مقالات تخصصی و پژوهشی ایران پمپ

معرفی انواع کمپرسور‌ صنعتی هوای فشرده

آپدیت شده در: 07 فروردین 1403

کمپرسور صنعتی نوعی از انواع کمپرسور ها میباشد که برای مصارف پرکاربرد و صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد.حجم مخزن این کمپرسور ها از 150 لیتر به بالا میباشد.

معمولا کمپرسور های صنعتی از برق 3فاز استفاده میکنند. این کمپرسور ها در مشاغل مختلفی مانند:

  • انواع کارخانه ها
  • بیمارستان ها
  • آپاراتی های بزرگ
  • کارگاههای مختلف
  • صنایع گوناگون مانند پتروشیمی، کشتی سازی،خودرو سازی،الکترونیک،لاستیک سازی،پزشکی و….. کاربرد دارند.

در ادامه مقاله ایران پمپ قصد معرفی انواع کمپرسور‌ های صنعتی هوای فشرده را داریم.

اگر قصد خرید کمپرسور صنعتی را دارید، کافیست با مشاورین ما به صورت کاملا رایگان تماس بگیرید تا بهترین نوع کمپرسور باد صنعتی را به شما معرفی کنند.  05138543311

فهرست مطالب نمایش

تاریخچه کمپرسور صنعتی

مردم از چند صد سال قبل از مسیح از فشرده کردن گاز‌ها برای کارهای خود استفاده می‌کردند. در واقع برای ذوب فلزات، از دمنده‌ها برای فشردن گاز و دمیدن به آتش بهره می‌برند و در سال 1958 فرانکلین برای کاهش دمای جسم از الکل و دمنده استفاده کرد.

بنجامین فرانکلین هوای فشرده را از یک دمنده و از روی الکل عبور داد و بدین وسیله توانست دما را تا حد زیادی کاهش دهد؛ و بعد از این آزمایش اختراع دستگاه‌های خنک‌سازی مکانیکی کلید خورد.

ابتدا از آمونیاک برای کاهش دمای جسم استفاده می‌شد و در اواسط قرن نوزدهم، وسیله شبیه به سیکل‌های تبرید اختراع شد که در آن مایع با گرفتن گرما تبدیل به گاز می‌شد و در ادامه فشرده‌سازی گاز توسط کمپرسور انجام شده و در یک کندانسور دمای آن کاهش می‌یافت و مجدد تبدیل به مایع می‌شد.

Array

بعد از گذشت سالیان بسیار، کمپرسور‌ های پیچیده تولید شدند که از انواع و پیچیدگی خاص خود بهره‌مند بودند و حال قصد داریم تا توضیحاتی راجع به انواع کمپرسور‌ های صنعتی را شرح دهیم.

از کمپرسور‌ها برای صنایع و مصارف خانگی استفاده می‌شود برای مثال در باد کردن لاستیک‌ها، ساخت یخچال‌ها و… ردپای کمپرسور به چشم می‌خورد. همچنین در وسایل نقلیه نیز از کمپرسور ها برای فشرده‌سازی هوای ورودی به سیلندر استفاده می‌شود؛ و جالب است بدانید که در موتور‌های جت از نوع مخصوصی از کمپرسور‌ ها بهره می‌گیرند.

تفاوت کمپرسور صنعتی با غیر صنعتی

کمپرسور های صنعتی یک تعریف ساده دارند که عبارت است از: کمپرسور ههایی که حداقل دارای مخزن 150 لیتر به بالا هستند و توانایی تولید هوای فشرده با حجم زیادی را دارند ، کمپرسور صنعتی گفته میشود. این کمپرسور ها توانایی تولید هوای فشرده از 8 بار تا 20 بار را دارند.

بیشتری استفاده از این دستگاهها در کارگاهها و کارخانه ها میباشد. کمپرسور صنعتی معمولا با برق 3 فاز کار میکند، روغنی هستند و در حین کار صدای زیادی تولید میکنند. اپراتور برای کار کردن با این کمپرسور باید دارای اطلاعات کاملی باشد.

کمپرسور غیر صنعتی هم به کمپرسور گفته میشود که حجم مخزنی از 150 لیتر کمتر دارد، به صورت دائمی نمیتواند کار کند. حجم بسیار زیادی از هوا را نمیتواند تولید کند. معمولا فشار هوای تولیدی این کمپرسور ها حداکثر تا 8 بار میباشد. برق مورد نیاز این مدلها تکفاز بوده و در مدل های روغنی، بدون روغن، صدا دار و بدو صدا تقسیم بندی میشوند.

انواع کمپرسور‌ های هوای فشرده

کمپرسور‌ ها برای تأمین نیازهای مصرف‌کنندگان در طرح‌ ها و اندازه‌ های مختلف تولید می‌شوند تا در کاربردهای مختلف نیاز به تأمین هوا فشرده را ممکن سازند. حال قصد داریم تا انواع کمپرسور‌ های باد را توضیح دهیم.

Array

1- تلمبه یا ناسوس

تلمبه یا ناسوس از ساده‌ترین انواع کمپرسور هوای فشرده که از اجزای ساده طراحی شده است. این تلمبه از فولاد یا آهنی دو سر بسته و یک میله پیستون ساخته شده است. در انتهای مبله، پیستون یک دسته تی شکل قرار دارد که به وسیله آن انرژی به میله پیستون منتقل می‌شود و شلنگ خروج هوا در پایه زیرین تلمبه قرار دارد.

با حرکت پیستون به سمت پایین، هوا فشرده می‌شود و از طریق شلنگ و شیر یک طرف به بیرون هدایت می‌شود که از شیر یک طرفه برای عدم ورود هوای فشرده به داخل سیلندر استفاده می‌شود.

Array

3- کمپرسور باد فشار قوی

در این کمپرسور، از پیستون و سیلندر بهره می‌بردند که میزان هوادهی آن بین 700 تا 1500 لیتر در دقیقه است و از آن برای تولید بطری‌ های آب‌ معدنی و انواع کارهای صنعتی دیگر استفاده می‌شود.

Array

4- کمپرسور باد پیستونی

در واحد‌ های تولیدی و صنعتی از کمپرسور‌ پیستونی بهره می‌گیرند. این کمپرسور با توجه به قابلیت‌های گوناگون در ساخت مبلمان، دکوراسیون، کارگاه‌ها و … مورد استفاده قرار می‌گیرد. به طور کلی، با افزایش هوای فشرده شده استفاده از کمپرسور با حجم بیشتر ضروری می‌شود.

Array

5- کمپرسور باد اسکرو

در ادامه‌ی مقاله ایران پمپ که به تشریح انواع کمپرسور‌ صنعتی هوا فشرده می‌پردازیم .قصد بیان نکاتی در مورد کمپرسور اسکرو داریم. اگر هوای فشرده بیشتر از 1000 لیتر در دقیقه باشد از کمپرسور باد اسکرو استفاده می‌شود. این کمپرسور هوا را از بین دو موتور مارپیچی عبور می‌دهد که به طور معمول فشار تولید شده برای کمپرسور 8 تا 10 بار است که عملکرد آن به چرخش دو موتور بستگی دارد. مهمترین ویژگی کمپرسور اسکرو، دائم کار بودن آن میباشد.

بر اساس دسته‌بندی مرحله‌ای این کمپرسور‌ ها به دو دسته کمپرسور‌ های تک‌مرحله‌ای و کمپرسور‌ های چندمرحله‌ای تقسیم‌بندی می‌شوند. از کمپرسور‌ های چند مرحله‌ای برای مواقعی که دارای حجم زیاد گاز با فشار بالا هستیم استفاده می‌شود.

برای استفاده از کمپرسور‌ های چند مرحله نکاتی که در زیر بیان شده است را مطالعه کنید.
  • این کمپرسور باعث کاهش تنش‌های کششی و فشاری روی بخش‌های متنوع کمپرسور می‌شوند.
  • اینترکولر در مراحل میانی باعث خنک کاری گاز می‌شوند.
  • با استفاده از کمپرسور چند مرحله مصرف انرژی کاهش می‌یابد.

نکات مهم در انتخاب کمپرسور صنعتی:

  • نوع سیال: نوع سیالی که می‌خواهید فشرده کنید، اولین و مهم‌ترین فاکتور در انتخاب کمپرسور است.
  • میزان فشار مورد نیاز: به چه میزان فشاری برای فرآیند خود نیاز دارید؟
  • ظرفیت: چه مقدار سیال را در واحد زمان می‌خواهید فشرده کنید؟
  • بودجه: چقدر برای خرید کمپرسور در نظر گرفته‌اید؟
  • مصرف انرژی: راندمان و مصرف انرژی کمپرسور را بررسی کنید.
  • سرویس و نگهداری: به سهولت دسترسی به قطعات و خدمات پس از فروش کمپرسور توجه کنید.

راهنمای خرید کمپرسور صنعتی:

  • قبل از خرید، نیازهای خود را به طور دقیق مشخص کنید.
  • با متخصصان و مشاوران این حوزه مشورت کنید.
  • از برندهای معتبر و شناخته شده خرید کنید.
  • به گارانتی و خدمات پس از فروش توجه کنید.

قطعات مصرفی در ساخت کمپرسور‌ های صنعتی

بعد از بررسی انواع کمپرسور‌ صنعتی قصد داریم تا به بررسی انواع قطعات مورد استفاده در کمپرسور‌ها بپردازیم.

1- مبدل حرارتی کمپرسور هوای فشرده

از مبدل‌های حرارتی برای عملکرد درست و مناسب و کاهش انرژی بهره می‌گیرند و همچنین انتقال حرارت به صورت فیزیکی انجام می‌شود. در همه مدل ها این قطعه وجود ندارد.

2- رادیاتور کمپرسور‌ هوا فشرده

از رادیاتور برای خنک کاری هوا و روغن‌کاری استفاده می‌شود. در رادیاتور طبق نظریه جنبش مولکولی، دمای هوای فشرده و روغن استفاده شده افزایش می‌یابد. لازم به ذکر است که دو عمل روغن‌کاری و خنکاری بدون وجود وقفه و باهم انجام می‌شود.

Array

3- اینتر کولر کمپرسور صنعتی

در بعضی از کمپرسور ها، از دو واحد هوا ساز که به صورت سریع کار می‌کنند ، برای تولید بیشتر هوای فشرده از اینتر کولر استفاده میکنند تا بتوانند در کوتاهترین زمان ممکن، موتور ها را خنک کنند.

4- افتر کولر کمپرسور صنعتی

فشرده شدن هوا باعث افزایش دما می‌شود به همین منظور لازم است تا دمای هوا کاهش یابد. این امر توسط رادیاتور انجام می‌شود که با حرکت سیال در لوله‌ های مخصوص، دمای سیال را کاهش می‌دهد.

5-سوپاپ اطمینان کمپرسور هوای فشرده

وظیفه این قطعه مهم ، خروج هوای اضافی از مخزن به صورت کاملا مکانیکی میباشد. یک قطعه فوق العاده مهم و حیاتی.

6- کلید اتومات یا پرشر سوئیچ کمپرسور‌ باد صنعتی

وظیفه این قطعه تنظیم فشار هوای داخل مخزن میباشد. به این شکل که وقتی فشار هوای داخل مخزن به حد معین رسید، برق دستگاه را قطع و زمانیکه فشار کمتر از حد معین شد، مجددا برق را وصل میکند.

7- فیلتر هوای کمپرسور صنعتی

فیلتر هوای کمپرسور صنعتی علاوه بر صداگیری در کمپرسور باد، وظیفه جلوگیری از ورود ذرات ریز و گردوغبار به داخل موتور را دارد. این قطعه اگر در جای خود نباشد ، باعث کاهش عمر مفید موتور خواهد شد. حتما دقت کنید که هر 2 ماه یکبار فیلتر را تمیز کنید تا منافذ داخلی فیلتر کاملا باز باشند. اگر منافذ روی فیلتر بسته شده باشند، هوا کمتر عبور میکند و در نتیجه موتور باید بیشتر کار کند تا بتواند هوای مورد نیاز را به داخل موتور و سپس مخزن بفرستد.

 

امیدواریم این مقاله مورد استفاده شما قرار بگیرد. چنانچه هر سوالی در خصوص انواع کمپرسور های صنعتی دارید ، میتوایند در قسمت نظرات مطرح کنید تا همکارانمان در سریع ترین زمان ممکن به سوالات شما پاسخ دهند.

معرفی انواع کمپرسور‌ صنعتی هوای فشرده

من متخصص و پژوهشگر در زمینه هوای فشرده و انواع کمپرسور باد هستم و سعی می کنم تا جدیدترین و کارامدترین اطلاعات را در خصوص صنعت هوای فشرده با شما به اشتراک بگذارم.

نوشته های مشابه

‫14 نظرها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
سوالی ندارید؟