مقالات تخصصی و پژوهشی ایران پمپ

ویژگی ‌های پمپ باد بنزینی 

آپدیت شده در: 18 مرداد 1401

پمپ باد یا کمپرسور باد یک نوع ماشین می‌باشد که به منظور متراکم کردن سیالات تراکم پذیر همانند بخارات و گازها مورد استفاده قرار می‌گیرد. امروزه پمپ بادها نقش بسیار مهمی را در زندگی صنعت بشری به عهده دارند و با انجام عملیات متراکم سازی، فشار بخار یا گاز را به منظور استفاده در مصارف مختلف افزایش می‌دهند.

پمپ بادها انواع متفاوتی دارند مانند پمپ باد الکترونیکی، پمپ باد دستی، پمپ باد بنزینی که در شاخه‌ های مختلف پزشکی، صنایع و لوازم خانگی به کار گرفته می‌شوند. از جمله مصارف پمپ باد در لوازم خانگی می‌توان به استفاده از آن در کولر گازی، یخچال، جارو برقی، فریزر و … اشاره کرد.

به علاوه استفاده از پمپ باد در دریل ‌های دندان پزشکی، در صنایع هواپیمایی برای تامین هوای فشرده موتور توربین ‌ها، سیستم ‌های پنوماتیکی، ذخیره سازی گاز و … نیز کاربرد دارد.

لازم است بدانید که پمپ بادها را بر حسب نیاز در اندازه ‌های مختلفی تولید می‌کنند و با توجه به نحوه عملکرد در سه نوع دوار، پیستونی و گریز از مرکز در بازار به مشتریان عرضه می‌شوند. کار پمپ باد، به وجود آوردن نیروی مکش لازم به منظور مکیدن گاز مبرد از اواپراتور، متراکم کردن گاز و سپس فرستادن آن به خروجی یعنی کندانسور است که در آن گاز به مایع تبدیل می‌شود.

مکندگی پمپ باد موجب انتقال گاز از سمت راست فشار ضعیف به سمت فشاری قوی می‌شود که در آن حجم گازی که باید متراکم شود به میزان جا به جایی پیستون پمپ باد بستگی دارد. بدیهی است که در اثر وجود همین اختلاف فشار بین سمت فشار ضعیف و فشار قوی است که مایع مبرد از بین شیر انبساط به سمت اواپراتور منتقل می‌شود.

به علاوه می‌توان گفت که پمپ باد یا کمپرسور هوا دستگاهی است که به منظور تبدیل انرژی یا قدرت به انرژی جنبشی از موتور بنزینی، موتور دیزلی و موتور الکتریکی استفاده می‌شود و بدیهی است پمپ بادی که در آن از موتور بنزینی استفاده ‌شود را پمپ باد بنزینی می‌نامند. کمپرسور باد یا پمپ باد  با فشرده سازی هوا کار می‌کند که هوای فشرده شده با سرعت بسیار بالایی آزاد می‌شود و به دنبال آن نیروی زیادی ایجاد می‌شود که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

فشرده سازی هوا در انواع مختلفی وجود دارد که تمامی آن ‌ها زیر مجموعه دو دسته جا به جایی منفی و جا به جایی مثبت می‌باشند. در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات جامع ‌تری را در ارتباط با پمپ باد بنزینی در اختیارتان قرار دهیم.

Array

ویژگی ‌های پمپ باد بنزینی

همان‌ طور که در بخش مقدمه نیز به آن اشاره شد، نوع مصرف انرژی پمپ باد بنزینی از بنزین می‌باشد و به انرژی برق نیازی ندارد. از این رو می‌توان این پمپ ها را به صورت سیار برای مصارف گوناگون و مکان ‌هایی که در آن انرژی برق در دسترس نیست، مورد استفاده قرار داد. از عمده‌ ترین کاربرد این نوع از پمپ بادها در شهر و شهرداری، رنگ کاری و نقاشی ‌های مختلف همانند معابر عمومی، جداول خیابان ‌ها، ساختمان‌ های در حال ساخت و … می‌باشد.

جالب است بدانید که امروزه برخی از شرکت ‌ها به منظور راحتی بیشتر پمپ بادهای بنزینی عظیم الجثه را با بهینه کردن قدرت و ظرفیت آن کوچک‌ تر کرده‌اند که بین اندازه و قدرت پمپ باد بنزینی تعادل مناسبی ایجاد شده است. این نوع از پمپ بادها طراحی شبیه فرغون دارند که جا به جایی و حمل و نقل را بسیار آسان کرده است.

جالب است بدانید در پمپ بادهای بنزینی کوچک امروزی که جایگزین پمپ بادهای بنزینی عظیم الجثه شده‌اند به جای استفاده از یک جفت مخزن چهار گالونی از دو مخزن مخزن پنج گالونی استفاده می‌شود. هم ‌چنین در پمپ باد بنزینی امروزی از نوآوری Big Bore استفاده شده است که نتیجه آن قدرت بیشتر، دمای کار کم‌ تر، طول عمر بیشتر و بازیابی سریع ‌تر می‌باشد.

این نوآوری دارای مشخصاتی همانند سیلندر چدنی، پیستون با قطر زیاد، پمپ دو قلو به شکل 7 که دارای مکانیزم روغن کاری و از جنس چدن بوده است، می‌باشد. وجود سیلندرهای چدنی در این نوع پمپ ها کارایی پمپ را بهتر می‌کند و وجود پیستون با قطر زیاد باعث می‌شود که این پمپ ها با سرعت کم‌ تر کار کند، یعنی تعداد دور در دقیقه کم ‌تر می‌باشد اما هوای خروجی بیشتری در دقیقه تولید می‌شود.

هم‌ چنین می‌توان گفت به دلیل وجود پیستون با قطر زیاد در پمپ باد بنزینی زمان بازیابی پمپ سریع ‌تر شده و تمامی این‌ ها کارایی‌های پمپ های باد بنزینی را نسبت به رقبای استانداردش به طور قابل توجهی افزایش داده است. از دیگر مزایای پمپ باد بنزینی کوچک امروزی این است که دمای کار کم تر می‌شود که نتیجه آن کاهش فرسودگی پمپ باد می‌باشد و در نهایت این پمپ ها دارای طول عمر بیشتری می‌باشد. این نوع از پمپ باد از سیستم کنترل خودکار بهره‌ مند است که در حالت بیکاری از مصرف بنزین جلوگیری می‌شود.

به علاوه از پایه‌ های لاستیکی ضد لرزش برخوردار است که در هنگام استفاده از پمپ باد بنزینی نه تنها میزان لرزش آن را کاهش می‌دهد از حرکت آن بر روی زمین نیز جلوگیری می‌کند. هم‌ چنین این نوع از پمپ بادها دارای تایرهای 10 اینچی می‌باشند که پنچر نمی‌شوند.

Array

پمپ باد پیستونی بنزینی

پمپ باد پیستونی بنزینی سری LKD با دور موتور پایین دارای خنک کنندگی و روان کاری کارآمد و موثر می‌باشد که با استفاده از قطعات بسیار با کیفیت برای صنایع مختلف تولید شده است که دارای دوام و کارایی بسیار بالا می‌باشد. با توجه به تمامی مزایای ذکر شده پمپ باد پیستونی بنزینی جزو محصولات بدون مشکل می‌باشد که در طول سالیان اخیر در مدل دو مرحله‌ای تولید شده و در بازار به مشتریان عرضه می‌شود.

پمپ بادهای پیستونی با موتور بنزینی به صورت پرتابل در کارگاه‌ های برون شهری که به برق دسترسی ندارند و یا در سرویس ‌های جاده‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرند. تمامی قطعات به کار گرفته شده در پمپ باد پیستونی بنزینی از یک سری فرآیندهای کنترل کیفیت دقیق عبور می‌کنند که هر کدام از آن ‌ها قبل از تحویل به مشتریان تحت آزمایش‌ های کارکرد یعنی چهار ساعت زیر بار و چهار ساعت بدون بار امتحان می‌شوند.

Array

از مشخصات اصلی پمپ باد پیستونی بنزینی می‌توان به استارت اتوماتیک، دور موتور پایین، بسیار کارآمد و با دوام، مدل صنعتی و قابلیت کارکرد در شرایط محیطی سخت، مونتاژ شده بر روی مخزن، انتقال نیرو توسط تسمه، دارای فیلتر هوا، محافظ ایمنی، کلاچ گریز از مرکز، دارای ساختار یکپارچه و استفاده از مواد اولیه با کیفیت بالا، دارای فیلتر هوا، کاهش چشم گیر فضای مورد نیاز برای نصب، شیر خودکار جهت کار در حالت‌ های کاری و بی بار و … اشاره کرد.

به طور کلی پمپ باد بنزینی 15 پوند سبک تر از سایر رقبای خود می‌باشد که می‌تواند به راحتی به صورت عرضی در پشت وانت جا شود. هم ‌چنین وزن پمپ باد بنزینی در نزدیکی چرخ آن متمرکز شده است که شما می‌توانید نسبت به پمپ کنترل بیشتری داشته باشید، در صورتی که وزن سایر پمپ بادها در مرکز متمرکز شده‌اند که هنگام حمل حس نارضایتی و ناخوشایندی در کاربر به وجود می‌اورد.

در پمپ باد پیستونی بنزینی تمامی گیج‌ ها، کوپلرها و کنترل‌ ها کاملا قابل رویت و واضح در مرکز و در پنل جلوی پمپ قرار دارند. این ویژگی در بین کاربران از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است زیرا هنگام تعمیر این نوع پمپ ها دیگر نیازی نیست که دستتان را در بین فضای بین پمپ و محفظه تسمه فرو کنید.

به علاوه شیشه نمایشگر روغن کمک می‌کند تا سرویس ابزار آسان ‌تر و سریع ‌تر صورت گیرد. در پمپ باد پیستونی بنزینی از شلنگ تخلیه بافته شده از فولاد و دو کوپلر برنجی با قابلیت اتصال همگانی استفاده شده است که ضد زنگ می‌باشد و در برابر خوردگی از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است. جالب است بدانید که نیروی پمپ‌ باد بنزینی از طریق احتراقی که درون موتور صورت می‌گیرد، تامین می‌شود و عملکرد آن دقیقا همانند موتور خودرو می‌باشد.

سخن پایانی

به عنوان سخن پایانی لازم است گفته شود که پمپ باد بنزینی به دلیل داشتن مزایای بسیار زیاد نسبت به مدل برقی از هزینه بالایی برخوردار است که به دنبال آن هزینه نگهداری و تعمیر آن نیز بالا می‌باشد. از معایب این پمپ ها می‌توان به سر و صدای زیاد و آلودگی هوا به دلیل استفاده از سوخت بنزین اشاره کرد.

همان طور که در مطالب بالا نیز گفته شد امروزه پمپ باد کاربرد بسیار زیادی در مصارف صنعتی دارد و برای متراکم نمودن سیالات از آن استفاده می‌شود. به همین دلیل لازم است هنگام خرید پمپ باد تمامی فاکتورهای لازم را مورد بررسی قرار دهید تا بتوانید پمپ بادی متناسب با نیازتان خریداری کنید که از کارایی زیاد و عمر طولانی برخوردار باشد.

توصیه می‌کنیم به منظور آگاهی از قیمت ‌های پمپ‌های باد بنزینی به شرکت‌ های تولید کننده معتبر سر بزنید تا بتوانید پمپ بادهای شرکت‌ های مختلف را با یکدیگر مقایسه کنید و پمپ بادی با قیمت مناسب خریداری کنید. به علاوه خرید از فروشگاه های آنلاین مانند ایران پمپ یا تولیدی معتبر به شما این امکان را می‌دهد تا از کیفیت و اصل بودن پمپ باد بنزینی و امکاناتی نظیر ضمانت بازگشت کالا، ضمانت اصالت، ارسال رایگان، نصب و راه اندازی و سلامت پمپ باد اطمینان لازم را کسب کنید. در پایان امیدواریم که با خواندن مطالب این مقاله به آگاهی لازم در ارتباط با پمپ باد بنزینی دست یافته باشید.

ویژگی ‌های پمپ باد بنزینی 

من متخصص و پژوهشگر در زمینه هوای فشرده و انواع کمپرسور باد هستم و سعی می کنم تا جدیدترین و کارامدترین اطلاعات را در خصوص صنعت هوای فشرده با شما به اشتراک بگذارم.

نوشته های مشابه

‫13 نظرها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
سوالی ندارید؟