راهنما

مهم ترین نکات ایمنی و نگهداری از پمپ باد | 0 تا 100 تعمیر و نگهداری

آپدیت شده در: 18 بهمن 1401
فهرست مطالب نمایش

نکات ایمنی و نگهداری از پمپ باد

پمپ باد به عنوان موتور محرکه دستگاه های پنوماتیکی یکی از مهم ترین ابزارهای صنعتی است و خریداران و مالکین باید برای افزایش عمر و نگهداری از این دستگاه ها بررسی های دوره ای انجام دهند.

حداقل زمان برای یک بازرسی دوره ای حداقل 40 ساعت و حداکثر زمان شش ماه است. نگهداری صحیح کمپرسور باد با ایمنی در تقابل است و عدم رعایت نکات نگهداری می تواند باعث خطر برای اپراتورها شود. مهم ترین نکته بررسی میزان خنک کننده دستگاه اعم از هوا و روغن می باشد، دومین مسئله تعویض دوره ای و تمیزکاری فیلتر ها است.

بعد از این موارد بررسی نشت هوا و سلامت قطعات در اولویت قرار دارد. در صورتی که تعمیرات دوره ای صورت گیرد مطمئنا ایمنی کارکنان نیز تامین می شود. فقط فراموش نکنید، این بازرسی دوره ای در شرایط خاموشی پمپ باد و توسط اپراتور های ماهر صورت گیرد تا دچار مشکل و خرابی سیستم نشوید.

شرکت ایران پمپ (مرجع انواع کمپرسور باد) برای بیشتر محصولات خود دفترچه راهنما ارائه می کند، که تمام اپراتور ها قادر به استفاده هستند. در این دفترچه تمام نکات نگهداری آورده شده است و در صورت رعایت این نکات عمر پمپ باد بیشتر خواهد شد.

Array

تعمیر دوره ای پمپ باد صنعتی

اهمیت رعایت نکات ایمنی هنگام کار با پمپ باد

پمپ باد یکی از ابزار های صنعتی است و مانند سایر ابزار و تجهیزات می تواند خطراتی را برای کاربران به وجود بیاورد. این خطرات می تواند شامل کم شنوایی، قطع عضو، آسیب به چشم، ریه ها و شش شود. بنابراین هنگام کار با این دستگاه ها بهتر است که از انواع گوش گیر ها، کلاه های ایمنی، کفش ایمنی و دستکش استفاده شود.

Array

ArrayArrayArrayArray

 

 

 

 

 

Array

تجهیزات ایمنی برای کار با پمپ باد

ابزار حفاظتی لازم برای اپراتورهای پمپ باد

احتمالا این خطرات در ذهن شما بعید و غیر قابل باور باشد، اما واقعی است. مالکین و اپراتورهای پمپ باد چه در مقیاس صنعتی و چه در مقیاس کوچک باید برای این خطرات آماده و در صورت امکان تجهیزات ایمنی و کمک های اولیه را فراهم کنند و در زمانی که کمپرسور ها در حال کار هستند، از قفل ها و برچسب های خطر استفاده کنند.

در هنگام روشن بودن پمپ هوا از شوخی و خشک کردن پوست با این ابزار پرهیز کنید، چون این شیرینی به راحتی می تواند به یک پشیمانی ابدی تبدیل شود. هوای فشرده بسیار قوی تر از چیزی است که شما فکر می کنید و خود فشار هوا می تواند دندان ها را بشکند و چشم را کور کند.

در صورت اشکال در محفظه فشرده ساز خطرات بیشتر هم خواهد شد، تا حدی که باعث پرتاب شدن قطعات موتور به سمت اپراتور ها شود. در زیر چند تصویر از آسیب های ممکن را برایتان آورده ایم. ما در ایران پمپ برای خریداران دوره های آموزشی ایمنی می گذاریم و تا جای که ممکن است، سعی می کنیم تا تعمیرکاران و اپراتور های شرکت کاربر را با مسائل ایمنی آشنا بکنیم.

Array

چک لیست نکات ایمنی هنگام کار با کمپرسور باد

 

با فشرده شدن هوا در مخزن کمپرسور، درون مخزن آب یا مایعات جمع خواهد شد. میزان آب جمع شده در مخزن به میزان فشرده شدن هوا و رطوبت محل کار کمپرسور هوای شما بستگی دارد.

این آب جمع شده درون مخزن باعث زنگ زدن مخزن شده و می‌تواند آسیب‌های فراوانی به وجود بیاورد. پس لازم است تا هرچند وقت یکبار، آب جمع شده در مخزن کمپرسور هوا را تخلیه کنید.

پیش از اقدام به تخلیه آب جمع شده درون مخزن، سوپاپ‌های تخلیه هوا را باز کرده و مخزن را از هوای فشرده خالی کنید.

فیلترهای کمپرسور هوا جلوی ورود ذرات ریز و آلاینده‌های جامد و مایع را به داخل کمپرسور می‌گیرد. طبیعی است که با گذر زمان، فیلترهای کمپرسور کثیف شده و کارایی خود را از دست بدهند.

فیلتر کثیف نمی‌تواند مانع از ورود ذرات به داخل کمپرسور هوا شود. در نتیجه ذرات وارد شده به کمپرسور به قطعات داخلی صدمه زده و کیفیت هوای فشرده تولید شده را نیز کاهش می‌دهد.

پس لازم است تا فیلترهای کمپرسور را هر چند وقت یکبار تمیز کرده و پس از مدتی نیز آن‌ها را تعویض نمایید. برای تمیز کردن فیلترها می‌توانید از یک برس نرم و ترکیب آب و صابون استفاده کنید.

سعی کنید که وضعیت سلامت و کارایی فیلترها را بطور مرتب چک کرده و آنها را به موقع تعویض کنید.

اگر کمپرسور باد روغنی دارید حتما هر 6 ماه یکبار روغن دستگاه را تعویض کنید.(فقط روغن مخصوص کمپرسور استفاده کنید)

اگر صدای کمپرسور باد زیاد شده است حتما به تکنسین مربوطه اطلاع دهید.

شیلنگ‌ها و لوله ها وظیفه انتقال هوای فشرده به ابزارهای پنوماتیک شما را دارند. شیلنگ‌ها جزو قطعات مصرفی بوده و طول عمر آن‌ها وابسته به نوع استفاده شما می‌باشد. عبور پیوسته هوای پر فشار در طول این شیلنگ‌ها باعث ایجاد سوراخ‌های کوچک و نشتی در شیلنگ می‌شود.

گاها این سوراخ‌ها و نشتی‌ها قابل ترمیم هستند اما در صورتی که نتوان نشتی‌ها را برطرف کرد، باید به دنبال خرید یک شیلنگ جدید باشید.

در زمان خرید شیلنگ به سایز و ابعاد آن توجه داشته باشید. هرچقدر که طول شیلنگ بیشتر و قطر آن کمتر باشد، میزان افت فشار در طول آن افزایش خواهد یافت.

این کار باعث میشود تا در صورتیکه کمپرسور نشتی داشته باشد،بعد از تعطیلی کار دیگر بی دلیل روشن و خاموش نشود.

اگر سطح زیر کمپرسور صاف نباشد،در مدلهای روغنی باعث میشود تا روغن در یک گوشه موتور جمع شود و روانکاری بین قطعات به درستی انجام نخواهد شد.

  1. اگر پمپ باد در محیط سر باز قرار دارد،حتما محافظ یا سقف برای کمپرسور بادتان درست کنید تا در مواقع بارندگی خیس نشود.

  1. در فصول سرد سال موتور کمپرسور باد را با پشم شیشه یا ملافه بپوشانید تا روغن(در کمپرسور های روغنی) سفت نشود.در غیر اینصورت موتور به سختی روشن میشود.

اگر موتور کمپرسور باد خیلی داغ شده است،حتما کمپرسور را خاموش کنید و حدود 15 تا 20 دقیقه به دستگاه استراحت دهید.

تولید کنندگان مختلف، کمپرسورهای هوای مختلفی تولید می‌کنند که در هر کدام فناوری خاصی داشته و روش‌های منحصر به فردی برای تولید هوای فشرده دارند. در نتیجه برخی از تعمیر و نگهداری‌هایی که برای یک مدل استفاده می‌کنید ممکن است در یک مدل دیگر تاثیر منفی داشته باشد. بنابراین همیشه دفترچه راهنمای کمپرسور خود را بخوانید تا بهترین راه برای تعمیر و نگهداری از آن را پیدا کنید.

اگر دفترچه راهنما را مطالعه نکرده باشید، ممکن است عمل اشتباهی انجام دهید که باعث باطل شدن ضمانت‌نامه کمپرسور شما شود. حتی اگر سال‌های سال از کمپرسورهای هوا استفاده کرده باشید، در صورت خرید کمپرسور جدید می‌بایست دفترچه راهنمای آن را مطالعه نمایید.همچنین میتوانید به وب سایت سازنده مراجعه کنید و اطلاعات مناسب با محصول خریداری شده را مورد برسی قرار دهید.

ضروری است که بست‌های کمپرسور هوا همواره سفت باشند. بست‌های شل شده می‌توانند خطرات بسیار زیادی ایجاد کنند.

بست‌های شل می‌توانند باعث نشتی هوا شوند و بازده کمپرسور شما را کاهش دهند. همچنین ممکن است هوای فشرده رها شده به شما برخورد کرده و باعث صدمه دیدن شما شود.

بست‌ها ممکن است با لرزش کمپرسور هوا شل شوند. پس پیش از هربار استفاده از کمپرسور هوا، از سفت بودن پیچ‌ها و مهره‌ها اطمینان حاصل نمایید.

همچنین اتصالات را برسی کنید تا دچار نشتی هوا نشوند.معمولا بعد از گذشت مدتی از کار کرد کمپرسور،از قسمت اتصالات مقداری نشتی بوجود می آید که باعث کم شدن هوای فشرده در نتیجه بازده کم دستگاه خواهد شد.بهتر است به صورت مرتب با کف اتصالات را تست کنید و در صورت نشتی ،سریعا مشکل را بر طرف کنید.

Array

نکات ایمنی پیش از شروع کار با پمپ باد

مطمئنا پس از مشاهده این تصاویر متوجه شده اید، که در هنگام روشن بودن پمپ باد نباید آن را بررسی یا دستکاری کرد. ایمنی تنها یک سوی معادله است و در سوی دیگر، آسیب به سیستم قرار گرفته است، در صورتی که دستگاه ها به صورت روشن باز یا دستکاری شوند، احتمال ورود اجسام درشت و خرابی  روتور ها محتمل است.

 هنگامی که دستگاه خاموش است، قبل از شروع کار دستگاه ها بهتر است، سلامت قطعات پمپ باد مورد بررسی واقع شود. این قطعات باید کاملا سالم باشند. وجود نشتی در دستگاه هیچ مشکلی در کارگاه های کوچک و بزرگ ندارد، اما می تواند سبب کاهش راندمان شود. کاهش راندمان و اتلاف انرژی به موتورهایی که با فشار باد کار می کنند، آسیب برساند و عملکرد این دستگاه ها را مختل کند.

به طور کلی بهتر است پیش از روشن کردن کمپرسور باد، وضعیت شیر اطمینان را بررسی کنید و از مسدود نبودن پورت ورودی و خروجی اطمینان حاصل کنید، هر چند ماه یکبار از برقکاران بخواهید، سلامت روتور ها و کلید قطع وصل را بررسی کنند. مخزن پمپ باد را با دستگاهی که قرار است، موتور روی آن قرار بگیرد کالیبره کنید.

اطمینان حاصل کنید، پمپ باد می تواند، توان مورد نیاز دستگاه های شما را تامین کند. متخصصین ایران کمپرسور در کوتاه ترین زمان ممکن، عملیات کالیبره کردن را انجام می دهند و در صورت هرگونه مشکل به دلیل کالیبره نادرست ، توسط افراد غیر فنی،مسئولیت هر اتفاقی با خودتان است.سعی کنید همیشه قبل از شروع به کار نکات ایمنی کار با پمپ باد را رعایت نمایید.

 

Array

عوامل موثر بر افزایش طول عمر پمپ باد

طول عمر پمپ باد، به عوامل متعددی بستگی دارد، اما مهم ترین این مسائل کیفیت برق و تعویض دوره ی روغن و خنک کننده کمپرسور باد می باشد.  نیروی که باعث چرخش روتور ها و در نتیجه فشرده شدن هوا در محفظه پمپ باد می شود، برق است. برق شهری و صنعتی همیشه دارای نوسان است و نوسانات می تواند باعث افزایش دمای پمپ و در نتیجه به سایر ابزار های پنوماتیکی آسیب برساند.

دومین مسئله مهم تعویض دوره ای روغن دستگاه است، که در صورت عدم توجه کافی به این مسئله احتمال سایش قطعات و فرسودگی کمپرسور افزایش می یابد. سومین مسئله تعویض خنک کننده دستگاه است، که در صورتی که این مهم، مورد توجه واقع نشود ، دمای هوای فشرده افزایش می یابد، که در نتیجه آن دمای موتور پنوماتیکی به شدت بالا می رود.

این مسئله می تواند باعث توقف کمپرسور باد یا موتور پنوماتیکی شود. ما هنگام فروش محصولات خود، تمام نکات نگهداری و ویژگی های کمپرسور هوا را به خریداران ارائه می کنیم و جای هیچ گونه شک یا نگرانی نیست.

Array

کنترل صنعتی پمپ باد

رابطه اتمسفر مخرب و گرد و خاک با طول عمر پمپ باد

 هوای دارای درصد بالای از گرد و غبار، گازهای خورنده یا گازهای واکنش پذیر با روغن مبرد ، اتمسفر مخرب خوانده می شوند. این شرایط می تواند راندمان و عمر پمپ های هوا را کاسته و ترکیبات مرگ آور و زیان باری را به وجود آورد.

در صورتی که اتمسفر مخرب در نزدیکی یک واحد مرتبط با صنایع غذایی یا دارویی باشد، تنها راهکار برای حفاظت از تاسیسات و سلامتی محصولات،  تغییر محل نصب کمپرسور است.

در غیر این صورت با فیلتراسیون صحیح و تغییر جنس مبرد ها به آلیاژهای مقاوم مشکل حل می شود. البته در هر صورتی داشتن، فیلتراسیون برای همه کمپرسورهای باد ضروری است و از تاثیر برخی عوامل مثل گرد و غبار خواهد کاست.

ایران پمپ برای تمام محصولات خود، از فیلتراسیون مناسب بهره گرفته است و برای اطمینان بیشتر میکرو فیلتر های را برای اتمسفر مخرب در نظر گرفته است.

Array

نکاتی در زمینه حفاظت از پمپ باد در برابر رطوبت

رطوبت حتی به مقدار اندک در دراز مدت می تواند، سبب تخریب و زنگ زدگی قطعات کمپرسور باد بشود. در مقاله پیشین گفتیم، رسیدن به نقطه شبنم در فصول سرد و افزایش دما در فصول گرم سبب افزایش رطوبت و افزایش تخریب پمپ هوا می شود.

این دو عامل رطوبت را با گرمایش و تهویه مناسب می توان رفع کرد، اما حالت دیگری به نام اشباع نیز وجود دارد، که بر اساس استوکیومتری قابل توجیه است. این حالت در اثر کاهش حجم هوا به حالت اشباع می رسد و از این رو بخار آب می تواند در داخل محفظه فشار طی فرایند میعان به آب تبدیل شود، به این علت برای جلوگیری از زنگ زدگی استفاده از خشک کن علاوه بر فیلتر ضرورت دارد.

ایران پمپ در طراحی کمپرسور های باد، شرایط جوی و میزان رطوبت لازم برای ایجاد شرایط اشباع را در نظر گرفته است و کاربران نباید در رابطه با این مسئله نگران باشند، فقط باید به صورت دوره ای فیلتر داخلی میکروفیلتر ها را بسته به نوع و کیفیت ، تعویض شوند.

Array

پمپ باد آسیب دیده

Array

بهترین دما برای کار با پمپ باد

پمپ باد در دمای بالاتر از نقطه شبنم یعنی 40 درجه فارنهایت به خوبی عمل می کند، اما حد بالایی برای دمای محیط نیز در نظر گرفته شده است. در صورت تجاوز دما از میزان بیشینه یعنی 104 درجه فارنهایت، جریان برق قطع شده و فعالیت سیستم های پنوماتیکی با مشکل رو به رو می شود.

بهترین دما برای کار کرد یک پمپ باد 5 تا 40 درجه سانتی گراد است ،که به منظور تامین این دما باید از تهویه مناسب استفاده کرد. در صورتی که شما از کمپرسور باد صنعتی استفاده می کنید و نیاز به تعمیرات، تغییر مکان، کالیبره ، تهویه و تعویض لوله کشی کمپرسور باد دارید، با قسمت پشتیبانی ایران پمپ تماس حاصل کنید، ما در کمترین زمان ممکن در خدمت شما هستیم.

شرایط تخلیه آب خنک کننده پمپ باد به فاضلاب

(مربوط به کمپرسورهایی که با آب خنک میشوند)

درست است که می توان از آب خنک کننده، دستگاه پمپ باد چندین بار استفاده کرد، اما در برخی موارد این آب دیگر قابل استفاده نیست و حتما باید تعویض شود. تخلیه آب به فاضلاب در شرایطی ، که پمپ باد در اتمسفر مخرب قرار گرفته باشد و احتمال آلودگی آب با آلاینده های هوا وجود دارد، از آب برای بار مجدد حتی به منظور خنک کردن نمی توان استفاده کرد و آب باید به طور مستقیم به فاضلاب تخلیه شود.

به هر حال از آب خنک کننده پمپ باد در هیچ شرایطی نمی توان برای آشامیدن بهره برد، پس باید مسیر تخلیه آن از آب آشامیدنی جدا باشد. ایران پمپ در این زمینه نیز در خدمت مالکین محترم است و امکان لوله کشی مناسب برای تخلیه و استفاده مجدد از آب را برای کاربران فراهم می کند.

Array

الزام تعمیر و نگهداری از کمپرسور هوا :

همانطور که در ابتدای مقاله نیز اشاره کردیم، کمپرسورهای هوا جزو کلیدی ترین تجهیزات در صنایع مختلف است. نقش کمپرسورهای هوا در اکثر صنایع و کسب‌ و کارها غیر قابل انکار می‌باشد. پس لازم است تا از این تجهیزات گرانبها به خوبی نگهداری کنید. عدم مراقبت و نگهداری صحیح از کمپرسورهای هوا می‌تواند آسیب‌های زیادی به کسب و کار شما وارد کند.

تعمیر و نگهداری از کمپرسور هوا، باعث حفظ بازده و کیفیت هوای فشرده شده و احتمال خرابی و از کار افتادن کمپرسور هوا را کاهش می‌دهد.

پس برای جلوگیری از خرابی کمپرسور هوا و پرداخت هزینه‌های سنگین تعمیرات، بهتر است تا با تعمیر و نگهداری مناسب از خرابی‌های احتمالی پیشگیری نماییم.

همچنین در خیلی از صنایع، کیفیت هوای فشرده تاثیر بسیار زیادی بر روی کیفیت محصول تولید شده دارد. پس لازم است تا کیفیت هوای فشرده را در بهترین سطح ممکن نگه داشت که اینکار تنها با تعمیر و نگهداری مناسب از کمپرسور هوا امکان پذیر می‌باشد.

حرف آخر

ایران پمپ به عنوان یک شرکت معتبر و فعال در زمینه صنایع پمپ و کمپرسور باد ، در خدمت مالکین و کاربران انواع کمپرسور های باد است. این شرکت با داشتن تکنسین های حرفه ای و مجرب در تلاش  است تا بهترین خدمات  و محصولات را به صنعت ایران تقدیم کند. ما آماده هستیم تا با تمام توان، به کمک شما بیایم، تنها یک تماس کافی است.

Arrayتعمیر انواع پمپ باد

مهم ترین نکات ایمنی و نگهداری از پمپ باد | 0 تا 100 تعمیر و نگهداری

من متخصص و پژوهشگر در زمینه هوای فشرده و انواع کمپرسور باد هستم و سعی می کنم تا جدیدترین و کارامدترین اطلاعات را در خصوص صنعت هوای فشرده با شما به اشتراک بگذارم.

نوشته های مشابه

‫15 نظرها

  1. سلام من یه پمپ باد من 50لیتری هست سرکار که بودم دیدم صداش تعقیر کرده و بیشتر از 60باد نمیشه و همینطور روشنه روغنش عوض کردم با همین طوریه چیکار کنم ؟

    1. سلام وقت بخیر. روغنشو قبل از اینکه مشکل دار بشه باید عوض میکردین. الان که باد نمیکنه یعنی کمپرس(قطعه مکانیکی) دچار مشکل شده و الان دائم کار هستش. یعنی اینکه چون زورش نمیرسه مخزنو پر کنه تا کلید اتومات فرمان خاموش شدن بده، موتور دائم کارر میکنه که باعث سوختن سیم پیچ میشه. با دستگاه دیگه کار نکنید و ببریدش پیش تعمیرکار تا سیلندر و پیستونشو تست کنه و اگر نیازه قطعه معیوب رو تعویض کنه.

  2. سلام مایه کمپرسور داریم در حال کر کردن بوده داشت باد پر میکرد که در همین حین یکدفه از برق کشیده شد حالا کار نمیکنه تو برق میزنی اصلا جوابدنمیده مشکل از چیه ممنون

    1. سلام دوست عزیز.ابتدا هوای داخل مخزن رو خالی کنید و مجددا تست کنید. ببینید اگر موتور خیلی داغ هست حدودا 30 دقیقه صبر کنید و مجددا تست کنید.اگر بازهم روشن نشد، سیم برق کمپرسور را از کلید اتومات جدا کنید و به صورت مستقیم موتور را به برق بزنید.اگر در این حالت روشن شد احتمالا کلید اتومات خراب شده.اگر مشکل رفع نشد لطفا به پشتیبانی مجموعه ما پیام بدین. 09151515154

      1. سلام من یه کمپرسور کدخدایی ۸۰ تایی خریدم تو دستور العمل نوشته از سیم رابط بلند به هیچ عنوان استفاده نکنید من برا رنگ کاری دیوار میخام باید کابل بلند استفاده کنم وگرنه نمیشه من از کابل بلند و ضخیم استفاده میکنم آیا مشکلی پیش میاد و اینکه اگر حین استفاده بادش خالی شد و موتورش روشن شد باید صبر کنم کمپرسور پر بشه یا حین پر شدن میتونم استفاده کنم و اینکه خیلی داغ میکنه موتور ممنون میشم راهنمایی کنید

  3. سلام.یک پمپ باد سیلندری دارم که فشار بادش کم شده و صداش خیلی زیاده.تازگی اینجوری شده.چکارش کنم؟

    1. سلام دوست عزیز.ایا روغن کمپرسور باد رو تعویض کردین؟یکی از علت های شایع عدم تعویض روغن هست که به مرور باعث افزایش صدای موتور و کم شدن فشار باد میشه.توصیه میشه حتما روغن رو تعویض کنید و مجددا با دستگاه کار کنید.اگر شکل رفع نشد با واحد تعمیرات تماس بگیرید.
      05138595333

    1. سلام،لوازم یدکی تمام کمپرسورهای اویل فری موجود هست.لطفا مشخصات دقیق را در قسمت مشاوره ارسال کنید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
سوالی ندارید؟