مقالات تخصصی و پژوهشی ایران پمپ

کمپرسور باد بی صدا و صدا دار را چگونه مقایسه کنیم؟

آپدیت شده در: 19 مهر 1401

مقایسه کمپرسور باد بی صدا و صدا دار

ممکن است برای شما پیش بیاید که اقدام به خرید کمپرسور باد کنید، ولی بین انتخاب کمپرسور صدا دار و بی صدا تردید کنید؟ ممکن است برایتان این سوال پیش بیاید که کدام مناسب تر است؟ آیا در مکان های شلوغ از آن استفاده می‌کنید یا نه؟ آیا آلودگی محیط برای شما اهمیت دارد یا خیر؟ مزایا و معایب کمپرسور های بی صدا نسبت به کمپرسور ها صدا دار چیست؟ در مقایسه کمپرسور باد بی صدا و صدا دار کدام یک بهتر است؟

 

ما در این مقاله سعی می‌کنیم با مقایسه کمپرسور باد بی صدا و صدا دار به سؤال های شما پاسخ دهیم و بگوییم کدام کمپرسور برای چه مواقعی مناسب تر است.

Array

معرفی انواع کمپرسور باد سایلنت

Array

کمپرسور باد سایلنت یکی از انواع کمپرسور ها بوده که مهم ترین شاخصه آن بی صدا بودن آن است. این کمپرسور ها به دلیل بی صدا بودن برای فعالیت های شهری بسیار کاربرد دارد. اگر کمپرسوری نیاز دارید که کمترین میزان آلودگی های صوتی و محیطی را داشته باشد، کمپرسور باد سایلنت بهترین انتخاب است.

به طور کلی کمپرسور های سایلنت به دو نوع یخچالی و اویل فری تقسیم می‌شوند، کمپرسور های یخچالی از موتور انواع یخچال و فریزر استفاده می‌کند، که این موتور ها قابلیت بی صدا و لرزش بودن را دارند. اما کمپرسور های سایلنت اویل فری نوع دیگر کمپرسور سایلنت است، که به دلیل عدم استفاده موتور آن ها از روغن این نام بر روی آن گذاشته شده است.

می‌دانیم که کار با کمپرسور های روغنی، همواره با مشکلاتی مانند روغن ریزی، تاخیر در زمان تعویض روغن،گیرپاژ کردن موتور به دلیل کم بود روغن، ایجاد آلودگی های مختلف و در نهایت هزینه های اضافی همراه است. اما کسانی که از کمپرسور باد سایلنت اویل فری استفاده می‌کنند، دیگر با مشکلات مربوط به روغن مواجه نیستند. که همین عدم استفاده از روغن، مهم ترین مزیت کمپرسور باد سایلنت فری اویل نسبت به کمپرسور های یخچالی است.

Array

کمپرسور های باد سایلنت برای چه کسانی مناسب است؟

Array

این کمپرسور ها به دلیل بی صدا بودن و عدم استفاده روغن در موتور آن ها، برای مشاغلی مانند دندانپزشکان، کابینت سازان، ام دی اف کاران، نقاشان ساختمانی، جواهر سازی ها، آرایشگاه داران، صنایع بسته بندی مواد غذایی و کارگاه های کوچک شهری مناسب هستند. ( در واقع برای هر شغلی که نیاز به هوای فشرده تمیز داشته باشد مناسب است)

اگر بخواهیم به طور خلاصه تر بگویم: کمپرسور های سایلنت برای کلیه مشاغلی که مجبور به استفاده از کمپرسور در مکان های عمومی و شهری هستند، مناسب است. دلیل آن هم جلوگیری از ایجاد آلودگی های صوتی و محیطی است.

Array

مقایسه کمپرسور های بی صدا ایران پمپ با کمپرسور های صدادار

Array

کمپرسور باد سایلنت کمپرسور باد یخچالی کمپرسور باد کوبل

کمپرسور باد پیستونی

میزان تولید صدا

کم کم زیاد

بسیار زیاد

قدرت

متوسط متوسط متوسط

بسیار بالا

تولید هوای فشرده

8 بار 8 تا 20 بار 8 بار

8 تا16 بار

هزینه نگهداری

بسیار کم متوسط زیاد

زیاد

هزینه تعمیر

کم متوسط زیاد

متوسط

توان کار مداوم

ندارد ندارد ندارد

ندارد

تعویض روغن

ندارد دارد دارد

دارد

مصرف برق کم کم متوسط

بالا

Array

میزان تولید صدا

میزان تولید صدا در کمپرسور های اویل فری و یخچالی بسیار کم است که همین امر باعث می‌شود که در فعالیت های داخل شهر از آن استفاده شود. اما میزان تولید صدا در کمپرسور های کوبل و پیستونی بسیار زیاد است که همین باعث می‌شود که در مکان های عمومی و داخل شهر زیاد از آن استفاده نشود. به صورت استاندارد و از کم به زیاد ، صدای کمپرسور ها به این صورت دسته بندی میشوند:

کمپرسور باد یخچالی یا هرمتیک ⬅️ کمپرسور باد اویل فری ⬅️ کمپرسور باد تسمه ای ⬅️ کمپرسور باد سیلندری یا کوبل

Array

قدرت موتور کمپرسور های باد

کمپرسور های پیستونی به دلیل قرار گیری موتور تسمه ای بر روی کمپرسور، قدرت بسیار زیادی نسبت به دیگر کمپرسور ها دارند. در ادامه کمپرسور های یخچالی به دلیل چرخش 3000 دور در دقیقه ای ( RPM ) که دارند بسیار پر قدرت هستند. کمپرسور های اویل فری و سیلندری هم در یک رتبه قرار دارند.

Array

میزان هوای تولید شده

اگر بخواهیم میزان هوای فشرده شده کمپرسور ها را مقایسه کنیم، موتور کمپرسور های یخچالی با توان  3000 دور بر دقیقه توان تولید هوای بیشتری را دارا می‌باشد. به طور معمول و استاندارد میزان هوای فشره شده همه کمپرسور ها 8 بار است ولی کمپرسور باد یخچالی توان تولید هوای فشرده شده 8 تا 15 بار را دارد.

Array

هزینه نگهداری

وجود روغن در کمپرسور های پیستونی، کوبل و یخچالی موجب هزینه های اضافی مانند خرید روغن و تعویض آن می‌شود، و خیلی از موارد عدم تعویض صحیح روغن باعث بروز اشکال در قطعات کمپرسور می‌شود که در نهایت باز هم هزینه های  اضافی را در بردارد. اما در کمپرسور های سایلنت اویل فری به خاظر عدم استفاده از روغن باعث کاهش هزینه ها می‌شود.

Array

توان کار مداوم

هیچکدام از کمپرسور های صدادار و بی صدا توان کار به صورت مداوم را ندارند، و باید بعد از یک یا دو ساعت به مدت نیم ساعت استراحت کنند. اگر از کمپرسور باد به طور مداوم استفاده شود، موجب داغ شدن موتور می‌شود که همین موجب سوختن سیم پیچ  و خراب شدن موتور کمپرسور می‌شود. (فقط مدل های اسکرو که بیشترین استفاده را در کاخانه ها دارند امکان استفاده دائمی وجود دارد. البته این کمپرسور ها دارای قیمت های بسیار زیادی هستند و همچنین شرایط نگهداری سخت تری دارند)

Array

تعمیرات کمپرسور

اگر بخواهیم این کمپرسور ها را از نظر شرایط تعمیر مقایسه کنید، به دلیل وجود قطعات این کمپرسورها در کشور مشکلی برای تعمیر آن ها وجود ندارد ولی کمپرسور های کوبل به دلیل اینکه قطعات آن از چین وارد می‌شود، ممکن است با مشکلاتی هنگام تعمیر آن مواجه شد.

مخصوصا اگر کمپرسور باد شما قدیمی باشد و یا از مدل های ایتالیایی و امثال آنها باشد قابل تعمیر نخواهد بود و یا هزینه تعمیر بسیار زیادی برای شما خواهد داشت

Array

مصرف برق

کمپرسور های بی صدا به دلیل دارا بودن قطعه هایی به نام رله و خازن دائم کار، مصرف برق پایینی دارند. اما به کمپرسور های صدا دار به نسبت به کمپرسور های بی صدا، مصرف برق بیشتری دارد.

سخن پایانی

کمپرسور های بی صدا قطعا انتخاب های بهتری برای مصارف شهری دارد، این کمپرسور ها به دلیل بدون صدا و لرزش بودنشان، مزاحمتی برای دیگران ندارند، اکثر کمپرسور های بی صدا قابلیت جابه‌جایی و حمل و نقل را دارند و می‌توان آن را جابه‌جا کرد. در کل کمپرسور های بی صدا انتخاب بهتری نسبت به کمپرسور های صدادار در شهر ها و مکان ها عمومی است.

در مقابل کمپرسور های صدا دار مناسب برای کارخانه ها و کارگاه های بزرگ صنعتی مناسب است که به حجم زیادی از هوای فشرده شده نیازمند هستند و مشکلی با صدا بلند ندارند. از این کمپرسور ها بیشتر برای فعالیت های صنعتی استفاده می‌شود.

اگر که قصد خرید کمپرسور های باد یخچالی یا سایلنت را دارید، می‌توانید به فروشگاه سایت ایران پمپ مراجعه نمایید و از این کمپرسور ها بازدید نمایید و در صورت رضایت اقدام به خرید آن ها کنید.

کمپرسور باد بی صدا و صدا دار را چگونه مقایسه کنیم؟

من متخصص و پژوهشگر در زمینه هوای فشرده و انواع کمپرسور باد هستم و سعی می کنم تا جدیدترین و کارامدترین اطلاعات را در خصوص صنعت هوای فشرده با شما به اشتراک بگذارم.

نوشته های مشابه

‫14 نظرها

  1. ممنون از مطالبهای مفیدتون ولی حجم پرکردن مخزن بین پیستونی وسالینت ویخچالی را نگفتین چه مدت زمان میبره یه مخزن ۵۰لیتری را پرکنه

    1. سلام وقت بخیر.به فرض اینکه هکه ی موتور ها دارای یک توان باشند در ابتدا کمپرسور یخچالی بعد پیستونی و در احر اویل فری مخزن را پر میکند. مدت زمان به صورت تقریبی در مدل یخچالی 4:30 ثانیه
      مدل پیستونی 5 دقیقه
      مدل اویل فری 5:30 ثانیه
      به صورت کلی تفاوت بسیار اندک هستش و مهم ویژگی های هست که موتور ها دارند و به ترتیب ویژگی و کیفیت در ابتدا اویل فری سپس یخچالی و در اخر پیستونی میباشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
سوالی ندارید؟