مقالات تخصصی و پژوهشی ایران پمپ

کمپرسور چیست و چگونه کار میکند؟

آپدیت شده در: 08 شهریور 1402

کمپرسور چیست؟ به دستگاه های مخصوص کاهش حجم و فشرده کردن هوا کمپرسور گفته می شود. این دستگاه ها با نام متراکم کننده یا فشرده کننده هوا نیز معروف هستند. در واقع کمپرسور با صرف انرژی اولیه ای که از نوع انرژی مکانیکی است، می تواند هوا را که ترکیبی از گازها است، با حجم اولیه زیاد به سرعت و با قدرت مکش بالا به درون خود بکشد. سپس با سیستم های تعبیه شده و برنامه طراحی شده داخل آن، طی یک فرایند با کاهش حجم هوا، آن را فشرده و متراکم سازد. در این حین دمای گاز نیز به شدت بالا می رود.

در نتیجه گاز اولیه تبدیل به گاز پر فشاری می شود که برای صنایع مختلف دارای کاربردهای فراوانی است. البته برای بهره برداری از این گاز پر فشار که دمای بالایی دارد، باید ابتدا دما را در حدی که قابل استفاده باشد پایین آورد؛ به این منظور در دستگاه های کمپرسور لوله های خنک کننده در مسیر خروجی گاز تعبیه شده است. گاز خروجی، انرژی لازم برای صنایع مختلف را در اختیار می گذارد.

اجزای کمپرسورها

Array

کمپرسورها دارای اجزا و لوازم یدکی متعددی هستند که هر یک وظیفه ای را در کل فرایند متراکم سازی گاز بر عهده دارند. مهمترین بخش کمپرسور هوا چیست؟ سیلندر یا هواساز مهمترین عضو این مجموعه محسوب می شود، در واقع مسئول عمل اصلی فشرده سازی است. در انواع مختلف کمپرسور، تعداد سیلندرها متفاوت است. وجود هر گونه صدا و لرزش در کار دستگاه کمپرسور به سیلندر آن مربوط می شود و برای رفع این عیوب باید سیلندر را ترمیم یا تعویض کرد.

یکی دیگر از اجزای کمپرسورها دینام یا الکتروموتور است. دینام وظیفه تامین انرژی اولیه ی لازم برای کار دستگاه کمپرسور را بر عهده دارد که این انرژی از نوع حرکتی یا مکانیکی است. کیفیت دینام بر کار دستگاه تاثیر زیادی دارد. البته در برخی کمپرسورها از انواع توربین برای تامین نیروی اولیه استفاده می شود؛ استفاده از الکتروموتور یا توربین بستگی به قدرت کمپرسور دارد.

بخش دیگری که در دستگاه های کمپرسور دیده می شود مخزن هوای فشرده است که تفاوت آن با کمپرسورهای مختلف در حجم آن است.

یکی دیگر اجزای موثر کمپرسور، فیلتر است که کار آن مثل همیشه جدا کردن ذرات معلق و ناخالصی روغن و جدا کردن روغن و هوا است. بدیهی است که خوب و بد بودن کیفیت فیلتر هم بر کارکرد کمپرسور تاثیر خواهد گذاشت.

سایر اجزای کمپرسورها نیز شامل موارد زیر هستند:

♦ پیستون

♦ یاتاقان

♦ تابلو برق

♦ تسمه

♦ چرخ

♦ شاتون

کاربرد کلی کمپرسور چیست؟” 

Array

کار کمپرسور چیست؟ کمپرسور کاربرد صنعتی و غیرصنعتی دارد که از مصارف خانگی این وسیله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

♦ باد کردن توپ
♦ باد کردن تشک بادی
♦ تنظیم باد تایرها

 کاربرد این وسیله در صنعت نیز بسیار زیاد است. از آن‌ جایی که هوا یک منبع انرژی است، کمپرسور یکی از تجهیزات پنوماتیکی محسوب می‌ شود. این ابزار هوای لازم را برای صنایع مختلف فراهم می‌ کند. کمپرسورها در صنایعی مانند معدن، خودرو، صنایع چوب و مبلمان، پزشکی و… دارای کاربرد فراوانی هستند.

کاربردهای این ابزار شامل موارد زیر است:

♦ خنک کردن اجزا یا قطعات در مدت زمان ساخت آنها؛ مانند خنک کردن لوله‌ های انتقال مواد غذایی و یا مواد دارویی در کارخانه‌ ها

♦ ایجاد هوای فشرده با فشار بالا برای پر کردن سیلندر گاز

♦ تهیه هوای موردنیاز برای غواصی

♦  انتقال قطعات و سیالات مانند رنگ پاش

♦ استفاده از کمپرسور در پزشکی؛ انواع دریل‌ های جراحی و یا دستگاه‌ های برش پزشکی

♦ استفاده از کمپرسور باد در جداسازی مواد اضافی؛ انواع سند بلاست و…

♦ کاربرد کمپرسور در صنعتی هواپیمایی به منظور تغذیه هوای فشرده موتور توربین

ارائه ی انواع کمپرسور در ایران پمپ

برای گرفتن بهترین نتیجه از کار دستگاه کمپرسور، ابتدا باید از کیفیت خود دستگاه پیش از خرید اطمینان یافت. برای این منظور کافی است از فروشگاه های معتبری مثل ایران پمپ که بطور اختصاصی به فروش انواع کمپرسور می پردازد مراجعه کنید. ایران پمپ با تنوع محصولات و حتی تجهیزات جانبی آنها امکان تامین محصولی با کیفیت را فراهم آورده است.

سوالات متداول

چند نوع کمپرسور وجود دارد؟

انواع مختلفی از کمپرسور ها وجود دارند که برای کارهای مختلفی مانند کمپرسور های برودتی برای یخچال فریزر، کمپرسور های باد و…..استفاده میشوند. پر مصرف ترین کمپرسور ها عبارتند از کمپرسور های اسکرو ، کمپرسور های اویل فری، کمپرسور های کوبله ای و کمپرسور های تسمه ای یا پیستونی.

از کجا بدانیم کدام کمپرسور مناسب با مصرف ما هست؟

بهترین گزینه کمک گرفتن از مشاورین با تجربه است. شما میتوانید با متخصصین شرکت ایران پمپ در ارتباط باشید.

کمپرسور چیست و چگونه کار میکند؟

من متخصص و پژوهشگر در زمینه هوای فشرده و انواع کمپرسور باد هستم و سعی می کنم تا جدیدترین و کارامدترین اطلاعات را در خصوص صنعت هوای فشرده با شما به اشتراک بگذارم.

نوشته های مشابه

‫16 نظرها

  1. مقاله جالبی درباره کمپرسور بود.ممنون از این اطلاعاتی که در اختیارمون قرار دادین.

  2. سلام.میشه کمپرسور هارو از لحاظ صدا دار و بیصدا- روغنی و بدون روغن هم دسته بندی کنید و دربارش توضیح بدین؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
سوالی ندارید؟