مقالات تخصصی و پژوهشی ایران پمپ

کمپرسور اسکرال و اسکرو چه تفاوت هایی باهم دارند؟

آپدیت شده در: 29 مرداد 1401

تفاوت کمپرسور اسکرال و اسکرو در نوع ساخت و مقاومت آن است. از این رو کمپرسور کاربرد های زیادی در صنایع و کارخانجات تولیدی دارند و می توانند هوا و یا بخار را به صورت متراکم به بیرون و برای مصرف هدایت کنند. یکی از بهترین و پر کاربرد نوع کمپرسور در بخش های صنعتی و غیر صنعتی کمپرسور اسکرو می باشد. کمپرسور اسکرول یکی از اجزای تشکیل دهنده کولر گازی است که وظیفه‌ای اصلی را انجام می دهد. به طوری که در صورت خرابی این کمپرسور، عملکرد کلی کولر گازی تحت تاثیر قرار گرفته و فرآیند خنک سازی به درستی انجام نخواهد شد. کمپرسور اسکرال نوعی دیگر از کمپرسور است که با حبس کردن مبرد و چرخاندن آن موجب تراکم گاز می شود.

کمپرسور کاربردهای زیادی در صنایع و کارخانجات تولیدی دارند و می توانند هوا و یا بخار را به صورت متراکم به بیرون و برای مصرف هدایت کنند. یکی از بهترین و پر کاربردترین کمپرسور یا پمپ باد در بخش های صنعتی و غیر صنعتی کمپرسور اسکرو و اسکرال می باشد. کمپرسور اسکرو یکی از اجزای تشکیل دهنده کولر گازی است که وظیفه‌ ی اصلی را انجام می دهد. به طوری که در صورت خرابی این کمپرسور، عملکرد کلی کولر گازی تحت تاثیر قرار گرفته و فرآیند خنک سازی به درستی انجام نخواهد شد.

کمپرسور اسکرال نوعی دیگر از کمپرسور است که با حبس کردن گاز برودتی و چرخاندن آن موجب تراکم گاز می شود. هریک از این کمپرسور ها دارای مزایا و معایبی می باشند. از جمله مزایای کمپرسور اسکرو می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • میزان لرزش و صدا در کمپرسورهای اسکرو به علت کاربرد هواساز بسیار کم است.
  • درکمپرسورهای اسکرو به علت وجود فن و رادیاتور خنک کننده روغن و هوا ، کمپرسور می تواند بدون توقف ساعت ها به کار خود ادامه دهد.

تفاوت کمپرسور اسکرال و اسکرو در نوع ساخت و طرفیت تولیدی آن ها است. کمپرسور های اسکرال یا کمپرسور های حلزونی دارای ظرفیت پایین تری نسبت به کمپرسورهای اسکرو می باشند. از نظر تعمیر و نگه داری کمپرسور های اسکرال و اسکرو معمولا کمپرسورهای غیر قابل تعمیر می باشند و در صورت از کار افتادن، کمپرسور باید عوض شود. حال ما برای آشنایی بیشتر با این وسیله باید اطلاعات کافی درباره کمپرسور و استفاده‌های آن بدانیم. جهت آشنایی بیشتر با  کمپرسور اسکرال  با این مقاله از ایران پمپ همراه باشید.

کمپرسور اسکرال

اسکرال نوع دیگری از کمپرسورهای مورد استفاده در کولر گازی می باشد که معمولا در ظرفیت های بالا مورد استفاده قرار می گیرد. کمپرسورهای اسکرال دارای دو صفحه مارپیچ است که یکی ثابت و دیگری متحرک است. زمانی که گاز از دریچه ورودی به داخل محفظه وارد می شود صفحه مارپیچ متحرک چرخش 360 گاز را فشرده می کند.

کمپرسور اسکرال بیشترین بازده را در میان کمپرسورهای اسپلت دارد و از قیمت بالاتری برخوردار است. این پمپ باد به گونه ای طراحی شده است که به طور کامل محفظه را آب‌ بندی می کند تا فشرده‌ سازی گاز بدون وجود هیچ‌ گونه نشتی صورت گیرد و مرحله  فشرده‌ سازی گاز، بدون هیچ‌ گونه مشکلی انجام شود.

مزایای کمپرسور اسکرال

کم مصرف بودن

شکل فرآیند این پمپ باد به گونه ای است که قطعات متحرک کمتری در آن به کار رفته است، و باعث می شود مصرف انرژی را در حد امکان پایین بیاورد. و در نهایت هزینه استفاده از کولر گازی را کاهش می دهد.

ایجاد صدای کمتر

گاز وارد شده به مخزن کمپرسور، به صورت کامل  فشرده می شود و خارج می گردد، این کار باعث می شود صدایی از کمپرسور اسکرال شنیده نشود. به همین علت کولر گازی که از این پمپ باد در ساختار خود بهره برده‌اند، بی صدا و بدون لرزش در بین تمام کولر گازی ها هستند.

عایق بندی بالاتر در مقابل ورود مایع به داخل کمپرسور

بازگشت مایع به داخل کمپرسور یکی از مشکلاتی‌ است که غالبا در کمپرسور کولر گازی با آن روبرو هستیم. اما در مدل اسکرال، این موضوع تقریبا کامل رفع شده و نباید نگران بازگشت مایع به داخل کمپرسور و نفوذ به آن باشیم.

معایب کمپرسور اسکرال

قیمت بالاتر

یکی از اصلی‌ترین معایب این کمپرسور اجزای تشکیل دهنده آن است که از قیمت بالایی برخوردار است. که باعث می شود کمپرسورهای دیگر را انتخاب کنیم.

راندمان پایین تر در شرایط فشار بالا

اگر چه کمپرسورهای اسکرال با نبود ولو تخلیه دینامیک، تلفات کمتری از سرمایش دارند، اما زمانی که قرار باشد تحت فشار بالا کار کنند، بازدهی آن‌ها پایین‌تر از چیزی ا‌ست که در سایر کمپرسورها می‌بینیم. بالاترین بهره‌وری در کمپرسورهای اسکرال  زمانی ا‌ست که قرارگیری آن‌ها برای یک محدوده هدف باشد. در این شرایط نیازی به ولو تخلیه دینامیک ندارند و نداشتن آن، تاثیری در عملکرد کولر نخواهد داشت.

قطعات کمپرسور اسکرال

  • مارپیچ حلزونی درونی (دوران کننده)
  • میل لنگ
  • روتور
  • استاتور
  • یاتاقان
  • لوله مکش و لوله تخلیه
  • پمپ روغن

کمپرسور اسکرو چیست و در چه مواردی استفاده می شود؟

همانطور که می‌دانید بشر همیشه به دنبال راهی برای داشتن زندگی راحت و رفاه بیشتر بوده از این رو مدام در تکنولوژی در حال پیشرفت است و هر روزه ما شاهد ابداع دستگاه‌های متنوعی هستیم. یکی از وسایل ابداع شده بسیار مفید که توانسته جایگاه خوبی در زندگی بشر برای خود پیدا کند و در صنعت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، و با هوای فشرده سر وکار دارد کمپرسور اسکرو است.

کمپرسور اسکرو در لغت به معنای پیچ است و جز دسته از کمپرسورهایی می باشد که با تجهیزات مارپیچی خود کار فشرده سازی هوا را انجام می‌دهد. از این کمپرسور  به عنوان یک ابزار کاربردی و مهم در کولر گازی استفاده می‌شود.  این وسیله از اجزایی مانند هواساز، آنلودر، رادیاتور، فن خنک کننده، فیلتر روغن، PLC و تابلو برق تشکیل شده است.

هواساز، آنلودر، رادیاتور، الکترومونور، فن خنک کننده، مخزن و فیلتر سپراتور، فیلتر روغن، PLC و تابلو برق است. کمپرسور اسکرو در شاخه های مختلف مانند صنایع، پزشکی، لوازم خانگی و خیلی از وسایل که فکر آن را نمی کنیم استفاده شده است که شامل موارد زیر است.

کارخانه ها(نیاز به هوای فشرده دائمی دارند)

تجهیزات پزشکی(دندان سازی، بیمارستان)

صنایع(تامین هوای فشرده در سیستم پنوماتیکی)

مزایای کمپرسور اسکرو

مصرف انرژی در کمپرسورهای اسکرو حدود ۲۵ الی ۳۰ درصد نسبت به کمپرسور پیستونی کمتر است و همچنین بازدهی بسیار بالاتری دارد.

میزان لرزش و صدا در کمپرسورهای اسکرو به علت کاربرد هواساز بسیار کم است.

قطعات به کار رفته در کمپرسور اسکرو استاتیک است و میزان استهلاک آن بسیار کم است.

کمپرسور های اسکرو در واحد های بسیار جمع و جوری طراحی شده‌ اند و به همین علت فضای کمی را اشغال

می‌ کنند.

درکمپرسورهای اسکرو به علت وجود فن و رادیاتور خنک کننده روغن و هوا ، کمپرسور میتواند بدون توقف ساعتها به

کار خود ادامه دهد.

 معایب کمپرسور اسکرو

قیمت بسیار بالای کمپرسورهای اسکرو در مقایسه با کمپرسوهای دیگری مانند پیستونی ممکن است یکی از معایب

بسیار واضح آن باشد.​

کمپرسورهای اسکرو در ظرفیتهای  پایین تر از   2000 لیتر در دقیقه هزینه نگهداری بیشتری  را نسبت به کمپرسورهای

پیستونی دارند.

تفاوت کمپرسور اسکرال با اسکرو

تفاوت کمپرسور اسکرال و اسکرو در نوع ساخت و ظرفیت آن می باشد. کمپرسور اسکرال که کمپرسور پیچی یا حلزونی نامیده می شود، دارای ظرفیت پایین تری نسبت به کمپرسورهای اسکرو است. این نوع کمپرسور معمولا در سیستم یخچال، سردخانه، کولر گازی و اسپلیت مورد استفاده قرار می گیرد در صورتی که در کمپرسور اسکرو دو حلزونی نر و ماده در حال چرخش هستند و گاز را فشرده می کنند. علاوه بر این کمپرسورهای اسکرو دارای بازده بیشتری نسبت به کمپرسور اسکرال دارند. کمپرسور اسکرو نسبت به اسکرال کمی پیچیده تر است و از دو روتر مارپیچ تشکیل شده است. که در تماس با یکدیگر هستند و با دقت بسیار زیادی ساخته شده اند. این کمپرسورها از لحاظ روغن کاری به دو دسته روغنی و بدون روغن تقسیم می شوند.

سخن پایانی

همان طور که در مطالب بالا گفته شد تفاوت های کمپرسور اسکرال و اسکرو می تواند در انتخاب بهتر به ما کمک کند. در کمپرسورهای اسکرال دوران به کمک یک مارپیج ثابت و یک مارپیچ متحرک صورت می گیرد، امّا در کمپرسورهای اسکرو این عمل به کمک دو مارپیچ متحرک انجام می شود. کمپرسورهای اسکرو طوری طراحی شده اند که نسبت به کمپرسور اسکرال از قدرت بیشتری برخوردار هستند.

کمپرسورهای اسکرال از نظر تکنولوژی ساخت و ظرفیت بهتر از کمپرسور اسکرو می باشد. کمپرسورهای اسکرال تراکم گاز به کمک دو مارپیچ متحرک و ثابت انجام می شود، که این امکان را به وجود می آورد تا جریان گاز منقطع نبوده و به صورت پیوسته عملیات تراکم انجام شود. به همین خاطر امروزه از کمپرسورهای اسکرال در بسیاری از دستگاه های برودتی و تهویه هوا استفاده می شود. امیدواریم مقاله تفاوت کمپرسور اسکرال و اسکرو برای شما مفید بوده باشد و توانسته باشیم در این چند خط شما را با این پمپ باد آشنا کرده باشیم.

ایران پمپ ⭐ مرجع معرفی انواع کمپرسور و پمپ باد

نوشته های مشابه

‫13 نظرها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
سوالی ندارید؟