معرفی و شناخت انواع کمپرسور هوامقالات تخصصی و پژوهشی ایران پمپ

کمپرسور های باد در اتوماسیون صنعتی چه نقشی دارند؟

آپدیت شده در: 02 خرداد 1402

سیستم‌های هوای فشرده در صنایع مختلف از جایگاه بسیار ویژه‌ای برخوردار می‌باشند. به جرائت می‌توان گفت که در صنایع مکانیزه شده، در سراسر تاسیسات صنعتی از نیروی هوای فشرده برای انجام فعالیت‌های مختلف استفاده می‌شود. از جمله کاربردهای عمومی هوای فشرده در صنایع می‌توان به باز و بسته کردن درب‌ها، راه‌اندازی ابزارها . ماشین‌آلات پنوماتیک، تهویه و دریچه‌های خودکار اشاره کرد.

در صنایعی که از واحدهای مرکزی هوای فشرده استفاده می‌کنند، هوای فشرده از یک خشک‌ کن عبور می‌کند تا رطوبت آن کاهش پیدا کرده و هوای فشرده خشک در اختیار مصارف نهایی قرار بگیرد. در این مقاله از ایران پمپ به نقش و کاربرد کمپرسورهای در اتوماسیون صنعتی خواهیم پرداخت. همراه ما باشید.

Array

کمپرسورهای باد در اتوماسیون صنعتی:

صنایع مختلف ترجیح می‌دهند تا از کمپرسور باد برای تامین منبع نیروی مورد نیاز جهت تکمیل فرآیندهای خود استفاده نمایند، چرا که نیروی هوای فشرده کاربردی بوده و استفاده از نیروی هوای فشرده، محدودیت‌های موجود را کاهش می‌دهد.

از بیمارستان‌ها گرفته تا معادن و صنایع تولیدی، هوای فشرده به صورت عمده ایفا نقش می‌کند. استفاده از کمپرسورهای باد در اتوماسیون صنعتی مزایای زیر را به همراه دارد:

  • بهره‌برداری از ابزارهای پنوماتیک: بطور معمول ترجیح اغلب تولید کنندگان، استفاده از ابزارهای پنوماتیک می‌باشد، چرا که ابزارهای پنوماتیک فاقد موتورهای سنگین و جعبه‌های باتری بزرگ می‌باشند. همچنین عمر مفید ابزارهای پنوماتیک بیشتر از ابزارهای برقی بوده و درصورت خرابی ابزار، هزینه‌ تعمیرات کمتری از ابزارهای برقی دارند.
  • ایمنی بیشتر: از نیروی هوای فشرده می‌توان در محیط‌های مختلف استفاده کرد. هوای فشرده با مواد شیمیایی واکنش نداده و با ترکیبات مختلف واکنش نمی‌دهد.
  • مقرون به صرفه بودن: یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی تمامی صنایع، کنترل هزینه‌ها می‌باشد. یکی از عمده‌ترین هزینه‌های هر صنعتی، هزینه برق مصرفی می‌باشد.

    استفاده از کمپرسورهای باد در اتوماسیون صنعتی سبب می‌شود تا هزینه برق مصرفی صنایع کاهش یابد، چراکه ابزارهای پنوماتیک، مصرف برق کمتری از ابزارهای برقی داشته و معمولا قدرت بیشتری دارند. هرچند دقت داشته باشید که استفاده از کمپرسورهای باد در اتوماستیون صنعتی در صورتی باعث کاهش هزینه‌ها می‌شود که واحد هوای فشرده به صورت اصولی پیاده‌سازی و اجرا شده باشد.

  • قابلیت دسترسی بالا: در یک تاسیسات صنعتی می‌توان هوای فشرده را به راحتی با استفاده از شبکه لوله‌کشی به همه نقاط انتقال داد.
  • ابزارها و ماشین‌های پنوماتیک قابل اعتماد هستند: یکی از مزایای عمده استفاده از هوای فشرده در اتوماسیون صنعتی، قابل اعتماد بودن ابزارها و ماشین‌ های پنوماتیک می‌باشد. نگهداری و تعمیرات تجهیزات پنوماتیک هزینه پایینی داشته و احتمال خرابی آن‌ها درصورت استفاده درست، بسیار ناچیز است.

Array

سیستم‌ های هوای فشرده صنعتی:

بسته به عملکرد و ظرفیت تاسیسات، برخی از کمپرسورهای باد نسبت به سایر کمپرسورها مزیت بیشتری دارد. در نتیجه در هنگام انتخاب و خرید کمپرسور باد لازم است تا عملکردهای خاص فعالیت‌ خود را در نظر بگیرید. از محبوب‌ترین کمپرسور های باد موجود در  بازار می‎‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • کمپرسور باد روتاری اسکرو: در این کمپرسورها، هوا در میان دو روتور حرکت کرده و با کاهش حجم در طول مسیر، فشرده می‌شود. کمپرسورهای روتاری اسکرو بسیار کارآمد بوده و استفاده از آن برای صنایع به صرفه می‌باشد.
  • کمپرسور باد پیستونی: در کمپرسورهای باد پیستونی از سیلندر و پیستون برای فشرده‌سازی هوا استفاده می‌شود. هوا وارد سیلندر شده و سپس پیستون رو به پایین حرکت می‌کند تا با کاهش حجم، هوا درون سیلندر فشرده شود. کمپرسورهای پیستونی برای کاربردهای سبک‌تر مناسب می‌باشند.
  • کمپرسور باد گریز از مرکز: کمپرسور باد گریز از مرکز با تبدیی انرژی جنبشی (چرخشی) به انرژی پتانسیل، هوا را فشرده کرده و یک جریان پایدار از هوای فشرده را تولید می‌کند. کمپرسور باد گریز از مرکز برای صنایع بزرگ، یکی از بهترین گزینه‌های موجود می‌باشد.
  • کمپرسور باد اسکرول: کمپرسور باد اسکرول شبیه به کمپرسورهای روتاری می‌باشند. کمپرسورهای اسکرول، بیشتر برای کاربردهایی که به مقادیر متغیری از هوای فشرده نیاز دارند، مناسب است.

Array

جمع بندی:

بکارگیری کمپرسورهای باد در اتوماسیون صنعتی مزایای عمده‌ای را برای صاحبان صنایع ایجاد می‌کند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به کاهش هزینه‌ها، امکان بهره‌گیری از ابزارهای پنوماتیک، افزایش راندمان و بازده، کاهش خرابی‌های پیش‌بینی نشده و نگهداری و تعمیرات آسان‌تر اشاره نمود.

از همین جهات هر روزه به تعداد صنایعی که از کمپرسورهای باد برای تامین نیروی مورد نیاز خود استفاده می‌کنند، افزوده می‌شود.
شاید روی آوردن کمپرسورهای باد برای صنایعی که مدت زیادی به روش‌های سنتی‌تر فعالیت داشته‌اند، سخت و اقدامی هزینه‌بر بشمار آید اما چنین تصمیمی نه‌ تنها باعث کاهش هزینه‌های جاری همچون هزینه انرژی مصرفی و هزینه‌های نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه می‌شود، بلکه راندمان کاری صنایع را نیز افزایش داده و از هر جهت، اقدامی سود ساز به خصوص در بلند مدت تلقی می‌شود.

کمپرسور های باد در اتوماسیون صنعتی چه نقشی دارند؟

من متخصص و پژوهشگر در زمینه هوای فشرده و انواع کمپرسور باد هستم و سعی می کنم تا جدیدترین و کارامدترین اطلاعات را در خصوص صنعت هوای فشرده با شما به اشتراک بگذارم.

نوشته های مشابه

‫2 نظرها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
سوالی ندارید؟