مقالات تخصصی و پژوهشی ایران پمپ

منظور از psi چیست؟

آپدیت شده در: 03 دی 1402

زمانی که قصد خرید ماشین آلات بادی مانند کمپرسور باد را دارید، مفاهیمی نظیر psi و cfm بسیار با اهمیت تلقی می‌ شوند. برای اینکه بتوانید متناسب با نیازتان دستگاه بادی مناسبی تهیه کنید، باید بدانید psi چیست؟ سپس با توجه به کاربرد سیستم هوای فشرده و دانستن مقدار فشار و میزان حجم مخزن مورد نیازتان، کمپرسور باد دلخواهتان را تهیه کنید. برای این کار می توانید از تبدیل واحد آنلاین استفاده کنید.

Array

Psi چیست؟

psi یکی از اصطلاحات مهم در هوای فشرده و مخفف کلمه pound (force) per square inch است. معنای فارسی این اصطلاح (نیروی) پوند بر اینج مربع است‌. Psi مقدار فشاری که به هر اینچ مکعب فضا وارد می‌ شود را اندازه گیری می‌ کند.

نیروی هوا همان چیزی است که به هوای فشرده شده قدرت می‌ دهد. به طور مثال: زمانی که گفته می‌ شود خروجی کمپرسور هوا ۱۰۰ psi است؛ یعنی ۱۰۰ پوند فشار به هر اینچ مربع فضا وارد می‌ کند یا اگر فشار ابزار بادی ۹۰ psi باشد، یعنی این دستگاه، حجم هوایی که در اختیار دارد با فشار ۹۰ پوند فشرده می‌ کند.

بررسی کامل تفاوت psi و cfm

Array

به نظر شما تفاوت psi و cfm چیست؟ تفاوت این دو واحد در آن چیزی است که این دو اندازه گیری می‌کنند؛ psi فشار و cfm حجم را اندازه گیری می‌کند. این دو مولفه، حداکثر فشار هوا و حداکثر حجم هوای تولید شده توسط کمپرسور هوا را نشان می‌دهند. دقت کنید برای این که پمپ باد عملکرد ایده آلی داشته باشد باید هر دو مقیاس به اندازه کافی و متناسب با مشخصات سیستم تنظیم شوند. برای این کار باید کمپرسور هوای مناسب تهیه کرد.

به طور مثال: اگر کمپرسور psi مناسبی ایجاد ‌کند اما حجم هوای آن کافی نباشد و یا برعکس، عملکرد دستگاه بادی مناسب نخواهد بود. حتی این مورد را نیز در نظر داشته باشید که فشار و حجم بیش تر از حد نیاز نمی‌تواند عملکرد ابزار بادی را بهبود ببخشد چرا که دستگاه فقط در حد نیاز از توان کمپرسور استفاده می‌ کند و مازاد آن بی فایده خواهد بود. به منظور جلوگیری از رخداد چنین شرایطی بهتر است به صورت دوره‌ ای ابزار آلات را بررسی کنید و در صورت نیاز تنظیمات جدیدی روی دستگاه بادی و کمپرسور اعمال کنید.

Array

Psi و Cfm چه ارتباطی با هم دارند؟

شاید برایتان سوال شود ارتباط cfm و psi چیست؟ Psi و cfm دو اصطلاحی هستند که در کنار یکدیگر مشخصات عملکردی کمپرسور های باد را تعیین می‌کنند. اطلاع از هریک از آن‌ها به تنهایی کافی نیست؛ به عبارتی با یکدیگر معنا پیدا می کنند. برای این که یک دستگاه پنوماتیک یا باید عملکرد بهینه داشته باشند، هر دو مقیاس psi و cfm باید کافی باشند.

مثالی برای درک بهتر!

فرض کنید به یک تونل جریانی از هوا با سرعت، حجم و فشار مشخص وارد می‌شوید، حال اگر به تدریج که هوا جلوتر می‌رود تونل باریک تر شود؛ جریان هوا قوی تر می‌ شود(افزایش cfm) و هوا نیز در فضای کمتری فشرده می‌ شود پس فشار هوا (psi) نیز افزایش خواهد یافت.

حجم و فشار طبق رابطه بویل به طریق زیر با یکدیگر ارتباط دارند: P1 × V1 = P2 × V2

از فرمول فوق استنباط می‌ شود که حاصل ضرب حجم اولیه و فشار اولیه با حجم ثانویه و فشار ثانویه برابر است. بنابراین اگر فشار و حجم دستگاه بادی هر دو ۱۰۰ باشد اما در منطقه تنها بتوان فشار ۸۰ psi را اعمال کرد، برای جبران آن و جلوگیری از کاهش فشار تخلیه هوا طبق فرمول باید حجم به ۱۲۵ cfm رسانده شود.

پس با توجه به این که هر ۴.۵ cfm معادل یک اسب بخار است، کمپرسوری با توان ۵.۵ اسب بخار برای این سیستم بادی مورد نیاز است‌.

برای راه اندازی ابزارهای بادی از کمپرسور مناسب استفاده کنید

Array

در ابتدا، قبل از هر چیز باید دستگاه بادی را که می‌ خواهید راه اندازی کنید، بشناسید و اطلاعات کافی از عدد psi و cfm آن داشته باشید. این اطلاعات معمولا روی وب سایت کارخانه تولید کننده و یا سایت فروش محصول به چشم می‌خورد. با مراجعه به آن، فشار مورد نیاز برای فشرده سازی هوا و حجم دستگاه برای خریدار مشخص می‌شود.

اکثر ابزارهای بادی برای فشرده کردن هوا از حدود ۷۰ تا ۹۰ psi فشار استفاده می‌ کنند و کمپرسورهای هوا به طور میانگین ۸ بار یا ۱۱۵ psi فشار باد تولید می‌کنند؛ بنابراین برای این ابزارها مناسب می‌باشند. کمپرسورهای باد فشار قوی نیز برای دستگاه‌ها و ابزارهای بادی فشار قوی وجود دارند. این کمپرسورها فشار هوایی در حدود ۱۰.۵ بار یا ۱۴۵ psi را ایجاد می‌کنند که برای این دستگاه‌ها ایده آل است.

Array

سخن آخر

psi یکی از اصطلاحات مهم در صنایع مختلف است که مقدار فشار هوا را نشان می دهد. توجه به این واحد کمک می کند هنگام خرید پمپ باد بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

منظور از psi چیست؟

من متخصص و پژوهشگر در زمینه هوای فشرده و انواع کمپرسور باد هستم و سعی می کنم تا جدیدترین و کارامدترین اطلاعات را در خصوص صنعت هوای فشرده با شما به اشتراک بگذارم.

نوشته های مشابه

‫4 نظرها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
سوالی ندارید؟