آن ضروری است، اما کافی نیست. در مراحل بعدی فیلتراسیون کمپرسور، به قطعات دیگری از جمله درایر و میکرو فیلتر کمپرسور نیز برای حذف کامل مایعات و ذرات باقی مانده نیاز است تا محصول نهایی را عاری از هر گونه ذرات، حتی ذراتی به ابعاد ۰.۰۱ میکرون گرداند.

با وجود انواع میکرو فیلتر کمپرسور باد ، کار ناتمام تله آبگیر تکمیل شده و می‌توان از خلوص کامل هوای فشرده شده‌ی خروجی کمپرسور اطمینان حاصل کرد. تفاوت میکرو فیلتر کمپرسور با تله آبگیر به معنی برتری هیچ یک از این قطعات نیست و همان طور که پیش‌تر ذکر شد، وجود هر دوی آن‌ها برای تولید هوایی خالص و بدون آلاینده ضروری و لازم است.

تفاوت میکرو فیلتر و تله آبگیر در کمپرسور باد

من متخصص و پژوهشگر در زمینه هوای فشرده و انواع کمپرسور باد هستم و سعی می کنم تا جدیدترین و کارامدترین اطلاعات را در خصوص صنعت هوای فشرده با شما به اشتراک بگذارم.

برگهٔ قبلی 1 2

نوشته های مشابه

‫18 نظرها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
سوالی ندارید؟