مقالات تخصصی و پژوهشی ایران پمپ

راهنمای خرید کمپرسور هوای خانگی

آپدیت شده در: 14 تیر 1401

نمی‌توان نقش بسیار مهم کمپرسورهای هوا را در صنایع مختلف نادیده گرفت. کمپرسورهای هوا نقش بسیار اساسی در مکانیزه شدن صنایع داشته و سبب افزایش حجم تولیدات شده است.

اما کاربرد کمپرسورهای هوا تنها به صنعت خلاصه نمی‌شود. کمپرسورهای هوا در زمینه‌های مختلفی چون تاسیسات ساختمانی و فعالیت‌های خانگی نیز نقش بسیار مهمی دارد. اگر در فعالیت‌ها و کارهای خانگی چون نجاری،باد کردن لاستیک،باد کردن لوازم بادی مثل استخر بادی،مبل بادی و….. جدی هستید، لازم است تا یک کمپرسور هوای خانگی مناسب تهیه نمایید.

خرید کمپرسور هوای خانگی، سرمایه گذاری بسیار مناسبی است. البته لازم است تا کمپرسور هوای مورد نیازتان را هوشمندانه انتخاب کرده و از برندهای مطمئنی استفاده نمایید. خرید یک کمپرسور هوای خانگی از شرکت سازنده‌ای که کیفیت مناسبی دارد، خیال شما را از بابت خرابی‌های احتمالی آسوده می‌سازد. برای اینکه بتوانید کمپرسور مناسبی برای کارهای خانگی خود بیابید، باید به مواردی که خواهیم گفت توجه کنید.

مهمترین نکات برای انتخاب کمپرسور هوای خانگی

سایز مخزن کمپرسور هوا : برای کمپرسور هوای خانگی میتوانید کمپرسور باد با مخزن 10 الی 30 لیتری استفاده کنید تا راحت بتوانید جابه جایش کنید.

نوع موتور کمپرسور هوا: معمولا برای پمپ باد های خانگی از کمپرسور باد یخچالی ، کمپرسور باد اویل فری و کمپرسور باد سیلندری استفاده میشود که همگی با برق کار میکنند.
کمپرسور هوای روغنی یا بدون روغن : برای خرید کمپرسور هوای خانگی میتوانید از مدل های روغنی مانند کمپرسور باد یخچالی و کمپرسور هوای سیلندری استفاده کنید. در غیر اینصورت میتوانید از نمونه های اویل فری که به اسم سایلنت هم شناخته میشوند استفاده کنید.
کمپرسور هوای سایلنت یا صدا دار : معمولا برای استفاده های خانگی باید از پمپ باد های سایلنت استفاده کنید که مدل یخچالی و اویل فری 2مدل انتخابی خواهند بود.
نتیجه گیری کلی: کمپرسور هوای خانگی شامل 2 مدل کمپرسور هوای یخچالی و کمپرسور هوای اویل فری میشود که میتوانید در حجم های 10 الی 30 لیتری انتخاب کنید. برای این منظور میتوانید انواع برند های مختلف داخل بازار را مورد برسی قرار دهید.
ما به شما برند ایران کمپرسور که یک برند تماما ایرانی هست را پیشنهاد میکنیم تا در آینده دچار مشکلاتی مانند نبود قطعات یدکی ، نداشتن گارانتی واقعی، پایین بودن کیفیت به دلیل چینی بودن کمپرسور و..... نشوید.

سایت شرکت ایران کمپرسور: irancompressor.com

Array

درک درست از مشخصات کمپرسور باد خانگی

برای پیدا کردن یک کمپرسور مناسب لازم است تا معنای هر یک از مشخصه‌های کمپرسور را به خوبی درک کنید. چهار مشخصه بسیار مهمی که در زمان انتخاب و خرید پمپ باد خانگی باید بررسی کنید عبارتند از :

  • فشار (PSI) : یکی از مهم‌ترین مشخصه‌های کمپرسور هوا، حداکثر فشاری است که کمپرسور قادر به تولید آن می‌باشد. فشار تولیدی توسط کمپرسور هوا با PSI (پوند بر اینچ مربع) نشان داده می‌شود.اکثر ابزارهای پنوماتیکی برای عملکرد صحیح به 90 PSI فشار نیاز دارند. بطور کل لازم است پیش از خرید کمپرسور هوا، فشار مورد نیاز ابزارهای پنوماتیک خود را بیابید. سپس فشار مورد نیاز ابزارهایتان را با کمپرسوری که قصد خرید آن را دارید مطابقت دهید.
  • دبی حجمی (CFM) : دبی حجمی یا CFM نیز یکی از مشخصه‌های مهمی است که باید روی آن دقت بسیار زیادی داشته باشید. CFM به معنای حجمی از هوای فشرده است که کمپرسور هوا در هر دقیقه در فشاری خاص تولید می‌کند و به صورت فوت مکعب بر دقیقه گزارش می‌شود.برای اینکه بتوانید CFM مورد نیاز خود را پیدا کنید، باید به ابزارهایتان رجوع کرده و CFM هر یک را یادداشت کنید. اگر در هر لحظه تنها از یک ابزار استفاده می‌کنید، ابزاری که بیشترین CFM را دارد مد نظر قرار داده و کمپرسوری تهیه کنید که بتواند 1.2 برابر آن CFM را تولید کند. اما اگر از چندین ابزار مختلف در لحظه استفاده می‌کنید، لازم است تا CFM‌ ابزارهایتان را جمع کرده و کمپرسوری خریداری کنید که قادر به تولید 1.2 برابر آن CFM باشد.
  • توان اسب بخار (HP) : قدرت موتور کمپرسورها برحسب اسب بخار رتبه بندی می‌شوند. معیار قرار دادن قدرت موتور کمپرسور برای مصارف خانگی توصیه نمی‌شود. خیلی مهم نیست که موتور کمپرسور انتخابی شما برای مصرف خانگی چند اسب بخار توان داشته باشد. تمرکز خودتان را بیشتر بر روی دبی حجمی و فشار تولیدی کمپرسور باد جمع کنید.
  • حجم مخزن : اکثر کمپرسورهای هوا دارای مخزنی برای ذخیره سازی هوای فشرده هستند. حجم این مخازن بر حسب لیتر اندازه گیری می‌شود. بدیهی است که هر چقدر حجم مخزن کمپرسور بیشتر باشد، هوای فشرده بیشتری در آن ذخیره خواهد شد.اگر از ابزارهای پنوماتیک خود به صورت نا پیوسته استفاده می‌کنید، نیاز به کمپرسوری با مخزن بزرگ ندارید. اما اگر استفاده شما از ابزارهایتان پیوسته می‌باشد لازم است تا کمپرسوری با حجم مخزن مناسب تهیه کنید. برای مثال اگر از کمپرسور هوا برای رنگ آمیزی استفاده می‌کنید، نیازمند مخزنی با حجم مناسب هستید.

    چنانچه حجم مخزن شما مناسب نباشد، کار شما برای پر شدن دوباره مخزن با توقف روبرو خواهد شد.البته این نکته را مد نظر داشته باشید که چنانچه مخزن بزرگی انتخاب کنید،در حمل و نقل دچار مشکل میشوید.

Array

ملاحظات دیگری که برای خرید کمپرسور هوای خانگی باید در نظر داشته باشید

مشخصه‌هایی که از آنها نام برده شد برای خرید کمپرسور باد خانگی مناسب کافی نمی‌باشند. در زمان انتخاب و خرید کمپرسور هوای خانگی لازم است تا به برخی دیگر از ملاحظات نیز توجه کنید.

1 – کمپرسور تک مرحله‌ای یا دو مرحله‌ای :

منظور از مرحله در کمپرسورهای تک مرحله‌ای و دو مرحله‌ای، تعداد سیلندرهایی است که هوا را فشرده سازی می‌کنند. در کمپرسورهای تک مرحله‌ای هوا یک بار فشرده سازی شده و در کمپرسورهای دو مرحله‌ای دوبار فشرده سازی می‌شود.

کمپرسورهای تک مرحله‌ای سبک‌تر بوده و بازدهی بیشتری دارند. این کمپرسورها برای کارهای سبک و متوسط و استفاده‌های متناوب مناسب هستند.

اما اگر کار شما سنگین‌تر می‌باشد و نیاز به فشار هوای بیشتری دارید، بهترین گزینه برای شما یک کمپرسور هوای دو مرحله‌ای می‌باشد.

2 – کمپرسور ثابت یا قابل حمل :

کمپرسورهای قابل حمل یا پرتابل را می‌توان در هر نقطه‌ای استفاده کرد. اگر از کمپرسور خود برای کاربردهای مختلفی استفاده می‌کنید و نیاز به حمل کمپرسور دارید، لازم است تا یک کمپرسور پرتابل خریداری نمایید.

اگر از کمپرسور خود تنها برای یک کاربرد استفاده می‌کنید و نیازی به حمل کمپرسور خود ندارید، از کمپرسورهای ثابت استفاده کنید.(مثلا قرار است کمپرسور در گوشه ای از اتاق قرار داده بشود.بهتر است از نمونه های بدون چرخ استفاده کنید و یا از مخزن های ایستاده استفاده کنید که فضای کمتری هم اشغال میکند.)

3 – کمپرسور برقی یا دیزلی :

کمپرسور های دیزلی قدرت بالایی داشته و برای کاربردهای سنگین مناسب هستند. کمپرسورهای دیزلی مقدار زیادی دود و گازهای سمی تولید می‌کنند. در نتیجه لازم است تا از این کمپرسورها در مکان‌های باز استفاده کرد. از آنجایی که شما به دنبال کمپرسور هوای خانگی هستید پس کمپرسورهای دیزلی گزینه مناسبی برای شما نیست. مگر اینکه از آن در محیط های باز و برای مصارف صنعتی استفاده نمایید.

کمپرسورهای برقی قدرت کمتری نسبت به نوع دیزلی دارند اما هزینه عملیاتی آن‌ها کمتر از کمپرسورهای دیزلی است. از آنجایی که صدای کمپرسورهای برقی عموما کمتر از کمپرسورهای دیزلی بوده و دودی تولید نمی‌کنند، برای کاربردهای خانگی بسیار مناسب هستند.

4 – کمپرسور روغنی یا اویل فری (بدون روغن) :

کمپرسورهای روغنی برای عملکرد صحیح نیاز به روغن دارند و لازم است تا روغن‌ آن‌ها به صورت دوره‌ای تعویض شود. این کمپرسورها برای فعالیت‌های پیوسته و سنگین بسیار مناسب هستند.

در مقابله کمپرسورهای روغنی، کمپرسورهای اویل فری قرار دارند که برای فعالیت نیازی به روغن ندارند. این کمپرسورها نسبت به کمپرسورهای روغنی به تعمیر و نگهداری کمتری نیاز داشته و هزینه نگهداری کمتری دارند. اگر استفاده شما از کمپرسور هوا سنگین نمی‌باشد و نمی‌خواهید وقت خود را صرف تعویض روغن و تعمیر و نگهداری کنید، کمپرسورهای اویل فری برای شما مناسب‌ترین گزینه است.

5-پمپ باد بدون صدا یا با صدا؟

یکی از مهمترین ویژگی های پمپ باد خانگی،بدون صدا بودن آن میباشد.به دلیل اینکه در آپارتمان و مناطق مسکونی سکوت و آرامش باید برقرار باشد،هرگز از کمپرسور های صدا دار (مانند انواع پمپ باد سیلندری و تسمه ای) استفاده نکنید.

زیرا باعث عدم رضایت همسایگان خواهد شد و در نتیجه نمیتوانید از دستگاهتان استفاده کنید.بهترین انتخاب میتواند انواع کمپرسور های اویل فری و یا یخچالی باشد.

Array

به گارانتی و خدمات پس از فروش کمپرسور باد توجه کنید

فرقی ندارد که کمپرسور هوای خانگی تهیه می‌کنید یا کمپرسور هوای صنعتی، لازم است در زمان خرید به گارانتی و خدمات پس از فروش کمپرسور توجه ویژ‌ه‌ای داشته باشید.

کمپرسورهای هوا جزو تجهیزات بسیار سر سختی می‌باشند اما همانند هر تجهیزات دیگری امکان خرابی آنها وجود دارد. پس برای بیمه کردن کمپرسور خود از خرابی‌های احتمالی، کمپرسور خود را از شرکت سازنده‌ای تهیه نمایید که گارانتی و خدمات پس از فروش مناسبی ارائه می‌کند.

مشورت در هنگام خرید کمپرسور باد

یکی از راهکار های دیگر در هنگام خرید کمپرسور هوای خانگی ، استفاده از راهنمایی افراد فنی و متخصصین این حوزه میباشد.کافیست نوع فعالیت خود را با آنها به اشتراک بگذارید تا بهترین گزینه را به شما معرفی نمایند.

همچنین اگر کمپرسور هوای خاصی نیاز دارید،کافیست با شرکت ایران پمپ تماس گرفته و نیاز خود را عنوان کنید تا کمپرسور باد مورد نیازتان را به صورت اختصاصی طراحی و تولید نمایند

راهنمای خرید کمپرسور هوای خانگی

من متخصص و پژوهشگر در زمینه هوای فشرده و انواع کمپرسور باد هستم و سعی می کنم تا جدیدترین و کارامدترین اطلاعات را در خصوص صنعت هوای فشرده با شما به اشتراک بگذارم.

نوشته های مشابه

‫15 نظرها

  1. من یه سوال فنی دارم.میشه شماره کارشناستون رو بدین تا باهاشون مشورت کنم؟ کارم خیلی گیر کرده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
سوالی ندارید؟