مقالات تخصصی و پژوهشی ایران پمپ

راه های جلوگیری از افت فشار کمپرسور باد

آپدیت شده در: 23 تیر 1401

کمپرسور باد به عنوان یک دستگاه صنعتی مناسب برای فعالیت های نیازمند به هوای فشرده شناخته شده است. در طول کار با این دستگاه، ممکن است با مشکلاتی روبه‌رو شود، مشکلاتی که برخی از آن ها زود گذر و بی اهمیت بوده و بعضی از آن ها ماندگار و مهم می‌باشند. موضوع این مقاله ما هم در مورد یکی از این مشکلات اساسی دستگاه، یعنی افت فشار کمپرسور می‌باشد.

افت فشار کمپرسور باد یکی از پرهزینه ترین مشکلاتی است که می‌تواند در سیستم کمپرسور ظاهر شود. از نگران کننده ترین جنبه های افت فشار کمپرسور در حال کار، صرف زمان زیاد برای تشخیص دقیق این مشکل است. اگر متوجه کاهش بهره وری یا تکمیل فرایند کار کمپرسور در طولانی مدت شدید، افت فشار می‌تواند یکی از دلایل بروز این اتفاق باشد.

اگر در کمپرسور خود، چندین بار با افت فشار مواجه شدید، باید دست به تعمیر و تعویض برخی از قطعات کمپرسور خود بزنید. تا انتهای این مقاله همراه ما باشید، تا چند راهکار برای جلوگیری از افت فشار کمپرسور، به شما معرفی کنیم.

Array

راهکارهای جلوگیری از افت فشار کمپرسور باد

چرا افت فشار کمپرسور باد با افزایش انرژی و کاهش عملکرد کمپرسور همراه است؟

هنگامی که کمپرسور شما با افت فشار روبه رو می‌شود، عملکرد دستگاه دارای اختلال شده و مجبور است برای جبران افت فشار و انجام عملکردهای اساسی انرژی بیشتری مصرف کند.

اکثر موارد ناشی از افت فشار، در بخش تقاضای کمپرسور رخ می‌دهد، نقاطی که هوا به دلیل اتصالات معیوب، ممکن است نشت کند. برای جلوگیری از افت فشار بین کمپرسور هوا و ابزارهای پنوماتیک، مطمئن شوید که هیچ نشت یا انسدادی در قطعات وجود ندارد و یا در صورت مشاهده نشتی، بتوانید آن را برطرف کنید. از مهم ترین این قطعات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

نکته : اگر در مورد رفع نشتی کمپرسور اطلاعاتی ندارید، توصیه می‌شود مقاله نشتی کمپرسور باد ایران پمپ را مطالعه نمایید.

Array

لوله ها: ممکن است کمپرسور خود را از طریق شیلنگ یا لوله به ابزار پنوماتیک متصل کرده باشید. لوله های منتهی به خارج کمپرسور، می‌تواند دچار اشکال و نشت هوا شود. اغلب نشت هوا در اثر زنگ زدن لوله ها به وسیله ی آب و رطوبت موجود در این مجاری به وجود بیاید. زنگ زدن باعث پوسیدگی، ترک و در نهایت ایجاد سوراخ بر روی لوله شده که باعث از دست رفتن فشار بین کمپرسور و دستگاه پنوماتیک می‌شود.

Array

با بررسی منظم این نقاط، از سالم بودن لوله ها اطمینان حال کنید و هر از گاهی با باز کردن آن ها ، آب موجود در لوله های کمپرسور را خالی نمایید.

اتصالات: اگر اتصالات در هر نقطه کمپرسور شل شود، به دلیل از دست رفتن هوا در این نقطه، فشار کمپرسور دچار افت می‌شود. کوپل ها یا اتصالات باید به خوبی محکم و سفت شده و هچگونه نشتی در آن دیده نشود تا جریان هوای فشرده کمپرسور به خوبی تامین شود.

 لوله های T شکل: بعضی از نقاط آسیب پذیر کمپرسور در امتداد نقاطی می‌باشند که هوا را به دو جهت تقسیم کرده است. اگر سیستم شما هم شامل لوله های T شکل باشد، می‌بایست از محکم بودن این اتصالات مطمئن شد.

زانویی : مانند لوله های T شکل، اتصالات زانویی می‌تواند یکی از مراکز افت فشار در کمپرسور شما باشد. پس اگر در هر نقطه ای از کمپرسور از این نوع اتصالات استفاده می‌کنید، باید مطمئن شوید که هیچ نشتی در این نقاط وجود ندارد.

Array

فیلترها : اگر فیلتر ها در ارزیابی دوره ای مورد بازیابی قرار نگیرد، ممکن است باعث افت فشار کمپرسور باد شود. فیلتر ها یکی از نقاط اتصال کمپرسور است که هوا با فشار از آن عبور می‌کند، پس افت فشار هم ممکن است ناشی از نشت یا بسته شدن منافذ فیلتر باشد. برای جلوگیری از افت فشار کمپرسور در این نقطه، از محکم بودن اتصالات مطمئن شوید و فیلتر را به طور منظم تمیز یا در صورت لزوم آن را تعویض کنید.

Array

رگولاتور (تنطیم کننده): رگولاتور ها در کمپرسور باد باید حتما عملکرد صحیح داشته باشد. اگر رگولاتور هوا را با فشار بالایی انتقال دهد، ممکن است به برخی دستگاه های ظریف پنوماتیک آسیب برسد. همچنین اگر هوا را با فشار کمتری انتقال دهد، ممکن است برای دستگاهی که فشار زیادی لازم دارد مشکل ساز شود. پس حتما از صحت عملکرد صحیح رگولاتور اطمینان بدست آورید.

سوپاپ ها و دریچه ها: تمامی سوپاپ ها و دریچه های کمپرسور باید سفت و محکم بسته شده باشند. اگر هر یک از نقاط آن سست یا زنگ زده باشد، یکپارچگی خود را از دست می‌دهند و باعث افت فشار کمپرسور می‌شوند.

نازل ها : نازل های موجود در نقاط اتصال سیستم کمپرسور باد، می‌توانند محلی برای افت فشار کمپرسور شود، مخصوصا اگر این نقاط به طور منظم مورد ارزیابی و بررسی قرار نگیرند. این نقاط اتصال ممکن است در طول زمان شل شوند، پس در هر بار استفاده، از محکم بودن این قطعات اطمینان کسب نمایید.

جداکننده و روان کننده : جداکننده ها و روان کننده ها می‌توانند یکی از راه های افت فشار کمپرسور باد باشند، برای جلوگیری از وقوع این مشکل، باید گاهی اوقات این مولفه ها را بررسی کرده و اطمینان حاصل کنید که این قطعات به درستی کار می‌کنند و بیش از حد به سیستم فشار نمی‌آورند.

تمامی موارد گفته شده، همگی از نقاط مهم اتصال کمپرسور باد است که با وقوع نشتی در هر یک از آن ها، کمپرسور دارای افت فشار می‌شود. بررسی منظم این اتصالات، مهم ترین راه برای جلوگیری از افت فشار کمپرسور باد است. با این حال اگر احساس کردید که کمپرسور شما دچار افت فشار شده است، حتما یکبار تمامی این اتصالات را بررسی نمایید.

نتیجه گیری

یک بررسی ساده و منظم کمپرسور می‌تواند باعث جلوگیری از افت فشار کمپرسور باد شود، یادتان باشد که انجام این کار ها  از بروز مشکلات هزینه بر در آینده جلوگیری می‌کند.

توجه داشته باشید که اگر کمپرسور شما دارای افت فشار شد و توانستید به موقع آن را رفع کنید مشکلی برای کمپرسورتان به وجود نمی‌آید ولی هر چقدر از افت فشار کمپرسور شما بگذرد، کمپرسور بیشتر خراب می‌شود و شما بیشتر متضرر می‌شود.

Array

ایران پمپ، یک مرجع بزرگ کمپرسور در ایران می‌باشد که تمامی مطالب کمپرسور ائم از تعمیر، نگهداری، تعویض و … را در سایت خود دارا می‌باشد. با مراجعه به سایت ایران پمپ، می‌توانید اطلاعات گوناگونی از این حوزه به دست آورید. همچنین اگر هر گونه سوال یا مشکلی در مورد کمپرسور خود داشتید، می‌توانید با مشاورین ایران پمپ تماس برقرار کنید و در خصوص تعمیر یا خرید کمپرسور، از آنان مشاوره بگیرید.

راه های جلوگیری از افت فشار کمپرسور باد

من متخصص و پژوهشگر در زمینه هوای فشرده و انواع کمپرسور باد هستم و سعی می کنم تا جدیدترین و کارامدترین اطلاعات را در خصوص صنعت هوای فشرده با شما به اشتراک بگذارم.

نوشته های مشابه

‫11 نظرها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
سوالی ندارید؟